پری آمپلی فایر (۲)

پری آمپلی فایر (۲)

پری دوم

فرکانس ایده آل:

به نظر می رسد که بهترین تنظیم در یک پری آمپلی فایر این باشد که تمام فرکانسها را (در حد وسط) دارا باشد. به علاوه سه فرکانس را با دامنه فرکانسی کم تقویت کند: فرکانس 80 هرتز بم، فرکانس 3 کیلوهرتز مید و فرکانس 12 کیلو هرتز زیر.

در مورد صدای یک انسان تقویت این فرکانسها مفیدتر است.

البته با توجّه به رنج فرکانسی اکثر دستگاهها، کم بودن فرکانسهای 350 هرتز الی 500 هرتز می تواند مناسب باشد (که البته در دستگاههای ایرانی دقیقاً این فرکانسها بیش از حد هستند!). دستگاهها این فرکانس را به صورت پیشفرض کمی بیش از اندازه تقویت می کنند که شما برای عادی کردن صدا باید کمی آن را کم کنید.

تفاوت دامنه فرکانسی را در تصویر زیر ببینید:

eq8.gif

در برنامه sound forge برای تنظیمات حرفه ای زیر و بم، گزینه دامنه نیز وجود دارد. (دقت کنید که صدای فرکانسها در پشت کامپیوتر و با هدفن، زمین تا آسمان فرق دارد با تنظیماتی که شما در اکولایزر یک دستگاه اعمال می کنید و با باند بزرگ صدایش را می شنوید).

یک طرفند:

بین سازندگان دستگاه مشهور است که هرچه ردیف پری های یک دستگاه بیشتر باشد و در آن از آی سی های بیشتری استفاده شده باشد، گیرایی دستگاه بالا تر می رود و سوت کشیدن آن کمتر می شود. مثلاً دستگاه چنگ چون از آی سی های بیشتری در پری استفاده کرده است، کمتر سوت می کشد.

این نظر قابل احترام است و تا حدودی تجربه شده است، لکن توجّه داشته باشید که معیار و ملاک تعداد آی سی ها نیست، بلکه احتمالاً همان امپدانس ورودی دستگاه است.

یک شگرد: (برای دستگاههایی که زیر و بم آنها بی کیفیت است و صدایی خشک و غیر شفاف دارند)

در پایه ورودی آی سی که میکروفون به آن وصل می شود (پایه 2 در طرح اوّل) یک مقاومت وجود (~۲.۲کیلو) دارد، یک مقاومت (۱۰کیلو) و یک خازن (۴۷۲-۱۰۳) را به هم موازی کنید و به مقاومت ورودی سری کنید. در آن صورت امپدانس ورودی در محدوده فرکانسهای بالا، افزایش می یابد و صدا نرم تر می شود (مخصوصاً صدای بم دستگاه خیلی نرم و لطیف خواهد شد). اگر صدای زیر دستگاه شما کم است این مدار جبران صدای زیر را می کند. اگر پری شما دیستور دارد این مقاومت دیستور آن را کم می کند.

البته اگر بتوانید با اکولایزر کیفیت مطلوب را استخراج کنید بهتر از این کار است، زیرا: این مقاومت کمی صدا را تیز می کند و اجازه­ی فریاد زدن در دستگاه را نمی دهد (به خصوص کسی که صدایش زیر است)، به علاوه کمی هوای دستگاه بالا می رود، به علاوه کمی ضریب تقویت دستگاه پایین می آید و لازم است ولوم را بیشتر باز کنید.

یک نکته: برای برطرف کردن پارازیت های صدا

یکی از مشکلاتی که در سر هم کردن فیبرها شاید با آن مواجه شوید وجود نویز و هُم ناخواسته است که می تواند سبب آن درست وصل نکردن فیبرها باشد. آمپلی فایر شما صدا می دهد اما با باز شدن ولوم صدا کمی صدای نویز به گوش می رسد و با زیاد کردن ولوم صدا بیشتر می شود.

این مشکل چندش آور با درست وصل کردن منبع تغذیه پری ها حل شدنی است. یعنی با اینکه منبع تغذیه به پری ها سری می شود اما فرق می کند که به کدام نزدیک تر باشد و به کدام دورتر! خط اتّصال منبع تغذیه باید به این ترتیب باشد: برق متناوب به مدار تصفیه وارد می شود، سپس در امتداد آن به پری دوّم و از آن به پری اوّل وارد می شود. این خط اتّصال برق مخصوصاً در مورد خط صفر باید مراعات شود.

خط صفر که از پری دوّم به پاور وارد می شود نیز باید به همان پری دوّم نزدیک باشد، اما خط صفری که به مدار اکو وصل می شود می تواند به پری اوّل نزدیک باشد. امتحان کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.

اتّصال خط صفر ولتی که به پایه های آی سی وصل می شود (به پایه ی 3 و 5 که ورودی مثبت هستند) نیز در ایجاد نویز مؤثر است، ممکن است لازم باشد برخی از این پایه ها را با مقاومت سری کنید.

دقّت کنید که اگر منبع تغذیه شما سوئیچینگ باشد ایزوله کردن آن در مقابل نویز سخت تر خواهد بود.

Aux: برای تهیه Aux ورودی (به منظور وصل کردن صدای کامپیوتر و ام پی تری و امثال آن به دستگاه) و Aux خروجی (به منظور ضبط کردن صدای دستگاه با کامپیوتر و ....) از پایه ورودی و خروجی پری دوّم استفاده کنید. حتماً از پایه مستقیم استفاده کنید (برای Aux ورودی از پایه ورودی آی سی: پایه2 در نقشه سابق، و برای Aux خروجی از پایه خروجی آی سی: پایه 1 در نقشه سابق). از پایه ورودی و خروجی یک سیم بگیرید و به آن یک مقاومت 10 کیلو اهم يا بيشتر سری کنید و هر يك را (به همراه سيم صفر ولت) به يك فيش خارجي وصل نماييد.

قابل توجّه اینکه: صداهای جانبی در پایه ورودی و خروجی آی سی محو می شوند و این دو پایه برای آنها در حکم اتّصال کوتاه است، بنا بر این اگر Aux ورودی به پایه خروجی آی سی وصل شود، صدای آن به وسیله مدار خورده می شود، و اگر Aux خروجی به پایه ورودی آی سی وصل شود به آن هیچ صدایی ارسال نخواهد شد.

اگر یک فیش را با دو مقاومت بین ورودی پری دوم و خروجی پری اول جاسازی کنید، به گونه ای که به هیچ یک از این دو ورودی و خروجی اتّصال نداشته باشد، این فیش هم Aux ورودی خواهد بود و هم خروجی! البته این اصلاً خوب نیست. چون شما یک فیش برای ضبط صدا به دستگاه وصل می کنید و ناگهان با یک صدای نویز شدید لحظه ای مواجه می شوید تا اینکه فیش در دستگاه كامل فرو برود (و اشکالاتی از این قبیل).

Aux خروجی را امتحان کنید و اگر صدای آن قوی بود حتماً مقاومت آن را افزایش دهید.


مطالب مشابه :


سالگرد ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) تسلیت باد

سیستم جامع گلستان . * روابط عمومی ولایتمداران شهرستان دارالصابرین بم * برچسب‌ها:




پری آمپلی فایر (1)

سیستم جامع گلستان; در این نقشه با کلیت طرح کاری هر کدام از زیر و بم و مید (فرکانس میانه)




پری آمپلی فایر (۲)

سیستم جامع گلستان. فرکانس 80 هرتز بم، فرکانس 3 کیلوهرتز مید و فرکانس 12 کیلو هرتز زیر.




سیستم جامع ثبت نام عتبات عالیات

سیستم جامع ثبت نام دانشجویان پرستاری ورودی بهمن 87 گلستان; ورودی 89 دانشکده پرستاری بم ;




دانشگاه های هتلداری و مدیریت جهانگردی در ایران

***سیستم جامع گلستان*** مركز بم كارشناسي مديريت جهانگردي 32 پيام نور گلستان




دانلود رایگان کتاب اندیشه اسلامی 1 پیام نور

سیستم جامع گلستان; دانشگاه پیام نور مرکز مثل ارگ بم!!! خلاصه فصل های درس مصالح




برچسب :