تغییر ترکیب جمعیتی ایران


اگر نمودار رشد جمعیتی ایران را ببینید سه استان تهران، قم و سیستان و بلوچستان دارای رشد بیش از سه درصد هستند. وضعیت تهران نیاز به توضیح ندارد و وضعیت قم نیز به دلیل مهاجر پذیر بودن و همجواری با استان تهران توجیه پذیر است. ولی چرا سیستان و بلوچستان با آن وضعیت محرومیت چنین رشدی را دارد؟. یکی از دلائل جدی که در این زمینه مطرح است سیاست افزایش جمعیت اهل تسنن در ایران و به هم زدن ترکیب جمعیتی ایران است که تحت سیاستهای کلان آمریکا و با اجرا و حمایت عربستان صورت می‌گیرد. وقتی این مسئله با یکی از اهل فن مطرح شد ایشان تأکید داشت که وضعیت از این وخیم‌تر است؛ استان سیستان و بلوچستان -که به قول مردم انقلابی منطقه تنگه احد نظام محسوب می‌گردد - دچار پدیده مهاجرفرستی است، به این صورت که شیعیان به دلایل امنیتی و مشکلات مختلف در حال ترک این استان هستند که می‌تواند هدفمند باشد. در مقابل جمعیت اهل سنت به شدت در حال افزایش است. برایند این مهاجر فرستی و افزایش جمعیت رشدی حدود چهار درصد را برای این استان نشان می‌دهد؛ این به معنای آنست که رشد جمعیت اهل تسنن در این استان بیش از این مقدار و حدود شش درصد است. دوستی با فرضیات نزدیک به واقع محاسباتی را انجام داد که نشان می‌داد با روند موجود در 50 سال آینده جمعیت شیعه و سنی در کشور برابر خواهد شد. اگر برابری جمعیت شیعه و سنی را بدبینانه در نظر بگیریم نزدیک شدن به نسبت‌ 70 در برابر 30 کاملا قابل پیش‌بینی به نظر می‌رسد. تعداد نمایندگان اهل سنت از اول انقلاب تا کنون تقریبا سه برابر شده و فعلا 16 نماینده در مجلس دارند و دائم به دنبال افزایش این تعداد با بهانه افزایش جمعیت اهل تسنن هستند. اهل نظری که دستی هم در نظام دارد در این زمینه به شدت ابراز نگرانی می‌کرد و بیان می‌داشت که از کجا معلوم اگر وضعیت به همین منوال پیش برود اهل سنت به زودی داعیه وزیر یا حتی ریاست جمهوری از اهل تسنن را نداشته باشند؟
با تأملی در این زمینه می‌توان دید که توازن جمعیت در کشور به نفع اهل سنت در حال بر هم خوردن است. خبرها حاکی از این است که عربستان برای هر فرزندی که در خانواده سنی در سیستان و بلوچستان به دنیا می‌آید کمک هزینه قابل توجهی را پرداخت می‌کند. در این زمینه استفتایی از سوی مفتیان وهابیت مطرح شده که مرد خوب کسی است که چهار زن بگیرد و زن خوب کسی است که 10 بچه بیاورد. در نظر بگیرید در حالی که مردم متدین شیعه در کل کشور به دلیل پایبند بودن به سیاستهای نظام، کنترل جمعیت را قبول کرده و آن را فریضه دانستند و در همین زمان اهل سنت به شدت در حال ازدیاد هستند. این همان بلایی است که فلسطینیان مخصوصا در غزه بر سر رژیم صهیونیستی درآوردند که این رژیم در مقابل آن سر در گم شده است.
نباید فراموش کنیم که جمعیت همیشه یک موضوع استراتژیک بوده و متفکران استراتژیک بر خلاف مردم کوچه و بازار که جمعیت را معادل صف می‌دانند، را یکی از مهمترین عوامل سرآمدی استراتژیک کشورها می‌دانند. به عنوان نمونه چرا هیچ کدام از کشورهای صنعتی اروپایی نمی‌توانند جای آمریکا را بگیرند؟ قطعا یکی از دلائل مهم آن عدم تکافوی جمعیتی آنان است. برای همین اتحادیه اروپا متحد می‌شود تا شاید بتوان در قد و قواره اروپا ظاهر شود. البته در هر موضوعی افراط و تفریط مطرح است اما به نظر می‌رسد که کشور ما در حال حاضر در زمینه جمعیت به شدت دچار تفریط شده و سیاست‌های اخیر دولت برای ازدیاد جمعیت که شجاعانه از سوی احمدی‌نژاد مطرح شد همین موضوعات را هدف گرفته است. همچنین به دلایل اخیر، شکم جمعیتی دهه 60 را نیز باید اضافه کرد. این شکم جمعیتی در 40 سال آینده به سن پیری رسیده و اگر متولدین دهه هشتاد و نود به قدر کافی نباشند کشور در 40 سال آینده برای خدمات دهی‌ به خیل عظیم سالخوردگان دچار مشکلات جدی خواهد شد.
این موضوع را نیز نباید با برادری ما با اهل سنت نیز خلط کرد؛ به هر حال ایران کشوری شیعی است که برای عقاید خود دلائل محکمی دارد و بر اساس همین اعتقادات توانسته علم اسلام را در جهان بلند کند و دشمنان به دنبال تضعیف این نقطه قوت هستند.
كلمات كليدي: اهل سنت، شيعه، سيستان و بلوچستان، طرح افزايش جمعيت، هرم جمعيتي ايران، مهاجرت


مطالب مشابه :


افزایش جمعیت یا افزایش کیفیت جمعیت؛ کدام استراتژی؟

مطالعات جمعیتی - افزایش جمعیت یا افزایش کیفیت جمعیت؛ کدام استراتژی؟ - وبلاگی در زمینه جمعیت




این هم نمودار رشد جمعیت ایران از سال 1260 تا 1385 هجری شمسی

نگرش ثاقب - این هم نمودار رشد جمعیت ایران از سال 1260 تا 1385 هجری شمسی - دریچه ای به سوی کمال و توان




تحولات سالخوردگی جمعیت در ایران

مطالعات جمعیتی - تحولات سالخوردگی جمعیت در ایران - وبلاگی در زمینه جمعیت شناسی، آمار و




تغییر ترکیب جمعیتی ایران

اگر نمودار رشد یکی از دلائل جدی که در این زمینه مطرح است سیاست افزایش جمعیت اهل تسنن




بررسی برخی اقدامات دولت نهم و دهم برای افزایش جمعیت

وبلاگ دکتر خلیل علی محمدزاده - بررسی برخی اقدامات دولت نهم و دهم برای افزایش جمعیت - علمی




ایران، جمعیت و محیط زیست

برای روشن شدن قضیه نمودار زیر را ملاحظه مشکل دیگر افزایش جمعیت، نا متقارن بودن رشد آن در




پنجره جمعیتی، فرصت با تهدید؟

این نمودار به همراه آمارهای منتشره در غیر این صورت افزایش جمعیت در خانواده‌هایی پر




قسمت چهارم جغرافیا _ سال سوم راهنمایی

با افزایش جمعیت زمین بویژه افزایش جمعیت در شهرهای بزرگ مسائل و مشکلاتی پدید می آیند که برخی




گزیده ای از شهر حسن آباد یاسوکند- یاسوکند -جمعیت شهر یاسوکند

وبلاگ بیجار - گزیده ای از شهر حسن آباد یاسوکند- یاسوکند -جمعیت شهر یاسوکند - فرصت ها همچون ابر




ده کشور دارای بیشترین رشد منفی جمعیت در جهان

نمودار کاهش نرخ جمعیت روسیه چائوشسکو" سیاست افزایش نرخ جمعیت بشدت تبلیغ می شد و




برچسب :