چهره های ماندگار شهرستان سروستان

مشاهير سروستان:

سروستان در قديم داراي رجال ارزنده‌اي بوده است، چون شيخ يوسف بن يعقوب سروستاني و محمد بن حسين البيضاوي و عمر بن علي البيضاوي که گر چه شرح زندگي و آثارشان در دست نيست ولي آرامگاه آنان و يادهاي خبري که از آنان مي‌شود و افسانه‌هايي که از آنان نقل مي‌گردد اين حقيقت را روشن مي‌دارد که هر يک دانشوري گرانمايه در زمان خود بوده‌اند.

در کتاب فارسنامه ناصري تأليف حاج ميرزا حسن حسيني فسايي در بخش بلوکات ذيل حرف (سپن)به نقل از کتاب مزارات شيراز آمده است که:«…شيخ ابو القاسم سروستاني سال‌ها در شيراز تدريس نمود و جماعت را از نتايخ فکر خود بهره مند فرمود و هرگز فرماني به کس نداد و خود خدمت خود را مي‌نمود و در مدرسه خرابي منزل داشت که جز او کسي نبود… چون پادشاه زمان به زيارت آن بزرگوار رفتي از جا بر نخاستي و او را مواعظ حسنه تنبيه داشتي و صد سال تمام زندگي نمود و در حدود ششصد و اند وفات نمود…».

در کتاب آثار عجم تأليف ميرزا فرصت شيرازي درباره شيخ ابوالقاسم سروستاني آمده است:

«که وي از جمله افاضل و مشايخ عهد خود است واتابک اوبکرمتعقد خدمتش بوده واز اهل آنجاست…» اين مرد در سال 620 در گذشته و دارالسلام شيراز مدفون است . که چون دقت کنيم و مردان نام آوري چون سعدي را در آن روزگار و در آن جامعه باز بينيم ،ارادت امثال اتابک ابوبکر بي علت وسبب نمي‌تواند باشد. خصائلي بزرگ و دانشي گران مي‌خواند تا مردي را که مورد ستايش سعدي است به پند و اندرز گيرند و در برابرش از جا برنخيزند و بر پا نايستند.

در کتاب «بياض تاج الدين احمد وزير» که به سال 783 ه.ق تأليف يافته صفحاتي به خط «محمد بن عبدالله بن ابي بکر محمد سروستاني» که در تاريخ 30 رمضان 783 نگاشته شده اختصاص يافته و اوراقي ديگر ازآن به خط «ابراهيم بن عبداله قاضي در سروستان است که مورخ نيمه شعبان مي‌باشد».

ديگر از چهره هاي درخشان و مشخص عرفان و تصوف در سروستان آقاي شيخ محسن سروستاني ملقب به صابر علي فرزند حجه الاسلام آقا محمد علي سروستاني مي‌باشد که از علماي زمان خود بوده است. و از محضر حاج ميرزا علي اقا شيرازي و در اصفهان در محضر ملا محمد وميرزا جهانگيرخان قشقايي کسب علم و دانش کرده و در نجف اشرف و سامره از محضر مراجع بزرگ اسلام کسب دانش نمود تا اين که به حکم مراجع زمان به مقام والاي اجتهاد نايل آمد و به ايران باز گشت و در مدارس معروف شيراز نظير خان و آقاباباخان به تدريس مشغول شد.

از ديگر چهره‌هاي درخشان ملا علي محمد سروستاني فرزند حاج ملا طهماسب بن ملا خلف زيدوني کوه کيلويه‌اي بود . حاج ملا طهماسب در سروستان به ترويج دين مبين اسلام اشتغال داشت و به زهد و تقوا مشهور بود، ملا علي محمد به سال 1185 هـ.ق در سروستان به دنيا آمد و در حکمت الهي و طبيعي و کلام و فقه سرآمد فضلاي شيراز شد و در اواخر عمر به ترويج علوم پرداخت و به سال 1260 هـ.ق. در همين قصبه در گذشت . نواده او ملاشفيع صدر (متولد 1270 هـ.ق) نيز از شکسته نويسان معروف زمان خود در شيراز بود.


مفاخر سروستان:


استاد رضوي: (1379-1318هـ.ش)

استاد عرصه عشق و موسيقي سيد نورالدين رضوي سروستاني 21 فروردين 1314 در سروستان ديده به جهان گشود. عشق و علاقه به موسيقي و آواز از همان دوران کودکي در او متجلي و آشکار بود به طوري که در 20 سالگي به طور رسمي يادگيري موسيقي را آغاز کرد. استاد در سال 1336 براي تکميل آموخته‌هاي خود به تهران رفت و از محضر استادان بزرگي چون مرتضي محجوبي، احمد عبادي، رضا فروتن، سليمان امير قاسمي، علي اکبر شهنازي، اصغر بهاري و نورعلي خان برومند بهره‎‌هاي فراوان برد. استاد براي گسترش و شناساندن موسيقي اصيل ايراني و شيوه صحيح آواز از سال 1352 با همکاري گروه‌هاي موسيقي شيدا، سماعي، درويش، مولوي، مشکاتيان، استاد پايور، استاد عليزاده کنسرت‌هاي بسياري در ايران و خارج از ايران و خارج از ايران اجرا کردند. اين هنرمند سرانجام در 10 ارديبهشت 1379 ديده از جهان فرو بست.


2) دکتر سيد مصباح جهاد: (1318هـ.ش)

ايشان در تاريخ 29 بهمن 1318 در سروستان متولد شد. اجدادشان با حدود 29 پشت به حضرت امام محمد باقر (ص) مي‌رسد. او پس از طي تحصيلات دوران متوسطه در رشته پزشکي در دانشگاه شيراز به ادامه تحصيل مشغول شد. ايشان در سال 1351 براي گذراندن دوره تخصص در رشته گوش و حلق و بيني در شيراز اقدام کردند و سه سال بعد تخصص خود را تمام کرد. در سال 1355 به استخدام هيئت علمي دانشگاه شيراز درآمده و در سال 1356 به علت نامساعد بودن جو دانشگاه اقدام به تأسيس مطب و کار خصوصي کردند و به عنوان استاديار مشغول به کار شد. تا سال 1383 يعني حدود 30 سال به کار تدريس و تشخيص معالجه بيماران مشغول بوده و در حال حاضر حدود 4 سال است که بازنشسته شده و کارهاي خارج از دانشگاه را انجام مي‌دهند.


3) دکتر رحمت الله صديق: (1327هـ.ش)

استاد نمونه دکتر رحمت الله صديق سروستاني در سال 1327 هـ.ش در منطقه سروستان متولد شد. ايشان پس از طي دوران تحصيل ابتدايي و متوسطه در ط سال‌هاي 54-1350هـ.ش در رشته‌ي عمران ملي گرايش جامعه شناسي روستايي در دانشگاه پهلوي سابق گذراندو با ارائه پايان نامه‌اي در موضوع بررسي ارتباط بين قشربندي اجتماعي و آرزوهاي شغلي دانشجويان دانشگاه پهلوي سابق فارغ التحصيل شد. ايشان در سال 1356 با هزينه شخصي خود براي ادامه تحصيل به امريکا رفت و در دانشگاه اوهايو در زمينه جامعه شناسي شهري و منازعات قومي ادامه تحصيل داد. مقطع دکتراي خود را با گرايش آسيب شناسي اجتماعي دنبال کرد و در سال 1984 با پايان نامه نگرش دانشجويان امريکايي نسبت به مسلمين به اخذ درجه دکترا نائل آمد. آقاي دکتر در سال گذشته موفق به اخذ درجه پرفسوري در رشته جامعه شناسي گرايش آسيب شناسي اجتماعي گرديدند.


4)دکتر زين‌العابدين طهماسبي: (1337هـ.ش)

دکتر زين العابدين طهماسبي در سال 1337 در سروستان متولد شد.ايشان پس از طي تحصيلات متوسطه در سال 1356 در دانشگاه گيلان در رشته کشاورزي ادامه داد. با تعطيلي دانشگاه ها به سروستان بازگشت. سپس در 1364دوره کارشناسي مهندسي علوم زراعي را به پايان رساندند. ايشان 3 سال پس از پايان دوره کارشناسي ارشد از سال 1367 در استان کهکيلويه و بوير احمد در مرکز تحقيات کشاورزي جهاد سازندگي خدمت کردند. در سال 1370در دانشگاه آدلايد استراليا بورس تحصيلي گرفت. ايشان در سال 1375 به عنوان عضو هيئت علمي شروع به تدريس نمودند. پس از چند سال تدريس در دانشگاه تربيت مدرس رياست دانشگاه ايلام را برعهده گرفت. دکتر طهماسبي در دوره هفتم مجلس شوراي اسلامي به عنوان نماينده مناطق سروستان، کربال و کوار شروع به فعاليت نمودند. ايشان بيش از 30 مقاله علمي پژوهشي را در مجلات علمي داخل و خارج از کشور در زمينه علوم کشاورزي به چاپ رساندند.


5) مهندس غلامحسين هوشمند سروستاني: (1338هـ.ش)

مهندس غلامحسين هوشمند سروستاني در 19 فروردين 1338 در سروستان متولد گشت. ايشان پس از طي تحصيلات مقدماتي خود براي تحصيلا عالي وارد دانشگاه شيراز شد و در رشته مهندسي عمران به تحصيل پرداخت. ايشان پس از طي دوران کارشناسي ارشد کار حرفه‌اي خود در معتبرترين شرکت‌هاي مهندسي مشاور و در پروژه بزرگ عمراني کشور شروع کرده و به عنوان چهره شاخص در هشت سال سازندگي بعد از جنگ در استان فارس مطرح بوده است. علاوه بر فعاليت‌هاي علمي و پژوهشي ايشان در زمينه هنري نيز دست تواناي دارند و استاد سنتور مي‌باشند و در زمينه آموزش اين ساز در خانه‌هاي فرهنگي نيز فعاليت داشته‌اند.


6) دکتر ابراهيم شفيعي: (1343هـ.ش)

دکتر ابراهيم سروستاني در سال 1343 در شيراز متولد شدند. ايشان پس از طي دوران متوسطه در سال 1362، دروس حوزه را در همان شهر آغاز کرد. همزمان با گذراندن دوره اول خارج فقه و اصول و اخذ مدرک سطح چهار حوزه علميه قم (دکترا) تحصيلات دانشگاهي را نيز تا مقطع کارشناسي ارشد حقوق جزا و جرم شناسي به پايان رساند. حوزه تخصصي مطالعه و پژوهش نامبرده، فقه جزايي اسلام، مباحث زنان و موضوع مهدويت است و در اين زمينه‌ها تاکنون ده‌ها اثر پژوهشي به صورت کتاب، رساله و مقاله تدوين کرده‌اند. هفت مورد از آنها به عنوان پژوهش برگزيده، تشويقي و برتر سال انتخاب شده است. آثار پژوهشي:

1-در انتظار موعود، تهران: مؤسسه فرهنگي موعود و سازمان تبليغات اسلامي.2- قانون ديات و مقتضيات زمان (کارگروهي). تهران: مرکز تحقيقات استراتژيک رياست جمهوري.   3-شهادت زنان در فقه اسلامي (به سفارش شوراي فرهنگي و اجتماعي زنان)    4-شناخت زندگي بخش (گفتارهايي در شناخت آخرين حجت حق). تهران: مؤسسه فرهنگي موعود. 5-جريان شناسي دفاع از حقوق زنان در ايران، قم: مؤسسه فرهنگي طه.   6-تفاوت زن و مرد در ديه و قصاص (به سفارش شوراي فرهنگي و اجتماعي زنان)


7) دکتر محراب مهرور (1343هـ.ش)

دکتر محراب مهرور در سال 1343 در روستاي مهارلو متولد شد. ايشان پس از طي دوران تحصيلات مقدماتي و دبيرستان در دانشگاه سيستان و بلوچستان ليسانس خود را در رشته‌ي شيمي به ادامه تحصيل پرداخت. ايشان براي ادامه تحصيل راهي کانادا شد و PHD را گذراند و تز خود را در مورد آبهاي سنگين نوشت. وي به عنوان استاد دانشگاه در کانادا مشغول تدريس و تحصيل مي‌باشد.


8) دکتر کريم ابراهيم‌زاده: (1349هـ.ش)

دکتر کريم ابراهيم زاده در اواخر تابستان 1349 در سروستان متولد شد. ايشان در کنار تحصيل دوران ابتدايي و راهنمايي در زمينه هنر نقاشي و علوم قرآني فعاليت داشته است. پس از پايان دوران متوسطه در دانشگاه علوم پزشکي شيراز در رشته پزشکي مشغول تحصيل شد. سال 1374 به اخذ درجه دکتري نائل آمد. ايشان دوره تخصص داخلي را از سال 1378 در دانشگاه پزشکي کرمان شروع کرد و مدتي از اين دوره را در شيراز و مدتي را در تهران گذراند. در اثناي دوره تخصص، دوره‌هاي اندوسکوپي گوارشي را با موفقيت به پايان رساند. ايشان از سال 1384 در بيمارستان قلب و عروق شهيد رجايي تهران شروع به کار کرد. در حال حاضر در انجمن‌هاي پزشکان متخصص داخلي ايران، گوارش و کبد ايران فعاليت دارد.

مقالات: 1-بررسي ديور تيکولهاي دستگاه گوارشي 2-تأثير داروهاي ضد لخته (ترومپوليتيک) در بيماران سکته قلبي در ايران و مقايسه آن با کشور کانادا.          3-ميزان ايجاد لخته (ترومبوز) در استنتهاي عروق کرونز پس از عمل آنژيوپلاستي.


9) مهندس محمد رضا فرجود: (1352هـ.ش)

محمد رضا فرجود در سال 1352 در روستاي کوهنجان متولد گشت. ايشان پس از طي دوران متوسطه در سال 1350 وارد دانشگاه شيراز راه يافت و در رشته‌ي مهندسي آبياري به تحصيل پرداخت. بعد از کسب درجه ليسانس در سال 1355 به استخدام شرکت سهامي سازمان آب منطقه‌اي فارس، بوشهر و کهکيلويه و بوير احمد در آمد. ايشان دوره کارشناسي ارشد خود نيز در دانشگاه شيراز به پايان رسانيد. مهندس فرجود نزديک به 28 سال از دوران خدمت را در پست‌هاي مختلف مديريتي به خدمت مشغول شد. وي در ده‌ها کنفرانس، سمينار و کارگاه آموزشي داخلي و خارجي مشارکت داش و به کشورهاي مختلف مسافرت کرد و مقالات علمي مختلفي ارائه نمود و يکي از به عنوان مقاله برگزيده سال‌هاي 75-1373 کشور انتخاب شد و از طرف دبير شوراي پژوهش‌هاي علمي کشور مورد تقدير قرار گرفت. ايشان در طول حضور درخشان خود در سازمان منطقه‌اي فارس، بوشهر و کهکيلويه و بوير احمد با توجه به مسئوليت‌ها و وظايفي که به عهده داشت در همه طرحها همکاري داشته‌اند از جمله موضوع وجود منابع آب اضافي در دشت شيراز و انتقال به دشت سروستان.


10) دکتر فاطمه سبزي: (1353هـ.ش)

خانم فاطمه سبزيدر سال 1353 در سروستان متولد شد. ايشان پس از طي دوران متوسطه در رشته‌ي شيمي تحصيلات عالي خود را ادامه داد و با قبولي در آزمون ورودي دکتري شيمي فيزيک، تدريس و تحقيق خود را در زمينه ترموديناميک پليمر را در دانشگاه شيراز و آلمان آغاز کرد و جهت تکميل پروژه‌هاي تحقيقاتي خود با بورس وزارت علوم تحقيقات و فناوريي بعنوان دانشجوي نمونه به آلمان اعزام شد. موضوع پروژه‌هاي تحقيقاتي ايشان در زمينه ترموديناميک پليمرها و بررسي خواص شيميايي پليمري است که از طرييق شبيه سازي مولکولي مي‌توان خواص چون دانسيته، ديسکوزيته، هدايت گرمايي و الکتريکي کشش سطحي و… را پيش بيني کرد. ايشان در طول تحصيلات تکميلي نتايج حاصل از تحقيقات خود را  در چندين سمينار داخلي و کنفرانس بين المللي و خارجي ارائه کرده که شامل:

 - هفتمين سمينار شيمي فيزيک ايران دانشگاه صنعتي اصفهان، اسفند 1382-اصفهان.

 - هفتمين سمپوزيوم اروپايي پلي ايميدهاي صنعتي


مطالب مشابه :


خلیج فارس

دانشجویان دانشگاه آزاد سروستان - خلیج فارس - تاریـک تریـن سـاعت شب ،ساعت قبل از طلوع است.




خلیج ما همیشه خلیج فارس

دانشجویان دانشگاه آزاد سروستان - خلیج ما همیشه خلیج فارس - تاریـک تریـن سـاعت شب ،ساعت قبل




توضيحاتي درباره آرم دانشگاه آزاد اسلامي

دانشجویان دانشگاه آزاد سروستان - توضيحاتي درباره آرم دانشگاه آزاد اسلامي - تاریـک تریـن




در دانش ................. گاه ما

دانشجویان دانشگاه آزاد سروستان - در دانش گاه ما - تاریـک تریـن سـاعت شب ،ساعت قبل از




چهره های ماندگار شهرستان سروستان

سروستان sarvestan - چهره های ماندگار شهرستان سروستان با تعطيلي دانشگاه ها به سروستان بازگشت.




دوفرشته

دانشجویان دانشگاه آزاد سروستان - دوفرشته - تاریـک تریـن سـاعت شب ،ساعت قبل از طلوع است.




شعر قلب مادر ایرج میرزا

دانشجویان دانشگاه آزاد سروستان - شعر قلب مادر ایرج میرزا - تاریـک تریـن سـاعت شب ،ساعت قبل




برچسب :