تجربیات و پیشنهادات معاونین آموزشی مدرسه حضرت زینب(س)

بسمه تعالی

تجربیات و پیشنهادات معاونین آموزشی مدرسه حضرت زینب(س) خانم ها خوشقدم و فتحی پور

 برای نشانه گرفتن هدفی در دوردست، دست کم دو راه وجود دارد. می توان هدف را با وسایل و ابزار دقیق شناسایی کرد و سپس با تفنگی بسیار حساس و دقیق آن را نشانه گرفت و مورد اصابت قرار داد و یا می توان با چند اسلحه معمولی آنقدر به طور پراکنده و مکرر به هدف شلیک کرد تا سرانجام پس از تکرار بسیار و خطاهای بیشمار تیری به هدف بخورد.

باید نظام آموزشی بر پایه تفکر مهندسی آموزش استوار گردد تا سهل تر بتوانیم به آمال و اهداف آموزشی دست یابیم. باید بپذیریم که مسئولیت اولیای مدرسه بخصوص معاونین مسئولیت بسیار خطیری می باشد. معاونین مسئول تغییر و اصلاح رفتارهای ناسازگار و تامین بلوغ عاطفی و سلامت روانی نوجوانان هستند و مدرسه محلی است که درآن هر نوجوان به منظور ارضای نیازهای خویش و براساس تجربه های قبلی رفتارهای متفاوتی از خود نشان می دهد.

 مثلاً دانش آموزی پرخاشگر و بی انضباط است و دیگری فعالیت و پشتکار دارد، سومی رهبری می کند و آن یکی دلقک پیش است و لدگی پیش می گیرد. بنابراین ما باید مدرسه را به محیطی تبدیل کنیم که در آن هر دانش آموزی بتواند دوست داشتن و دوست داشته شدن و احساس ارزش را تجربه کند.

به نظر ما مهمترین عامل موفقیت این است که در مدارس فرهنگ مشارکتی بوجود آید و برای کمک به بهبود رفتار مبادله اطلاعات انجام گیرد و همچنین آگاه سازی دانش آموزان از روشهای مسالمت آمیز حل اختلاف در مدرسه و تقویت تفاهم و همبستگی میان دانش آموزان از مؤثرترین برنامه ها در بهبود رفتار دانش آموزان است.

ما معاونین باید حل و فصل مسائل انضباطی را از وظایف خود دانسته و به آنچه که انجام می دهیم اعتقاد داشته باشیم و برای تحقق آن وقت و انرژی زیادی صرف نماییم. به جای اینکه با مسائل دانش آموزان به صورت تنبیه برخورد نماییم محیطی در مدرسه ایجاد کنیم که به هدایت رفتار مطلوب بیانجامد.

برای نیل به چنین هدفی باید دانش آموزان و خانواده های آنها ارتباط داشته باشیم. به دانش آموزان مشکل دار مسئولیت بدهیم. از پیش داوری بپرهیزیم و حتی الامکان از نظرات دانش آموزان استفاده بهینه را بنماییم.

پیشنهادات

1-     حضور معاونین در جلسه مدیران جهت استفاده از تجارب آنها (در هر جلسه حداقل یکی از معاونین از هر مدرسه حضور داشته باشند).

2-     مدارسی که به عنوان مدارس برتر مورد تشویق قرار می گیرند در هر زمینه ای (اعم از آموزشی و پرورشی) علاوه بر مدیر معاونین هم مورد تشویق قرار گیرند تا با علاقه بیشتری به کار خود ادامه دهند.

3-     ایجاد انگیزه در معاونین از طریق برگزاری اردوها.

4-     تفکیک معاون آموزشی از پرورشی در امر ارزشیابی – با توجه به اینکه معاونین پرورشی امتیازات ویژه ای در راستای کاری خود دریافت می کنند که معاونین آموزشی از این امتیازات برخوردار نیستند.

5-     انتخاب معاون نمونه و دادن امتیاز توسط مدیر آموزشی واحد.

6-     برگزاری جلسات احیای مشاوره و جلسات اجتماعی و آسیب شناسی و دعوت از اساتید متخصص در این امر و همچنین برگزاری جلسات پرسش و پاسخ.

7-     برگزاری ضمن خدمت با موضوعات جدید و علم روز جهت معاونین با سابقه (کلاسهای ضمن خدمت با کدهای پیشین که برای معاونین با سابقه تکراری است نباشد که ما حق شرکت نداشته باشیم).

 با تشکر

اکرم خوشقدم و مهین فتحی پور


مطالب مشابه :


تجربیات مدون آموزشی

تجربیات یک مدیر مدرسه تجربیات یک دبیر ریاضی راهنمایی. تجربیات یک دبیر دین و




یک تجربه از معاون مدرسه راهنمایی دخترانه مهر

تجربیات معاونین راهنمایی ناحیه1قزوین - یک تجربه از معاون مدرسه راهنمایی وثبت تجربیات




معاون مدرسه راهنمایی بحرالعلوم

تجربیات معاونین معاون مدرسه راهنمایی چون ممکن است یک معاون یا مدیر همیشه این سمت را




تجربیات معاون مدرسه راهنمایی امیر کبیر

تجربیات معاون مدرسه راهنمایی عرفان یک; تجربه کاری اجراء برنامه های آغازین مدیر




تجربیات شغلی

مدرسه راهنمایی دکتر هم از تجربیات دیگران بخوبی استفاده به نفس ، لازمه ی یک مدیر




تجربیات معاون مدرسه راهنمائی سعادت

تجربیات معاونین راهنمایی عرفان یک; اولیاء و همچنین مدیر مدرسه، معلم، حتی




تجربه کاری اجراء برنامه های آغازین مدیر وبلاگ(درزمان معاونت)

تجربیات معاونین معاون مدرسه راهنمایی از کتاب معاون یک مدیر است تالیف مرتضی




تجربیات و پیشنهادات معاونین آموزشی مدرسه حضرت زینب(س)

تجربیات معاونین تجربیات و پیشنهادات مدرسه راهنمایی و دادن امتیاز توسط مدیر آموزشی




معاون مدرسه یک مدیر است

معاون مدرسه یک مدیر است. محورهایی که معاونین آموزشی مدارس بایستی آنها را مدیریت نمایند :




تجربیات مثبت شغل معلمی ،برای معلمان

(مقطع راهنمایی) - تجربیات مثبت چرا مدیر مدرسه موفق نمی آموزان،چگونه یک مدرسه را




برچسب :