کوله پشتی چیست؟ (2)


کوله‌پشتی مخصوص خانم‌ها :

با توجه به تفاوت‌هایی که در استخوان‌بندی و فیزیک بدنی خانم‌ها نسبت به آقایان وجود دارد ، این پرسش پیش می‌آید که آیا کوله پشتی‌هایی مخصوص بانوان طراحی و ساخته شده است یا خیر؟

پاسخ مثبت است. به طور کلی می‌توان گفت که استخوان بندی بدن آقایان نسبت به خانم‌ها تا حد معینی درشت‌تر است. تا آنجا که به کوله پشتی مربوط می‌شود ، در درجه‌ی اول می‌توان گفت که طول و عرض پشت خانم‌ها نسبت به آقایان قدری کمتر است. با توجه به این نکته اکنون برخی از سازندگان ، کوله‌پشتی‌هایی طراحی کرده‌اند که نسبت به کوله‌های معمولی یا استاندارد ، از ساختار باریک‌تری برخوردارند. این ساختار باریک‌تر گاهی با علامت SL که از دو حرف اول کلمه‌ی انگلیسی SLIM به معنای باریک تشکیل شده ، نشان داده می‌شود. این کوله‌ها به طور کلی مناسب برای افرادی است که مستقل از جنس ، از استخوان‌بندی ظریف‌تری برخوردارند. بنابراین حتی آقایانی که استخوان‌بندی کوچک‌تری دارند نیز می‌توانند از این نوع کوله‌ها استفاده کنند.

نکته‌ی بعد در مورد تسمه‌های شانه است. در کوله‌های SL نسبت به نوع استاندارد ، هم عرض تسمه‌های شانه کمتر و هم طول این تسمه‌ها کوتاه‌تر است. به علاوه لبه‌های این تسمه‌ها باید نرم‌تر ساخته شوند. سگک‌های اتصالات تسمه‌ها باید کوچک‌تر و ظریف‌تر باشند و در نتیجه قسمت انتهایی این تسمه‌ها که وارد سگک می‌شوند باید باریک‌تر گردند. اگر چنین نکاتی در طراحی تسمه‌های شانه رعایت شود در آن صورت اصطکاک آزار دهنده‌ی تسمه‌های شانه در ناحیه‌ی زیر بازو از بین خواهد رفت و در ناحیه‌ی سینه نیز نقاط تحت فشار ناراحت کننده به وجود نخواهد آمد و نهایتا نظر به این که عرض پشت خانم‌ها نسبت به آقایان نیز تا حدی کمتر است ، فاصله‌ی بین تسمه‌های شانه در کوله‌های SL نسبت به کوله‌های معمولی باید قدری کمتر باشد تا از لغزش و سر خوردن این تسمه‌ها بر روی شانه جلوگیری شود.

نکته‌ی دیگر در مورد بدن خانم‌ها این است که به طور کلی شکل کمر و ناحیه‌ی لگن در خانم‌ها نسبت به آقایان قدری متفاوت است. بنابراین برای این‌که تسمه‌ی کمری کوله کاملا بر این شکل متفاوت ناحیه‌ی کمر انطباق یابد ، باید در هنگام بسته شدن تا حدی شکل مخروطی پیدا کند. برای دستیابی به این شکل مخروطی ، تسمه‌ی کمری را به نوع خاصی زاویه‌دار می‌سازند و به علاوه انحنای خاصی را در تسمه‌ی کمری به وجود می‌آورند.

 

مشخصات فنی يك كوله‌پشتي مناسب برای خرید:

- توجه كنيد كه كوله پشتي مورد نظر داراي بند و بست مخصوص جهت بستن و حمل زيرانداز و كلنگ را داشته باشد. چرا كه در غير اين صورت حمل اين دو وسيله در جايي ديگر با اشكال و درد سر همراه خواهد بود.

 

- بندهاي روي شانه بايد به اندازه‌ی كافي پهن و داراي لايه‌ای ابری باشند. اين مسئله جهت حمل بار بسيار مهم است.

- قبل از اين كه بخواهيد كوله‌پشتي را روي دوش خود بيندازيد بايد تمام بند و بست‌هاي آن را شل كنيد و سپس طبق آن چيزي كه فروشنده توصيه مي‌كند ، بندها و تسمه‌ها را سفت و محكم كنيد آنگاه خودتان را در آينه نگاه كنيد يا اين كه از كسي بخواهيد توجه كند آيا زين کوله دقیقا در انحناي كمرتان جای گرفته است يا نه؟

- با خم كردن ميله‌هاي زين كوله نيز مي‌توانيد كنترل كنيد كه كوله متناسب كمر شما مي‌شود يا خير؟ زيرا  برخي از آنها از موادي ساخته شده‌اند كه قابليت خم شدن و شكل گيري مجدد را ندارند.

- نقطه‌ی اتصال بندهاي شانه با كوله پشتي بايد 5 تا 5/7 سانتي متر پايين‌تر از دو شانه باشد و يا داراي فضاي كوچك يا هيچ فاصله‌اي با كمر نباشند.

- وقتي كوله‌پشتي مطابق اندازه و ميل شما تنظيم شد ، موقيعت سر خود را امتحان كنيد كه آيا مي‌توانيد بدون برخورد سر به كوله پشتي به بالا نگاه كنيد؟

- مي‌توانيد كنترل كنيد كه آيا در نقاطي كه كوله با بدن شما تماس دارد ، لايه‌اي نرم به اندازه‌ی كافي وجود دارد؟

- با وجود آن كه اکثر كوله‌پشتي‌ها از جنس پارچه‌ی ضد آب درست شده‌اند و معمولا دارای پارچه‌ای برای روپوش نیز هستند ، ولي شما هم مي‌توانيد با خريد مقداری پارچه‌ی ضد آب ، يك روپوش مناسب جهت كوله‌پشتي خود درست كنيد. اين روپوش محافظ خوبي جهت كوله‌پشتي در مواقع بارندگی و نيز محافظی در مقابل آفتاب شديد است كه در دراز مدت رنگ كوله‌پشتي را از بين مي‌برد. هم‌چنین از کثیف شدن کوله نیز تا حدود زیادی جلوگیری می‌کند.

نكاتي در مورد جيب‌هاي جانبی كوله‌پشتي:

جيب‌هاي جانبی كوله‌پشتي محل مناسبي براي جاي دادن وسايل ضروري كه در طول روز به آنها احتياج داريم هستند. هم چنين دو عدد جيب اضافي هم بر روي كوله‌پشتي وجود دارند كه بيشتر زماني مورد استفاده هستند كه كوله پر نباشد. چرا كه در صورت پر بودن ، فشار اجناس داخل جايي براي جيب‌هاي بیروني باقي نمي‌گذارد. معمولاً اين جيب‌ها بهترين محل حمل بادگير هستند.

كوله‌ی كمري:

قبلاً گفتیم كه جيب‌هاي جانبي كوله‌پشتي محلي براي حمل وسايلي كه ما در طول راه از آنها استفاده مي‌كرديم بودند. در نتيجه براي هر بار استفاده يا بيرون آوردن چيزي بايد كوله را از دوش خود به زمين بگذاريم و وسليه‌ی مورد نيازمان را برداريم و يا اينكه از همراهان خود تقاضا كنيم كه وسليه را از جيب كوله‌پشتي خارج كنند و به ما بدهند. اما اين كار با درست شدن كوله‌هاي كمري براي كوه‌نوردان به صورت راحت‌تري در آمده است. كوله‌ی كمري در قسمت جلوي بدن واقع و به وسيله‌ی يك بند و بست در پشت كمر بسته مي‌شود كه از آن مي‌توان براي وسايل دم دست مثل تنقلات ، ميوه ، دستكش ، قطب نما ، چراغ قوه ، كاغذ ، قلم و يا كيف پول استفاده نمود بدون اين كه احتياجي به پايين آوردن كوله‌ی اصلي باشد.

نكات قابل توجه:

چفت و بست‌هاي كوله‌پشتي‌ها از جنس پلاستيك ساخته شده‌اند كه در سرماي زياد يا بر اثر استفاده‌ی زياد مي‌شكنند. اگر اين عمل در كوه اتفاق بيفتد كه معمولاً هم همين طور است ، كوه‌پيمايي یا کوه‌نوردی ما دچار مشكل مي‌شود. بنابراين از همان محلي كه كوله‌پشتي خود را خريداري مي‌كنيد چند عدد چفت و بست اضافي هم تهيه كنيد و آنها را در جاي مناسبی در كوله‌پشتي قرار دهيد.

اكثر كوله‌ها داراي يك بند كمري هستند كه بر روي شكم  چفت و بست مي‌شود و يك بند ديگر که بر روي سينه بسته مي‌شود. اين بندها هنگام برنامه و به خصوص در پايين آمدن نقش بسيار مهمي در ثابت نگه داشتن كوله‌پشتي و جلوگيري از ضربه زدن و تكان خوردن آن بر روي شانه دارند. اگر كوله‌پشتي فاقد اين بندها باشد ، تكرار تكان خوردن آن بر روي شانه باعث ايجاد تاول خواهد شد.

چيدن کوله:

چيدن وسايل در كوله‌پشتي روش و شيوه‌ی خاصي دارد كه عدم رعايت آن موجب بد بار شدن كوله ، فشار زياد به بدن ، جلوگيري از تحرك و راه رفتن صحيح و نيز گرفتن وقت زيادي جهت خارج كردن وسايل مورد نياز از كوله است. اگر وسايل بد جوري در كوله گذاشته شوند ممكن است صدماتي به وسايل و خود كوله‌پشتي نیز وارد شود.


//www.bargozideha.com/static/portal/87/874681-881006.jpg

نكات مهم در مورد كوله چيني:

کوله‌پشتی باید توسط کسی که می‌خواهد آن را حمل کند بسته شود. سعی کنید وزن کوله‌پشتی از 30 درصد وزن بدنتان بیشتر نباشد. به خاطر داشته باشید یک کوله‌پشتی موقعی خوب بسته شده که ضمن حرکت اگر چیزی بخواهید ، بتوانید فوراً روی آن دست بگذارید. بنابراین :

ابتدا بايد زمان برنامه از نظر يك روزه يا چند روزه بودن مشخص باشد تا بتوان براي اين كار كوله‌ی مناسب با برنامه را آماده كرد.

وسايل مورد نياز براي برنامه را بايد به صورت ليستي كامل آماده كرده و روي ميز يا زمين قرار دهيد.

سعي كنيد خوراكي‌ها و ساير وسايل كوچك يا ضروري خود را درون شيشه قرار ندهيد. به دليل اين كه ممكن است در طول برنامه شیشه بشكند و براي شما مشكل ايجاد كند. پس سعي كنيد از ظروف پلاستيكي و محكمی براي خوراكي‌ها و ساير ضروريات خود استفاده كنيد.

اگر لازم است بطري محتوي آب ، نوشابه و يا مواد نفتي و الكلي براي سوخت حمل كنيد حتما درب آنها را كنترل كنيد كه نشت نکند. به خصوص مواد سوختي از جمله نفت كه در صورت نشت كردن بوي آنها تا مدت‌ها در كوله و وسايل شما باقي مي‌ماند باعث اذیت و آزار شما مي‌شود.

اگر به يك برنامه‌ی زمستاني يا بهاره مي‌رويد كه احتمال خيس شدن وسايل وجود دارد ، سعي كنيد كيسه‌هاي پلاستيكي مخصوص و مورد نیاز را تهيه نماييد. توجه داشته باشيد كيسه خواب پر یا كت و شلوار در صورت خيس شدن چندین روز طول مي‌كشد تا خشك شود. هم‌چنین مي‌توانيد با تهيه‌ی پارچه‌ای ضد آب كه از سطح كوله پشتي بزرگ‌تر باشد و با دوختن دور آن و انداختن يك كش به دور آن يك روكش كوله پشتي براي مواقع بارندگي تهیه كنيد.

براي برنامه‌هاي چند روزه كه بايد تعداد وعده‌هاي غذاي بيشتري را حمل كنيد مي‌توانيد آنها را يك به يك بسته بندي كنيد و روي آنها بنويسيد كه مربوط به كدام روز است تا در هنگام استفاده مجبور نشويد همه‌ی مواد غذايي خود را به هم بريزيد. از آنجايي كه در هر برنامه احتمال تأخير و دير رسیدن وجود دارد هميشه سعي كنيد مقداري غذاي اضافي همراه خود داشته باشيد.

طرز چيدن وسايل در كوله:

پس از تهيه ، بسته بندي و كنترل همه‌ی وسايل مورد نياز ، ابتدا كيسه خواب را در ته كوله قرار دهيد. سپس وسایل سنگين مانند قوطي‌هاي كنسرو ، نان ، ميوه ، چراغ خوراك پزي ، نفت و وسايل فني را روي آن جاي دهيد.

دقت كنيد كه وسايل را كاملاً دقيق در كنار هم به طور مرتب بچينيد تا فضاي خالي بين آنها وجود نداشته باشد و در هنگام بیرون آوردن آنها از کوله نيز كار شما راحت‌تر باشد.

بعد از آن لباس‌هاي گرم و اضافي خود را روي اين وسايل بچينيد. به خصوص يك لباس گرم مثل بلوز يا كت پر و يا جليقه‌ی پولار را روي همه‌ی وسايل خود قرار دهيد تا در هنگام استراحت بتوانيد سريع آنها را خارج كرده و بپوشيد.

نكات مهم:

وسايل ضروري كه در طول برنامه از آنها بيشتر استفاده خواهيد كرد مثل ظرف آب ، تنقلات ، عينك ، بادگير ، كلاه ، دستكش ، چاقو ، ليوان ، طناب انفرادي ، كارابين ، چراغ قوه و كيف كمك‌هاي اوليه را در جبيب‌هاي طرفين و درب كوله پشتي جا دهيد.

هنگام چيدن وسايل حتماً سعي كنيد نقطه‌ی ثقل وزن كوله درست در وسط باشد تا كوله روي شانه و كتف ، كج قرار نگیرد.

در قسمت بيرون كوله‌پشتي و در جاي مخصوصی كه براي اين كار در نظر گرفته شده ، كلنگ كوه‌نوردي را جاي دهيد. زيرانداز را لوله كرده از درون بندهاي مخصوص آن عبور دهيد و كاملاً سفت كنيد. اگر زيرانداز شل باشد احتمال این که باد آن را ببرد يا در بين مسير از کوله جدا شده و بیفتد وجود دارد.

وسايل سنگين خود را در منطقه‌ی نزديك به كمر خود جاي دهيد و مركز ثقل آنها را پايين بياوريد تا در حفظ تعادل به شما كمك كند.

دز شکل زیر یک نمونه چیدمان کوله‌پشتی را می‌بینید:

http://nejatgar.com/blog/i/upload/1/1339347088.png


الف:چادر

 

ب:وسایل سنگین تر. این وسایل را تا جایی که امکان دارد نزدیک به پشت‌تان قرار دهید.

 

پ:  وسایل با وزن متوسط

ت:  وسایل سبک - کیسه خواب

وسایل داخل کوله :

 

قسمت الف:

 

1- کاور بارانی            2- چادر

 

قسمت ب:

 

3- پانچو  (لباسی پلاستیکی است برای جلوگیری از خیس شدن در شرایط بارانی)    

4- حوله                                       5- غذا                              6- سوخت برای پخت غذا      

7- آب                                         8- کیسه زباله                     9- اجاق                            

10- کیت پخت و پز                        11- عینک آفتابی                 12- حوله کاغذی       

13- کرم ضد آفتاب                        14- حشره کش                   15- بیلچه

 

قسمت ج:

 

16- کبریت                                              17- بسته کمک‌های اولیه      

18- کرم‌ها و لوازم بهداشتی مورد نیاز            19- چاقوی جیبی

20- لیوان پلاستیکی                                21- قاشق و چنگال

22- قرص آب (روش مصرف و موارد استفاده‌ی این قرص‌ها را یاد بگیرید(

23- غذای خشک                                    24- پد فومی

25- روکش پلاستیکی                               26- لباس

27- طناب نایلونی                                    28- چراغ قوه

29- قطب نما                                         30- سوت

31- نقشه

 

قسمت د:

 

32- کیسه خواب

چگونه باید کوله را بر روی پشت و شانه‌ها تنظیم کنیم تا بهترین توزیع بار به دست آمده و حمل بار آسان‌تر انجام گیرد؟

مرحله‌ی اول:

تسمه‌ی کمری کوله را در جای درست خویش قرار دهید و دقت کنید تا با تسمه‌های شانه درگیر نباشد.

همیشه مقدار قابل قبولی بار در داخل کوله قرار دهید. تسمه‌های تثبیت کنندهرا شل کنید و کوله پشتی را بر دوش بگیرید. آن گاه تسمه‌ی کمری کوله را بر روی استخوان‌های سرینقرار دهید. تسمه‌ی کمری را تا حدی سفت کنید که باعث فشار به معده نگردد و آنگاه آن را ببندید.

اگر کوله در جای درست خویش قرار گرفته باشد ، بالا آوردن پایتان نباید باعث حرکت کوله بر روی پشت به سمت بالا گردد.

مرحله‌ی دوم:

تسمه‌های شانه را قدری سفت کنید.

نکته‌ی مهم آن است که این تسمه‌ها نباید خیلی سفت شوند. زیرا تسمه‌ی کمری است که باید بیشترین بخش بار را هنگام حمل بر عهده داشته باشد. برای این که حمل بار به بهترین شکل انجام گیرد ، باید نقطه‌های اتصال تسمه‌های شانه به محفظه‌ی اصلی کوله  درست بین استخوان‌های کتف قرار گیرند. در آن صورت تسمه‌های شانه درست بر انحنای این استخوان‌ها منطبق شده و بر روی آنها می‌نشینند.

می‌توان به هنگام پیمایش مسیرهای دشوار ، با سفت کردن تسمه‌های تثبیت کننده ، کوله‌پشتی را به پشت خویش نزدیک‌تر کرده موقعیت آن را بر روی پشت طوری تثبیت کنیم که باعث کنترل بهتر گردد. پس از پشت سر گذاشتن مسیرهای دشوار می‌توان این تسمه را شل‌تر کرد تا تهویه‌ی بهتری در قسمت پشت حاصل شود.

مرحله سوم:

بالاخره با بستن تسمه‌های سینهمی‌توان به قرار گیری تسمه‌های شانه در وضعیت مناسب یاری رساند.


//www.bargozideha.com/static/portal/20/204323-982300.jpg

تمهیداتی برای بهبود تهویه در ناحیه‌ی پشت:

شاید شما هم کسانی را دیده باشید که پس از مدتی بر پشت داشتن کوله‌پشتی ، پشت آنها خیس عرق می‌شود و حتی در هنگام استراحت کوله را از پشت بر نمی‌دارند. زیرا بیم آن دارند که پشت آنها در معرض باد قرار گرفته دچار سرما خوردگی شوند. علت این خیس شدن پشت کوه‌نورد ، تا حدی مربوط به آن  است که در طراحی کوله ، تمهیداتی برای تهویه‌ی ناحیه‌ی پشت در نظر گرفته نشده است.

اکنون می‌توان در بازار کوله‌پشتی‌هایی یافت که در طراحی و ساخت آنها به این موضوع توجه شده است. در نتیجه تعرق در ناحیه‌ی پشت به مقدار قابل ملاحظه‌ای کاهش یافته و دمای پشت کوه‌نورد نیز به مقدار قابل توجهی پایین می‌آید.

در ساخت قسمت پشت کوله ضمن رعایت نکاتی که به عبور هوا کمک می‌کنند، از اسفنج خاصی هم استفاده می‌شود. به علت تخلخل ویژه‌ای که در ساخت آن به وجود آمده ، هوا به راحتی از آن عبور می‌کند و در نتیجه تهویه‌ی بهتری در ناحیه‌ی پشت کوه‌نورد به وجود می‌آید.

نکاتی در مورد مراقبت از کوله :

- پس از هر بار استفاده ، کوله را کاملا خالی کرده و وسايل را در جاي خود قراردهيد.

- قسمت‌های کثیف شده را با آب ولرم و صابون ملایمی به کمک برس تمیز کنید. استفاده از پودر لباس‌شويي يا مايع ظرف‌شويي باعث از بين رفتن خاصيت ضد آب پارچه‌ی كوله‌پشتي مي‌شود.

- برای تمیز کردن یا خشک کردن کوله ، آن را در ماشین لباس‌شویی یا در قسمت خشک کن آن قرار ندهید.

- هرگز برای صاف کردن قسمت‌های چروک شده‌ی کوله از اتو استفاده نکنید.


مطالب مشابه :


نحوه استفاده صحيح دانش آموزان ازكوله پشتي

به والدين توصيه مي شود از خريد كوله پشتي در اندازه به نحوي در مركز كولهپشتي قرار دهند




كوله‌پشتي چيست؟ (1)

هم اكنون كولهپشتي‌هايي با ظرفيت 20 تا 120 ليتر در بازار براي خريد كولهپشتي و مركز ثقل




اهمیت چیدن وسایل درون کوله پشتی

كوله پشتى يك »هر چه مركز ثقل كوله بازار براي خريد وجود دارد. كوله پشتي ها




سفرنامه تایلند (روز سوم)

از هر چي دلتون بخواد از انواع كفش و لباس نو و دسته دو انواع صندل و كوله پشتي مركز خريد




‌كوله ‌پشتي مناسب مدرسه

‌همه ساله با نزديك شدن به ماه مهر و باز شدن مدرسه‌ها، خريد كوله پشتي مدرسه چه




کوله پشتی چیست؟ (2)

مشخصات فنی يك كولهپشتي توانيد با خريد مقداری پارچه جاي دهيد و مركز ثقل آنها




سفر به استانبول (روز ششم) بخش پاياني

امام رسيديم ساعت 9 صبح به وقت ايران بود تو گمرگ هم من چمدون و كوله پشتي رو مركز خريد




لپ تاپ بهتر است يا دسك تاپ؟

(دستي يا كوله پشتي) تجهيزات كامپيوتري در مركز خريد پايتخت، لپ تاپ براي استفاده




برچسب :