مشاهیر بزرگ فارسیان

فارسیان

مشاهیر بزرگ فارسیان

مدتها به فکر نوشتن زندگینامه برخی از مشاهیر و بزرگان فارسیان نظیر شاعر بزرگ و گرانقدر مرحوم استاد خان محمد خسروی متخلص به " استا خانو" ، سید بزرگ اهل بیت " آقا طالب ایزدشناس " و آقا سید حسن و شاعر بزرگ محمد خسروی که هنوز زنده میباشند و همچنین دختر علی گیلو آشپز نمونه فارسیان و ..... می باشم .

برخی از این بزرگان را این حقیر از نزدیک ملاقات نموده و خاطرات خوبی از آنها دارم . در زیر خلاصه ای از زندگینامه مرحوم خان محمد خسروی « شاعر اهل بیت » را می خوانید.

استاد خان محمد خسروی شاعر اهل بیت عصمت و طهارت در سال 1311 در روستای فارسیان متولد گردیدند. پدر ایشان مرحوم مشهد و مادرشان طلا نام داشتند. در سال اول زندگی پدر خویش را از دست دادند و مادرشان نیز زمانی که استاد 4 یا 5 سال داشتند از دنیا رفتند .

ازدست دادن پدر و مادر در ابتدای کودکی ضربه ی بزرگیبه ایشان و تنها خواهرشان زد که چند سالی از ایشان بزرگتر بود. تنها فامل نزدیک ایشان عمه شان معروف به " شازک " بود که سرپرستی آنها را به گردن گرفت . در دوران نوجوانی و جوانی به کار در مزارع اهالی مشغول بود و چون فصل زمستان کارتعطیل می شد برای کار به تهران مسافرت می نمود . در همین ایام بود که پی به استعداد ذاتی خویش برد . بیان شعرهای متفاوت در زمینه اتفاقات محلی و افراد مختلف فارسیان و روستاهای اطراف سرگرمی ایشان شده بود . (پدر و پدر بزرگ ایشان شاعران بزرگی بودند و استاد خان محمد شاعری را از آنها به ارث برده بود .)

استعداد وافر ایشان تنها در زمینه گفتن شعر نبود بلکه در زمینه فعالیتهای تجربی نیز استعداد زیادی داشتند . ایشان در ساختن وسایل کشاورزی نظیر " آزال جفت" ( خیش زمین کشاورزی ، در گذشته دو گاو را با خیش به یکدیگر می بستند و زمین کشاورزی را شخم می زدند. ) ، تعمیر آسیاب آبی ، تراشیدن "سُرکو" (سُرکو ، استوانه ای چوبی بود که از تنه ی درخت درست می کردند و قسمتی از داخل آن را خالی می نمودند ، آنگاه برای آرد کردن برنج از آن استفاده می کردند.)و .... بیسار ماهر بودند.

پس از ازدواج ، ایشان به بیماری عجیبی مبتلا شدند و آن حرارت بالای دو پا از مچ به پایین بود به طوری که وقتی پاها را در آب و یخ فرو می بردند مانند آب جوش شروع به جوشیدن می کرد. به گفته خود ایشان تمام سرمایه اش را در همان سال برای درمان بیماری پرداخت نمود ولی افاقه ای نکرد . تا اینکه مرشدی "با گرفتن یک دست رختخواب بابت دست مزد" و درست کردن مرهمی به مدت دو روز سلامتی  را به ایشان باز گرداندند.

معروف ترین شعر ایشان که در بین اهالی فارسیان و روستاها و شهرهای اطراف شناخته شده است ، شعر "سید رشید" بود. "سید رشید" از اهالی چناران بود که از طرف دولت محمد رضا شاه به منطقه فارسیان تبعید شده بودند . وی چند سالی به دعا دادن در روستاهای اطراف مشغول بود و پس از آن اصلحه به دست گرفتند و به کمک پسرش سید خلیل و افراد محلی دیگر قیام کردند که در این بین مردم محلی دچار مشکلات زیادی شدند و ..... در نهایت سید رشید و پسرش با فریب اینکه در صورت تسلیم شدن از طرف دولت بخشیده خواهند شد ، دستگیر و در گرگان اعدام شدند.

استاد خان محمد تخلص خانو را برای خود انتخاب نموده بودند ، چنانکه خود ایشان در یکی از اشعارش می گوید:

خانوی شاعرکه این اشعارُ  با زحمت سرود                خانه اش در کوهسار و مذهبش جعفری

ویژگی اشعار "استاد خانو" آن است که در عین آن که ایشان اصلا سواد نداشتند ، اشعار ایشان بسیار پر بار هستند و ردیف و قافیه در آنها به کار رفته است همچنین از کلمات و اصطلاحاتی استفاده می کنند که بسیار وزین می باشند.

ایشان در مدح و یا سوگ ائمه اطهار بخصوص امام حسین (ع) و یاران با وفایش و همچنین در مدح امام خمینی اشعار فراوانی گفته اند که برخی از آنها موجود است . بسیاری از اشعار مرحوم "استاد خانو" بخصوص اشعار قبل از انقلاب اسلامی که در خصوص اتفاقات محلی بوده و چون کسی آنها را یاد داشت نمی کرده از بین رفته اند . البته پسر ایشان بسیاری از این اشعار را هنوز از بر می دانند که امید است با همتی بزرگ برای زنده نگه داشتن یاد پدر اقدام به جمع آوری و چاپ کتابی با نام خود استاد نمایند .   "انشا الله"

استاد خان محمد در سال 1378 در سن 67 سالگی دار فانی را وداع گفته و به دیار باقی پیوستند . بر سنگ مزار ایشان قطعه ای از اشعار خودشان نگاشته شده که در زیر می آید :

دل بر این دنیا مبند دنیای فانی بی وفاست              هر کسی در پی دنیاست او ز موضوع اشتباست

گر تو میگویی که این دنیا به آدم با وفاست               پس به من برگو ببینم ، جد و آبایت کجاست

روحش شاد و یادش گرامی باد

 


مطالب مشابه :


اشعار در مورد غم از دست دادن پدر شعر مصیبت از دست دادن پدر، شعر ترحیم و اعلامیه

اشعار در مورد غم از دست دادن پدر شعر مصیبت از دست دادن پدر، شعر پدر زیبا برای تبلیغ »




متن های زیبا در مورد پدر و مادر

متن های زیبا در مورد پدر سرم فقط برای بوسیدن بچه هاشون دادن ، ولی تو پیری




مشاهیر بزرگ فارسیان

به وبلاک روستای زیبا و ازدست دادن پدر و استعداد وافر ایشان تنها در زمینه گفتن شعر




مجموعه رمانهای عاشقانه سری 6

فرصتی برای عاشق شدن نبود ،فرصتی برای دل دادن و عشق که پدر و مادرش از و ازدست دادن پدرش




273- بزرگان شعر امروز(1):زندگی و شعر «نیما»

معماری+گردشگری(روستای کنگ)+شعر و




برچسب :