ايلياد و اديسه هومر

كتاب ايلياد و اديسه هومر

هومِر (در یونانی هُمرُس) شاعر و داستانسرای یونانی است. وی احتمالاً در حدود سال ۸۰۰(بعضی این تاریخ را ۲۰۰۰ سال ذکر کرده) پیش از میلاد می‌زیسته‌است. این تنها چیزی است که درباره هومر میدانیم. تنها آثار به جای مانده از وی، دو گلچین شعر به نامهای  ايليلد و اديسه است. همهٔ آنچه که ما درباره تاریخ و افسانه‌های   يونان بوستان می‌دانیم از موضوعهای همین شعرها گرفته شده‌است. ایلیاد داستان جنگ تروا را تعریف می‌کند. اُدیسه، سرگذشت ماجراهایی را که ادیسوس قهرمان یونان، هنگام بازگشت از جنگ به سوی منزل با آنها روبرو گردید، بازگو می‌کند.

زندگی او را در قرن نهم ق. م. نوشته‌اند. در پایان زندگی نابينا شد و از شهری به شهری می‌رفت و اشعار رزمی خود را به نوای جنگ میخواند.

هردوت با قاطعیت نوشته است که داستانسرایی بنام هومِر وجود داشته که در قرن نهم ق. م. می‌زیسته؛ از آنجایی که هرودوت بعنوان معتبرترین مورخ دوره باستان، مورد تأیید است، لذا می‌توان پذیرفت که هومِر از اهالی ناحیه اسميرنا یونان بوده که وقایع مربوط به  جنگ تروا جمع آوری کرده و با لعابی از افسانه و جنبه‌های مافوق انسانی آمیخته است.
به هر حال، در ورای افسانه غول‌هایی مثل آژاكس و آشيل، حقایقی هم نهفته است

ایلیاد (به  يوناني اثری حماسی از  هومر شاعر نابینای یونانی که در آن از  جنگ تروا که بخاطر دزدیدن  هلن زن زیباروی پادشاه به دست پاتفاق افتاد.

داستان اثر مربوط است به ربوده شدن هلن زن زیباروی منلاس یکی از چند فرمانروای یونان توسط پاریس پسر پریام شاه ایلیون (تروا). خواستگاران هلن با هم پیمان بسته بودند که چنانچه گزندی به هلن رسید شوی او را در مکافات مجرم یاری دهند. از این رو سپاهی بزرگ به فرماندهی آگامنون و با حضور پهلوانانی چون آشيل اولیس، پاتروکل، آژاکس و... به سوی شهر تروا روانه گردید تا هلن را از پاریس بازپس گیرند. سپاهیان یونان ده سال تروا را محاصره کردند ولیکن با رشادتهای پهلوانان تروا، به ویژه  هكتور بزرگترین پسر شاه و برادر پاریس و پشتیبانی خدایانی چون زئوس و آفرودیت و آپولون طرفی نبستند.

در این سالها  آشيل، بزرگترین پشتوانه یونانیان به دلیل اختلاف با آگاممنون جبهه را رها کرده و در گوشه ای به همراه یاران اختصاصی اش نبرد را نظاره میکرد. تا اینکه پاتروکل پسر عموی آشیل، با لباس و جنگ ابزار آسمانی او به نبرد رفت. ولی با فریب و نیرنگ زئوس و دشمنی آپولون و دیگر از خدایان هوادار تروا، شکست خورده و به دست هکتور به کشتن رفت. آشیل از این رویداد خشمگین شده و اختلافاتش با آگاممنون را کنار گذاشته و پس از تشییع جنازه پاتروکل، به نبرد تن تن با هکتور پرداخت و او را شکست داد. سپس به جنازه اش بی احترامی روا داشته و آنرا با خود به اردوگاه یونانیان آورد.

پریام شاه تروا به یاری خدایان شبانه خود را به اردوگاه آشیل رسانده و با زاری از او تمنا کرد که جنازه پسرش را به او برگردانند تا بتواند مراسمی در خور بزرگی این پهلوان حماسه ساز ترتیب دهد. پس از گفتگوی دراز، آشیل پذیرفت و داستان ایلیاد اثر هومر با توصیف سوزاندن هکتور در تروا و به سوگ نشستن مردمان شهر برای او به پایان میرسد.

در این کتاب و همچنین کتاب دیگر هومر،  اوديسه اشاره ای به پایان نبرد تروا و سرنوشت تراژیک آشیل نرفته است. داستانهایی چون اسب در آثار نویسندگان بعدی رمی همچون  ويرژيل و اوويذآمده و افسانه رویین تن بودن آشیل و ماجرای به مرگش انجامید را شاعر سده یکم میلادی  استاتوس در کتاب خود  آشيليد پرداخته است پاشنه آشيل

اُدیسه : Ὀδύσσεια) یکی از دو کتاب کهن اشعار حماسی یونان اثر  هومر می‌باشد.کتاب مانند سلف خود  ايلياد به صورت مجموعه‌ای از سرودها گردآوری شده اما شیوهٔ نقل آن با ایلیاد تفاوت دارد.

ادیسه سرگذشت بازگشت یکی از سران جنگ تروا (ادیسیوس یا الیس) فرمانروای ایتیکا می‌باشد. در این سفر که بیش از بیست سال به درازا می‌انجامد ماجراهای مختلف و خطیری برای وی و همراهانش پیش آمده. در نهایت ادیسیوس که همگان گمان مینمودند کشته شده، به وطن خود باز گشته و دست متجاوزان را از سرزمین و زن و فرزند خود کوتاه می‌کند.


مطالب مشابه :


ایلیاد و اودیسه هومر

سلام کتاب - ایلیاد و اودیسه هومر - مشهورترین مقالات و کتابها در ایران و دنیا




ايلياد و اديسه هومر

روزنامه اطلاعات ایلیاد (به يوناني اثری حماسی از هومر شاعر نابینای یونانی که در آن از جنگ




برترین کتابهای دنیا

جایی خاندم روزنامه ی تلگراف نام 110 کتاب برتر جهان را معرفی کرده ست که ایلیاد و




درخت سنجد

روزنامه عصر آزادی; خانه مطبوعاتی استان; روزنامه سرخاب; اگهی نامه ایلیاد; پورتال خودرو




علل سیاه شدن مغز گردو

روزنامه عصر آزادی; خانه مطبوعاتی استان; روزنامه سرخاب; اگهی نامه ایلیاد; پورتال خودرو




ده کتاب تاثیرگذار تاریخ کتاب

در شماره 21 دیماه روزنامه اعتماد در صفحه گزارش اجتماعی ایلیاد و ادیسه کهن ترین حماسه جهان




هرس باردهی انگور(تاک , مو)

روزنامه عصر آزادی; خانه مطبوعاتی استان; روزنامه سرخاب; اگهی نامه ایلیاد; پورتال خودرو




راهکارهاي کشت از نوع کشت مخلوط

روزنامه عصر آزادی; خانه مطبوعاتی استان; روزنامه سرخاب; اگهی نامه ایلیاد; پورتال خودرو




بهترین کتاب تاریخ جهان

روزنامه اینترنتی «مرد نامرئی» اثر رالف الیسون، «فانوس دریایی» اثر ویرجینیا ولف، «ایلیاد




برچسب :