اطلاعاتی در مورد خودرو و طریقه تعویض و تعمیر قطعات ان

مطالب مفید و ارزشمند برای خودرو که خودم آنها رو تایپ کردم

    حال به تشريح عمل تعويض لنت آنها مي پردازيم :

   ابتدا در زير خودرو جك زده و چرخ هاي جلو را باز ميكنيم بعد سوكت لنت (وقتي لنت تمام شود چراغ پشت آمپر روشن شده كه به راننده اطلاع مي دهد لنت تمام شده است ) را ميكشيم  وبا يك پيچ گوشتي دوسو لنت را به عقب هل مي دهيم تا پيستون به عقب رود و فضاي كافي براي لنت جديد فراهم شود . حال پيچ پاييني را باز كرده و درب نگه دارنده ي لنت را به بالا هدايت مي كنيم ، سپس لنت جديد را جاي گزين كرده و عكس عمل باز كردن آن را مي بنديم . بعد چرخ ها را بسته و جك را پايين مي آوريم . حال چند با پدال مي زنيم تا پشت پيستون ها پُر از روغن ترمز شود .

 

 

 

 

 

 

 تعويض لنت هاي كاسه اي انواع خودرو ها :

   اين لنت ها نيز پس از طي مسافتي معادل km20000 بازديد و در صورت لزوم تعويض مي شود .

   عمل تعويض به صورت زير مي باشد :

   ابتدا جك زده و چرخ ها ي عقب را باز مي كنيم  ، سپس يك پيچ آلن ستاره اي خور را نيز كه كاسه را در جا ي خود محكم مي كند باز كرده و با چكش آهني چند ضربه به كاسه وارد مي كنيم تا به راحتي از جاي خود در بيايد . بعد لنت را تعويض كرده و كاسه و چرخ را در سر جاي خود مي بنديم و جك را آزاد مي كنيم . چند بار پدال زده تا روغن پُر شود .

 

   هواگيري سيلندر ترمز چرخ ها :

   اين عمل زماني انجام مي شود كه يكي از سيستم ترمز گيري باز يا تعويض شود مانند لوله هاي انتقال روغن ترمز .

   عمل هواگيري به صورت زير مي باشد :

   ابتدا به يكي از همكاران مي گوييم كه پدال بزند . بعد از چند دفعه پدال زدن وقتي پداغل يك مقدار پُر شد مي گوييم كه پدال را نگه دارد و بعد پيچ هواگيري را شُل ميكنيم تا روغن ترمز به بيرون بريزد،  پيچ را بسته سپس  ميگوييم دوباره پدال بزند و نگه دارد و بعد پيچ هواگيري را بار ديگر شُل مي كنيم تا روغن به بيرون بريزد . آن قدر اين عمل را انجام مي دهيم تا روغن بدون هوا ( بدون كف ) بيرون بيايد ، سپس به سراغ هواگيري چرخ ديگر ميرويم و اين عمل را انجام مي دهيم .

 

   ريگلاژ ترمز هاي كاسه اي :

   ابتدا يكي از پيچ هاي چرخ عقب را باز كرده سپس به يكي از همكاران مي گوييم كه داخل خودرو بنشيند ترمز بگيرد بعد با يك دو سو مهره اي را كه مخصوص ريگلاژ است را باز و بسته مي كنيم ، تا جايي كه وقتي ترمز مي گيرد و رها مي كند آن مهره ي ريگلاژ تكان نخرد (عقب و جلو نرود ) . سپس پيچ چرخ را مي بنديم .

 

   ريگلاژ ترمز دستي :

   وقتي ترمز دستي خوب عمل نكند( مثلاً زماني كه در يك سرآشيبي خودرو را پارك كرده و ترمز دستي را كشيده ايم ولي با اين حال خودرو شروع به حركت كردن مي كند و به سمت پايين مي رود) احتمالاً سيم آن شُل شده است كه بايد آن را سفت كرد . براي اين كا ر از دو آچار 10 و13 استفاده مي كنيم كه پيچ ها را شُل كرده و بعد سيم را كشيده و پيچ ها را مي بنديم تا جايي كه ترمز دستي خوب عمل كند .

 

   اِستپ موتور (Stepper Motor ) :

   استپ موتور حالت هاي مختلف موتور را تنظيم مي كند ، يعني در حالت هايي كه موتور نياز به سوخت بيشتري دارد، مسير را باز كرده و هوا را به داخل موتور هدايت مي كند .

   استپ موتور روي هوزينگ دريچه گاز است و  در شرايط زير كار مي كند :

1-      در مواقعي كه موتور سرد است يك مسير هواي اضافي را باز مي كند تا موتور خوب كار كند .

2-     در بعضي حالت ها مانند زماني كه كولر روشن است با باز كردن مسير هوا از كاهش قدرت موتور جلو گيري مي كند .

3-           د رحالت دور آرام با توجه به دما و بار موتور ، آن را تنظيم مي كند .

   حال اگر موتور در يكي از حالت هاي فوق كه گفته شد خوب كار نكرد ، احتمالاً استپ موتور  كثيف يا خراب شده است كه نسبت به تعويض يا تميز كردن آن اقدام نمود .

   براي اين كار از آلن استپ موتور (آلن ستاره اي 20 ) در انواع خودرو هاي پژو  و سمند  و از پيچ گوشتي چهار سو در خودرو هاي RD و پيكان در باز كردن آن استفاده مي كنيم .

   اگر استپ موتور كثيف بود با  پنبه يا دستمالي كه آغشته به تينر ، بنزين يا هر ماده ي شستشو دهنده است آن  و داخل جايگاه آن را  را تميز ميكنيم . بعد استپ موتور را سر جاي خود مي بنديم و سوكتش را وصل مي كنيم .

   اگر استپ موتور از حد معمول بيشتر بيرون آمده بود يا داخل رفته بود يا لغزش زيادي مي كرد آن را بايد تعويض كرد .

 

 

 

 

 

   پمپ بنزين :

  وظيفه ي پمپ بنزين كشيدن سوخت از باك و فرستادن آن به ريل سوخت مي باشد و به دونوع " داخل باك " و  " خطي "  تقسيم مي شوند :

   پمپ بنزين داخل باك : اين نوع پمپ بنزين داخل باك مي باشد و به دليل مزاياي زير بيشتر مورد استفاده قرار مي گيرد :

1-      به دليل شناور بودن داخل باك هميشه خنك مي باشد و از تشكيل حباب و قفل گازي جلو گيري مي شود .

2-           بخاطر قرار گرفتن داخل باك سر و صداي ان كم مي باشد .

   پمپ بنزين خطي : اين نوع پمپ بنزين خارج از باك و در مسير سوخت رساني قرار مي گيرد .

   پمپ بنزين را زماني كه نيم سوز شود ، يا عمل پمپ كردن را با مشكل انجام شود تعويض مي كنند .

 

 

 

 

   صافي بنزين ( فيلتر بنزين ) :

   صافي بنزين بين باك و ريل سوخت واقع شده است . سوخت از صافي عبور كرده و ذرات اضافي موجود در آن گرفته مي شود كه در واقع اولين كار براي محافظت از انژكتورهاست . اين صافي مي تواند ذرّ ات  را 8 تا 10 ميكرون تصفيه كند . سطح فيلتر حدود 900 سانتي متر مربع مي باشد .

   نكات مهم در مورد صافي بنزين :

1-               صافي بنزين نبايد روغن كاري شود .

2-           به جهت  قرار گرفتن فلش روي آن در موقع نصب توجه شود.  

     اين صافي را هر km20000 تعويض مي كنند .

 

  

 

   كويل دوبل :

   وظيفه ي اين قطعه ي افزايش ولتاژ مي باشد و فرق آن با كويل هاي معمولي در اين است كه اين قطعه ( همان طور كه از نامش مشخص است ) از دو كويل تشكيل شده است .

   نحوه ي عمل كرد آن به صورت زير مي باشد :

   كويل دوبل در داخل خود داراي دو سيم پيچ مي باشد : سيم پيچ اوليه و سيم پيچ ثانويه .

   در سيم پيچ اوليه يك يك سر آن به برق ارسالي از رله دوبل و سر ديگر آن به پايه ECU متصل مي شود . در اين صورت با ارسال پالس ازECU  شمع هاي 1 و 4 باهم و همچنين شمع هاي 2 و 3 باهم  جرقه مي زنند . در اين صورت در سيكل كاري در سيلندر ، دو جرقه زده مي شود كه يكي در انتهاي تراكم باعث احتراق مخلوط سوخت و هوا مي شود و ديگري در زمان تخليه باعث سوختن هيدروكربور هاي نسوخته شده و باعث كاهش آلودگي مي شود .

   مقدار مقاومت در سيم پيچ هاي اوليه حدود 8/0 اهم و در سيم پيچ هاي ثانويه حدود 6500 اهم  مي باشد . اگر كويل دوبل خراب باشد در بيشتر مواقع موتور روشن نمي شود ولي در بعضي مواقع روشن شده و موتور با لرزش كار مي كند .

 

 

 

   دسته موتور :

  اين وسيله از لرزش بيش از حد موتور و انتقال تكان ها و ضربه ها به اتاق و سر نشينان جلو گيري مي كند .

   سه نوع دسته موتور در خودرو ها وجود دارد كه هر يك را نام مي بريم:

1-               دسته موتور دو سر پيچ :

   اين دسته موتور سمت راست خودرو  ( زماني كه داخل خودرو نشسته ايم ) قرار مي گيرد . براي تعويض آن به شرح زير عمل مي كنيم : 

   ابتدا فلز بالاي آن را كه پيچ آلن خور است و همچنين فلز آلومينيومي نگه دارنده ي دسته موتور را كه زير آن قرار دارد باز كرده و با يك چكش و قلم به دسته موتور  بر خلاف عقربه هاي ساعت ضربه وارد مي كنيم تا باز شده و آن را در مي آوريم و دسته موتور جديد را جاي گزين مي كنيم .

2-           دسته موتور زير باطري :

   اين دسته موتور در زير باطري است كه براي تعويض آن ، سر باطري را برداشته و باطري را از روي خودرو بر مي داريم . سپس سيني زير باطري را باز كرده و با يك چكش و قلم ، دسته موتور را باز مي كنيم و دسته موتور جديد را جاي گزين مي كنيم .

3-           دسته موتور  و دو شاخه رام :

   اين دسته موتور زير موتور است و به دو شاخه رام وصل مي شود و از زير خودرو قابل دسترسي و تعويض است .

 

      هواگيري سيستم خنك كاري :

  زماني اين كار را انجام مي دهيم كه يكي از تجهيزات سيستم خنك كاري باز يا تعويض شود ( بجز درب رادياتور ) مثلاً لوله هاي انتقال آب خنك كاري .

   براي هواگيري به شرح زير عمل مي كنيم :

   ابتدا رادياتور را پُر از آب مي كنيم ، بعد براي هواگيري دو پيچ وجود دارد. ( يكي مانند سر وال چرخ خودرو و ديگري پيچ آلن خور شمارة 5 است ) يكي از پيچ ها را باز مي كنيم (سر وال ) و پيچ آلن خور را شُل مي كنيم تا آب بدون هوا از آن دو بيرون ريزد سپس آن ها را سفت مي كنيم بعد درب رادياتور را مي بنديم .

 

   سنسور دماي آب (فشنگي آب):

   وظيفه ي اين سنسور رساندن اطلاعات دماي آب به ECU با تغيير مي باشد .

   نحوه ي عمل كرد : اين سنسور داراي يك مقاومت مي باشد كه با تغيير دما افزايش يا كاهش مي يابد . مقاومت آن از نوع NTC مي باشد ، بنابراين ECU با تغيير مقاومت مقدار  دماي آب را تشخيص مي دهد .

   اين سنسور رد داغ ترين جاي موتور يعني محل خروج آب و دقيقاً كنار محل قرار گيري ترموستات است .

 

   تعويض ديسك و صفحه :

   زماني اين كار را انجام مي دهيم كه ضريب اصطكاك بين ديسك و صفحه و فلايويل  يا  گشتاور انتقالي بين آنها كم شود ، كه به صورت زير انجام مي دهيم :

   ابتدا جك مي زنيم و خودرو را خرك مي كنيم و چرخ جلو سمت راننده را باز مي كنيم ، بعد  سيني زير موتور را در مي آوريم و پيچ تخليه ي روغن گير بكس را باز كرده روغن را تخليه مي كنيم . سپس از سمت بالاي خودرو ، باطري ، سيني زير باطري ، هواكش و لوله هايش را نيز در مي آوريم . بعد از آن سيم اتصال به بدنه ي گيربكس ، پيچ هاي بالاي گير بكس و پيچ هاي استارت را باز مي كنيم . سپس پيچ هاي طَبق و سيبك را هم باز و پلوس كوتاه را در مي آوريم . حال از زير خودرو پيچ هاي زير گير بكس را باز كرده و گيربكس را آزاد و در مي آوريم .

   بعد پيچ هاي ديسك و صفحه كه به فلايويل متصل است را باز مي كنيم و آنها را در آورده و نسبت به عمل تعويض اقدام مي كنيم . براي نصب ديسك و صفحه ي جديد براي آن كه صفحه كلاچ به درستي در جاي خود قرار گيرد ، در هنگام بستن پيچ هاي ديسك و صفحه ، شافت يا ميله اي در جاي قرار گيري محور ورودي گيربكس مي گذاريم و بعد از بستن پيچ هاي آن  شافت يا ميله را بر مي داريم . سپس گير بكس را جا زده پيچ هاي آن را مي بنديم .

   براي تعويض كاسه نمد ته ميل لنگ نيز بعد از در آوردن ديسك و صفحه ، فلايويل را نيز باز مي كنيم ، كاسه نمد را در آورده و كاسه نمد جديد را   جاي گزين مي كنيم و باچسب آب بندي كاسه نمد را به موتور مي چسبانيم .

         

   تعويض تسمه تايم :

   تسمه تايم را هر km 60000  بازديد و تعويض مي كنند . عمل تعويض آن به صورت زير مي باشد :

   ابتدا قاب بالاي تسمه تايم را كه داراي دو پيچ در دو طرف آن است (10 و 13 ) باز مي كنيم . بعد هرز گرد بالاي تسمه دينام را در مي آوريم تا بتوانيم پيچ قاب پايين تسمه تايم كه آچار 10 مي خورد را باز كنيم . سپس چرخ جلو سمت شاگرد را باز و شُلگير آن طرف را آزاد مي كنيم ، بعد فولي سر ميل لنگ و تسمه سفت كن  را در مي آوريم ، تا بتوانيم قاب پايين تسمه تايم و خود تسمه را بيرون بكشيم . حال براي جاي گزيني تسمه جديد باييد تايم بگيريم كه به صورت زير مي باشد :

   شمع شماره چهار را باز كرده و يك پيچ گوشتي در داخل آن گذاشته تا بتوانيم در حالت تراكم بودن پيستون آن سيلندر را تشخيص دهيم ، سپس فولي ميل لنگ  را كه باز كرده بوديم ، سر جايش مي بنديم  و آن را مي چرخانيم تا پيستون به نقطه ي مرگ بالا برسد (  حالت تراكم ) ، سپس فولي ميل بادامك را نيز چر خانده تا سوراخ فولي روبروي سوراخي كه روي سر سيلندر است قرار گيرد . بعد تسمه جديد را جاي گزين مي كنيم .

   تعويض تسمه دينام :

   اين تسمه را نيز در هنگام تعويض تسمه تايم بازديد و در صورت لزوم تعويض مي كنند .

   براي تعويض ابتدا چرخ جلو سمت شاگرد را باز كرده و شُلگير آن طرف را آزاد مي كنيم . بعد با يك ميله ( مانند ميل فرمان) تسمه سفت كن را اهرم كرده و تسمه دينام را از جايش در مي آوريم . سپس هرز گرد بالا و تسمه سفت كن را هم باز كرده و  و بازديد مي كنيم ، كه در صورت نياز آنها را تعويض مي كنيم. بعد تسمه جديد را جاي گزين و عكس عمل باز كردن آن را مي بنديم .

 

   تعويض شمع و واير ها :

    شمع و واير ها را در طي مسافتي معادل km 20000  بازديد و در صورت لزوم آن ها را تعويض مي كنند . البته واير ها  بيشتر از آنچه كه گفته شد ، مي توانند عمر مفيد كنند .

   حال به طريقه ي عمل تعويض شمع ها مي پردازيم :

    ابتدا واير ها را كشيده و بعد شمع ها را  با آچار شمع يا بكس 16  بلند ( در خودرو هاي خانواده ي پژو  ، پيكان و سمند ) باز و شمع جديد را جاي گزين مي كنيم .

  نكته : در خودرو هاي پژو پارس ، پژو 405 و سمند از شمع 2 پلاتين و در خودر هاي پژو 206 ، پژو RD و پيكان از شمع تك پلاتين استفاده مي شود 


مطالب مشابه :


تسمه تایم خودرو

قابل توجه فروشندگان لوازم یدکی . تسمه تایم خودروهای پژو 405، پژو 206، پژو 206 sd،پراید




اطلاعاتی در مورد خودرو و طریقه تعویض و تعمیر قطعات ان

لوازم یدکی - اطلاعاتی در مورد خودرو و طریقه تعویض و تعمیر قطعات ان - کیفیت .مسابقه ای است که




لوازم یدکی

ترخیص کالا از گمرکات و بنادر کشور - لوازم یدکی - ،حمل و نقل بین المللی،مجوز رسمي حق العملكاری




برچسب :