مروری بر کتاب "مدیریت فرآیندهای سازمان"

در این پست قصد دارم در مورد کتاب "مدیریت فرآیندهای سازمان" صحبت کنم

چند ماه قبل در اینترنت کتابی دیدم با عنوان "مدیریت فرآیندهای سازمان". تمایل زیادی برای خواندن آن داشتم و بالاخره بعد از جستجوی بیش از 15 کتابفروشی آن را پیدا

کردم و تعطیلات عید را برای مطالعه این کتاب انتخاب کردم.این کتاب نوشته آقایان "سقائی"، "کیا" و "تهم" می باشد.به نظر کتاب جالبی بود. عناوین روی جلد کتاب

نظرم را به شدت جلب کرده بود:
-تشریح متدولوژی IDEF
-آشنائی با ترسیم فرآیندها
-آموزش نرم افزار پروسس مپ
-تشریح چارچوب دسته بندی فرآیندها

از مقدمه کتاب شروع به خواندن کردم که متاسفانه مطلبی را در مقدمه دیدم که باعث شد اصطلاحا توی ذوقم بخورد که شرح متن را از صفحه 18 عینا آورده ام
"در دهه نود و سالهای اخیر، سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان(ERP) نقش عمده ای را در کمک به سازمانها برای پذیرش رویکرد مدیریتی فرآیندگرا ایفا نموده اند. با این حال در اکثر سیستمهای ERP، فرآیندها به صورت قالب یافته و مشخص تعریف شده و تغییر و سازگاری در آن ها بسیارمشکل است. سیستم های ERP تمایل دارند تا چگونگی عملکرد فرآیندها را دیکته کنند و این مسئله دقیقا متضاد با آن چیزی است که در واقع باید وجود داشته باشد. سیستم ها بایستی برای پشتیبانی از فرآیندهای کسب و کار طراحی شده و انعطاف پذیری لازم را در چگونگی تعریف آن ها فراهم آورد. "

در پاسخ به این متن باید خدمت نویسندگان محترم این کتاب عرض کنم که
بله دقیقا ERP سعی بر دیکته کردن بیش از 80 درصد فرآیندهای خود به سازمان را دارد ولی فرآیندهای استاندارد، ممکن است که سازمانی با فرآیندهای اشتباه و یا فرآیندهائی که با سرعت کم و باعث دوباره کاری می شوند کار کند، آیا این درست است که همین فرآیند الکترونیکی شود؟قبلا هم عرض کرده بودم که سیستم های MIS دقیقا نقطه مقابل سیستم های ERP می باشند و بر اساس AS-IS یا همان وضعیت موجود می باشد در حالی که در معماری سازمانی تاکید بر وضع مطلوب می باشد یا همان TO-BE.
پس بهتر نیست که به جای اینکه از فرآیندهای نادرست استفاده کنیم از روش های تست شده و استاندارد استفاده کنیم؟ همچنین در زمان پیاده سازی سیستم های ERP، سازمان فرصت شناخت و بهینه سازی فرآیندها را دارد ولی در سیستم های MIS خیر، چزا؟ بدلیل اینکه در این سیستم ها فقط باید وضعیت موجود در نظر گرفته شود.

در کل با موضع گیری نسبت به پیاده سازی ERP در سازمان، در فصل 3 کتاب شاهد پافشاری عجیبی در ورود اطلاعات در ERP هستیم که خواننده کتاب را به یک پارادوکس دچار می کند.

یکی دیگر از ضعف های کتاب ترجمه نادرست بود که در صفحه 69 ERP را برنامه ریزی منابع انسانی ترجمه کرده بودند. حال فکر کنید که یک آماتور این کتاب را بخواند!

در قسمت تشریح متولوژی IDEF بنده فکر میکردم که کلا خانواده IDEF توضیح داده خواهد شد ولی متاسفانه گذری(و فقط گذری) بر IDEF0 بود.CD همراه کتاب هم که خام بود و بعد از مکاتبه با خود آقای سقائی قرار شد بر من با پست ارسال شود(تا این لحظه که بدست من نرسیده است)
در کل کتابی بدی نبود ولی ایکاش تفکر شخصی خشک و غیر قابل انعطاف بودن ERP را در کتاب نمی گنجاندند. امیدوارم که جناب آقای دکتر سقائی پست بنده را ببینند و جوابیه آن را نیز برای من ارسال کنند تا در همین پست به نمایش بگذارم.

 


مطالب مشابه :


مدیریت فرایندهای سازمان

معرفی کتاب - مدیریت فرایندهای سازمان - معرفی کتاب های مهندسی، علوم پایه و




تفاوت یادگیری سازمانی و سازمان یادگیرنده

مدیریت فرایندهای کلاس - تفاوت یادگیری سازمانی و سازمان یادگیرنده - وبلاگی مفید در حوزه




اهمیت زبان BPMN در مدلسازی فرایندهای سازمان

سیستم مدیریت فرآیندهای کسب و کار (BPMS) wfms, فرآیندهای سازمانی ,ابزارها و موتورهای BPMS,




مروری بر کتاب "مدیریت فرآیندهای سازمان"

راهکارهای سازمانی - مروری بر کتاب "مدیریت فرآیندهای سازمان" - ارائه راهکارهای سازمانی با




مروری بر تصمیم و فرآیندهای تصمیم‌گیری سازمانی

مدیران آینده - مروری بر تصمیم و فرآیندهای تصمیم‌گیری سازمانی - آثار و تحقیقات دانشجویان




خود ارزیابی

مدیریت فرایندهای کلاس قطعا هر سازمانی مقاصد و اهداف خاصی را از به کارگیری و استقرار یک




روابط انسانی

مدیریت فرایندهای انگیزه های پر ثمری را از راه موفقیت گروهی در راه نیل به هدف های سازمانی




مدیریت توانمندسازی و تحول سازمانی

مدیریت توانمندسازی و تحول سازمانی. چکیده: از آنجا که انسانها به عنوان ارزشمندترین سرمایه




برچسب :