تربیت علوی و عمل صالح باید نگاه اول دانشگاه فرهنگیان باشد

وی،  تعریف تولید علم را به تولید مقاله و ارائه به نشریات خارجی مورد نقد قرار داد و گفت: شاید به این ترتیب سهمی از رتبه بندی های جهانی داشته باشیم اما با مفهوم اصلی تولید علم فاصله زیادی داریم.دکتر نجفی، در ادامه با تأکید بر نگاه قرآن کریم که هر کجا صحبت از اهل ایمان به میان آمده عبارت "عملوا الصالحات" را به دنبال دارد گفت: بر این اساس مرحله رفتار و عمل مهمترین مرحله است و در جامعه ای علوی و مبتنی بر آموزه های دینی،  آنچه که به عنوان کارکرد مورد انتظار از نهادهای فرهنگی مثل دانشگاه است،  رفتار یا همان جامعه پذیری است.
وی،  با اشاره به این مطلب که باید از موضوع تربیت یک تعریف مشترک داشته باشیم ،گفت:  دانشگاه تربیت محور باید دو بعد آموزش و پژوهش محوری را در کنار هم داشته باشد و تربیت اسلامی در کارکرد و عملکرد نمود پیدا کند.

مشاور عالی دانشگاه فرهنگیان، تصریح کرد: بعضی دانشگاه ها صرفا مسؤول صدور گواهی صلاحیت های حرفه ای هستند، اما ما براساس اینکه تربیت،  فرآیند تغییر رفتار مطلوب آدمی است، به دنبال درونی سازی ارزش ها هستیم. وی، افزود:  در عین حال کارکرد دوم این دانشگاه بر اساس تعریف دیگر تربیت که به فعلیت رساندن استعدادهای انسانی است، کسب مهارت و رفتار مطلوب دینی است.

دکتر نجفی، با اشاره به خروجی های تعلیم و تربیت رسمی گفت: خروجی مورد انتظار ما که از آن به عنوان طراز جمهوری اسلامی  یاد می کنیم،  باید در مصادیق قابل مشاهده باشد، به عنوان مثال؛  با وجود اینکه در تعلیم و تربیت رسمی خود، بارها اجتناب از سخن دروغ را آموزش داده ایم، آیا امروز شاهد دروغ نیستیم؟! وی، خاطر نشان کرد:  در این زمینه هنوز ضعف عملکردی داریم.

قائم مقام دانشگاه فرهنگیان، ضمن بازخوانی عبارت احیای تربیت معلم گفت:  بر این باورم که احیاء، امری ساختاری نیست بلکه نیاز به احیای محتوا و کارکرد داریم تا کلام رهبر معظم انقلاب(مد ظله العالی)  در خصوص احیای تربیت معلم در معنای اصلی خود محقق شود. وی، تصریح کرد: بدترین تحول در نظام آموزشی،  تحول شکلی است  و مطلوب تربن تحول، تحول بنیادین است که سند تحول بنیادین از سال 79 بر این اساس شکل گرفت.

دکتر نجفی،  با تأکید بر این امر که معلم، متون، منابع، محتوا و سرفصل های آموزشی باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: در دانشگاه فرهنگیان، باید مدیریت و ممیزی دانش صورت پذیرد، برای تربیت دانشجو در طراز جمهوری اسلامی باید آگاه باشیم  که وزن این تربیت چقدر است.

وی، با اشاره به جایگاه والای انسانی گفت: خداوند متعال پس از خلقت آدمی، خود را تحسین نمود، آدمی که جایگاه وجودی وی از اشرف مخلوقات تا اسفل گسترش می یابد،  موجود پیچیده ای است، یافتن فرمول پیچیده ی  تربیت چنین موجودی، باید یکی از کارکردهای چنین نشست هایی باشد.

مشاور عالی دانشگاه فرهنگیان، با ذکر این مطلب که تربیت علوی و عمل صالح  باید نگاه اول دانشگاه فرهنگیان باشد، افزود: وقتی سخن از علم نافع به میان می آید، ایتدا باید ممیزی دانش و در مراحل بعد، استخراج دانش صورت پذیرد؛ اگر این مراحل در رسیدن به علم نافع،  مغفول بماند دچار فراموشی سازمانی می شویم، برای این امر باید نگاهمان هم به تربیت آسمانی باشد و هم تربیت علمی، زیرا آموزه های   مکتبی ما هم بر این اساس استوار است و در این راستا، شاهد تجلی آن در عقل به عنوان رسول باطنی در کنار پیامبران یعنی رسولان ظاهری هستیم.

وی، با اشاره به عبارت تربیت نو آور که در سند مورد توجه قرار گرفته،  تأکید کرد: نوآوری در جهان دارای رتبه بندی است که از بین 185 رتبه، ایران دارای رتبه 104 است و برای اینکه منظور از این نوآوری و جنس آن تبیین شود، ضرورت دارد  بر همین امر، در اساسنامه هم تبیین موضوع داشته باشیم.

دکتر نجفی، با اشاره به روند پرشتاب و فزاینده تولید علم گفت: دانش دنیا هر 70 روز دو برابر می شود، در جایی که مک لوهان آن را دهکده جهانی، تافلر آن را خانه جهانی و دیگران دنیای همراه می خوانند، تربیت را باید به معنای عام کلمه مورد توجه قرار داد و فرمایش مولای متقیان حضرت علی(ع) که باید فرزند زمان خوبش بود، مصداقی در همین راست است.

وی، تاکید کرد: با این نگاه ها می توان دانشجوی طراز جمهوری اسلامی تربیت کرد، امید انقلاب به این دانشگاه است و این رسالت ما را سنگین می کند تا انقلاب فرهنگی از این دانشگاه آغاز شود.

قائم مقام دانشگاه فرهنگیان، افزود: دوره دانشمندی سپری شده و در عصر روش مندی هستیم، علوم، آنقدر جزیی شده که مثل گذشته نمی توان هم فیزیک دانست و  هم متافیزیک، در این دوره باید به دنبال تبیین موضوعاتی باشیم که ما را در آینده نگری، برنامه ریزی و طراحی تئوری های مناسب یاری کند.

وی، تصریح کرد: در دانشگاه به دنبال مشتری نگاه های عالمانه هستیم، در این رویکرد، نگاه مقطعی وجود ندارد و باید از تجارب و نگاه های عالمانه در بحث شکل بندی دانشگاه در حوزه های مختلف بهره گرفت.

دکتر نجفی، در  ادامه، به ارائه مطالبی تخصصی در خصوص  برنامه سازمان سازی دانشگاه فرهنگیان  با تکیه بر محورهای اساسنامه و سند تحول پرداخت.

شایان ذکر است نشست سرپرست ها و معاونان توسعه مدیریت پردیس های دانشگاه فرهنگیان در نوبت عصر با تشکیل کارگاههای آموزشی هشت گانه ادامه یافت.

این نشست که از صبح امروز در پردیس شهید بهشتی مشهد مقدس آغاز شده بود، فردا چهارشنبه 16/12/91 نیز با برنامه هایی نظیر کمیسیون های تخصصی یا موضوعات، آیین نامه مالی معاملاتی، اتوماسیون اداری، فعالیت های فرهنگی، امور حقوقی و املاک، چارت سازمانی و امور پشتیبانی ادامه خواهد یافت.


مطالب مشابه :


دکتر نجفی: استان‌ها باید وارد یک رقابت علمی در حوزه تعلیم و تربیت بشوند

خــبر مـــراغــه - دکتر نجفی: استان‌ها باید وارد یک رقابت علمی در حوزه تعلیم و تربیت بشوند




تفاهم نامه احداث آزاد راه مراغه هشترود نهایی شد

خــبر مـــراغــه - تفاهم نامه احداث آزاد راه مراغه هشترود نهایی شد - خبرهای مهم از شهرستان




عمران روستایی

خــبر مـــراغــه - عمران روستایی - خبرهای مهم از شهرستان مراغه - خــبر مـــراغــه




سالن ورزشی چند منظوره المیپک مراغه افتتاح شد

خــبر مـــراغــه - سالن ورزشی چند منظوره المیپک مراغه افتتاح شد - خبرهای مهم از شهرستان




تبریک به آقای دواتگری

خــبر مـــراغــه - تبریک به آقای دواتگری - خبرهای مهم از شهرستان مراغه - خــبر مـــراغــه




تعداد آرای527 کاندیدای حوزه انتخابیه تهران،ری ، شمیرانات و اسلامشهر در انتخابات مرحله اول مجلس نهم

خــبر مـــراغــه - تعداد آرای527 کاندیدای حوزه انتخابیه تهران،ری ، شمیرانات و اسلامشهر در




بازدید آقای دکتر نجفی از دبستان تربیت

خــبر مـــراغــه - بازدید آقای دکتر نجفی از دبستان تربیت - خبرهای مهم از شهرستان مراغه




تمام مدرسان "عضو هیأت علمی" می شوند

خــبر مـــراغــه - تمام مدرسان "عضو هیأت علمی" می شوند - خبرهای مهم از شهرستان مراغه - خــبر




تربیت علوی و عمل صالح باید نگاه اول دانشگاه فرهنگیان باشد

خــبر مـــراغــه - تربیت علوی و عمل صالح باید نگاه اول دانشگاه فرهنگیان باشد - خبرهای مهم از




برچسب :