ساخت هواپيمای مدل

ساخت هواپيمای مدل

سلام به همهء‌ دوستان خوشبختانه علاقه مند به کار مدل و خيلي توي ايران زياده و از اين وبلاگ هم استقبال خيلي خوبي توسط دوستان شد که من شرمندهء‌ اونها شدم و نتونستم اونطور که بايد جوابگو باشم مخصوصاْ‌ توي ايميل ها که سعي ميکنم امروز به تمام سوالاتي که در مورد هواپيما هاي مدل شده و توي خاطرم هست جواب بدم اگر هم چيزي رو جا انداختم لطف کنيد توي قسمت نظرات ذکر کنيد توضيح خواهم داد . يک سري سوالات خيلي رايج در مورد هواپيماها توي اين مدت پرسيده شد که اول اونها رو جواب بدم که اينها هستن :<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

۱-قيمت راديو کنترل : راديو کنترل ها همونطور که توي پست قبلي گفتم انواع مختلفي دارن که بسته به امکانات ؛ برد و تعداد کانال ها و همچنين شرکت سازنده قيمت هاي مختلفي دارند براي مثال يک راديو کنترل دو کانال که فقط به درد ماشين هاي مدل يا بعضي از ربات ها ميخوره قيمتي در حدود ۱۵۰ هزار تومان و به بالا داره و معمولاْ‌ ميشه با حدود ۲۰۰ هزاز تومان يک ست کامل راديو کنترل چهار کانال با باطري و سروو ها و ريسيور تهيه کرد .

 ۲-بهتره که براي ساخت هواپيماهاي مدل از موتور هاي الکلي استفاده کنيد چون دست سازنده رو براي مانور روي طرحشون باز ميزارن و مخصوصاْ‌ آماتور ها که نميتونن مدل هاي اوليه رو دقيق يا سبک بسازن حتماْ‌ يک موتور الکلي ايراداتشون رو ميپوشونه چون قدرت بالايي داره ؛ از مزاياي موتور هاي الکلي اينه که قدرت بالايي دارند و در کل مجموعهء‌ موتور و منبع انرژي يک موتور الکلي توي هواپيما نسبت به موتور الکتريک و منبع انرژي اش توي هواپيماي ديگه وزن کمتري داره و ديگه مشکلات باطري هاي پر قدرت و مدارهاي گرون قيمت براي کنترل ولتاژ‌الکترو موتور و...رو هم نداريد بنا براين پيشنهاد من اينه که براي کارهاتون از موتور هاي الکلي استفاده کنيد .

۳-هواپيماهاي مدل رو ميشه از مواد ديگه هم ساخت مثل فايبر گلاس فوم يا تخته هاي سه لايي و... فقط تنها مسئله اي که باقي ميمونه اينه که اولاْ‌ وزنشون زياد نباشه و در عين حال مقاومتشون هم بالا باشه و زودي توي يک فرود سخت(Hard Landind) جا نزنن .در مورد چوب هاي جايگزين يه توضيح کوتاهي بدم و اون هم اينه که يکي از دوستان جديداْ‌ يه نوع چوب پيدا کردن که شبيه تخته هاي سه لايي ميمونه ولي تميز تر سبک تر و سفيد تره و به چوب فوک معروفه که براي ساخت بدنهء‌ هواپيما ميشه از اون استفاده کرد و البته بهتره براي کاهش وزن جاهايي که فشار کمتري رو تحمل ميکنند رو خالي کنيد مثل هواپيماهاي زمان جنگ جهاني . بريم سراغ توضيحات اصلي براي ساخت هواپيماي مدل ‌ بهترين راه پيروي از توضيحاتيه که در خود نقشه داده شده و با تهيهء‌ يک نقشهء‌ کامل بيشتر سوالاتي که توي ذهنتون در مورد ساخت هواپيما وجود داره خود به خود پاسخ داده ميشه البته با مطالعهء‌ دقيق نقشه و توضيحاتي که داخل اون ذکر شده . بالهاي هواپيماي مدل رو به صورت مجموعه اي از چند اسپار یا تيرک اصلي به شکل طولي و تعدادي ريب يا ايرفويل به صورت عرضي ميسازند که باز توصيه ميکنم براي درک اين مطالب سعي کنيد نقشهء‌ يک هواپيماي مدل رو تهيه کنيد که توضيح خواهم داد چطور اين کار رو انجام بديد . معمولاْ‌ بدنهء‌ اصلي هواپيما و ساخت اون نسبت به قسمت هاي ديگه ساده تره و مثل يک قوطي چهار وجهي ساخته ميشه که باز هم بايد از نقشه کمک بگيريد . داخل بدنهء‌ هوايما بايد جاهايي رو آماده کنيد براي پيچ شدن سروو ها و همچنين جاي باطري و ريسيور راديو کنترل که با سروو ها در ارتباط هستن ؛ از قسمت هاي ديگه اي که داخل بدنه وجود داره تانک يا مخزن سوخت هواپيماست که در ۹۹٪ موارد پشت فاير وال يا موتور هواپيما قرار ميگيره و اگر آماده گيرتون نياد که مياد بايد از يه ظرف مربعي شکل که توي بدنتون هم جا بشه بسازيدش . يکي از قسمت هاي ديگهء‌ مورد نياز بدنه جائيه که موتور پيچ ميشه و معمولاْ‌ از چوب راش يا گردو استفاده ميشه چون مقاومت بالايي دارن و و محفظه اي که موتور داخل بدنه قرار داره قبل از بسته شدن موتور به بدنه با رزين اپوکسي يا چسب دوقلوي شفافي که با استون رقيق شده با قلم مو پوشيده ميشه (مثل رنگ کردن )‌ تا روغن و سوخت موتور به داخل چوب بدنهء هواپيما نفوظ نکنه .

 براي روکش کردن هواپيماهاي مدل در انواع کوچکتر از روکش هاي سولار فيلم و سولار تکس استفاده ميکنند و در انواع بزرگتر که به روکش مهکمتري نياز دارند از روکش هاي سوپر مونوکوت استفاده ميشه روش کاور کردن هواپيماي مدل به اين شکله که ابتدا الگوي قسمتي از هواپيما که قراره کاور بشه رو روي کاور ميبرند براي مثال سقف يا بالاي بدنه بعد از بريدن؛ اون رو روي جاي مورد نظر مثل برچسب قرار ميدن و با اين تفاوت که چسب اين برچسب ها با اتو فعال ميشه و ابتدا بايد دور تا دور کاور رو به بدنه با اتو جوش بديد بعد از اون کل کاور رو اتو بکشيد که با اين کار کاور کاملاْ‌ جمع و کشيده ميشه و ظاهر خوبي به خودش ميگيره براي کاور کردن بال هم همين قانون پيروي ميشه يعني ابتدا يک تکه از کاور به اندازهء‌ بال بريده ميشه و بعد از قرار گرفتن روي بال دور تا دور اون به بال ميچسبه و بعد با اتو کشيدن وسط کاور ؛ کاور جمع ميشه و به حالت مورد نظر در مياد . يک قانون ديگه اي هم در مورد کاور کردن وجود داره و اون هم اينه که هميشه بايد از پائين به بالا کاور کرد بعني براي مثال در بدنه ابتدا زير بدنه بعد قسمت هاي کناري بعد سقف بدنه و در بال هم ابتدا زير بال و بعد از اون روي بال که البته بر عکس اين کار هم امکان پذيره ولي باعث ميشه که کاور شما در طول مدت بلند بشه .

 در مورد نحوهء‌ حرکت قسمت هاي متحرک هواپيما يا همون فرامين در پست قبلي به صورت مختصر توضيحاتي دادم و چون دوستان باز هم کمي در موردش سوال داشتند کمي بيشتر با عکس توضيح ميدم تا بهتر متوجه بشيد . براي ساخت و پرواز يک هواپيماي مدل کافيه که شما فقط بدنه و بال و ساير قسمت هاي چوبي رو بسازيد موتور و لوازم راديو کنترل رو به همراه سروو ها وصل کنيد تا هواپيما آماده بشه چون بعضي از دوستان خيال ميکنند براي حرکت فرامين هواپيما هم خودشون بايد موتور الکتريکي به همراه چرخدنده و..بسازند که اينطور نيست و سروو موتور ها جاي اونها اين کار رو انجام ميدهند که قيمتي در حدود ۱۵ هزار تومان به بالا دارند و توي پک يک راديو کنترلي که براي اون حدود ۲۰۰  هزار تومان پول پرداخت کرديد معمولاْ‌ سه يا چهار سروو وجود داره .

 در مورد خود هواپيما توضيح خاص ديگه اي نمونده فقط يه سري توضيحات ديگه :

 براي تهيهء‌ نقشه يا موتور و راديو ... بهتره يک سري بزنيد به کانون هوانوردي ايران در مجموعهء‌ نمايشگاه هواي روبروي پارک ارم که آقاي حسين خواني مسئول بخش مدل اين کانون هستند و ضمن امکان تهيهء‌ اقلام مورد نيازتون از ايشون يا مغازه هاي داخل محوطه ميتونيد در کلاس هاي ساخت مدل که از طرف اين مجموعه و آقاي حسين خواني و آقاي غلامي و..برگزار ميشه ثبت نام کنيد . سايت بالهاي نقره اي که همين بقل هم آدرسش رو لينک دادم هم چند نقشهء‌ جالب رو براي دانلود قرار داده که بعضي هاشون عملي نيستن و بقيه هم براي آماتور ها زياد جالب نيستن هرچند که خودم يکي از مدل هاي اون رو پلات گرفتم و ممکنه از روش بسازم به هر حال در کل بد نيست نقشه هارو توي کامپيوتر ببينيد و آشنا بشيد . لطفاْ‌ قبل از ارائهء‌ سوال هاتون يک سري هم به منابع موجود در سايت هاي مختلف غربي بزنيد و براي مثال توي سويس جستجوي عکس گوگل اين عبارت ها رو جستجو کنيد :‌ RC Models , Rc Airplanes , Rc Model Airplanes , Model Radio Control و غيره که RC هم مخفف واژهء‌ راديو کنترله و بهتره واژهء‌ مدل رو هم توي جستجو هاتون هميشه اضافه کنيد چون تمام اسباب بازي هاي امروزي هم راديو کنترل هستن و ممکنه با جستجوي اشتباه شمارو از هدفتون دور کنند در کل براي ديدن عکس ها سرويس جستجوي عکس گوگل چيز خوبيه و براي ديدن انواع سايت ها هم در مورد مدل ها و ساير موارد مثل ربات ها و..بهتره از سايد ask.com استفاده کنيد چون من تابحال سرويس جستجويي به اين فوق العادگي نديدم !‌ تمام نتايج جستجو دقيقاُ همون چيزيه که شما ميخواين و موتور جستجوي خوبيه براي تحقيقات علمي صنعتي . يکي از توضيحات ديگه مربوط ميشه به يک باند نسباتاً جديد در تهران که واقع شده در ضلع شرقي پارک چيتگر که البته آسفالته نيست و يکم براي موتور هواپيماها ضرر داره و معمولاً اعضاي کانون هوانوردي ايران هم که در بالا در موردشون توضيح دادم توي همين باند هواپيماهاشون رو ميپرونن . اين پائين چند تا عکس از هواپيماهاي مدل رو با توضيح ميزارم تا مسئله براتون يکم شفاف تر بشه :‌

 

                        

                      

                     

توضيحاتی در مورد هواپيماهای مدل

دوستای زيادی در مورد مدل و مدلينگ و نحوهء‌ ساخت و... سوال کرده بودن که تصميم گرفتم پست دوم وبلاگ رو در اين مورد بفرستم چون به نظر ميرسه مشتاق های زيادی در اين مورد وجود داره٬ قسمت های مختلف مدل رو تقسيم بندی ميکنم و در مورد هر کدوم کمی توضيح مينويسم اگر سوال خاصی براتون پيش اومد به وسيلهء‌ايميل بپرسيد سعی ميکنم هرچه سريع تر پاسخ بدم.

مدلينگ در ايران از قديم بين يه عده علاقه مند وجود داشته و تا العان هم به صورت کم و بيش ادامه داشته در حال حاضر هم افراد زيادی به اين رشته رو آوردن و قطعات مورد نيازشون رو هم بيشتر از دوبی تهيه ميکنند .برای پرواز مدل ها هم سه نقطه در تهران وجود داره که به ترتيب استقبال مردم آدرسشون رو مينويسم :

۱-مجموعه پروازی آسمان هوايی ری:جادهء ورامين ٬ بعد از دور برگردان (اين باند از شهر ری تابلو داره پس به راحتی ميتونيد پيداش کنيد !)

۲-باند هواپيمای يک موتورهء‌ قم:اتوبان تهران قم٬ هشت کيلومتر بعد از عوارضی٬ سمت چپ.(اين باند مخصوص هواپيما های سمپاشی مزارع اطرافه که روزهای جمعه برای پرواز مدل استفاده ميشه)

۳-نمايشگاه هوايی:اتوبان تهران کرج روبروی پارک ارم.

کمی توضيح در مورد خود مدل

بدنهء هواپيما : بدنهء‌ هواپيما های مدل با چوب بالسا ساخته ميشه چون اولاْ‌ که سبکه و دوماْ‌ اين که راحت بريده ميشه و کار باهاش زياد سخت نيست.ميتونيد چوب بالسا رو از افرادی که لوازم ماکت يا مدل ميفروشن تهيه کنيد.بدنهء‌ هواپيما ها بعد از ساخته شدن به وسيلهء‌ نوعی برچسپ پوشانده ميشه که باعث جلوگيری از نفوذ روغن موتور و...به داخل چوب و بافت هواپيما ميشه.برای ساخت بدنه انواع نقشه وجود داره که شما بايد بعد از تهيهء‌ يک مدل ساده اقدام به ساخت اون از روی نقشه کنيد.

موتور هواپيما:اين موتور ها از جنس آلومينيوم هستند و معمولاْ‌ بين دويست تا چهارصد گرم وزن دارند.در بين مدلر های جهان حجم موتور ها به CC بيان نميشه و از مقياس صدم اينچ استفاده ميشه٬ برای مثال يک موتور  10cc که در مدل يک موتور پر قدرت هم محسوب ميشه شصت صدم اينچ مکعب حجم داره و به موتور ۶۰ معروفه.همينطور موتورهايی مثل ۴۶٬۴۰٬۲۵٬۱۵ اينها موتورهای پر کاربرد در مدل هستن.سوخت اين موتور ها مخلوطی از ۷۵٪ الکل متانل و ۲۵٪ روغن کرچکه .شمع اين موتور ها نيازی به اتصال دائم برق نداره و بعد از روشن شدن موتور برق از شمع جدا ميشه.برای روشن کردن موتور ميتونيد از استارتر برقی يا انگشت های خودتون استفاده کنيد ! به تناسب موتور بايد ملخ مورد نظرتون رو تهيه کنيد.اين موتور ها همه از نوع دو زمانه هستند وبه تازگی شرکت OS Engines موتورهای چهارزمانه رو وارد بازار کرده.

راديوکنترل:برای  هواپيما نياز به يک راديو کنترل با برد بالا داريد تا بتونيد از کنار باند هواپيما رو کنترل کنيد.اين راديو کنترل ها بسته به تعداد کانال ها و برد و قابليت ها و همچنين قدرت پردازندهء‌ داخليشون قيمتی بين دويست تا پانصد هزار تومان دارند٬البته راديو های خيلی گرون تر هم هست که به درد ما ايرانی ها نميخوره ! برای شروع يک راديو کنترل چهار کانال با قيمت حدود دويست هزار تومان کار يک آماتور رو راه می اندازه.

ايلرون٬رادر٬الويتور٬لندينگ جيير و...:قسمت های متحرکی روی بال ها و سکان ها هستند که باعث تغيير مسير هواپيما برای کنترل اون ميشن.اين قسمت ها به وسيلهء‌ يک ميلهء‌ فولادی به سروو ها (موتور های الکتيريکی مخصوص حرکت فرامين) وصل ميشن که سروو ها هم به راديو کنترل وصل هستن.

            

در عکس پائين عکس هايی از باک مدل ٬ چرخ ٬سرلينک ٬ نحوهء اتصال سر لينک ها به سروو ٬نحوهء‌ اتصال موتور وچرخ ٬ سروو ٬ شمع موتور و کاور پوشش دهندهء بدنه رو مشاهده ميکنيد.

   

اميدوارم مطالبی که نوشتم به دردتون بخوره و به شما در ساخت مدل کمک کرده باشه و به اطلاعاتتون افزوده شده باشه. اگر به قطعه ای نياز داشتيد يا سوالی براتون پيش آمد با من تماس بگيريد .

 

    


مطالب مشابه :


فروش سورس نرم افزار ارسال پیامک

* استفاده gsm مودم keygen الکترونيکي sms بفرستيد، اهنگ قيمت sms چگونه ريسيور اهنگ قيمت افزار




سايد باي سايد ال جي تلويزيون دار " جديد " IR-G1301STW lg side by side neeeeew

قيمت اين سايد باي سايد ال جي را در چند روز آينده ببينيد + نوشته شده در سه شنبه دهم




اطلاعاتی درمورد هواپیما

۱-قيمت راديو جاهايي رو آماده کنيد براي پيچ شدن سروو ها و همچنين جاي باطري و ريسيور راديو




اطلاعاتی در مورد هواپيما :

۱-قيمت راديو جاهايي رو آماده کنيد براي پيچ شدن سروو ها و همچنين جاي باطري و ريسيور راديو




ساخت هواپيمای مدل

۱-قيمت راديو جاهايي رو آماده کنيد براي پيچ شدن سروو ها و همچنين جاي باطري و ريسيور راديو




به روز رسانی نرم افزار امنیتی نورتون سیمانتک ( آذر ماه 1388)

fastsatfinder, view, vplug, سامسونگ, اسکاي, platinum, 220, قيمت file, چند, studio, افزاري, را, قانوني, data, ريسيور




اخبار

كدام قطعات داراي كيفيت و قيمت و برخورداري از يك ريسيور ديجيتال 2.4Ghzدقيق با 5




برچسب :