گزارش کارآموزی

 

گزارش کارآموزی :

1.      تعریف کارآموز : کارآموزکسی است که  به محیط کاری بیرون از محل تحصیل خوداعزام می شود تا کار بیاموزد، نه اینکه عهده دار انجام کاری بشود که قرار است در محیط کاری انجام پذیرد و اگر هم باید در انجام کاری مشارکت کند این مشارکت حتما به صورت هدایت شده و تحت نظر خواهد بود و کارآموز کننده ی اصلی کار نیست .

2.      استاد کارآموزی : شخصی است که دانشجو او را به عنوان استاد راهنما انتخاب می نماید و در نهایت گزارش را به وی ارایه می نماید

نمره نهایی گزارش کارآموزی را استاد راهنما اعلام می نماید...    

3.     هدف کارآموزی : آشنایی دانشجو با کارهای عملی ، وسایل اجرایی و تطبیق آنها با آموخته های درسی خود.

4.     سرپرست کارآموزی : یکی از کارمندان شرکت که دانشجوی کارآموز در محل کارآموزی زیر نظر وی به کارآموزی و کسب تجربه می پردازد

 

نکات لازم و ضروری :

1.      در ترم های عادی دانشجویان می توانند به غیر از 2 واحد کارآموزی 14 واحد اخذ نمایند و در صورتیکه میانگین نمرات آنها بیش از 16 ( گروه فنی و مهندسی ) باشد  به غیر از کارآموزی 16 واحد اخذ نمایند.  

2.      دانشجویان در شرف فراغت از تحصیل (ترم آخر) می توانند به همراه کارآموزی تا سقف 24 واحد ، درس انتخاب کنند.

3.      مکان کارآموزی از نظر دوری و نزدیکی ، تعداد ، اهمیت و نوع دروس تخصصی انتخاب شده توسط دانشجو در طول آن ترم می تواند با نظر گروه تعیین کننده مجوز لازم برای اخذ واحد کارآموزی باشد.

4.      دانشجو موظف است حداکثر 10 روز پس از صدور مجوز معرفی نامه به محل کارآموزی مراجعه و مراحل تثبیت کارآموزی خود را به انجام رساند.

5.      پس از تعیین محل و زمان کارآموزی ، دانشجو بایستی فرم خلاصه اطلاعات کارآموزی را تکمیل و به استاد کارآرموزی خود ارایه دهد .

6.      از زمان شروع کارآموزی دانشجو موظف است بطور مستمر با استاد کارآموزی خود در ارتباط باشد و در غیر این صورت با نظر استاد کارآموزی ، کارآموزی وی مورد تایید نخواهد بود.

7.      با توجه به برنامه کارآموزی ، در پایان هر مرحله دانشجو بایستی فرم گزارش پیشرفت کاراموزی را به امضای سرپرست کارآموزی خود برساند و مشکلات و میزان پیشرفت خود را به استاد کاراموزی خود منعکس کند. ( کپی فرم در هر مرحله تحویل استاد گردد.)

دانشجویان باید حداقل 3 گزارش تهیه نمایند.  

8.      دانشجو حداکثر 3 هفته پس از شروع ترم عادی و یک هفته پس از شروع ترم تابستانی بایستی کارآموزی خود را آغاز نماید.

9.      دانشجو با راهنمایی استاد کارآموزی خود بایستی طوری برنامه ریزی کند که کارآموزی و گزارش آن حداکثر تا پایان ترم جاری خاتمه یابد و در صورت عدم خاتمه مطابق ماده 43 آیین نامه اموزشی به عنوان درس ناتمام تلقی گردیده و می بایست برابر دستورالعمل های مربوطه عمل گردد.

 

ماده 43 : در مواردی مانند دروس پروژه ، کارآموزی ، کارورزی ، عملیات صحرایی و دروسی که بر اساس برنامه آموزشی مصوب توام با پروژه ارایه می شود در صورتی که با تشخیص استاد و تایید گروه آموزشي مربوطه تكميل آنها در طول يك نيمسال يا يك دوره تابستاني ميسر نباشد آن درس ناتمام تلقي شده و دانشجو موظف است كه در نيمسال يا دوره تابستان بعد آن با رعايت ماده 19 آيين نامه آموزشي انتخاب و بگذراند.

 

ماده 19 : تعداد واحدهاي انتخابي دانشجوي تمام وقت در يك نيمسال تحصيلي نمي تواند از 12 واحد كمتر و از 20 واحد بيشتر باشد.

 

طول مدت کارآموزی:

طول مدت کارآموزی برای دانشجویان کاردانی معادل 240 ساعت و دانشجویان کارشناسی معادل ۳۶۰ ساعت می باشد که چگونگی گذراندن آن در حوزه اختیارات شرکت محل کارآموزی می باشد.

 

برنامه و گزارش كارآموزي :

بطور کلی برنامه كارآموزي دانشجو در چهار مرحله مقدماتی، اجرایی ، گزارش نهایی و دفاعیه انجام مي شود :

مرحله مقدماتی: در این مرحله دانشجو باید اقدامات زیر را انجام دهد.

1. انتخاب واحد و انتخاب استاد راهنمای کارآموزی .

توضیح اینکه گروه آموزشی می تواند خود شخصا استاد کارآموزی را برای دانشجو انتخاب نماید... 

2. شرکت در جلسه توجیهی استاد راهنمای کارآموزی

3. انتخاب محل کارآموزی با مشورت استاد راهنما

توضیح : انتخاب محل کارآموزی حتما باید با نظر و تایید استاد راهنما باشد. در غیر اینصورت استاد راهنمای کارآموزی می تواند گزارش کارآموزی را تایید ننماید.

4. تهیه و تکمیل فرم های اداری مربوط به کارآموزی و ارایه به دفتر ارتباط به صنعت جهت دریافت معرفی نامه کارآموزی به محل کارآموزی

5. حضور در محل کارآموزی . دانشجو موظف است حداکثر 10 روز پس از صدور مجوز معرفی نامه از سوی دفتر ارتباط با صنعت، به محل کارآموزی مراجعه و مراحل تثبیت کارآموزی خود را به انجام رساند.

همچنین لازم است تا دانشجو یک کپی از فرم معرفی نامه را جهت درج در سوابق به استاد راهنما تحویل دهد.

از طرفی ؛ پس از تعیین محل و زمان کارآموزی توسط شرکت مورد نظر، دانشجو بایستی فرم خلاصه اطلاعات کارآموزی را تکمیل و به استاد کارآرموزی خود ارایه دهد .

 

***از این مرحله به بعد مراحل اجرایی کارآموزی آغاز می گردد ...

در این مرحله دانشجو پس از آشنایی کلی با محیط کارآموزی می بایست موارد زیر را رعایت نماید

الف. آشنايي كلي با محيط و مكان كارآموزي جهت كسب تجربه كاري و شناخت چارت هاي سازماني

ب. ارزيابي بخش هاي مرتبط با رشته علمي كارآموز شامل :

1- موقعيت رشته كارآموز در آن سازمان ،

2- بررسي شرح وظايف رشته كارآموز در سازمان ،

3- امور جاري در دست اقدام ، -

4 برنامه هاي آتي ،

5- تكنيك هايي كه توسط رشته مورد نظر در واحد صنعتي به كار ميرود ،

6- ساير مواردي كه توسط استاد كارآموزي مشخص مي شود .

ج) عمليات كارآموزي: دانشجو در اين مرحله آموخته هاي علمي خود را در عمل مي آزمايد و با بررسي عميق تر در مجل و موضوع كارآموزي پيشنهاداتي جهت رفع اشكالات احتمالي موجود در عملكرد سازمان ارايه مي نمايد .

نکته : دانشجو موظف است در تمام طول مدت اجرای کارآموزی با استاد راهنمای خود در ارتباط بوده و در هر مرحله گزارشات پیشرفت کار را به وی ارایه نماید و مواردی را که از وی خواسته می شود انجام دهد....

 دانشجو می بایست دوره گزارش کارآموزی را به سه بخش مساوی تقسیم نماید و در هر مرحله یک گزارش پیشرفت کار به استاد راهنما ارایه نماید..

 

پس از اتمام کارآموزی : کارآموز  می بایست فرم خلاصه اتمام کارآموزی(پس از امضاء و نمره استاد) و نامه گواهی محل کارآموزی به همراه یک عدد سی دی حاوی گزارش نهایی کارآموزی به دفتر ارتباط با صنعت ارایه دهد.

 

مرحله سوم : مرحله گزارشگری : 

دراین مرحله دانشجوی کارآموز می بایست حاصل ساعتها تلاش و کارورزی خود را در قالب گزارشی مکتوب برای استاد راهنما و سرپرست کارآموزی خود ارایه نماید.. این گزارش می بایست در قالبی استاندارد و مطابق آنچه استاد راهنما خواسته است ارایه شود.

توضیح : نیازی به ارایه این گزارش به صورت صحافی شده نیست و دانشجو می تواند آنرا در یک سی دی به استاد  راهنما ارایه نماید..

 همچنین دانشجویان گرامی می توانند به جای ارایه سی دی متن گزارش را برای اینجانب ایمیل نمایند.

البته یادآوری می نمایم که ارایه سی دی گزارش به دفتر ارتباط با صنعت الزامی است.

 

دستورالعمل نگارش ، تدوين و ارائه گزارش كارآموزي :

به منظور هماهنگي بيشتر بين پروژه ها ، رعايت اصول زير لازم است.

1.      گزارش بايستي در صورت امكان تنها با نرم افزار WORD و فونت فارسی لوتوس حروفچيني شود. ضمنا در مواقع نیاز به تایپ انگلیسی از فونت new romance استفاده شود.

2.      گزارش كارآموزي بايد روي كاغذ A4 با ابعاد استاندارد ( 21*29.5) تايپ شود.

3.      جلد گزارش كارآموزي بايد از نوع گالينگور انتخاب گردد و موارد روي جلد به شكل زركوب چاپ شوند . (با توجه به اینکه نیازی به صحافی گزارش کارآموزی نمی باشد، این مورد نیازی به اجرا ندارد)

 

اجزاء  و ساختار گزارش کارآموزی 

n    بسم الله الرحمن الرحيم

n    طرح روي جلد فارسي

n    کپی تاييديه استاد كارآموزي ( صورتجلسه دفاع )

n    تقدیر و سپاسگذاري

n    تقدیم به  

n    چكيده كار آموزي

n    فهرست مطالب

n    فهرست شکلها ، جدولها ، نمودارها و نقشه ها 

n    فصل اول : آشنايي و شناخت مكان كارآموزي و ارزيابي بخش هاي مرتبط با رشته علمي كارآموز ( بخش مالي ) در این بخش دانشجو در قسمت نخست باید به معرفی مکان مورد نظر پرداخته و مواردی از قبیل چارت و جایگاه سازمانی، تاریخچه، اهداف ، آینده، محصولات ، مواد اولیه و ..... شرکت را تشریح نماید. سپس در قسمت دوم باید به معرفی بخشی که وی در آنجا به کارآموزی مشغول می باشد بپردازد. مثلا بخش حقوق و دستمزد ، یا انبار یا بخش مالی و.... در این قسمت کارآموز باید مواردی از قبیل جایگاه سازمانی پست های شاغل در این بخش و شرح وظایف آنها را بطور کامل تشریح نماید.   

n    فصل دوم : مبانی نظری: در این قسمت دانشجو باید با هماهنگی استاد راهنما از متن یک کتاب که موضوع ان مرتبط با نوع کارآموزی است بطور خلاصه مواردی را بیان نماید  

n    فصل سوم : گزارش اجرای عملیات: دراین فصل دانشجو باید بر اساس گزارشات پیشرفت کار قبلی، چگونگی اجرای عملیات های محوله به وی و آموخته های خویش در زمینه کارآموزی را بطور کامل و در حد امکان با مدارک و اسناد مربوطه ارایه نماید .

n    فصل چهارم : نتيجه گيري ، در این قسمت دانشجو پس از عنوان نمودن خلاصه ای از گزارش کارآموزی، به بیان ايرادها و پيشنهادات های احتمالی که در حین اجرای کار با آنها مواجه شده است می پردازد و در نهایت نتیجه گیری می نماید.

n    فصل پنجم: پيوست ها  ( در صورت لزوم)

n    فهرست منابع

n    صفحه سفید

n    طرح  روي جلد انگليسي   

 

 

شرح روي جلد كارآموزي :

1.     آرم دانشگاه آزاد اسلامي ( ترجيحا با ابعاد 2.5 * 3 ) در سمت چپ قرار گيرد

2.     عبارت « دانشگاه آزاد اسلامي ... » با فونت 20 و يك سانتي متر پايين تر از بالاي آرم در وسط صفحه قرار گيرد .

3.     نام واحد دانشگاهي با فونت 14 و يك سانتي متر پايين تر از عبارت فوق .

4.      عبارت « گزارش كارآموزي براي دريافت درجه كارداني » با فونت 14 سه سانتي متر پايين تر از بالاي آرم .

5.     نام رشته و گرايش مربوطه يك سانتي متر پايين تر از عبارت فوق .

6.     عبارت « عنوان گزارش كارآموزي » با فونت 16 و 2 سانتي متر پايين تر از عبارت بالا

7.     عنوان كارآموزي با فونت 20 و يك سانتي متر پايين تر از عبارت عنوان گزارش

8.     عبارت « استاد كارآموزي » با فونت 14

9.     نام استاد كارآموزي با فونت 16

10.

  

مرحله چهارم : دفاعیه 

دراین مرحله دانشجو باید در جلسه پرسش و پاسخی که از طرف استاد راهنما و چند تن از اساتید گروه برگزار می شود. شرکت نماید و به پرسش های مطرح شده در مورد کارآموزی پاسخ دهد.

پس از اتمام جلسه دفاعیه، دانشجو می بایست فرم های گزارش کارآموزی خود را که به امضای سرپرست کارآموزی و استاد راهنما رسیده است همراه با برگ نمره به دفتر ارتباط با صنعت و آموزش دانشکده تحویل نماید. 

نکته دانشجویی که نتواند از جلسه دفاعیه نمره قبولی را کسب نماید می بایست مجددا کارآموزی را در ترم آینده بگذراند.

 

 ایمیل بنده جهت ارسال گزارش کارآموزی و یا هرگونه سوال در مورد کارآموزی :

[email protected]

 

 قابل توجه دانشجویانی که گزارش نهایی را برای من ایمیل می کنند:

اینجانب به ایمیل های رسیده پاسخ خواهم داد لذا چنانچه به ایمیل شما پاسخ داده نشد. لطفا مجددا نسبت به ارسال گزارش کارآموزی دقت نمایید و یا به صورت  حضوری در دفتر گروه دانشگاه به اطلاع اینجانب برسانید.

 جهت مشاهده یک نمونه از گزارش کارآموزی اینجا را کلیک کنید.


مطالب مشابه :


گزارش کارآموزی

همچنین دانشجویان گرامی می توانند به جای ارایه سی دی متن گزارش را n تقدیر و سپاسگذاري .




توضیح هایی در مورد اخذ کارآموزی

همچنین دانشجویان گرامی می توانند به جای ارایه سی دی متن گزارش را n تقدیر و سپاسگذاري .




بررسی فرهنگ هزوارش های دبیره پهلوی فریدون جنیدی

ترجمه هاي بهار از چند متن در پايان اين گفتار همراه با سپاسگذاري از ناشر و مؤلف اين




اصول تنظیم پایان نامه ها ی دانشگاهی

9- صفحه سپاسگذاري(Acknowledgements) Ø متن چكيده بايد مزين به كلمه‌ها و عبارات سليس، آشنا، با




دستور العمل تدوین پایان نامه

9- صفحه سپاسگذاري(Acknowledgements) (در يک صفحه) 10 12 - متن اصلی پایان نامه شامل قسمت های زیر است :




برچسب :