كاردكس انبار


       به عمل ثبت و نگهداري گوناگون مربوط به فعل و انفعالات يك كالا درانبار جهت آگاهي از مقدار وارده ، صادره ، موجودي و محل نگهداري آن سيستم كاردكس گفته مي شود. در قديم بدليل فقدان سيستمهاي مكانيزه و كامپيوتري كليه اين فعاليتها و ثبت گردش اقلام در كارتهاي كاردكس و كاملا دستي انجام ميگرفته است. به تدريج و با ورود كامپيوتر و تكنولوژي مدرن به مباحث انبار تبديل اين كارتها در نرم افزارهاي مربوط به انبار و حسابداري ذهن كاربران اين بخش را معطوف به خود نمود تا جايي كه با استفاده از سيستمهاي كنترل موجودي و مكانيزه مختص انبار تمامي اين موارد در كامپيوتر گنجانيده شده و كليه عمليات دستي از انبارها حذف گرديد و گاها ميز عريض و طويل كاردكس نويسهادر انبار هاي بزرگ تبديل شد به يك نفر و يك دستگاه كامپيوتر به انضمام يك سيستم نرم افزاري انبار.

          ذاتا كاردكس در انبار به نحوي تعريف مي شود كه قابليت رديابي و كنترل مقداري هر قلم كالا را در هر بازه زماني و تاريخي كه نياز باشد به انبار گزارش نمايد. حفظ مقدار موجودي لحظه اي در اين بين براي درج در كاردكس بسيار پر اهميت است و اين خود يكي از فاكتورهاي ارزيابي عملكرد هر انبار خواهد بود. اين مقادير معمولا با مقادير فيزيكي مطابقت داده خواهند شد در حقيقت شالوده و بنيان عمليات انبارگرداني در هر موقعي از سال مالي كه اجرا شود بر اساس اطلاعات ثبت شده در كاردكس خواهد بود. چنانچه اين بررسي منجر به بروز مغايرتي بين مقادير مندرجه و يا ثبت شده در كاردكس كالا و مقادير فيزيكي كالا شود اين عمل نمايانگر خطا و اشتباهي در فرايند تحويل ، نگهداري و يا دريافت كالا در انبار خواهد بود. چنانچه به راحتي بتوانيم عمليات گردش كالا در انبار را بر اساس اسناد مثبته رديابي نماييم براحتي مي توانيم پي به دلايل اين مغايرتها برده و عمليات اصلاحي و يا پيشگيرانه اي را در اين راستا تعريف نماييم.  

عمليات اجرايي در راستاي ايجاد كاردكس مناسب در هر انبار به اين ترتيب است كه براي هر قسم كالا ، يك كارت اختصاص مي دهند ؛ و سپس كارتهاي كاردكس با توجه به نام يا شماره كالا در قفسه هاي مخصوصي كه به « دستگاه كاردكس » معروف است قرار داده مي شود. البته توضيح داده شد كه در حال حاضر همين كار در كامپيوتر و اتوماتيك انجام مي شود. عمليات ريالي كردن اين كارتها كه در سيستمهاي انبار به كاردكس ريالي مشهور هستند در بخش حسابداري انبار انجام ميگيرد به همين منظور داشتن يك رابطه مناسب بين ارقام ثبت شده در كاردكس و تعريف فرايندي جهت ريال دادن به مقادير مندرج در كاردكس مقداري نيز از اهميت ويژه اي برخوردار است. به منظور كنترل دقيق تر موجودي انبار و جلوگيري از مخدوش شدن اطلاعات مقداري كاردكس هر كالا و به طبع آن كاردكس ريالي هر كالا در انبار، معمولاً يك سيستم كاردكس قوي و صحيح، داراي مزايا زير است .
الف : دسترسي به ميزان موجودي كالا.
ب : كسب اطلاع از ميزان سفارش ، حداقل و حداكثر موجودي .
ج : تشخيص اقلام گم شدن و راكد .
د : سهولت ارائه امار هاي مورد نياز انبار
هـ : كسب اطلاع از ارزش مقداري وريالي اقلام وارده و صادره  و ثبت لحظه اي آنها
كاردكس مي تواند در انبار و توسط انباردار تكميل شود و يا در قسمت حسابداري توسط قسمت حسابداري تكميل شود. جايگاه ديگر آن كاردكس مركزي مي باشد. در حال حاضر و با وارد شدن سيستمهاي مكانيزه انبار منطبق بر سيستمهاي كامپيوتري امكان كار چندين كاربر و يا كاردكس بر روي يك Database وجود دارد. کلیه این کاربران که ممکن است موقعیت مکانی بعیدی نسبت به هم داشته باشند ولی کار یکسانی انجام می دهند مسئول ثبت مقادیر در کارت کاردکس خواهند بود كه اكثراً زير نظر مدير انبارها انجام وظيفه مي كند . برای بروز رسانی کادکس انبار به اسنادی در انبار نیاز است که مدیران انبار موظف هستند فرایندی را تعریف نمایند که این اسناد به شکل صحیح به دست کاردکس برسد و در سیستم ثبت گردد بطور كلي براي ثبت اطلاعات ورود و خروج كالا و كاردكس انباردار يك نسخه از فرم قبض انبار ( رسيد انبار ) و فرم حواله انبار و …… به قسمت كاردكس جهت ثبت در كارت مشخصات مي فرستند پس نتيجه مي گيريم جهت كنترل موجودي ها هر چند يكبار مي توان موجودي كالا در بين انبار ، حسابداري و كاردكس مورد بررسي قرار داد و در صورت مغايرت به رفع آن پرداخت.


مطالب مشابه :


دانلود فرم حواله انبار

انجام خدمات حسابداری - دانلود فرم حواله انبار - انجام کلیه امور حسابداری و مالی واحدهای




نمونه روش اجرایی انبارداری و مدیریت انبار

حسابدار برتر - نمونه روش اجرایی انبارداری و مدیریت انبار - آموزش حسابداري ، مديريت ، بورس




كاردكس انبار

مديريت انبار(Warehouse Management) - كاردكس انبار - انبار داری . ( رسيد انبار ) و فرم حواله انبار و ……




عمليات مربوط به خروج كالا از انبار

انبار - کنترل موجودی - عمليات مربوط به خروج كالا از انبار - مطالب مربوط به انبار - warehouse




نمونه روش اجرایی انبارداری و مدیریت انبار (قسمت دوم)

حسابدار برتر - نمونه روش اجرایی انبارداری و مدیریت انبار (قسمت دوم) - آموزش حسابداري ، مديريت




فرم های انبار

سیستم انبار مکانیزه,آموزش انبارداری پیشرفته , -حواله انبار:




مقاله سیستم انبار داری

حواله انبار چهار برگ است كه به شرح زير توضيح مي شود فرمهاي اصلي كه براي ورود و خروج كالا




صورت جلسه انبار گردانی

حسابداری و حسابرسی - صورت جلسه انبار گردانی آخرين شماره حواله انبار مركزي




برچسب :