چگونه خلبان شویم1

متاسفانه به علت ضعف در اطلاع رسانی در زمینه ی خلبانی هواپیماهای مسافربری خیلی از افراد از چگونگی ورود به این دوره اطلاع ندارند و درصد زیادی از افراد فکر می کنند برای ورود به این رشته اول باید وارد ارتش شده سپس از طریق ارتش به خلبانی هواپیماهای مسافربری بروند در صورتی که نمی دانند همه ی افرادی که وارد ارتش می شوند نیز خلبان نمی شوند و فقط یک سری افراد خاص بر اساس رتبه ایی که به دست می آورند می توانند خلبان هواپیماهای جنگی شوند. برای خلبان شدن شما باید از طریق آموزشگاه هایی که زیر نظر سازمان هواپیمایی کشوری فعالیت می کنند اقدام به ثبت نام کنید.مركز آموزش فنون هوایی علاوه بر تهران شعبه هایی نیزدر شیراز ـ تبریز ـ مشهد ـ اهواز دارد كه علاوه برآموزش رسمی خلبانی هواپیماهای موتوردار ، به آموزش های دیگر نظیر هواپیماهای گلایدر ـ پاراگلایدر ـ هواپیماهای سبك و مدل ، چتر بازی و بالن می پردازد .. برای مثال هر سال هما برای تامین نیروی خود تعدادی از افراد را آموزش می دهد و از بین آن افراد تعدادی را انتخاب می کند.

خلبان کیست؟
بالاترین فرد در سیستم هدایت وكنترل و نظارت هواپیما خلبان است كه در واقع فرمانده هواپیما یی كه میلیونها دلار ارزش دارد می باشد.

شرایط خلبانی چیست؟
یک خلبان به دلیل در اختیار داشتن یک هواپیما که میلیون ها دلار ارزش داردمی بایست شرایط پذیرش این مسئولیت خطیر را داشته باشد كه این آمادگی در 3 مرحله سنجیده می شود مرحله اول داشتن حداقل مدرك دیپلم و موفقیت در آزمون علمی در مرحله بعد می بایست از لحاظ جسمی در معاینات پذیرفته شود كه در این زمینه فرد داوطلب می بایست حداكثر 20سال سن داشته باشد ضمن اینکه باید دارای کارت پایان خدمت و یا معافیت دائم غیر پزشکی باشید. معمولا حداکثر سن شما باید 26 سال باشد تا بتوانید در آزمون استخدام و مصاحبه شرکت کنید.

معاینات پزشکی:
تست پزشکی در بخش هواپیماهای غیر نظامی (Civil) شامل 2 گواهینامه کلاس 1 و کلاس 2 می باشد.
گواهینامه کلاس 2 برای :
1- دانشجویان PPL و خلبانان دارای گواهینامه PPL
2- مهندس پرواز و ناوبر
گواهینامه کلاس 1 برای دانشجویان CPL و IR و خلبانان دارای گواهینامه CPL و IR .
درگواهینامه تست پزشکی کلاس 2 شرایط کمی ساده تر می باشد.
ولی بطور کلی آزمایشات کامل خون و ادرار ، نوار قلب ، نوار مغز ، اکو کاردیو گرافی قلب ، هولتر مانیتورینگ ( در صورت لزوم) ، تست چشم ( شامل دید دور و دید میانه و دید نزدیک ،‌ عمق دید ‍، تست رنگ ، و تست چشم با دستگاه ) ‍، نوار گوش یا ادیومتری ( شنیدن فرکانسهای 125 و 250 و 500 و 1000و 2000 و 3000 و 4000 و 8000 هرتز برای هردوگوش در مدت زمان خاص) ، عکس ازریه ها وسینوسها و نوار ریه ، عکس از فک و دندانها و معاینه دندان ، تست HIV و معاینه کامل بدن و انجام فشارخون .
تست هوش همان تست هوشی است که برای یک فرد بالغ و دارای مدرک دیپلم در آزمونهای ورودی ارگانها برگزار می شود و منابع آن
کتابهای تست هوش موجود در کتاب فروشی هاست.
تست روانپزشکی نیز بسیار ساده است تا سلامت روانی شما را تایید کنند.
حداقل قد مورد نیاز برای خلبانی نیز 165 سانتی متر می باشد.
بعد از گذراندن تمامی معاینات پزشکی در صورت قبولی کارت AMCبه شما داده می شود که نشان دهنده ی سلامت کامل شماست و شما مجاز به شرکت در کلاس های خلبانی هستید.

مدارک مورد نیاز:
برای خلبان شدن شما نیاز به سه مدرک دارید:
1- مدرک PPL : این مدرک برای هواپیماهای سبک نظیر Cessna است. هزینه ی این مدرک تقریبا 6.5 میلیون تومان است. کلمه PPL مخفف Private Pilot's Licence به معنی مدرک خلبانی شخصی است.
2-مدرک CPL : این مدرک برای هواپیماهای سنگین و باربری نظیر هواپیماهای Boeing 747 , ATR , AirBus A310 و... است. هزینه ی این مدرک تقریبا 24.5 میلیون تومان است. کلمه ی CPL مخفف Commerical Pilot's Licence به معنی مدرک خلبانی تجاری است.
3-مدرک IR: این مدرک برای کار در شرکت های هواپیمایی لازم است. این کلمه مخفف Instrument Rating به معنی نحوه ی عملکرد ابزار است. هزینه ی این دوره را نمی دونم.

دوره های درسی خلبانی:
در صورت قبولی در آزمون علمی و پزشكی اولیه چنانچه زبان انگلیسی را خوب بدانند نیازی به گذراندن دوره كلاس زبان ندارد اما در صورتی كه آمادگی لازم را نداشته باشند باید دوره آموزش زبان انگلیسی را طی كنند . پس از آن دوره مقدماتی كلاسهای زمینی برگزار خواهد شد كه این دوره شامل دروس: هواشناسی ، آیرودینامیك ، آلات دقیق پرواز ، ناوبری هوایی ، مقررات وزن وتعادل ، قابلیتهای هواپیما ، موتور سیستم ، نحوه كار با كامپیوتر پرواز و محاسبات ، نقشه خوانی و فیزیولوژی پرواز می شود. سپس دانشجویان به میزان 45 ساعت پرواز آموزش همرا ه با استاد و همچنین به صورت مستقل (solo ) خواهند داشت كه این پرواز ها با هواپیما های آموزشی از نوع (Cessna ) بونانزا ( Bonanza) انجام می شود . چنانچه دانشجویان در دروس تئوری نمرات لازم را كسب كرده و در آزمایش كتبی ، شفاهی و عملی پرواز نیز موفق شوند در این مرحله گواهینامه خلبانی شخصی (PPL) به آنها داده می شود و از این به بعد به عنوان یك خلبان دارای گواهینامه می تواند پرواز نماید . ولی قوانین به این دسته از خلبانان اجازه فعالیت حرفه ای نمی دهند یعنی نمی توانند شغل خلبانی را پیشه كنند و صرفا می توانند به عنوان تفریح و یا با هواپیمای شخصی خود پرواز داشته باشند و مجاز به پرواز با هواپیماهای سنگین و مسافربری و یا باری و غیره نیستند ، و اگر شخص قصد داشته باشد یك خلبان حرفه ای بشود لازم است دوره عالی خلبانی را طی كند كه این دوره شامل خلبانی بازرگانی (CPL) ، خلبانی با هواپیمای چند موتوره ، پرواز بادستگاه (Instumenrating) و یك دوره كوتاه مدت آموزش سیستم های هواپیمایی كه قرار است با آن پرواز كند ، طی كرده تا بتواند جذب شركتهای هواپیمایی شده و بعنوان یك خلبان حرفه ای مشغول به خدمت شود.
علاقمندان به خلبانیCPL می بایست حدود یكهزار ساعت كلاس زمینی پیرامون دروس مقدماتی پرواز و چگونگی استفاده از دستگاههایكمك ناوبری و 200 ساعت پرواز با نظارت اساتید را طی كند دوره هواپیمای دوموتوره با استاد و كلاسهای زمینی همراه است و جهت آموزش دوره پرواز با دستگاه حداقل 30 ساعت پرواز با استاد و گذراندن كلاسهای زمینی مربوط می شود.
دریافت گواهینامه هر یك از دوره های فوق منوط به گذراندن آزمون كتبی و عملی می باشد داوطلبان می بایست شخصا هزینه آموزش این دوره ها را پرداخت نمایند . هزینه ادامه تحصیل در رشته های مذكور بسیار گران است البته بعضی از شركتهای هواپیمایی با ارائه بورس به تعدادی از داوطلبان این هزینه را تقبل می كنند تا داوطلب پس از فارغ التحصیل در خدمت آنان قرار گیرد . اما در حال حاضر این شركتها بندرت چنین بورسها و آزمونهایی را برگزار می كنند و در صورت نیاز به خلبان حرفه ای از فارغ التحصیلان مركز فنون هوایی كه بصورت آزاد آموزش دیده اند استخدام می كنند گواهینامه صادره از طرف مركز آموزش فنون هوایی ارزش بین المللی دارد و در خارج از كشور قابل ارائه می باشد .

ادامه تحصیل دختران در رشته خلبانی اگر چه با مشكلات فراوانی روبرو است اما امكان پذیر می باشد ، هم اكنون در شهرهای شیراز ـ تهران ـ تبریز ـ اهواز ـ مشهد مراكز و شعبه هایی برای آموزش خلبانی به دختران وجود دارد ، لازم بذكر است كه هنوز اقداماتی در خصوص اشتغال به كار ایشان انجام نپذیرفته است .

یك خلبان به لحاظ تنظیم ساعات پرواز در اوقات متفاوت نمی تواند برنامه ریزی دقیقی برای زندگی شخصی خود داشته باشد و بیشتر باید از یك برنامه شناور استفاده نماید بدین گونه كه در هر هفته یا هر ماه برنامه پرواز تغییر می كند و چنانچه با این تغییرات آشنا نباشد ، در زندگی شخصی دچار مشكل خواهد شد .

منبع:www.pilotamir.blogfa.com


مطالب مشابه :


برنامه پروازی

برنامه پروازی, شیراز . اهواز . آبادان به رزرو و صدور آنی بلیط هواپیما پرواز مشهد




چگونه خلبان شویم1

بالاترین فرد در سیستم هدایت وكنترل و نظارت هواپیما به پرواز برنامه پرواز




پرواز مستقيم از تبريز

از تبريز به اهواز و بالعكس با برنامه‌ريزي شش سورتي پرواز به تهران ، دو




تور مشهد زمینی

پرواز اهواز به شیراز. پرواز اهواز به قیمت بلیط هواپیما به




یکی از مسیر هارو به سامانه پیامک کنید

پرواز به تمام نقاط ایران بلیط هواپیما از اهواز به تهران 4: بلیط هواپیما برنامه پروازی,




مطالبی در مورد خلبانی و آموزش خبانی

بالاترین فرد در سیستم هدایت وکنترل و نظارت هواپیما به پرواز برنامه پرواز




تهران به مشهد

پرواز به تمام نقاط ایران افزایش‌قیمت‌بلیت‌هواپیما به شیراز . اهواز . آبادان به




برچسب :