وضعیت شبکه تلفن همراه – موبایل در ایران ؛ مقایسه کامل اپراتور دولتی ؛ تالیا و ایرانسل

نویسنده پریسا خسروداد   

شبکه تلفن‌همراه دولتی در حال حاضر حدود 10 میلیون مشترک و شبکه اعتباری تالیا حدود 600 هزار مشترک دارد. اپراتور دوم نیز در فاز اول واگذاری 350 هزار مشترک در سه شهر را پیش‌بینی کرده است. در این گزارش سعی شده است تا تمام ابعاد خدمات ؛ سرویسها و هزینه های خردو کلان سه شرکت ارایه خدمات تلفن سیار- موبایل یعنی شبکه تلفن‌همراه اپراتور اول دولتی – شرکت ارتباطات سیارMCI، تلفن‌همراه   اعتباری پیمانکار تالیا ؛ اپراتور دوم خصوصی ایرانسل IRanCell را مقایسه کنیم.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

البته در حال حاضر هشت سرویس‌دهنده ارتباط سیار در کشور به فعالیت می‌پردازند که شامل شبکه تلفن‌همراه دولتی، تلفن‌همراه اعتباری تالیا، تلفن‌همراه اعتباری اصفهان، تلفن‌همراه کیش، تلفن‌همراه ایرانسل، تلفن‌همراه ماهواره‌ای، تلفن‌ بی‌سیم و عادی WLL، بی‌سیم و باند شهروندی (CB) است. اما از آن‌جایی که گستردگی فعالیت سه شبکه مذکور یعنی اپراتور دولتی، تالیا و ایرانسل بیش از سایر شبکه‌هاست، به بررسی وضعیت این سه نوع سیم‌کارت و آخرین اطلاعات موجود از وضعیت عملکرد سه ارایه‌دهنده سیم‌کارت کشور یعنی مخابرات سیار اپراتور اول دولتی، تالیا پیمانکار مخابرات و ایرانسل ؛ اپراتور دوم خصوصی به مقایسه آن‌ها با یکدیگر بپردازیم.

اپراتور دولتی ؛ تالیا و ایرانسل ؛ یک ؛ دو ، سه

شبکه تلفن‌همراه دولتی در حال حاضر حدود 10 میلیون مشترک و شبکه اعتباری تالیا حدود 600 هزار مشترک دارد. اپراتور دوم نیز در فاز اول واگذاری 350 هزار مشترک در سه شهر را پیش‌بینی کرده است. در این گزارش سعی شده است

 البته پیش از هر چیز باید گفت در حال حاضر هشت سرویس‌دهنده ارتباط سیار در کشور به فعالیت می‌پردازند که شامل شبکه تلفن‌همراه دولتی، تلفن‌همراه اعتباری تالیا، تلفن‌همراه اعتباری اصفهان، تلفن‌همراه کیش، تلفن‌همراه ایرانسل، تلفن‌همراه ماهواره‌ای، تلفن‌ بی‌سیم و عادی WLL، بی‌سیم و باند شهروندی (CB) است. اما از آن‌جایی که گستردگی فعالیت سه شبکه مذکور یعنی اپراتور دولتی، تالیا و ایرانسل بیش از سایر شبکه‌هاست، بنابراین با توجه به تقاضای بازار به مقایسه و بررسی وضعیت این سه نوع سیم‌کارت می‌پردازیم.

قیمت ارایه سیم‌کارت اپراتور دولتی، تالیا و ایرانسل

بدون شک یکی از نخستین سؤالاتی که هر مشترک هنگام درخواست سیم‌کارت همراه مطرح خواهد کرد، قیمت ارایه آن و نوساناتی است که پس از دریافت در بازار خواهد داشت.

قیمت سیم کارت تلفن همراه دولتی

قیمت خرید یک سیم‌کارت دولتی از اپراتور مربوطه و در آخرین واگذاری که بهمن‌ماه سال گذشته صورت گرفت، مبلغ 360 هزار تومان بود که بلافاصله پس از واگذاری فعال و قابل استفاده است. اما نرخ خرید این سیم‌کارت با توجه به رند بودن شماره، صفر و کارکرده بودن و همچنین کدهای واگذاری آن به‌طور تقریبی در بازار آزاد از 100 هزار تومان به بالا دارای نوسان است. بر اساس وعده بسیاری از مسؤولان سیم‌کارت‌های دولتی در مرحله بعدی واگذاری که احتمالا بهمن‌ماه خواهد بود، با کاهش قیمت هنگام دریافت ودیعه روبه‌رو هستند. پیش‌شماره‌های شبکه تلفن‌همراه MCI به هشت منطقه تقسیم شده و از 0911 آغاز و تا 0918 ادامه پیدا می‌کند. در ضمن آبونمان این نوع سیم‌کارت 12 هزار و 60 تومان برای دو ماه است.

قیمت سیم کارت تلفن همراه  تالیا

 اما قیمت خرید یک سیم‌کارت تالیا 45 هزار و 200 تومان هنگام ثبت‌نام در نظر گرفته شده است که پس از دریافت در بهترین وضعیت معمولا با 75 هزار تومان افزایش قیمت در بازار آزاد روبه‌روست. اعتبار اولیه موجود در سیم‌کارت تالیا 20 هزار تومان است که با در نظر گرفتن 6 درصد مالیات و عوارض بهای اعتبار اولیه آن 21 هزار و 200 تومان خواهد بود. این اعتبار به مبلغ قابل پرداخت برای سیم‌کارت تالیا یعنی 24 هزار تومان که شامل 20 هزار تومان بهای فعال‌سازی سیم‌کارت و 20 درصد مالیات و عوارض است اضافه می‌شود. اعتبار اولیه سیم‌کارت تالیا 60 روز است. سیم‌کارت تالیا معمولا پس از دریافت، جهت شناسایی شبکه به حدود یک ساعت زمان برای آغاز فعالیت احتیاج دارد. بنابراین بلافاصله پس از واگذاری فعال نیست. پیش‌شماره مشترکان شبکه تلفن‌همراه اعتباری تالیا 0932 است.

قیمت سیم کارت تلفن همراه ایرانسل

 قیمت خرید یک سیم‌کارت ایرانسل که به‌صورت پرداخت ماهیانه (Postpaid) و اعتباری (Prepaid) ارایه می‌شود با یکدیگر متفاوت است. قیمت خرید سیم‌کارت‌های پس‌پرداخته (ماهیانه) ایرانسل 150 هزار تومان است که شامل 120 هزار تومان هزینه اتصال و 30 هزار تومان مالیات و عوارض است. این سیم‌کارت‌‌ها بلافاصله پس از دریافت، فعال نیستند و نظیر تالیا به مدت یک الی دو ساعته جهت آغاز فعالیت نیاز دارند. هزینه آبونمان سیم‌کارت‌های پرداخت ماهیانه یا پس‌پرداخته هزار تومان است که با کدهای 0935 و 0936 آغاز می‌شود. در ضمن مهلت فعال‌سازی اعتبار اولیه ایرانسل 90 روز است.

سیم‌کارت پیش‌پرداخت اعتباری نوع دیگری از سیم‌کارت‌های ایرانسل است که توزیع آن هنوز آغاز نشده است. اما پیش‌بینی می‌شود از اوایل آذرماه در اختیار کاربران قرار بگیرد. هرچند که هنوز اطلاع‌رسانی شفافی در مورد سیم‌کارت‌های اعتباری ایرانسل انجام نشده است، اما به احتمال فراوان قیمت ارایه یک سیم‌کارت آن در بازار 28 هزار و 800 تومان است و 20 هزار تومان نیز بابت شارژ ابتدایی پرداخت می‌شود. اما برای دفعات بعدی این هزینه شارژ بر اساس درخواست متقاضی می‌تواند کمتر باشد. تعرفه مکالمه در این نوع سیم‌کارت‌ها دقیقه‌ای 62 تومان است. اما حداکثر تا 40 روز دیگر تعرفه پیشنهادی قطعی و اعلام خواهد شد. هم‌زمان با نهایی شدن نرخ این سیم‌کارت‌ها، توزیع به شیوه سیم‌کارت پس‌پرداخته آغاز می‌شود. 

 

چگونگی واگذاری

چگونگی ثبت‌نام نیز یکی از مهم‌ترین مواردی است که برای متقاضیان از اهمیت قابل ‌توجهی برخوردار است.

چگونگی واگذاری سیم کارت تلفن همراه – موبایل  دولتی

 ثبت‌نام سیم‌کارت‌های دولتی به‌طور معمول در دفاتر پستی صورت می‌گیرد و میان زمان ثبت‌نام و واگذاری حداقل فاصله‌ای چهار ماهه وجود دارد که میزان آن را قرعه‌کشی بر اساس شماره فیش‌ها تعیین می‌کند. واگذاری سیم‌کارت‌های MCI نیز در محل ثبت‌نام یعنی دفاتر پستی انجام می‌شود.

چگونگی واگذاری سیم کارت تلفن همراه – موبایل تالیا

 اما ثبت‌نام سیم‌کارت‌های تالیا به دو شیوه اینترنتی و دفاتر تالیا مقدور است. در آخرین وضعیت سیم‌کارت‌های تالیا معمولا میان زمان ثبت‌نام تا واگذاری فاصله‌ای کمتر از یک ماه وجود دارد که میزان آن را قرعه‌کشی بر اساس حروف الفبا تعیین می‌کند. واگذاری سیم‌کارت‌های تالیا نیز در محل ثبت‌نام یعنی دفاتر تالیا صورت می‌گیرد.

چگونگی واگذاری سیم کارت تلفن همراه – موبایل ایرانسل

 یکی از مزایای اپراتور دوم، ثبت‌نام آنلاین و واگذاری هم‌زمان سیم‌کارت است. طبق تعهدات اپراتور دوم ثبت‌نام و واگذاری سیم‌کارت‌های ایرانسل-MTN که توسط دفاتر خدمات ارتباطی صورت می‌گیرد، باید به‌صورت آنلاین و هم‌زمان باشد.

اگرچه شواهد موجود از نوع واگذاری سیم‌کارت‌های ایرانسل گویای چیز دیگری است.

نحوه عودت سیم کارت تلفن همراه – موبایل دولتی ؛ تالیا  و ایرانسل

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های سیم‌کارت ایرانسل با تالیا و MCI (دولتی) نحوه عودت است.

بر اساس این گزارش در صورتی که متقاضی ایرانسل بخواهد از دریافت سیم‌کارت خود انصراف دهد، این امکان برای وی وجود ندارد، زیرا مبلغ دریافت شده از مشترک به‌عنوان حق اتصال به‌شمار می‌رود و در صورت بازپس‌ دادن سیم‌کارت یا انصراف پولی به مشترک بازپس داده نمی‌شود. در حقیقت مشترک می‌تواند سیم‌کارت خود را در بازار آزاد به فروش برساند.

برای بازپس دادن سیم‌کارت تالیا در صورت عدم تحویل امکان پس دادن به تالیا وجود داشته و پس از استفاده نیز باید سیم‌کارت را در بازار آزاد به فروش رساند. اما در خصوص سیم‌کارت‌های دولتی چه بعد از خرید و چه قبل از خرید امکان پس دادن سیم‌کارت به مخابرات و یا بازار آزاد وجود دارد.

هزینه مکالمات شهری تلفن همراه = موبایل  دولتی

 تعرفه مکالمه داخل کشور برای سیم‌کارت‌های دولتی که امکان برقراری مکالمه شهری تلفن‌همراه به همراه، همراه به ثابت، همراه به تالیا و همراه به ایرانسل را دارا هستند، به این شرح است: در ساعات اوج مصرف یعنی هشت صبح تا 20 و 59 دقیقه روز شنبه تا پنج‌شنبه مبلغ 447 ریال و در ساعات کاهش مصرف یعنی 21 تا 7 و 59 دقیقه روز شنبه تا پنج‌شنبه به انضمام تمام اوقات شبانه‌روز جمعه و تعطیلات رسمی مبلغ 358 ریال به ازای هر پالس است.

هزینه مکالمات شهری تلفن همراه = موبایل؛ تالیا

 تعرفه مکالمه داخل کشور برای سیم‌کارت‌های اعتباری تالیا که توانایی برقراری مکالمه شهری سیم‌کارت‌های دولتی را دارا هستند نیز بر اساس منطقه ثبت سیم‌کارت، زمان تماس و مقصد تماس محاسبه می‌شود. بر این اساس تعرفه مکالمه شهری در ساعات اوج مصرف 670 ریال و در ساعات کاهش مصرف 539 ریال در هر پالس است.

هزینه مکالمات شهری تلفن همراه = موبایل ؛ ایرانسل

 تعرفه مکالمات داخلی ایرانسل نیز که توانایی آن‌ها نظیر MCI و تالیاست، به این شرح محاسبه می‌شود:

نرخ مکالمه داخلی در ساعات اوج مصرف و کاهش 499 ریال در هر پالس است. اگرچه ارقام اعلام شده برای اپراتورها بدون احتساب 6 درصد عوارض و مالیات است.

هزینه مکالمه بین‌‌شهری تلفن همراه ؛ موبایل دولتی ؛ تالیا و ایرانسل

هزینه مکالمه بین‌شهری سیم‌کارت‌ دولتی و تالیا طبق منطقه ثبت سیم‌کارت، زمان تماس، مدت تماس و مسافت تماس محاسبه می‌شود. این میزان در ساعات اوج و کاهش مصرف متفاوت است. مکالمه بین‌شهری برای مشترکان سیم‌کارت‌های دولتی در ساعات اوج مصرف 760 ریال و در ساعات کاهش مصرف 536 ریال به ازای هر پالس است. در مورد سیم‌کارت‌های تالیا نیز می‌توان گفت این مبلغ در ساعات اوج مصرف 1117 ریال و در ساعات کاهش مصرف 804 ریال برآورد شده است. بر اساس این گزارش اطلاعاتی از نرخ پالس مکالمات بین‌شهری ایرانسل در دسترس نبود.

هزینه مکالمه خارج کشور  تلفن همراه ؛ موبایل دولتی ؛ تالیا و ایرانسل

مکالمه خارج کشور در مورد سه سیم‌کارت همراه دولتی، تالیا و ایرانسل به سه محدوده تقسیم می‌شود. محدوده اول همه کشورهای جهان، محدوده دوم ویتنام، کوبا، سورینام، گایانای فرانسوی، رییونیون، آنتیل فرانسوی، جزایر والیس و فورثونا و محدوده سوم کشور افغانستان است.

دولتی- هزینه مکالمات بین‌المللی برای مشترکان این نوع شبکه به شیوه ذیل محاسبه می‌شود:

محدوده اول در ساعات اوج مصرف 2022 ریال و در ساعات کاهش مصرف 1933 ریال به ازای هر دقیقه است. محدوده دوم در ساعات اوج مصرف 5243 ریال و در ساعات کاهش مصرف 5154 ریال است. محدوده سوم نیز به تفکیک ساعات مورد مکالمه 2477 ریال و 2388 ریال است.

تالیا- هزینه مکالمات بین‌المللی در محدوده اول در ساعات اوج و کاهش مصرف 3033 ریال و 2899 ریال است. هزینه این مکالمات در محدوده دوم نیز به تفکیک اوج و کاهش مصرف 7865 ریال و 7731 ریال است. در محدوده سوم نیز که شامل کشور افغانستان است، هزینه مکالمه در هر دقیقه حداقل 3716 ریال و حداکثر 3582 ریال است.

ایرانسل؛  تعرفه سیم‌کارت‌های اپراتور دوم نیز که بر اساس محدوده و ساعات مصرف برآورد شده است برای محدوده اول حداقل 2022 ریال و حداکثر 1933 ریال است. محدوده دوم نیز که کشورهای آن همانند MCI و تالیا تعریف شده است، حداقل 5243 ریال و حداکثر 5154 ریال در هر دقیقه است. هزینه مکالمه با کشور افغانستان نیز به ازای هر دقیقه در ساعات اوج مصرف 2388 ریال و در ساعات کاهش مصرف 2477 ریال است.

سرویس رومینگ (خارج به داخل) تلفن همراه ؛ موبایل دولتی ؛ تالیا و ایرانسل

در حال حاضر تنها سیم‌کارت موجود در بازار که قابلیت استفاده از سرویس جابه‌جایی را داراست، سیم‌کارت‌های دولتی است. تعرفه رومینگ بین‌الملل این سیم‌کارت که در بسیاری از نقاط جهان قابل استفاده است، بر اساس تعرفه کشور میزبان محاسبه می‌شود. یعنی به عبارت بهتر این کشور میزبان است که تعیین می‌کند، هزینه مکالمه در آن با استفاده از سیم‌کارت MCI چقدر تخمین زده می‌شود.

بر اساس این گزارش سیم‌کارت‌های تالیا و ایرانسل قابلیت استفاده از رومینگ را ندارند. هرچند که هر یک از شبکه‌ها طرح‌هایی جهت ایجاد رومینگ در آینده ارایه داده‌اند، اما بدیهی است قابلیت رومینگ بین‌الملل در هیچ‌یک از آن‌ها بالفعل محسوب نمی‌شود. لذا چنانچه برای مشترکی استفاده از سیم‌کارت در خارج کشور، یک اولویت مهم به‌حساب می‌آید، بهتر است سیم‌کارت‌های دولتی را انتخاب کند.

سرویس جابه‌جایی تلفن همراه ؛ موبایل دولتی ؛ تالیا و ایرانسل

در میان سیم‌کارت‌های موجود در بازار تلفن‌همراه، تنها شبکه‌ای که از مشترک هزینه جابه‌جایی دریافت می‌کند، سیم‌کارت دولتی است. البته می‌توان گفت علت این مسئله به سطح پوشش‌دهی این شبکه باز می‌گردد، زیرا بدیهی است گسترده‌ترین شبکه آنتن‌دهی در سطح کشور را این نوع سیم‌کارت به‌خود اختصاص می‌دهد. هزینه جابه‌جایی در سیم‌کارت MCI به این شیوه محاسبه می‌شود که چنانچه مشترک از مبدا خارج و به شهر دیگری برود، پس از هر بار تماس به ازای هر دقیقه مکالمه مبلغی معادل دو پالس مکالمه همراه علاوه بر تعرفه‌های معمول بر هزینه نهایی وی اضافه می‌شود.

اما سیم‌کارت‌های تالیا و ایرانسل هیچ‌گونه هزینه جابه‌جایی از مشترک خود دریافت نمی‌کنند. پیش‌بینی می‌شود علت عدم دریافت هزینه مذکور توسط این دو شبکه به‌خاطر وجود مشکل در سیستم نرم‌افزار بیلینگ آن‌ها باشد، زیرا تجربه نشان داده است اپراتور اول نیز در آغاز فعالیت خود به‌خاطر همین مشکل اقدام به منظور کردن هزینه جابه‌جایی در قبوض نمی‌کرد. اما بلافاصله پس از رفع در محاسبات بیلینگ هزینه جابه‌جایی مشترک را به‌حساب آورد.

بنابراین چندان هم دور از ذهن به‌نظر نمی‌رسد که این دو شبکه یعنی تالیا و ایرانسل پس از ایجاد گسترش در شهرهای تحت پوشش خود هزینه جابه‌جایی را نیز بر سایر هزینه‌های مشترک اضافه کنند. با توجه به آنالیز هزینه جابه‌جایی در سه سیم‌کارت موجود، پیشنهاد می‌شود مشترکی که دایم در حال سفر است، نحوه محاسبه جابه‌جایی را فاکتور مورد توجهی قرار ندهد، زیرا محاسبه این هزینه سرانجام توسط ارایه‌دهندگان سیم‌کارت اجتناب‌ناپذیر است و احتمالا دیر یا زود در ریزهزینه‌ آن‌ها نیز قرار خواهد گرفت.

مقایسه گستره آنتن‌دهی تلفن همراه ؛ موبایل دولتی ؛ تالیا و ایرانسل

بررسی گستره آنتن‌دهی سیم‌کارت‌های موجود نشان می‌دهد، ایرانسل در حال حاضر حتی برای آنتن‌دهی در داخل شهر تهران نیز با مشکل مواجه است و حدود 65 درصد شهر تهران را تحت پوشش خود قرار می‌دهد. بر اساس نقشه پوشش جغرافیایی ایرانسل که هنگام واگذاری سیم‌کارت به مشترکان ارایه می‌شود، در شمال شهر تهران به‌علت عدم اختصاص فضای مناسب فرکانس، وجود اختلال در تعریف نامبرینگ و عدم نصب آنتن‌های BTS<;;;;;;;/SPAN> کاربران با مشکلات جدی روبه‌رو هستند، اما در مناطق شرقی و جنوبی شهر این مشکل تا حدودی مرتفع شده است. بر اساس این گزارش ایرانسل با گستره فعالیت سه استان در سطح کشور، کمترین میزان پوشش را به‌خود اختصاص می‌دهد. در حال حاضر تنها در تهران، تبریز و مشهد سیم‌کارت‌های ایرانسل ارایه می‌شود و به احتمال بسیار شیراز و اصفهان گزینه‌های بعدی توزیع و گسترش این شبکه خواهند بود. البته اپراتور دوم تا پایان اسفند سال جاری قرار است 25 مرکز استان و 55 شهر را تحت پوشش خود قرار دهد، که معلوم نیست تحقق این هدف در چه وضعیتی قرار گیرد؟ در این میان تالیا که فاز دوم پوشش شبکه خود را طی می‌کند، در حال حاضر در 15 مرکز استان فعالیت خود را گسترش داده است و به احتمال فراوان تا پایان سال جاری فاز سوم پوشش خود را که شامل تمامی مراکز استان‌هاست به اجرا می‌گذارد. اما سیم‌کارت‌های دولتی با بیش از 27 هزار و 300 کیلومتر پوشش جاده‌ای از نظر گستره فعالیت در مقایسه با سایر شبکه‌ها در بهترین وضعیت قرار دارند. سیم‌کارت‌های اپراتور اول که دارای ضریب‌نفوذ 4/12 درصد در کشور هستند، تمامی استان‌ها به علاوه 1016 شهر را تحت پوشش خود قرار می‌دهند. قابل ذکر است 165 شهر دیگر نیز به‌تازگی در گستره پوشش شبکه اپراتور دولتی قرار گرفته‌اند.

 مقایسه خدمات ارزش افزوده تلفن همراه ؛ موبایل دولتی ؛ تالیا و ایرانسل

به‌جرات می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که هنگام انتخاب سیم‌کارت مورد توجه بسیاری از مشتریان قرار می‌گیرد، چگونگی وضعیت خدمات ارزش افزوده آن شبکه ارتباطی است. در حال حاضر خدمات ارزش افزوده سیم‌کارت‌های دولتی شامل پیام‌کوتاه (SMS)، پیغام‌ صوتی (VMS)، انتقال مکالمه دریافتی به شخصی دیگر (Call Diverting)، نمایشگر (Caller Line Identification)، انتظار مکالمه (Call Waiting)، مکالمه سه نفره (Conference) و سرویس اتصال همراه به دورنگار و دیتاست. خدمات ارزش افزوده سیم‌کارت‌های اعتباری تالیا نیز شامل پیام ‌کوتاه، پیغام صوتی، انتقال مکالمه دریافتی از شخصی به شخص دیگر، نمایشگر و انتظار مکالمه و کنفرانس است. در این میان خدمات ارزش افزوده اپراتور دوم نیز شامل پیام‌ کوتاه، پیغام صوتی، انتقال مکالمه دریافتی از شخصی به شخص دیگر، کنفرانس، نمایشگر، انتظار مکالمه و مسدود کردن مکالمه است. در ضمن باید اشاره کرد که ایرانسل راه‌اندازی سرویس‌هایی نظیر MMS، VMS و Email را در برنامه‌های آینده خود قرار داده است. لذا زمان فعال‌سازی خدمات مذکور هنوز ‌به‌طور دقیق مشخص نشده است. حال که به بررسی خدمات ارزش افزوده این شبکه پرداختیم، جزئیات مهم‌ترین این خدمات را نیز تجزیه و تحلیل می‌کنیم.

مقایسه سرویس سرویس پیام‌ کوتاه  تلفن همراه ؛ موبایل دولتی ؛ تالیا و ایرانسل

اما در حالی که هنوز میان اعلام تعرفه خدمات پیام ‌کوتاه (SMS) میان فعالان اپراتور اول اختلاف ‌نظر وجود دارد، نرخ تعرفه SMS تالیا و اپراتور دوم به‌طور مشخص اعلام شده است. بر اساس این گزارش هزینه فعال‌سازی سرویس پیام‌ کوتاه در شبکه تالیا دو هزار تومان است و نرخ ارسال هر SMS به‌طور تقریبی 16 تومان در نظر گرفته شده است. در مورد سیم‌کارت‌های ایرانسل نیز می‌توان گفت، فعال‌سازی خدمات پیام‌ کوتاه فعلا هزینه‌ای دربر ندارد، اما نرخ ارسال آن در ساعات مختلف شبانه‌روز متفاوت است. به‌گونه‌ای که در ساعات اوج مصرف یعنی 8 صبح تا 21 روزهای شنبه تا پنج‌شنبه مبلغ 16 تومان و در ساعت کاهش مصرف یعنی 21 تا 8 روز شنبه تا پنج‌شنبه به انضمام تمام اوقات شبانه‌روز جمعه و روزهای تعطیلات رسمی مبلغ تقریبی 13 تومان (128 ریال) در نظر گرفته شده است. نرخ ارسال هر SMS با استفاده از سیم‌کارت‌های MCI نیز معادل 30 درصد هزینه یک دقیقه مکالمه تلفن‌همراه به همراه محاسبه می‌شود که در ساعات مختلف شبانه‌روز متفاوت است. بدین ترتیب که در ساعات اوج مصرف مبلغی حدود 14 تومان و در ساعات کاهش مصرف نرخی حدود 11 تومان را به‌خود اختصاص می‌دهد.

 مقایسه سرویس پیغام صوتی تلفن همراه ؛ موبایل دولتی ؛ تالیا و ایرانسل

با استفاده از سرویس VMS که فعلا توسط سیم‌کارت‌های دولتی و تالیا ارایه می‌شود، مشترک می‌تواند یک پیغام‌گیر شخصی روی شبکه داشته باشد و به دلخواه و در مواقع مختلف آن را مرور کند. فعال‌سازی سرویس VMS برای مشترکان سیم‌کارت MCI به‌طور تقریبی مبلغی حدود دو هزار تومان هزینه دارد که مانند SMS در نخستین قبض پس از فعال‌سازی منظور می‌شود. نحوه محاسبه نرخ این سرویس بر اساس مدت‌زمان پیغام است. به گونه‌ای که پیغام‌های زیر یک دقیقه 447 ریال و پیغام‌های 5/1 دقیقه‌ای 667 ریال هزینه دارند.

بر اساس این گزارش فعال‌سازی سرویس VMS برای مشترکان شبکه اعتباری تالیا هزینه‌ای ندارد و نرخ تعرفه آن بر اساس ساعات اوج و کاهش مصرف محسوب می‌شود. نرخ پیغام صوتی تالیا در ساعات اوج 670 ریال، ساعات کاهش 536 ریال و روزهای جمعه و تعطیلات به‌طور شبانه‌روزی مبلغ 536 ریال در هر دقیقه است.

البته قابل ذکر است سرویس VMS به‌علت ایجاد اختلال در شبکه تلفن‌همراه اعتباری تاکنون چندان مورد توجه مشترکان قرار نگرفته است.

مقایسه سرویس نمایشگر تلفن همراه ؛ موبایل دولتی ؛ تالیا و ایرانسل

سرویس نمایشگر در سه شبکه تلفن‌همراه مذکور فعال است، به مشترک این امکان را می‌دهد تا قبل از پاسخ‌گویی به تماس از شماره تلفن تماس‌گیرنده مطلع شود.

تفاوت سرویس نمایشگر در سیم‌کارت مذکور به این موضوع محدود می‌شود که فعال‌سازی آن در هیچ‌یک از شبکه‌ها هزینه‌ای ندارد، اما اشتراک آن متفاوت است. به گونه‌ای که اشتراک نمایشگر در سیم‌کارت تالیا و ایرانسل رایگان اما در سیم‌کارت MCI مبلغ هزار تومان در ماه است. 

سرویس کنفرانس تلفن همراه ؛ موبایل دولتی ؛ تالیا و ایرانسل

همان‌طور که پیش از این نیز ذکر شد، خدمات کنفرانس یا مکالمه سه‌نفره در سیم‌کارت‌های MCI و ایرانسل و تالیا وجود دارد.

اشتراک کنفرانس تلفنی در سیم‌کارت‌های تالیا و ایرانسل رایگان است و اما در تالیا فعال‌سازی آن رایگان و در ایرانسل هزینه‌بر است. در مورد سیم‌کارت‌های اپراتور اول باید گفت استفاده از این خدمات به‌نسبت گران‌تر از سایر سرویس‌ها برای مشترک به‌حساب می‌آید. آبونمان سرویس مکالمه سه‌نفره هر دو ماه یک بار مبلغ 18 هزار ریال است. این در حالی است که آبونمان سرویس مکالمه دونفره (Call Hold) نیز در سیم‌کارت‌های دولتی مبلغ شش هزار ریال است. البته در واقع گران‌ترین آبونمان شبکه تلفن‌همراه دولتی متعلق به امکان اتصال همراه به دورنگار است که مبلغ 50 هزار ریال در ماه را شامل می‌شود.

بررسی چگونگی ؛ کارت شارژ تلفن همراه ؛ موبایل دولتی ؛ تالیا و ایرانسل

یکی از نقاط مشترک تالیا و ایرانسل جهت استفاده از سیم‌کارت‌ها و برقراری ارتباط تهیه کارت شارژ است.

تالیا برای مشترکان خود سه نوع کارت شارژ در نظر گرفته که اعتبار آن‌ها میان 30 تا 70 روز است. قیمت این کارت که در سه رنگ قرمز، آبی و زرد در ایستگاه‌های تالیا ارایه می‌شود به ترتیب 100 هزار ریال، 200 هزار ریال و 400 هزار ریال است که به قیمت با احتساب مالیات و عوارض شش درصدی 106 هزار ریال، 212 هزار ریال و 424 هزار ریال به متقاضیان عرضه می‌شود. اعتبار استفاده از کارت شارژ‌های قرمز 30 روز، آبی 70 روز و زرد 150 روز است.

اما ایرانسل نیز دو نوع کارت شارژ برای متقاضیان خود در نظر گرفته است که از نظر میزان اعتبار و مدت‌زمان استفاده با یکدیگر متفاوتند.

بر اساس این گزارش کارت شارژ‌های ایرانسل 10 هزار تومانی و 20 هزار تومانی هستند که نوع اول با کسر 566 تومان مالیات 9 هزار و 433 تومان مکالمه را برای 30 روز و نوع دوم با کسر هزار و 132 تومان مالیات 18 هزار و 868 تومان اعتبار ریالی را برای 75 روز فراهم می‌کند.

صورتحساب تلفن همراه ؛ موبایل دولتی ؛ تالیا و ایرانسل

یکی از مواردی که به‌طور عمده میان سه شبکه ارتباطات سیار موجود متفاوت است، موضوع صورتحساب مکالمات محسوب می‌شوند.

در سیم‌کارت‌های دولتی و ایرانسل البته از نوع پرداخت ماهانه امکان صدور صورتحساب و ریزمکالمات برای مشترک در نظر گرفته شده است. اما تالیا، صورتحسابی را برای کاربر صادر نمی‌کند و امکان دریافت ریزمکالمات نیز فقط در موارد خاص وجود دارد.

بر اساس این گزارش صورتحساب سیم‌کارت‌های دولتی هر دو ماه یک بار به‌صورت پستی به درب منازل مشترکان ارسال می‌شود و دریافت ریزمکالمات آن‌ها نیز با پرداخت مبلغ 2120 ریال توسط دفاتر خدمات ارتباطی امکان‌پذیر است. در حالی که صورتحساب سیم‌کارت‌های اپراتور دوم هر ماه به‌صورت پستی یا الکترونیکی ارسال می‌شود و دریافت ریزمکالمات کاربر نیز با پرداخت ماهانه 10 هزار ریال امکان‌پذیر است. با این تفاوت که ریزمکالمات کاربر همراه با شماره‌های گرفته شده و مدت‌زمان مکالمه برای وی همراه با صورتحساب ارسال می‌شود.

البته ظاهرا فعال‌سازی سرویس صدور ریزمکالمات برای مشترک ایرانسل هزینه‌بر است و مبلغی حدود 10 هزار ریال را شامل می‌شود. مهلت پرداخت صورتحساب ایرانسل به‌طور تقریبی 20 روز پیش‌بینی شده است که به‌نسبت طولانی‌تر از اپراتور اول است.

در ضمن مبلغ آبونمان هر دوره سیم‌کارت اپراتور اول 12600 ریال و اپراتور دوم 7560 ریال است. لازم به یادآوری است دوره سیم‌کارت دولتی دوماهه و سیم‌کارت ایرانسل یک‌ماهه محسوب می‌شود.

نرخ خدمات شرکت ایرانسل به استناد تعرفه های پیشنهادی این شرکت درج شده است

اپراتور اول دولتی ؛ اپراتور دوم ایرانسل ؛ پیمانکار تالیا

بیش از ده سال از آغاز فعالیت شبکه تلفن‌همراه در کشور می‌گذرد. امروزه ارتباطات سیار، یکی از پردرآمدترین صنایع در کشور محسوب می‌شود. این بار نیز چون گذشته کاربران شاهد تغییرات جدیدی در حوزه ارتباطات سیار هستند و رقبای جدیدی به بازار آمده و در عین حال رقبای دیگر نیز در راهند. توزیع سیم‌کارت‌های جدید در بازار که از آن‌ها تحت عنوان «ایرانسل» یاد می‌شود، شاید یکی از بحث‌برانگیزترین موضوعات در عرصه ارتباطات سیار کشور محسوب شود. به گونه‌ای که این بار کاربران ضمن حضور در بازار فروش سیم‌کارت به‌طور کلی و در حال حاضر سه گزینه و در آینده‌ای نه‌چندان دور پنج گزینه برای انتخاب پیش ‌رو دارند.

هر یک از این سیم‌کارت‌ها نیز دارای ویژگی‌های خاص و متفاوت از دیگری است. به‌طور حتم داشتن اطلاعات طبقه‌بندی شده، منسجم، دقیق و در عین حال جدید می‌تواند نخستین ابزار انتخاب صحیح برای مشترک آینده باشد.

البته کاربران به‌طور معمول اطلاعات کلی از سیم‌کارت‌های موجود در بازار را دارا هستند. به‌خصوص سیم‌کارت‌های همراه دولتی که با توجه به پیشینه موجود از نظر اطلاع‌رسانی جایگاه به‌نسبت مورد قبولی را در میان کاربران یافته‌اند.

 سیم‌کارت‌های تالیا نیز با گذشت بیش از یک سال از زمان توزیع آن‌ها در میان مردم، امروزه دیگر میهمان تازه‌وارد و غریبی برای کاربران محسوب نمی‌شوند.

 اما کارشناسان معتقدند سیم‌کارت‌های ایرانسل که به‌ظاهر ارایه‌دهنده آن‌ها یعنی اپراتور دوم اهمیت چندانی در باب اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی برایشان قایل نیست، به‌علت عدم ارایه اطلاعات کافی هنوز به‌طور کامل در میان اهالی بازار سیم‌کارت نیز جایگاه خود را نیافته‌اند، چه رسد به افرادی که قرار است در آینده از مشترکان آن محسوب شوند.


مطالب مشابه :


مراسم لول اندازون

میکنه خدا میدونه این ماه چقدر قبض تلفن بیاد. فکر نمیکنم هیچ کجا به اندازه شیراز به این




صفحه 4--30 فروردین 89

برای مشترکان کم­کارکرد تلفن ثابت شهرستان شیراز، قبض صورتحساب تلفن ارسال نمی­شود.




آدرس و شماره تلفن مراکز آموزشی - رفاهی فرهنگیان (خانه معلم)

آدرس و شماره تلفن مراکز آموزشی شیراز: 2282287-9: 0711 پرداخت قبض تلفن.




وضعیت شبکه تلفن همراه – موبایل در ایران ؛ مقایسه کامل اپراتور دولتی ؛ تالیا و ایرانسل

فناوری اطلاعات - وضعیت شبکه تلفن همراه – موبایل در ایران ؛ مقایسه کامل اپراتور دولتی




مالیات بر ارزش افزوده دوره 3 سال 92

دفتر اسناد رسمی 286 شیراز بازار طلا تلفن تکمیل و صدور قبض مالیات و عوارض




جدول انواع اسناد تعریف شده در سامانه به همراه کد و برخی کلیشه های مربوطه

دفتر اسناد رسمی 286 شیراز حافظ طبقه فوقانی بازار طلا تلفن 37387593 مجوز،فیش،قبض و




فراخوان مقاله همایش ابوریحان بیرونی

انجمن اختر شناسی شیراز 3- ارسال شماره قبض پرداختی از طریق شماره تلفن های 51223336 ـ




قبض موبایل:

dehkadeholympic - قبض موبایل: شیراز فان. لینک وصل تلفن: 37: بسته آوا و




برچسب :