رتبه بندی معلمان -1-

نظام رتبه بندی حرفه ای معلمان و جذب و تأمین منابع انسانی، وزارت آموزش و پرورش

اهداف: در اینجا به تک تک اهداف ذکر شده پرداخته نمی شود ولی برخی از بندها مورد بررسی قرار می گیرد.

 اهداف 15 گانه ی ذکر شده در سند را می توان در 5 دسته تقسیم کرد:

 1- اهداف کلی نظام آموزش و پرورش شامل ارتقای کیفیت آموزش و پرورش از طریق ارتقای کیفیت تدریس و عملکرد معلمان 2- ساماندهی حرفه ای، پرداختی و تخصصی معلمان 3- ارتقای کیفیت عملکرد معلمان از طریق رقابت برای احراز رتبه های بالاتر 4- توسعه ی مشارکت معلمان در  ارتقای فرآیند آموزش و پرورش. 5- بهبود وضعیت معیشتی معلمان.

سه بند اول از  و تا حدودی بند 11 در دسته ی اول اهداف یعنی اهداف کلی آموزش و پرورش قرار می گیرد.

 بندهای 4، 8، 13 و 14 تا حدود زیادی در دسته اهداف مربوط به ساماندهی قرار می گیرد. بندهای 5، 6،7، 10، 12 در دسته اهداف مربوط به ارتقای توانمندی های حرفه ای و تخصصی معلمان قرار دارند که تلویحاً به ایجاد زمینه های  رقابت برای احراز شایستگی و کسب رتبه ی بالاتر توسط معلمان  اشاره می نماید.

بند 9 مربوط به بهبود وضعیت معیشتی و مادی می شود و بند 15 به افزایش مشارکت معلمان در بهبود کلی روند برنامه های آموزش و پرورش اشاره می کند.

البته برخی از بندها به نظر بسیار کلی و مبهم می رسد مثلاً بند 11 چنین بیان شده است : «افزایش اثربخشی نیروی انسانی آموزش و پرورش». به روشنی معلوم نیست این اثربخشی چیست و چگونه از طریق رتبه بندی معلمان قابل حصول است.

آنچه از بررسی اهداف بر می آید این است که ایجاد زمینه های رقابت در معلمان از طریق رتبه بندی،  برای بهبود کیفیت تدریس، آموزش و پرورش پر رنگ تر از دیگر موارد می باشد و تنها در یک بند به بهبود وضعیت مادی و معیشتی ایشان اشاره شده است.

دیگر آنکه برای ذکر هیچ یک از اهداف منبع نظری یا پژوهشی ذکر نشده مگر بند دوم که رتبه بندی مذکور را در جهت اجرای سیاست های کلی سند بنیادین تحول  آ.پ. و نقشه جامع علمی کشور بیان نموده است.

در جای جای سند کلی گویی های بسیاری وجود دارد که برای نویسنده ی این مطلب، ارتباط جزئی و روشن آن با طرح رتبه بندی معلمان معلوم نمی باشد. مثلاً  در بخشی به نام «چرخش ها» بندها یی وجود به شرح زیر وجود دارد:

-        از برنامه ریزی  درسی کاملاً متمرکز به برنامه ریزی درسی متکی بر مشارکت وموثر ارکان و عوامل

-        از مدارس فاقد امکانات و فن آوری به مدارسی برخوردار از فناوری و کانون تربیتی محله

-        از معماری بی هویت به معماری اسلامی  و ....

 به هیچ عنوان معلوم نیست در سندی با عنوان «نظام رتبه بندی حرفه ای معلمان و جذب و تأمین منابع انسانی، وزارت آموزش و پرورش» بیان چرخش های فوق چه جایگاهی می تواند داشته باشد. چگونه اصلاح نظام جذب نیرو و رتبه بندی معلمان می تواند مدارس فاقد امکانات و فن آوری را برخوردار از فناوری نماید؟ چگونه می تواند معماری بی هویت را به معماری اسلامی بدل سازد؟

آبا نقطه مقابل یا جایگزین برنامه ریزی درسی کاملاً متمرکز، مشارکت بیشتر عوامل و ارکان است و این چه ربطی به رتبه بندی معلمان می تواند داشته باشد؟

در ادامه و در آئین نامه ی نظام رتبه بندی معلمان 10 هدف بیان شده است. که مجدداً بیشترین تاکید بر ایجاد انگیزه برای بهبود عملکرد معلمان از طریق رقابت برای احراز رتبه ی بالاتر است.

عناوین رتبه شامل: مربی – معلم، استاد یار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم می باشد و مشمولین طرح طبقه بندی کلیه معلمان، معاونین، مدیر کادر دفتری و اجرایی می باشند. راستی چگونه چنین چیزی ممکن است؟ چطور کادر دفتری شامل مشاور، دفتر دار مدیر و معاون را می توان با همان عناوین و شرایط معلمان طبق بندی کرد؟ کیفیت تدریس -که هدف عمده ی کار معلم است - چه سهمی از این طبق بندی را دارد و چگونه کادر دفتری می تواند این امتیاز را کسب کند؟ یک کاسه کردن عناوین کادر آموزشی و دفتری راه اجحاف را باز کرده و همچون بسیاری از موقعیت های پیشین کیسه ی امتیازات مدیر و معاون و دفتردار  زودتر از معلم غافل و بی خبر درون کلاس پر می شود. این بخشی از بررسی (اهداف) سند مرتبط با رتبه بندی معلمان در ایران است.

بعلاوه و مهم تر اینکه معلمان باید بیشترین وقت خود را برای کسب امتیاز علمی و فرهنگی مبتنی بر تحقیق یا امور اجرایی صرف کنند در نتیجه انرژی کمتری برای تدریس باقی می ماند.

شریطی که برای استاد -معلم بیان شده شامل داشتن چند کتاب تالیف شده مقالات علمی - پژوهشی، طرح پژوهشی و ویژگی های شخصیتی و اخلاقی یک انسان کامل، بدون آموزش های چندین ساله برای یک استاد و با ساعات تدریس بیشتر، وی را در مقامی بالاتر از یک استاد تمام دانشگاه قرار می دهد و سوال اینجاست چرا در سند ذکر شده حقوق چنین فردی ۸۰ درصد حقوق فرد همترازش در دانشگاه باشد. آیا این بی عدالتی نیست؟؟

در تمام آموزش و پرورش چند نفر معلم داریم که مولف کتاب درسی باشد؟بیشترین امتیاز برای این مورد ۷ است.

بسیاری از موارد ذکر شده در جداول کاملاً سلیقه ای است برای مثال بند ایثار و از خودگذشتگی ... امتیاز این بند بیش ازامتیاز تالیف کتاب است!

بند دیگر تقید به ارزش های دینی و ملی می باشد که حداکثر ۵ امتیاز دارد و از سویی دبیری همایش بین المللی حداکثر ۴ امتیاز دارد.

برای من نوعی اگر هدفم کسب امتیاز باشد کار آسان است! به جای دبیری همایش بین المللی و تالیف کتاب با کادر ارزشیاب دوستی و رفاقت را بیشتر می کنم!

و راستی توقع دبیری همایش بین المللی یا تالیف کتاب با حداکثر ۴ امتیاز؟؟!!! واقعاً مشوق های جانانه ای برای این قبیل پیشرفت ها در نظر گرفته شده است!

چه بسیار دوستان جان در یک قالب دفتری همدیگر را افرادی ایثارگر تلقی کرده و امتیاز آن را کسب نمایند ولی کسی توجه نمی کند که با حقوق معلمی و بدون امتیازات دانشگاهی، نوشتن کتاب توسط یک معلم - نه ار نوع تجاری - خود بزرگترین ایثار است.

در پست های بعدی گزارش اصلاحیه ی حقوق معلمان آمریکا تا اندازه ای بررسی می شود.


مطالب مشابه :


رتبه بندی نهایی دبیرستان های تهران

رتبه بندی نهایی دبیرستان های تهران مدارس (طبق امتیاز بندی رتبه بندی نهایی




رتبه بندی نهایی دبیرستان های تهران

رتبه بندی نهایی دبیرستان های تهران برای رتبه مدارس مبنای رتبه بندی




مدارس هوشمند رتبه‌بندی می‌شوند

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش شهر تهران از رتبه بندی وضعیت هوشمندسازی مدارس شهر تهران به




رتبه بندی نهای دبیرستان های شهر تهران در سال 90 -89

رتبه بندی نهای دبیرستان های شهر تهران در سال 90 -89 رتبه بندی کلی 7 -مجموعه مدارس




مدارس کشور رتبه بندی می‌شود.

سرفصل دروس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران رتبه بندی مدارس منجر به ایجاد رقابت در میان




رتبه بندی معلمان -1-

نظام رتبه بندی حرفه ای معلمان و معلمان می تواند مدارس فاقد امکانات و فن تهران zentralblatt




طرح درجه بندی مدارس

وی یکی از ارکان طرح درجه بندی مدارس را معاونان اجرایی کمیته علوم تجربی شهرستانهای تهران.




آخرین جزئیات نظام رتبه‌بندی معلمان

* روند نظام رتبهبندی وی با بیان اینکه مدارس پیش‌دبستانی یک منطقه آموزش و پرورش تهران




نتایج رتبه‌بندی دانشگاه‌ها اعلام شد/ اعلام امتیاز 26 دانشگاه کشور

شرایط مدارس نتایج رتبه بندی دانشگاه ها و تهران با امتیاز 100 رتبه اول را در




برچسب :