مقايسه اجمالي کارکرد نمايندگان مجلس در شهرستان مياندوآب با شهرستان‌هاي همجوار

براي مقايسه بهتر کارکرد دانشگاه آزاد و دانشگاه‌هاي ملي و همچنين صنايع ايجاد شده در منطقه طي چندين سال بعد از انقلاب علي‌الخصوص بعد از اتمام جنگ تحميلي تا حد امکان بررسي شده است :

الف- توسعه يافتگي علمي که شاخصه‌هاي آن وجود مراکز آموزش عالي و تحقيقاتي است اگر نگاه بسيار اجمالي به دانشگاه‌هاي موجود در شهرستان مياندوآب و شهرهاي همجوار بندازيم اين کمبود بيشتر نمود پيدا مي‌کند:

1- دانشگاه آزاد اسلامي: نزديکترين شهر به مياندوآب، ملکان است که از جمعيتي به مراتب کمتر از مياندوآب برخودار است، واحد ملکان داراي چندين رشته در مقطع کارشناسي ارشد در آن تحصيل مي‌شود. در خبرها داشتيم که دكتر بشير بيگ بابايي اعلام نمودند: در دانشگاه آزاد ملکان در مهرماه 90 در بيش از 80 رشته تحصيلي در مقاطع كارشناسي ارشد، كارشناسي و كارداني مشغول تحصيل شده‌اند. از اين تعداد 120 نفر در 9 رشته كارشناسي ارشد به مجموع دانشجويان اين مقطع افزوده شده كه در سطح منطقه بي نظير است

اگر 18 کيلومتر از ملکان فاصله گرفته، به طرف تبريز حرکت کنيم به شهر کمي بزرگتر از ملکان خواهيم رسيد، شايد اين شهر را نقطه عطف توسعه در منطقه بدانيم. اينکه بسياري براي پوشش کم‌کاري‌هاي خويش وظيفه نماينده را تنها قانون‌گذاري تلقي مي‌کنند، جواب مناسب و عيني پيدا کنيم. در خبرها داشتيم دکتر فرهاد ايراني رئيس واحد بناب فرمودند: امروزه دانشگاه آزاد اسلامي واحد بناب که يک واحد بسيار بزرگ تبديل شده، با بيش از ده هزار نفر دانشجو و 500 نفر عضو هيات علمي رسمي و مدعو در توسعه فرهنگي ، اقتصاد و اجتماعي شهرستان بناب نقش به سزائي داشته است به طوريکه اين تعداد دانشجو عملاً شهر بناب را به يک شهر دانشگاهي تبديل کرده است. قابل ذکر است شهرستان بناب با 840 کيلومتر مربع وسعـــــت و با جمعيتي بالغ بر 135000 نفر در جــــــــــــــنوب غربي اســـــــــــتان آذربايجان شرقـــي قرار دارد.

اگر با کمي چرخش به مشرق با 15 کيلومتر حرکت به شهري با جمعيتي همتراز مياندوآب برخورد خواهيم کرد، شايد بهتر بود مياندوآب را با مراغه مقايسه مي‌نموديم، زيرا که شهرستان‌هاي چون ملکان و بناب از نظر وسعت، جمعيت و قدمت با شهرستان مياندوآب کاملاً متفاوتند. در خبرها داشتيم آقاي دکتر کفشنوچي رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد مراغه فرمودند: در سايه تلاش‌هاي موثر و مجدّانه نماينده محترم مجلس شوراي اسلامي دکتر نجفي و پيگيريهاي اين مجموعه، موفق به کسب امتياز ايجاد 12 رشته جديد کارشناسي ارشد در عرض يک سال شد که با کسب امتياز اين 12 رشته، کل رشته‌هاي کارشناسي ارشد اين دانشگاه به 17 رشته ارتقا يافت. با لطف خداوند و با تلاش مسوولان مختلف واحد هم اكنون حدود 5 هزار و 700 دانشجوي دختر و پسر در 72 رشته تحصيلي مقاطع كارداني، كارشناسي، كارشناسي ناپيوسته، كارداني پيوسته و كارشناسي ارشد در دانشگاه آزاد اسلامي مراغه مشغول تحصيل هستند.

در نهايت در سايت دانشگاه مياندوآب شما مي‌توانيد اين مطالب را رؤيت نماييد: که دانشگاه آزاد اسلامي واحد مياندوآب در چهارم اسفند 1378 با پيگيريهاي دکتر محبي‌نيا نماينده توانمند مردم شريف مياندوآب، شاهيندژ و تکاب و عضو هيئت رئيسه در مجلس شوراي اسلامي و عنايات ويژه رياست عاليه دانشگاه دکتر جاسبي در سه مقطع تحصيلي زير نظر واحد تبريز در يک ساختمان اجاره‌اي شروع به کار نمود. از بدو تأسيس تا قبل از حضور دکتر احدي تنها 2 رشته‌ي کارشناسي در واحد مياندوآب وجود داشت که هيچ حرکت مثبتي در جهت افزايش اين رشته‌ها صورت نمي‌گرفت که خوشبختانه با مديريت توانمند دکتر احدي و  بکارگيري نيروهاي توانمند در سطوح مختلف واحد و حمايت‌هاي بي دريغ دانشمند فرزانه و نماينده تلاشگر مردم منطقه در مجلس شوراي اسلامي جناب آقاي دکتر محبي‌نيا شاهد تحقق اين امر شديم. و بعد از خبر مسرت بخش افتتاح مجتمع بزرگ اداري، آموزشي و رفاهي واحد مياندوآب ، وتصويب رشته ها بر شدت اين توفيق افزود و باعث خوشحالي اهالي علم و فرهنگ شهرستان گرديد. دوران حضور يکساله دکتر احدي در واحد مياندوآب دوران شکوفائي و توسعه دانشگاه آزاد اسلامي واحد مياندوآب مي باشد  که همه اين پيشرفتها مرهون زحمات بي شائبه رياست محترم واحد مياندوآب دکتر پرويز احدي بوده که در مدت زمان بسيار کوتاه صورت گرفته است  و شايسته است همه مردم منطقه از زحمات و حمايت هاي  بي دريغ پرچمدار شايسته علم و فرهنگ در منطقه جناب آقاي دکتر محبي‌نيا!!! در توسعه مراکز علمي و فرهنگي در شهرستان مياندوآب قدرداني نمود. گفتني است جمعيت مياندوآب بالغ بر ۲۶۷۳۰۰  نفر مي‌باشد.

2- مراکز دانشگاهي دولتي

دانشگاه پيام نور ملکان و دانشگاه پيام نور مراغه و مياندوآب و بناب تقريباً همسان رشد کرده‌اند و از نظر جمعيت دانشجو شهرستان ملکان کمتر است و شهر ملکان هنوز دانشگاه دولتي خاصي ندارد فقط دانشگاه جامع علمي و کاربردي در صورت تصويب و نياز دانشجو مي‌پذيرد، اين کار در مياندوآب نيز انجام مي‌شود. اما دانشگاه مراغه از سال 1366 با عنوان آموزشكده كشاورزي با جذب 40 نفر دانشجو آغاز به كار كرده و طي سال‌هاي 1370 تا 1373 اقدام به خريد زميني به مساحت 110 هكتار جهت توسعه نموده و  اين آموزشکده در سال 1377 به دانشکده کشاورزي ارتقاء يافته است. در بهمن 1383 با تبديل آن به مجتمع آموزش عالي مراغه موافقت به عمل آمد و در ارديبهشت ماه 1384 موافقت قطعي آن صادر گرديده است. اما در شهر کوچک بناب در سال 1374 با جذب 35 دانشجو در رشته برق- الکترونيک در مقطع کارداني با نام آموزشکده فني بناب وابسته به دانشگاه تبريز فعاليت آموزشي خود را آغاز نمود پس از اختصاص رديف اعتباري مستقل در مجلس شوراي اسلامي با فعاليت‌هاي مستمر نماينده مجلس وقت بناب(دکتر صديقي) با شماره 116001 در سال 1383 روند توسعه بيش از پيش سرعت گرفت. در سال 1386 با تصويب شوراي محترم گسترش آموزش عالي به طور رسمي از دانشگاه تبريز منفک و به دانشکده فني و مهندسي ارتقاء پيدا کرد. در سال 1388 با ادامه روند توسعه ، شوراي محترم گسترش آموزش عالي با ارتقاء دانشکده فني و مهندسي بناب به مجتمع آموزش عالي فني و مهندسي بناب موافقت گرديد. در سال‌هاي اخير با مساعدت هاي ويژه وزارت محترم شتاب مضاعف توسعه فضاي فيزيکي مجتمع، امکانات مناسبي را براي توسعه آموزش و پژوهش فراهم آورده است علاوه بر آن اخيراً با تصاحب سايت 45 هکتاري و اضافه شدن آن به سايت5 هکتاري قبلي،سايت مجتمع به بيش از 50 هکتار رسيده است. در شهريور سال 1390 با موافقت وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، مجتمع آموزش عالي به دانشگاه بناب ارتقاء يافت.

ولي اگر در مياندوآب از دانشگاه دولتي مستقل خبري نيست تنها مي توان به مرکز آموزش عالي شهيد باکري مياندوآب را اشاره نمود. مرکز آموزش عالي شهيد باکري مياندوآب در تيرماه 1386 به تصويب قطعي شوراي گسترش آموزش عالي رسيد. اين مرکز شامل 2 واحد آموزشي تحت عنوان دانشکده کشاورزي و منابع طبيعي و مرکز آموزشهاي نيمه حضوري مي باشد. دانشکده کشاورزي و منابع طبيعي از مهرماه 86 با جذب دانشجو رسماً فعاليت آموزشي و پژوهشي را شروع كرده است.

3-  مجتمع پژوهشي انرژي اتمي بناب با آوازه ملي و جهاني، مجتمع آموزشي کاربردي بناب وابسته به وزارت نيرو(نيروگاه حرارتي بناب) و حوزه علميه بسيار معتبر در سطح کشور و يا بنوعي دومين حوزه علميه کشور از جمله مراکز علمي پژوهشي است که در شهرستان بناب فعاليت مي‌نمايد. در مراغه مجتمع پژوهشي ديم با صدها دانشمند تراز اول و مرکز پژوهشي دانشگاهي رصدخانه خواجه‌نصيرالدين طوسي مراغه، با پذيرش دانشجو مقطع دکترا را مي‌توان نام برد. از مراکز پژوهشي و تحقيقاتي در شهرستان مياندوآب خبري نيست و اين شهر بزرگ، هيچگونه نقشي در گردونه ايجاد علم ايفا نمي‌کند.

ب- وجود مراکز صنعتي

وقتي از تبريز وارد بناب مي‌شويد عظمت توسعه را در مناطق بسيار باير بناب مي‌بينيد نيروگاه حرارتي(700 مگاواتي) با توسعه به 1400 مگاوات، مجتمع‌هاي عظيم فولاد بناب، مجتمع پژوهشي انرژي اتمي بناب و صدها کارگاه کوچک و بزرگ منطقه شورزار را به جولانگاه ماشين‌هاي سنگين و نورافکن‌هاي صنايع بزرگ مبدّل کرده است. از صنايع مستقر در اين شهرک صنعتي اشارت همين بس است که در مجتمع‌هاي عظيم فولاد بناب 3 ميليون و پانصد هزار تن از 12 ميليون ميلگرد و آهن‌آلات توليدي کل کشور را بر عهده دارد و در ظرف چهار سال هفت هزار شغل مستقيم در اين مجتمع ايجاد شده است. اين نيروها بيشتر از شهرهاي همجوار از جمله شهرستان مياندوآب به علت عدم وجود زيرساخت‌هاي صنعتي و کشاورزي شهرستان ياد شده در اين مجتمع جذب شده‌اند. از زير مجموعه اين صنايع عظيم مي‌توان به شرکت‌هاي فولاد شاهين‌، فولاد صنعت ، فولاد صنعت شهريار و فولاد صنعت سهند مي‌توان اشاره نمود.

اما در مياندوآب اگر به شهرک صنعتي مراجعه کنيد عدم تکاپو و جنبه جوش را در آن خواهيدديد، راستي، از پروژه بسيار موفق پترشيمي مياندوآب چه خبر ؟ تاخير هفت ساله واقعا عجيب است! در اين خصوص از تلاش‌هاي شما نمايندگان صاحب نفوذ در ارکان مجلس چه خبر؟ کلنگ زني با هيبت و جبروت سال ۱۳۸۳ بوده است. ترس از اين است، بعد از انتخابات مجلس نهم با تمام ادوات مربوطه اين پروژه به شهرستان بناب انتقال يابد.

ج- دليل اين عقب ماندگي و واپسگرايي چه بوده است؟

با نگاهي اجمالي که به وضعيت علمي و اقتصادي و رونق صنعتي مياندوآب در مقايسه با شهرستان‌هاي همجوار جمله بناب ، ملکان و مراغه انداختيم واپسگرايي و رکود را در شهرستان مياندوآب به وضوح مي‌بينيم. اما دلايل مختلفي مي‌‌توان براي اين مشکل يادآور شد:

1- راه‌يافتگان به قوه قانونگذاري كشور از حوزه مياندوآب در وادي سياست غرق شده و از مسايل مهم و اقتصادي و رفع مشکل بيکاري و معيشتي شهرستان غافل شده‌اند.

2- راه‌يافتگان به مجلس در شهرستان مياندوآب از ميان افراد فاقد تحصيلات مناسب انتخاب شده‌اند. اينان در مجلس شوراي اسلامي بجاي رسيدگي به امور حوزه انتخابيه خويش به امور تحصيل پرداخته‌اند تا مدرکي مشابه مدرک مرحوم کردان دست و پا کنند ، بعد از 16 سال به اين مدرک ببالند و شعر گل و بلبل و عشق و مستي بسُرايند. در صورتيکه مردم شهرستان بناب در طي 16 سال آقاي دکتر رسول صديقي با مدرک فوق دکترا از دانشگاه‌هاي آمريکا و عضو هئيت علمي دانشگاه شريف و رئيس مرکز ليزر تهران را به مجلس گسيل داشتند، که از غناي مالي و علمي برخوردار بود و ايشان توانستند در طي اين مدت سيماي شهر کوچک بناب کاملاً کشاورزي را به شهر علمي و صنعتي تبديل کنند. متأسفانه بعضي از هم شهري‌هاي ما نيز بر عضويت نماينده خويش بر صندلي منشي‌گري مجلس مي‌نازند!!!! ولي خبر ندارند که اکنون بيشتر جوانان مياندوآبي يا بيکارند و يا در مراکز صنعتي و دانشگاهي شهرستان بناب به کار گرفته مي‌شوند.

3- رويکرد نمايندگان مياندوآب در مجلس حسب مدارج تحصيلي و گرايش آنها بيشتر سياسي بوده است. در نماينده مراغه جناب آقاي سيدهاشمي و نجفي و نماينده بناب دکتر صديقي بعنوان رئيس کميسيون انرژي، برنامه و بودجه و ...در مجلس فعاليت نموده‌اند

4- عدم انتخاب مشاوران توانا از ميان خيل تحصيل‌کردگان در مياندوآب و در مقابل در بناب با ايجاد مراکز پژوهشي و دانشگاهي اتاق فکر توسعه ايجاد شد، که اکثراً از شهرهاي همجوار از جمله مياندوآب تشکيل گرديده بود. اين گروه در کارگرداني و توسعه نماينده بناب را ياري نمودند، که اکنون ثمره‌ اين ممارست و کار گروهي را مي‌بينيم.

5- غوغاسالاري و عدم توجه به آحاد مردم، غرور کاذب منشاء جدايي نماينده مياندوآب از خيل تحصيل کردگان و نوابغ شهرستان گرديد. نمونه آن را در انتخابات گذشته در حالي که يکي از نمايندگان قول کلنگ‌زني توليد قطعات هواپيما در مياندوآب را نويد مي‌دادند، شنيديم. که با مراجعه به سايت‌هاي اينترنتي اين سخنان معروف قابل دريافت است.

6- انتخاب مسئولين شهرستان از ميان تحصيل کردگان مؤفق از جمله دکتر کفشنوچي براي دانشگاه ‌آزاد(ايشان اصالتاً مياندوآبي هستند) و جذب سرمايه‌اي خصوصي داخلي و سوق آن به شهرستان بناب از جمله آقاي زنوزي که بيشترين سرمايه‌گذاري در کشور را در سال‌هاي اخير داشته است. که اين مهم در شهرستان مياندوآب بخوبي انجام نشده است و به نقل يکي از سايت‌ها اخيراً اين مسئولين منصوب شده در ستاد انتخابات حضور و غياب مي‌شوند.

در انتها بهتر است به اعتراف‌نامه نماينده کنوني مجلس آقاي مهدي عيسي‌زاده دقت شود و عمق مطالب اذعان شده مشخص شود: شايد چند صباحي از عمر مجلس هشتم نمانده و ديگر فرصت نيابم از محدوديت‌ها و محرويمت‌هاي حوزه انتخابيه‌ام بگويم:

1- علي رغم وجود معادن غني طلا و آثار باستاني تخت سليمان هنوز غبار محروميت در چهره مردم فرهنگي تکاب هويداست. جوانان تلاشگري که سرمايه‌هاي اجتماع هستند بيکارند و انتظار دارند با بسترسازي در معادن و سرمايه‌گذاري در بخش توريسم فرصت‌هاي شغلي ايجاد شود تا بتوانند حداقل نيازهاي زندگي را تأمين نمايند. متاسفانه فرصت جزيي ايجاد شده در معادن طلاي تکاب با اهمال مديران، تبديل به يک تهديد اقتصادي و زيست محيطي شده است...

2- راه‌هاي روستايي و بين شهري در حوزه انتخابيه مياندوآب، شاهين دژ و تکاب معضلي اساسي است و علي‌رغم تلاش وزارت محترم راه و شهرسازي، هنوز راه‌هاي مواصلاتي همّت مضاعف مي‌طلبد. جاده تخت سليمان که تردد ساليانه 2000 توريست خارجي و 100000 نفر ايراني است، ديدني است.

3- پتانسيل بالقوه کشاورزي و دامداري در مياندوآب امکان سرمايه‌گذاري بخش خصوصي در صنايع تبديلي کشاورزي را تقويت نموده است. ولي متأسفانه عدم حمايت از سوي سيستم بانکي و عدم ارائه تسهيلات بانکي هر سرمايه‌گذار را با شکست مواجه نموده است و عدم مساعدت دولت در مکانيزه نمودن سيستم کشاورزي و باقيماندن الگوهاي سنتي در اين حوزه جلگه‌اي، کارنامه نظام را در اذهان عمومي به سمت منفي سوق مي‌دهد و سختگيري‌هاي بانک هاي دولتي در اعطاي تسهيلات بانکي در رکود اقتصادي منطقه، فضاي کسب و کار را مزيد بر علت شده است.

4- دو متغير بحراني تهديد کننده يعني بيکاري و توّرم در حوزه انتخابيه به حدي در راستاي اثربخشي منفي خود عمل نموده اند که واقعا" هويت ملي و فرهنگي جوانان را در معرض اضمحلال کلي قرار داده و علامت‌هاي منفي آن به گوش هر تحليلگر سياسي و اقتصادي مي‌رسد. اينجانب به عنوان خادم مردم منطقه در مقام دادخواهي به تمامي دست اندرکاران دولتي هشدار مي‌دهم که هرچه سريعتر به فکر حل اين معضل بوده و با تخصيص متناسب بودجه در شان مردم شهيدپرور منطقه، قدم‌هاي جدي در صدد از بين بردن فقر، بيکاري، کاهش شکاف طبقاتي بردارند.

5- فرسوده شدن تنها اميد کشاورزان منطقه يعني کارخانه قند مياندوآب و عدم اقدام مسئولين مربوطه در جهت نوسازي و احداث کارخانه جديد علي رغم وجود ظرفيت توليد 4 برابر چغندرقند در منطقه، از مشکلات ديگري است که کشاورزان منطقه گريبانگير آن هستند.

6- دوگانگي و عدم مديريت واحد در بعد فرهنگي و گرايش جوانان به سوي فرهنگ ابتذال غرب، با پيش فرض عدم اشتغال و بيکاري، زنگ خطر ديگري است که توجه مسئولين منطقه به آن الزامي و اجتناب ناپذير است.

7- علي رغم اينکه شهرستان مياندوآب که در بين دو رودخانه زرينه‌رود و سيمينه رود قرار دارد ولي به لحاظ دوري از مديريت نوين آبي، يکي از مشکلات جدّي مردم خصوصا روستاييان دسترسي به آب شرب مورد نياز مي‌باشد.آب مياندوآب 200 کيلومتر پمپاژ مي‌شود و مردم تبريز از آن بهره مند مي‌شوند ولي در 5 کيلومتري مياندوآب، مردم آب شور استفاده مي‌کنند.

8- تاکيد و اصرار برخي از مقامات سياسي منطقه بر عدم تفکيک حوزه انتخابيه، علي رغم بعد جغرافيايي بسيار وسيع آن، نظارت نماينده مجلس را بر کارکرد مسئولين مربوطه با مشکل جدي مواجه ساخته است.

وي درباره برخي از مسائل حوزه انتخابيه خود نيز گفت: با وجود آنکه مي‌توان در حوزه تکاب و شاهين‌دژ براي جذب گردشگر سرمايه‌گذاري انجام شود، اما تاکنون آن‌طور که بايد مسئولان مربوطه اقدامات لازم را نکرده‌اند

منبع:    http://faryad-rasa.blogfa.com/post-54.aspx


مطالب مشابه :


رشته های کاردانی علمی کاربردی بوکان - مهاباد - میاندوآب - تکاب

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علمی کاربردی بوکان ،پذیرش دوره کاردانی فنی و کاردانی حرفه ای دانشگاه جامع علمی کاربردی نوبت مهر ماه سال ۱۳۹۳ از روز سه شنبه ۳۱ تیرماه آغاز می شود و ثبت نام دوره های مذکور از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور به ...




جشنواره منطقه ای فیلم و عکس دانشگاهی میاندوآب به کار خود پایان داد

در بخش داستان کوتاه، کبری محمدی از دانشگاه علمی - کاربردی میاندوآب برای داستان ˈرد پای عشقˈ جایزه اصلی و لوح تقدیر دریافت کرد و کوثر محمد امینی برای داستان ˈمردن به از زیستن به بدنامیˈ و ایوب شیخ جلیلی برای داستان ...




قابل توجه دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی شهرستان میاندواب (مدیریت کسب و کار)

نیشتمان - قابل توجه دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی شهرستان میاندواب (مدیریت کسب و کار) - هرکه شد محرم دل در حرم یار بماند.




((اطلاعیه تاریخ برگزاری آزمون پایان ترم دانشگاه جامع علمی کاربردی))

به استحضار کلیه عزیزان دانشجو در دانشگاه جامع علمی کاربردی مرکز میاندوآب می رساند زمان برگزاری آزمون پایان ترم دروس استاد صدوقی به شرح ذیل می باشد: ۱- آزمون پایان ترم درس حقوق مدنی ۱ رشته کاردانی حقوق ثبتی روز پنجشنبه مورخه ۹۳/۳/۲۹ راس ...




دانشگاه پيام نور ملکان و دانشگاه پيام نور مراغه و مياندوآب و بناب تقريباً همسان رشد کرده‌اند و از نظر جمعيت دانشجو شهرستان ملکان کمتر است و شهر ملکان هنوز دانشگاه دولتي خاصي ندارد فقط دانشگاه جامع علمي و کاربردي در صورت تصويب و نياز دانشجو ...




بهره‌برداری 6 پروژه توسط فنی و حرفه‌ای آذربایجان غربی

حمید رضا خانپور امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار داشت: این پروژه‌ها شامل افتتاح 2 دانشگاه تخصصی علمی و کاربردی مهارت و 4 مرکز تخصصی علمی و کاربردی مهارت است. وی با بیان اینکه این 4 مرکز در شهرستان‌های بوکان، نقده، خوی و ارومیه راه‌اندازی ...




مراکز آموزشی شیلات در سراسر ایران به همراه مقطع

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری دانشگاه آزاد اسلامي واحد بابل. تكثير و پرورش آبزيان كارشناسي علمي كاربردي شيلات مجتمع آموزش عالي گنبد موسسه غير انتفاعي آفاق اروميه مركز اموزش علمي كاربردي مياندوآب مركز اموزش علمي كاربردي علوم و ...




دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

علمی کاربردی. آذربایجان غربی • جهاد دانشگاهی ارومیه • بوکان • مهاباد • میاندوآب • جهاد کشاورزی ارومیه • جهاد کشاورزی میاندوآب • علمی کاربردی دهخدا تکاب • علمی کاربردی مالیاتی ارومیه • علمی کاربردی فرهنگ و هنر ارومیه • علمی کاربردی صنایع دستی ارومیه ...




روز دانشجو...

انجمن دانشجویان حقوق ثبتی - روز دانشجو... - دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد میاندوآب - انجمن دانشجویان حقوق ثبتی.




برچسب :