سرمايه گذاري در معادن طلا رتبه اول استان را به خود اختصاص مي دهد

معاون امور معادن سازمان صنايع و معادن استان اصفهان:سرمايه گذاري در معادن طلا رتبه اول استان را به خود اختصاص مي دهد  



فروغي، همچنين از كشف يك معدن طلا در منطقه اي واقع در صد كيلومتري شمال اردستان خبر داد وافزود: اعلام ميزان ذخيره اين معدن  به زماني پس از ارائه گزارش فني موكول مي شود. به گفته فروغي بيشترين سهم معادن استان اصفهان را معادن سرب و روي تشكيل مي دهند و معادن طلا در جايگاه دوم قرار دارند. وي خاطر نشان كرد: هر فردي كه موفق به اخذ پروانه اكتشاف شده باشد، مي تواند از تسهيلات اكتشاف برخوردار شود، بعلاوه براي فعاليت در مناطق محروم تخفيف هاي ويژه اي در نظر گرفته شده است.
معاون معدني سازمان صنايع و معادن اصفهان گفت: در چهار سال گذشته ذخاير معدني اصفهان به 3 ميليارد تن افزايش يافته است.
رسول فروغي  با اشاره به اينكه تمام واگذاري‌ها در بخش معادن كشور براساس قانون مجلس صورت مي‌گيرد، اظهار داشت: بخش معادن كشور تا پيش از سال 79 زير نظر معاونت فلزات وزارت صنايع فعاليت مي‌كرد كه با تغييراتي كه از سال 79 به بعد شكل گرفت اين بخش تحت نظارت وزارت صنايع قرار گرفت.
معاون امور معادن سازمان صنايع و معادن استان اصفهان ادامه داد: بالغ بر نيمي از صادرات سنگ كشور در سال گذشته به معادن استان اصفهان تعلق داشته است.
به گزارش خبرنگار اصفهان زيبا، رسول فروغي در جمع خبرنگاران افزود: ارزش صادرات سنگ در سال گذشته 170 ميليون دلار برآورد شده كه بالغ بر نيمي از آن سهم معادن استان اصفهان بوده است. وي افزود: سال گذشته بالاترين ميزان تسهيلات معدني كشور به ميزان 200 ميليارد ريال به بخش معدن استان اصفهان اختصاص يافت. فروغي بيان كرد: يكي از قابليت هاي استان اصفهان معادن سنگ تزئيني است ولي زماني اين قابليت جايگاه جهاني خود را مي يابد كه در زمينه صادرات اين محصولات تحول ايجاد شود.
وي تصريح كرد:  در حال حاضر در 40 نقطه استان عمليات اكتشاف معادن در حال پيگيري است و تا آخر امسال تعداد قابل توجهي معدن جديد كشف خواهد شد.
وي افزود: فعاليت در بخش معدن كشور در سال‌هاي جنگ جهاني دوم و در سال‌هاي پيش از پيروزي انقلاب اسلامي از وضعيت مناسبي برخوردار نبوده است.
وي ادامه داد: در پنج سال گذشته بخش معدني نه تنها در كشور بلكه در استان اصفهان به شكوفايي قابل ملاحظه‌اي رسيده است. فروغي با بيان اينكه معدن و صنايع معدني يكي از مشاغل مولد است و مواد اوليه مورد نياز بسياري ديگر از صنايع را توليد مي كند، ايران را يكي از معدود كشورهاي معدني غني دنيا عنوان كرد.
وي با بيان اينكه سازمان صنايع و معادن استان اصفهان تنها با دارا بودن 15 كارشناس و سرپرست در بخش معدني استان فعاليت مي‌كند، تصريح كرد: رشد اين بخش در سال‌هاي گذشته با وجود كمبود نيروي كاري بسيار بالا بوده است.
فروغي با بيان اينكه يكي از شاخص‌هاي تعيين كننده در بخش معدن در كشور ميزان ذخاير است، گفت‌ :‌استان اصفهان از اين نظر تا قبل از سال 84 داراي حدود يك ميليارد تن ذخاير معدني بوده است كه اين شاخص در حال حاضر به نزديك سه ميليارد تن افزايش يافته است. وي افزود: 185 معدن فعال در استان اصفهان پيش از سال 84 وجود داشته است كه در سال‌هاي گذشته با برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده در اين زمينه اين تعداد به 400 معدن ارتقا يافت. فروغي ادامه داد: كل توليد در بخش معدني استان اصفهان در اواخر سال 83 حدود 7/13 ميليون تن بوده كه هم اكنون ميزان ذخاير اسمي استان در بخش معادن 28 ميليون تن برآورد شده است.
وي با بيان اينكه استخراج توليد شده از معادن استان كه ظرفيت واقعي توليد شده معادن هستند، براساس آمار سال 88 بيش از 23 ميليون تن بوده است، گفت: از نظر ميزان توليد در بخش معادن استان در مقايسه با گذشته اين شاخص به دو برابر افزايش يافته است. معاون معدني سازمان صنايع و معادن استان اصفهان تصريح كرد: در بخش معدن استان در حال حاضر به طور مستقيم براي بيش از هفت هزار و ‌ 600‌نفر اشتغال ايجاد شده است كه با احتساب مجموعه فرآوري معادن استان اصفهان بيش از 30 هزار نفر در استان فعاليت مي‌كنند. وي بيان داشت: بيش از يك هزار و 500 واحد سنگبري در استان اصفهان فعاليت مي‌كنند كه از نظر اشتغال پايدار و مولد در استان اصفهان داراي جايگاه بسيار با اهميتي براي بخش معادن استان به شمار مي‌آيند.
فروغي با بيان اينكه در رتبه‌بندي معدني در مقايسه با كل كشور استان اصفهان از نظر ميزان توليد رتبه سوم را به خود اختصاص داده است، تصريح كرد: استان اصفهان از لحاظ توليد سنگ‌هاي تزئيني با توليد 5/4 ميليون تن سنگ خام رتبه نخست را در كشور به دست آورده است.
وي افزود: در حال حاضر از كل ذخاير معدني استان 2/2 ميليارد تن از اين ذخاير مربوط به مصالح ساختماني، 400 ميليون تن در بخش سنگ‌هاي تزييني و 216 ميليون تن مربوط به ذخاير مواد معدني غيرفلزي استان است.
معاون معدني سازمان صنايع و معادن استان اصفهان ادامه داد: در حال حاضر با برآوردهاي انجام شده از كل ذخاير معدني استان اصفهان 50 ميليون تن ذخاير فلزي در معادن استان وجود دارد. وي با بيان اينكه به منظور توسعه بخش فلزي معادن استان اصفهان در يك برنامه‌ريزي دو ساله در سال جاري براي تمام ذخاير فلزي استان گواهي كشف صادر مي‌شود، اظهار داشت: 50 ميليون تن ذخاير مس و آهن در اين بخش شناسايي شده‌اند كه آماده صدور گواهي اكتشاف هستند.
فروغي تعداد تلفات جاني در بخش معدن استان اصفهان طي دو سال گذشته را دو مورد برشمرد و اضافه كرد: معادن استان اصفهان به علت رو باز بودن و نظارت جدي كارشناسان فني تلفات جاني زيادي ندارند، به نحوي كه به طور ميانگين سالانه يك مورد از آمار حوادث در اين بخش گزارش مي‌شود.
رييس اداره اكتشافات سازمان صنايع و معادن استان اصفهان نيز گفت: بخش خصوصي در اكتشافات در كنار بخش دولتي  حضور دارند.
محمد سرجوقيان با اشاره به اينكه اكتشاف در معادن كشور بر اساس قوانين تصويب شده مجلس شوراي اسلامي صورت مي‌گيرد، افزود: با استناد به ماده يك آيين‌نامه بهره‌برداري از معادن چه توسط بخش خصوصي و چه از طريق بخش دولتي مستلزم دريافت پروانه اكتشاف از سوي سازمان صنايع و معادن است.
وي تصريح كرد‌ :‌در مرحله نخست افرادي كه متقاضي بهره‌برداري از معادن در استان باشند بايد با ارائه نقشه بهره‌برداري خود به سازمان صنايع و معادن در صورتي كه نقشه مورد نظر آنها بر روي كالك استان آزاد باشد، پذيرش خود از اين سازمان را دريافت كنند. رييس اداره اكتشاف سازمان صنايع و معادن استان اصفهان با بيان اينكه مسوول فني براي نظارت بر پروژه‌هاي معدني استان از سوي سازمان نظام مهندسي معدن تعيين مي‌شود، افزود: پروانه اكتشاف از معدن زماني براي متقاضي صادر مي‌شود كه استعلام از سازمان حفاظت از محيط‌‌زيست و منابع طبيعي استان مثبت باشد. وي تصريح كرد: عمليات اكتشاف در محدوده‌هايي كه براي متقاضيان پروانه اكتشاف صادر شده است يك سال است كه در صورت درخواست متقاضي اين زمان قابل تمديد است.
سرجوقيان اظهار داشت: در صورتيكه ذخيره مورد نظر پس از انجام كار كارشناسي مورد تاييد سازمان صنايع و معادن استان قرار بگيرد گواهي كشف از سوي سازمان براي متقاضي صادر مي‌شود. وي تصريح كرد: واگذاري معادن به بخش خصوصي در حال حاضر از طريق مزايده انجام مي شود و در كنار فعاليت بخش خصوصي بخش دولتي نيز در اجراي عمليات اكتشاف معادن با اين سازمان همكاري مي‌كند.
رييس اداره نظارت بر معادن استان اصفهان افزود: پس از تاييد شرايط مورد نياز براي بهره‌برداري از معادن از سوي سازمان صنايع و معادن استان و ارائه پروانه اشتغال از سوي متقاضي، پروانه بهره‌برداري از معادن در دور نخست حداقل براي شش سال صادر مي‌شود.
‌َ‌  ‌ 400‌معدن در استان اصفهان فعال است
رييس اداره نظارت بر معادن سازمان صنايع و معادن استان اصفهان گفت: هم اكنون 400 معدن فعال در استان اصفهان وجود دارد.
مرتضي ميررمضاني افزود:  استفاده از روش‌هاي مكانيزه در بهره ‌برداري از معادن و بهره ‌گيري از تجهيزات به روز مي‌تواند به حفظ هرچه بيشتر ذخاير معدني كمك كند.  وي ادامه داد: پس از صدور گواهي كشف براي متقاضيان بهره‌برداري از معادن از سوي سازمان صنايع و معادن استان و با نظارت‌هايي كه از طريق اداره نظارت بر معادن استان صورت مي‌گيرد، ميزان توليد ساليانه معادن مورد بررسي و كارشناسي قرار مي‌گيرد. ميررمضاني تصريح كرد: در حال حاضر معادن مس لاشتر و گودال سرخ در استان اصفهان از جمله معادني هستند كه با حضور 30 تا 40 پيمانكار مورد بهره‌برداري قرار مي‌گيرند. وي،گفت: نظارت‌ها در بخش معادن در استان اصفهان از سوي سازمان صنايع و معادن استان با حضور شش كارشناس صورت مي‌گيرد كه اين تعداد نيرو با توجه به حجم بالاي كار كافي نيست.
ميررمضاني اظهار داشت‌ :‌با توجه به سياست‌گذاري‌هايي كه در چند سال اخير از سوي وزارت صنايع و معادن انجام شده است، حدود 15 معدن استان كه در اختيار بخش دولتي فعاليت مي‌كرد، از طريق مزايده به بخش خصوصي واگذار شد.
وي با بيان اينكه در حال حاضر تنها دو معدن در استان اصفهان در اختيار بخش دولتي است، ادامه داد: معادن سرب نخلك و طلاي موته به علت وضعيت استراتژيك خود به بخش خصوصي واگذار نشده‌اند.  ميررمضاني خاطر نشان كرد‌ :‌برخي از معادن كه در سال‌هاي گذشته واگذار شدند و به علت عدم بهره ‌برداري مناسب از آنها رها شده بودند مجددا با شناسايي از سوي سازمان صنايع و معادن از طريق مزايده به بخش خصوصي واگذار شدندد


مطالب مشابه :


معادن ایران

گروه زمین شناسی استان اصفهان - معادن ایران - تاریخچه بهره برداری وکشف معادن و ذوب سنگ




آگهي مزايده عمومي معادن استان اصفهان

گودرز نیوز بادرود - آگهي مزايده عمومي معادن استان اصفهان - از هردری سخنی-اولین وبلاگ مستقل




استان اصفهان

صنايع و معادن . صنايع اصفهان دارای قدمتی تاريخی است و صنعت كاران اصفهانی مشهورترين صنعت




معادن غيرفعال واگذار شده در اصفهان به مزايده گذاشته مي شود

اصفهان- رييس اداره نظارت بر معادن سازمان صنايع و معادن استان اصفهان گفت: معادني که به بخش




سرمايه گذاري در معادن طلا رتبه اول استان را به خود اختصاص مي دهد

شیفتگان خبر - سرمايه گذاري در معادن طلا رتبه اول استان را به خود اختصاص مي دهد -




آگهی استخدام اتاق بازرگانی، صنایع، معادن در اصفهان

خصوصي و اخبار استخدام همه شهرها از جمله نيازمندي تبريز و شيراز و اصفهان جديدترين اخبار




خرید آهن اسفنجی

معادن سنگ آهن کرمان،ضایعات آهن آلات خرید سنگ آهن مورد نیاز ذوب آهن اصفهان;




معادن ایران

Geology - معادن ایران معادن منگنز فعال ایران در استانهای تهران، اصفهان ومرکزی واقع شده اند.




قطب سوم خودرو سازی ایران

اصفهان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی طی حکمی از سوی وزیر صنایع و معادن.




برچسب :