راهکاری آسان برای ارتباط مدیران مجتمع های روستایی با معاونین و آموزگاران تحت نظارت خویش

 
      مدیریت هر سازمانی دارای یک سری ارکان و کارکردهایی می‌باشد که در صورت  عدم اجرای درست باعث اخلال یا ناکارآمدی کل یا بخشی از آن سیستم و در نتیجه نامطلوبی کار مدیر می شود . قطعاً بخش عظیمی از کار مدیریت به اطلاعات ارسالی و دریافتی  مجموعه تحت نظارت خود مربوط می شود . در جریان این ارسال و دریافت اطلاعات ، ارتباطی صورت خواهد گرفت که باعث تعامل بین عوامل مجموعه می شود و بر اساس آن تصمیم گیری  می شود.  قطعاً ارتباط مؤثر و سریع و مطمئن بین بخشهای کاری هر  سازمانی یکی از ارکان موفقیت و کارآیی و در نتیجه رضایتمندی بین کارکنان آن خواهد شد و در این بین کانالهای ارتباطی و همچنین وسایلی که این ارتباط را ممکن می سازند از نقش مهمی برخوردارند و مطمئناً هرچه کانال های ارتباطی سریع تر پیام مورد نظر را منتقل کنند باعث پیشرفت روند کار خواهند شد و نتیجه ی بهتری حاصل شده و کارها و امورات سازمان در موعد مقرر به انجام خواهد رسید و کیفیت کار بالا خواهد رفت . امّا نکته‌ای که نباید از آن غافل شد این است که استفاده از هر نوع وسیله ارتباطی مجاز نیست چرا که بعضی از این کانال‌های ارتباطی از لحاظ ایمنی شایسته استفاده نمی باشند و احیاناً اطلاعات آن سیستم و سازمان به مخاطره بیفتد و عواقب ناگواری ببار آورد.
 

       در مجتمع های آموزشی و پرورشی روستایی به دلیل عدم دسترسی به سیستم اتوماسیون اداری و نبود سیستم های رایانه‌ای و اینترنت و اینترانت و همچنین مشکل بعد مسافت و عدم دسترسی روزانه مدارس روستایی به مرکز مجتمع اطلاع از بخشنامه ها ، دستورالعمل ها ، شیوه‌نامه ها و .... یا به کندی صورت می گیرد و یا گاهاً از آنها صرف نظر می شود. که غیر از این‌که پیشرفت امور و صحت کار را زیر سؤال می‌برد ، در واقع حق تعداد کثیری از دانش آموزان و حتی همکاران سخت‌کوش در این گونه مناطق محروم تضییع خواهد شد.
 

      در راستای حل این مشکل  الگوی زیر را ارائه می شود  که به جرأت می‌توان ادعا کرد مشکل موجود(عدم اطلاع به موقع همکاران از بخشنامه‌ها و مطالب ارسالی توسط مدیریت و همچنین ارسال گزارش فعالیت‌ها به مجتمع) مرتفع شده و کلیه همکاران از آخرین اطلاعات مربوط به مجتمع و دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها و ....به موقع مطلع می‌شوند. و نیز می توانند کارهای صورت گرفته خود را (مثلاً فرم تکمیل شده، گزارش انجام کار و...) سریعاً به مجتمع اطلاع دهند.
 

      به این منظور برای هریک از معاونین مستقل و معاون دبیران و معاون آموزگاران مدارس روستاهای تحت پوشش می توان  یک ایمیل به نام خودشان در سایت iran.irساخت. چرا که این سایت از نظر امنیت و سهولت دسترسی در مقایسه با سایر سایت‌ها از مزیت بیشتری برخوردار است. همچنین مزیت دیگر این سایت آن است که در تمامی مدارس شهری و روستایی که به اینترانت متصل هستند قابل دسترسی می‌باشد  و به این ترتیب نامه‌ها و مطالب ضروری از طریق ایمیل‌هایشان به اطلاع‌شان رسانیده می‌شود و معاونین زیر مجموعه، با مراجعه به ایمیل‌هایشان آنها را دریافت کرده و به اطلاع سایر همکاران تحت نظارت  خود می‌رسانند و در صورت درخواست یا مشکلی از طریق همین ایمیل در خواست خود و یا  فعالیت ها و مطالب خود را اطلاع می‌دهند.
 
      در ضمن می‌توان برای همکاران آموزگار علاقمند و توانا در زمینه‌ی کار با رایانه و اینترنت ایمیل ساخته و یا از ایمیل‌هایی که توسط خودشان ساخته شده است استفاده کرد .
 

    در این راستا ما در مجتمع خود نسبت به ساخت ایمیل همکاران و یا دریافت ایمیل‌های ساخته شده توسط ایشان اقدام نموده و با ارسال ایمیل به همکاران، ایشان را در جریان شیوه‌نامه‌ها و بخشنامه‌ها و ... قرار داده‌ایم و همچنین  همکاران نسبت به ارسال  در خواست‌های خود از جمله  فایل‌هایی در خصوص محتواهای آموزشی اقدام کرده‌اند به عنوان مثال برای دریافت روش تدریس کتب تازه تألیف پایه‌های دوم و ششم از طریق ایمیل عمل نموده‌اند و همچنین از روند فعالیت کلاسی خود با ارسال گزارش مکتوب و مصور از ایمیل استفاده نموده‌اند به عنوان مثال یکی از همکاران پایه دوم با ارسال گزارش تصویری از انجام آزمایشات انجام گرفته در کلاس و کارهای عملی و همچنین انجام طرح کرامت در کلاس و تشکیل جلسه توجیهی اولیاء، مجتمع را در جریان فعالیت‌های انجام گرفته در کلاس قرار داده‌اند. یا همکار عزیز دیگری با ارسال گزارش مراسم آموزشگاه و یا تکمیل فرم ارسالی از طریق ایمیل با مجتمع ارتباط برقرار کرده‌اند.

     در جهت افزایش توانمندی همکاران  زیر مجموعه (معاونین مدارس و اجرایی ، آموزگاران) کارگاههای آموزشی،  هم در جلسات شورای معلمان و هم بصورت فردی توسط مدیر مجتمع برگزار شده است .
 

    شایان ذکر است که اجرای درست این الگو به تلاش مضاعف و همچنین توانایی و تسلط کار بار رایانه و اینترنت در حد معمولی نیاز دارد و لازم است که عوامل اجرایی مجتمع مخصوصاً مدیرمجتمع نسبت به اجرای آن تعهد داشته و نیاز آن را هم در خود و هم در عوامل زیر مجموعه احساس کند و به استفاده درست و مستمر از آن باور و عقیده داشته باشد.
 
    در ادامه لازم است متذکر شوم که در مدارس شهری هم استفاده از رایانه و ایمیل بین همکاران توصیه می‌شود چرا که این کار باعث غنای هرچه بیشتر علمی همکاران شده و آنها را با دنیای جدیدی از اطلاعات و تجربیات دیگر همکاران آشنا می‌کند.همچنین  اگر این کار در رابطه با دانش‌آموزان هم توسعه یابد و بتوانند سؤالات درسی خود را از این طریق مطرح نمایند و ارتباط درسی خود را با دبیران و آموزگاران در ایام فراغت و ... حفظ کنند نتایج مطلوبی حاصل خواهد شد.

    جدای از ساخت ایمیل برای همکاران و استفاده بسیار خوب از آن ، می توان وبلاگی توسط مدیر مجتمع ایجاد نمود تا بموقع فایل‌های مفید و لازم و محتواهای آموزشی و کمک آموزشی در اختیار همکاران قرار گیرد . که برای این امر استفاده از همین سایت توصیه می شود. چرا که امکانات بسیار خوبی دارد و محیط نمایشی آن عاری از هرگونه تبلیغات بوده و به راحتی قابل تنظیم است.
 
     در خاتمه، این الگو می‌تواند در راستای سند تحول بنیادین و گسترش فن‌آوری‌های نوین  IT  به عنوان ابزاری مفید برای مدیران مجتمع‌ها خصوصاً مجتمع‌های روستایی در جهت حل مشکل ارتباط سریع و مطمئن و ارسال و دریافت اطلاعات از مدارس تحت پوشش مورد استفاده قرار گیرد.


مطالب مشابه :


مدیریت آموزشی از نگاه ایران

تجربیات مدیران مشاهده کرده ام که مخصوصا در سطح مدارس و مجتمع های - نگاه مدیران آموزشی




شمای کلی برنامه سالانه مجتمع نبوت

تجربه های یک مدیر مجتمع مدیران مجتمع جملات مدیریت و تجربیات کاری در محیط




وظایف و اختیارات مدیران در مجتمع های آموزشی و پرورشی

وبلاگ شخصی حمیددهیری - وظایف و اختیارات مدیران در مجتمع های آموزشی و پرورشی - لطفانظرات




تجارب مجتمع

مجتمع آموزشي و استفاده از تجربیات آنان –دریافت کمک مجتمع و مدیران یا




آسیب شناسی طرح مجتمع های آموزشی شهری و روستایی

انتخاب شما - آسیب شناسی طرح مجتمع های آموزشی شهری و روستایی - اجتماعی فرهنگی آموزشی




راهکاری آسان برای ارتباط مدیران مجتمع های روستایی با معاونین و آموزگاران تحت نظارت خویش

مجتمع آموزشی و پرورشی عاشقان ولایت - راهکاری آسان برای ارتباط مدیران مجتمع های روستایی با




مجتمع های آموزشی و پرورشی روستای وعشایری

مجتمع شهید عبدالناصر قریشی مهاباد - مجتمع های آموزشی و پرورشی روستای وعشایری - صفای معلمی را




آیین نامه مجتمع های آموزشی وپرورشی

مجتمع آموزشی معلمان ،تبادل تجربیات وافزایش بهره وپرورش به مدیران مجتمع




موضوعات تجربیات مدون فرهنگیان

تجربیات مدون ریزی مدیران مدارس تجربیات معلمان تجربیات آسیب شناسی مجتمع های




شرح وظایف معاون آموزشی

یادداشت های یک مدیر مجتمع در کلاله - شرح وظایف معاون آموزشی - اخبار و رويدادهاي آموزش و پرورش




برچسب :