موزه موسیقی ایران منهای هرمزگان

موزه موسیقی ایران منهای هرمزگان

در سفري كه به تهران داشتم سري به موزه موسيقي ملي ايران زدم. اين موزه با مساحت تقریبی 3650 متر و زیر بنای بیش از 1400 متر در سه طبقه، پس از بازسازی اساسی یک بنای قدیمی در حوالي ميدان تجريش واقع شده كه شامل چندين قسمت است كه از مهمترين بخش هاي آن سالن نمايش ساز ها ، گنجينه موزه ، آرشيو صوتي و تصويري ، كتابخانه ، كارگاه نمايش مراحل ساخت سازهاي موسيقي است.

از كارهاي جالب موزه دستگاه راوي سخنگوي كوچكي بود كه در بدو ورود به سالن سازها در اختيار بازديد كننده قرار مي گيرد تا در هر بخش با فشردن دكمه آن توضيحات مفصل هر بخش و نمونه نوازندگي آن ساز بصورت صوتي پخش شود. بخش اول سازهاي هوا صدا يا سازهاي بادي بود كه از سوتك هاي قديمي شروع مي شد من با شوق خاصي منتظر سوتك هاي گلي منطقه ميناب بودم كه ديدم اثري از هرمزگان ديده نمي شود با خودم گفتم احتمالن در قسمت سرنا ، جفتي ، ني ، بوق ، گر (نوعي صدف بزرگ) چيزهايي ببينم ولي هر چه پيش رفتم  انگار نه انگار. در قسمت سازهاي زهي و كوبه اي نيز وضع به همين منوال بود و جالب اينكه در نمونه صوتي قسمت دف اجراي استاد بزرگوار غلام مارگيري (قلندر مست قلندر) گنجانده شده بود بي آنكه نامي از هرمزگان به ميان آيد.

مگر مي شود از موسيقي زار و عود و جفتي و سرنا و قیچک گفت و هرمزگان را نديد. اين همه تنوع ساز هاي كوبه اي و غناي موسيقايي را مگر مي شود نديد. ولي از حق نگذريم استانهاي همجوار ما استان كرمان و بوشهر و سيستان سنگ تمام گذاشته بودند و بايستي به همگي مسئولين و  تلاشگران و محققين موسيقي نواحي در اين استانها دست مريزاد گفت.

در بخش سازهاي ملي ديدن سازهاي مشاهير موسيقي ايران چون سه تار ميرزا عبدالله و تار يحيي و ... وسايل شخصي اساتيد بزرگ چون كلنل علينقي وزيري و حاج قربان سليماني و تجويدي خاطره دلنشيني در بايگاني ذهنم ساخت. ديدن بربت هاي اهدايي استاد بهروزي نيا و  استاد ناظم پور كه يكي از اهداف ويژه من از ديدار موزه بود لطف خاصي داشت.

موزه را با سوالهاي  بزرگي در ذهن ترك كردم كه آيا با اين همه كار پژوهشي استان هاي ديگر در عرصه شناساندن موسيقي نواحي خود در كشور ، ما چه سهمي داريم  در ثبت ميراث موسيقي نواحي ايران در يونسكو كجاي كار هستيم  ، چقدر موسيقي خود را مستند كرده ايم . آيا مثل كرمان و بوشهر موزه موسيقي مستقل داريم ، در عرصه معرفي مقام هاي موسيقايي خود به كشور و جهان چقدر توفيق داشته ايم . چند اثر مكتوب پژوهشي داشته ايم و ... و ... و...  و آيا مي توان خود را ملقب به پايتخت موسيقي كشور دانست ؟


مطالب مشابه :


موزه موسیقی تهران

من و ایرانشناسی - موزه موسیقی تهران - نوشته هایم در اوقات دلتنگی، پژوهشهایم، دوست داشته هایم




موزه موسیقی ایران

موسیقی و بزرگان آن - موزه موسیقی ایران این موزه واقع در : تهران - میدان تجریش




اولین بلیت فروشی موزه موسیقی

سایت گردشگری کافه تهرون - اولین بلیت فروشی موزه موسیقی - روایت قصه های تهران در تورهای محله




تهران گردي - موزه موسيقي

سفر به دیگر سو - تهران گردي - موزه موسيقي - گردشگری و عکاسی




موزه موسیقی ایران افتتاح شد

آموزشگاه موسیقی مشتاق-درجه 1 - موزه موسیقی شهرداری تهران فعالیت های بسیاری را در حوزه




موزه موسیقی ایران منهای هرمزگان

موزه موسیقی ایران منهای هرمزگان. در سفري كه به تهران داشتم سري به موزه موسيقي ملي ايران زدم.




مطالعات موزه موسیقی

نمونه موردی ایرانی موزه موسیقی - جهت مشاهده حضوری رساله و پروژه - تهران - و یا دریافت ایمیل




افتتاح موزه موسيقي

سایت گردشگری کافه تهرون - افتتاح موزه موسيقي - روایت قصه های تهران در تورهای محله گردی و




فواد توحیدی : سازهایم را به موزه موسیقی تهران می برم

کشکول فرهنگ و هنر - فواد توحیدی : سازهایم را به موزه موسیقی تهران می برم - وبلاگ شخصی کاظم




جدید ترین نمایشگاه موزه هنر های معاصر تهران

خانه هنر کرج - جدید ترین نمایشگاه موزه هنر های معاصر تهران - فعالیت های آموزشگاه - خانه هنر کرج




برچسب :