روزه داری در بیماران کلیوی

روزه داری در بیماران کلیوی

کلیه ها

هر فرد سالم دو کلیه دارد که در دو طرف پهلو قرار دارند، کلیه ها مواد زائد بدن را به صورت ادرار دفع می کنند، علاوه بر این که در خون سازی و ساختنویتامین D مشارکت دارند، در تنظیم خون و املاح بدن افراد نیز موثر هستند.

درباره بیماری‌ های مزمن و شدید کلیوی، چند مورد است که بنا به نظر اکثریت قاطع پزشکان منع قطعی برای روزه ‌داری به وجود می ‌آورد، چرا که در این حالت‌ها امکان تطابق مناسب با تغییرات آب و املاح وجود ندارد.

دکتر شمس وزیریان، فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری وضعیت روزه داری را در مبتلایان به بیماری های مختلف کلیوی متفاوت دانست و اظهار داشت: با توجه به نوع بیماری کلیه ها( بیماری های عفونی، سنگ کلیه وبیماری دیابت که ممکن است کلیه را درگیر کند) پزشک معالج توصیه به روزه داری یا عدم آن را به بیمار اعلام می نماید.

وی، افزود: بیماران کلیوی که نباید روزه بگیرند در گروه بیمارانی می گنجند که مصرف زیاد مایعات را باید داشته باشند.

دکتر وزیریان، گفت: مصرف زیاد مایعات باعث می شود تا حجم ادرار افراد به اندازه کافی باشد و مواد زائد بدن در کلیه ها ته نشین و مشکل ساز نشده و حتی مجاری ادراری و مثانه را نیز درگیر نکند.

روزه داری در بیماران مبتلا به نارسایی متوسط تا شدید کلیه

به گفته متخصصان بیماری ‌های کلیه، در صورت نارسایی متوسط و شدید کلیه، وقتی کلیه از کار افتاده و بیمار باید تحت درمان با دیالیز قرار گیرد، دفع شدید پروتئین از ادرار (که در هموگلوبینموپاتی ‌ها دیده می ‌شود و خطر لخته شدن خون بالا می ‌رود) و همچنین در صورت دفع مکرر سنگ ‌های کلیوی، روزه گرفتن از لحاظ پزشکی ضرر جدی دارد و منع شده است.

روزه داری در بیماران مبتلا به نارسایی خفیف کلیه

دكتر ایرج نجفی، متخصص كلیه می گوید: روزه ‌داری صحیح برای مبتلایان به نارسایی‌ های خفیف كلیه كه عمدتا علت زمینه ‌ای بیماری ‌شان، فشار خون، نفریت مزمن كلیه (در صورتی كه پروتئین زیاد دفع نكند) یا علل مادرزادی است، بسیار مناسب است؛ چرا كه بسیاری از این بیماران به چاقی مبتلا بوده و برای كنترل بیماری باید كاهش وزن داشته باشند. همچنین در رژیم غذایی آن ها لازم است از گوشت، نمك و چربی به میزان بسیار كم استفاده شود. استعمال سیگار نیز برای این بیماران مضر است. در مواردی كه امكان سنگ‌ سازی كلیه وجود دارد، لازم است هنگام سحر و افطار از آب و مایعات زیاد استفاده شود.

وی گفت: تحقیقات نشان داده كه تغذیه و چاقی می‌ توانند عامل ایجاد فشار خون بالا و به دنبال آن تخریب و نارسایی كلیه شوند. به این ترتیب به منظور جلوگیری از پیشرفت نارسایی كلیه، اصلاح عادات زندگی و الگوی تغذیه ‌ای و همچنین مصرف اصولی داروها توصیه می ‌شود.

روزه داری در بیماران مبتلا به سنگ کلیه

متخصصان علم پزشکی براین عقیده اند: افرادی که تشکیل سنگ ‌های ادراری در آن ها‌ ‌فعال بوده و بیش از دو سنگ ادراری ظرف مدت شش ماه داشته ‌اند یا هم اکنون‌ ‌دارای سنگ ادراری هستند، بهتر است در مورد روزه گرفتن احتیاط کنند.

دکتر وزیریان اضافه کرد: نخوردن آب باعث ته نشین شدن مواد زائد در لوله های ادراری یا مثانه و یا کلیه می شود و خطرات بعدی را برای فرد ایجاد می کند بنابراین به بیمارانی که کلیه های آن ها به طور دائم سنگ سازی می کند یا مبتلا به بیماری سنگ کلیه هستند، توصیه می شود روزه نگیرند.

به این ترتیب به دلیل این که مبتلایان به سنگ کلیه نیاز شدیدی به مصرف مایعات دارند نیز نباید روزه بگیرند.

روزه داری در بیماران مبتلا به عفونت کلیه و مثانه

دکتر وزیریان، شایع ترین بیماری کلیوی را بیماری های عفونی (عفونت در کلیه و مثانه) ذکر کرد و روزه داری در این افراد را بلامانع دانست و افزود: داروهای مصرفی این افراد در دو گروه آنتی بیوتیک های خوراکی و تزریقی می گنجد که در رمضان می توان با نظر پزشک به جای استفاده از دو تا سه نوبت آنتی بیوتیک خوراکی، از داروهایی استفاده کرد که اثر آن ها ماندگارتر باشد و در موقع سحر و بعد از افطار مصرف شود.

این فوق تخصص کلیه توضیح داد: طبق تحقیقات انجام شده در بیمارانی که مبتلا به بیماری های عفونی هستند و از داروهای تزریقی استفاده می کنند نیز می توان توصیه کرد که به جای استفاده در سه نوبت، هر 24 ساعت یک بار این داروها را تزریق کنند تا به این ترتیب بیمار به خاطر وقت مصرف دارو مجبور نباشد روزه نگیرند.

وی اظهارداشت: روزه داری در این افراد نه تنها مدت مصرف دارو در این بیماران را کاهش می دهد، بلکه درمان عفونت کلیه و مثانه آنان را نیز ارتقا می بخشد.

روزه داری در بیماران مبتلا به نقرس 

طبق تعریف علم پزشکی، نقرس بیماری است که خود را با افزایش اسید اوریک خون، التهاب دردناک مفاصل، رسوب کریستال‌های اورات سدیم و سنگ‌های کلیوی اسیداوریکی نشان می ‌دهد.

وزیریان با بیان این که نقرس نیز از جمله بیماری های کلیوی است که روزه داری برای مبتلایان به آن مفید است، خاطر نشان ساخت: بیماری نقرس اسید اوریک خون را بالا می برد و باعث می شود که اثرات سوئی برای کلیه ایجاد کرده و آن را درگیر کند، بنابراین روزه داری در این بیماران باعث می شود که از مصرف غذاهای اضافی جلوگیری کرده و اسید اوریک خون را پایین بیاورد و مشکلات بعدی نیز کمتر شود.

منابع: ایرنا و ایسنا


مطالب مشابه :


آگهی استخدام کارشناس در 5 ردیف شغلی در موسسه ندای راه زندگی

خصوصي و اخبار استخدام همه شهرها از جمله نيازمندي تبريز و شيراز و اصفهان در موبایل به




همایش معماری فضاهای کتابخانه ای و مراکز اطلاعات

(شاخه اصفهان) در نظر مشاور با متخصصان کتابخانه استان اصفهان از کلیه کسانی که




اولین بالگرد ملی 14 نفره ایران ساخته شد + عكس

طراحی و انجام محاسبات کامل بالگرد با رعایت کلیه اصفهان در متخصصان برجسته در




آگهی استخدام بانک سامان ( کلیه مقاطع تحصیلی ) سال 92

بانک سامان در راستای توسعه بانک سامان همچنین از متخصصان حوزه اهواز، رشت، اصفهان و




برای نخستین‌بار در دنیا، عمل جراحی زیبایی با تزریق سلول‌های بنیادین در اصفهان انجام شد.

های بنیادین در اصفهان کلیه دوستان درخواست متخصصان مركز تحقیقات پوست




ساخت اولین شهرک سلامت اصفهان نقطه عطفی در بالا بردن کیفیت خدمات پزشکی

شهرک سلامت اصفهان در طی سالیان در این مركز از متخصصان و پزشكان کلیه امکانات




روزه داری در بیماران کلیوی

كاربرد ليزر در درمان




"فشار عصبي" يكي از عوامل بروز بيماري چشمي " آب سياه " است

پرستاران استان اصفهان یاب در اصفهان; پزشكان عمومي و متخصصان چشم پزشكي موضوعات




برچسب :