نمونه برنامه سالانه مدارس ابتدایی

سپاس خدایی را که در آفرینش خلقت بی شریک است و در علو عظمتش بی شبیه
درود وسلام برروح تابناک آن امامی که در عصروزمان او مدارس با خدا آشتی نمودند و برتارک مدارس فریضه بزرگ نماز نقش بست .
سلام ودرود برشهیدانی که نامشان حیات بخش وذکر یادشان تحرک آفرین است ودرود وسلام برمحضر رهبر عزیزمان که با ندایش قدقامت عشق را بر تارک مدارس برافراشته است .
خدای را شاکرم که لطف بی شمارش را نصیبمان کرد تا در سایه عنایتش بتوانیم در خدمت نظام مقدس جمهوری اسلامی و کودکان و نوجوانان دیارمان باشیم و از تلاش خسته نشده و از کمبودهادچار رکود و کسالت نشویم .
اینک در سالی که از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی ) سال تولید ملی نام گذاری شده است تمام تلاش ما بر این است تا با برنامه ریزی و مدیریت آگاه و ماهر برای دستیابی به توازن و تعادل اقتصادی همراه با قناعت پیشگی و صرفه جویی های بسیار دقیق و منطقی و کاهش انتظارات وبه کار بستن راهکارهای سند تحول بنیادین به کار و تلاش مضاعف روی آورده و بستری مناسب برای رشد و تعالی فرزندان عزیز ایران زمین فراهم آوریم .
درپایان ضمن تقدیر از زحمات تمامی دست اندر کاران نظام تعلیم و تربیت بالاخص معلمین زحمتکش و عزیز این واحد آموزشی ،امیدوارم با بهره گیری از ظرفیت های موجود در منطقه شاهد رشد وبالندگی فرزندان این مرزوبوم باشیم و بتوانیم با بیداری اسلامی و تعامل همه جانبه ی همه عزیزان ،دانش آموزانی پویا ،خلاق ،سالم، صالح و ولایت مدار تربیت نماییم.
 چیستی وچرایی برنامه ریزی در سازمان دبستان قمشه ای لنده
 مدرسه یک سازمان یا مجموعه ای هدفمند است که هدف اصلی آن آموزش و تربیت دانش آموزان تعریف شده است .
اما هر واحد آموزشی می تواند براساس دیدگاه مدیریتی حاکم برآن و به اقتضای شرایط و ویژگی های خاص خود اهدافی را در دستورکار خود قرار دهد و برای رسیدن به این اهداف با تکیه بر امکانات مادی و منابع انسانی برنامه هایی را تدوین و به مرحله اجرا گذارد .
قطعا برنامه ریزی به عنوان امری ضروری و اجتناب ناپذیر در هر سازمانی وجود دارد که این برنامه ها در آموزش وپرورش به صورت جزئی واجرایی وزمانبندی در قالب برنامه سالانه و تقویم اجرایی قابل ارائه است
برنامه ریزی واحد آموزشی گرچه به امکانات انسانی ومادی مجموعه بستگی دارد اما اساس آن را نگرش مدیریتی تشکیل می دهد .که این نگرش در دبستان قمشه ای لنده همواره برپایه اصل کرامت انسانی استوار است وسعی در اداره مدرسه به صورت مشورتی و احترام به عقاید کارکنان،دانش آموزان واولیای آنها در راستای قوانین دین مبین اسلام و اهداف کلی آموزش وپرورش دارد .
لازم به یاد آوری است که امروزه برنامه ریزی به عنوان مهم ترین وظیفه مدیران آموزشی به شمار می آید.برنامه ریزی در یک مفهوم کلی عبارت است از فرایند تعیین و تعریف اهداف سازمانی و تدارک دقیق وپیشاپیش اقدامات ووسایلی که تحقق اهداف  را میسر می سازد .درحقیقت برنامه ریزی ،تفکر و تهیه ی نقشه برای گذر از وضع موجود و رسیدن به موقعیت مطلوب در آینده است .
لذا در سال تحصیلی 94-1393 که مقارن با سال تولید ملی ،حمایت از کار وسرمایه ایرانی می باشد برآن شدیم تا با کمک کلیه کارکنان مدرسه و انجمن اولیا ومربیان برنامه سالانه وتقویم اجرایی دبستان قمشه ای لنده  را تهیه نموده و سعی کنیم در طول سال تحصیلی آن را ملاک عمل خود قرار دهیم .
هرچند از آنجا که کار آموزش وپرورش با روح وجسم آدمی سروکار دارد در شرایط مختلف نمی تواند خیلی پایبند برنامه و اصول تعریف شده باشد چون هر لحظه و در هر شرایطی نیاز ویژه به خلاقیت ونوآوری در برخورد با مسائل و مشکلات وجود دارد و این امر کار برنامه ریزی را بسیار سخت ودشوار می کندوحتی ممکن است در مواقعی دست یابی به اهداف تعریف شده بسیار سخت وناممکن شود .
ولی با تمام این مشکلات نمی توان منکر اصل کار شد و داشتن برنامه سالانه وتقویم اجرایی جزء لاینفک مدیریت هر سازمانی خصوصا مدرسه خواهد بود هرچند مجبور باشیم در طول سال بندهایی به آن اضافه یا کم کنیم .
به هر حال سعی نمودیم با مشخص کردن اولویت های کاری خود وشناخت فرصت ها وتهدیدها در شرایط و موقعیت موجود وجو حاکم برمدرسه برنامه سالانه و تقویم اجرایی دبستان قمشه ای لنده رابه تصویب شورای مدرسه برسانیم و ان شاالله بتوانیم آنرا به بهترین نحو ممکن به اجرا در آوریم .
 
شناسنامه آموزشگاه
استان خوزستان
منطقه دهدز
واحد آموزشی
قمشه ای لنده
دوره تحصیلی
ابتدایی
جنسیت
مختلط
نوع آموزشگاه
عادی- دولتی
محل استقرار
روستا
وضعیت
دونوبته
سال تاسیس
1390
مساحت
1500 متر مربع
متراژ بنا
2000 مترمربع
تعداد طبقه
-
تعداد کلاس
3
تعداد اتاق اداری
1
متراژ سالن
200 متر مربع
متراژ نمازخانه
-
زمین
اهدایی
احداث
اداره کل نوسازی استان خوزستان
کدمدرسه
43465308
تلفن مدرسه
-
 
مشخصات نیروی انسانی
ردیف
نام ونام خانوادگی
سمت
موظف/غ موظف
1
بهرام کیانی ده کیانی
معاون آموزگار
موظف
2
یاورصالحی لنده
آموزگار
موظف                                                                                                                
 
اهداف آموزشگاه
الف- اهداف آموزشی(براساس سند تحول بنیادین )
* تهیه cd ها و نرم افزارهای آموزشی
* برگزاری مسابقات علمی برای تمام دانش آموزان
* فعال سازی جلسات شورای پایه ها
* شناسایی دانش آموزان ضعیف و لازم التوجه و رسیدگی به وضعیت تحصیلی آنان
* تجهیز کمد کتابخانه وآزمایشگاه کلاسی
* تشویق همکاران جهت استفاده هرچه بیشتر از وسایل کمک آموزشی
* برگزاری جلسات توجیهی برای اولیای دانش آموزان در خصوص ارزشیابی توصیفی
* تهیه و نصب شعار آموزشگاه
* تهیه و اهداء جایزه به دانش آموزان ساعی وکوشا
* کنترل وضعیت درسی دانش آموزان یه صورت مستمر وماهانه وانتقال آن به والدین
* برگزاری مسابقات علمی ویژه معلمان و تقدیر از نفرات برتر
* برگزاری اردوهای علمی برای دانش آموزان
* تشکیل جلسات مشاوره گروهی برای دانش آموزان وارائه روشهای صحیح مطالعه و برنامه ریزی
* برگزاری کلاسهای فوق برنامه
* بررسی مشکلات تحصیلی دانش آموزان و ارائه راه حل به آنان
 
 
ب-اهداف پرورشی ،ورزشی وبهداشتی (براساس سند تحول بنیادین )
* برنامه ریزی برای برگزاری باشکوه نماز جماعت
* برگزاری جشن های باشکوه در اعیاد و مناسبت های ملی ومذهبی
* برگزاری مراسم عزاداری در ایام محرم و شهادت ائمه معصومین(ع)
* تهیه و نصب شعار پرورشی آموزشگاه
* فعال نمودن کتابخانه
* تهیه کتب مذهبی
* اجرای طرح در محضر قران(ویژه معلمان)
* برگزاری اردوهای تفریحی و تربیتی
* تلاش در جهت تقویت ابعاد معنوی،مذهبی و اعتقادی دانش آموزان
* تشویق وترغیب دانش آموزان برای شرکت در فعالیت های پرورشی
* تهیه ملزومات درس پرورشی در حد توان
* برگزاری مسابقات فرهنگی ومذهبی
* برنامه ریزی جهت شرکت فعال دانش آموزان در مسابقات فرهنگی و هنری و پرسش مهروشناسایی دانش آموزان مستعد
* برگزاری جلسات شورای بهداشتی به صورت ماهانه و منظم
* تجهیز جعبه کمک های اولیه
* آموزش نحوه صحیح مسواک زدن
* آگاهی دادن به اولیا از طریق برگزاری جلسات و نصب بروشورهای مختلف در خصوص بهداشت روانی
* تهیه وتجهیز آموزشگاه به لوازم ورزشی
* خط کشی حیاط مدرسه
* برگزاری مسابقات مختلف ورزشی
 
 ارزیابی وضعیت موجود
 درمورد وضعیت کنونی آموزشگاه می توان گفت که دبستان قمشه ای لنده یک واحد آوزشی دولتی است که چندمین سال خدمت خود به نوگلان عزیز میهنمان را تجربه می کند که با بهره مندی از معلمان با انگیزه و  با تجربه و زحمتکش در مسیر اهداف متعالی سازمان گام برمی دارد.
طبیعتا در این مسیر با توجه به کمبودهای موجود با افت و خیزهای عدیده ای مواجه هستیم .
عمده ترین نگاه معلمان و مدیریت آموزشگاه پیمودن قله ی رفیع آموزش با کیفیت بسیار عالی می باشد که در این راستا اولین گام شعار آموزشگاه می باشد که کادر آموزشگاه خود را مقید به این شعار می دانند و تمام تلاش خود را به کار می  بندند تا این شعار به حقیقت بپیوندد
 شعار آموزشگاه را به 2 حیطه آموزشی وپرورشی تقسیم کردیم .
ابتدا شعار آموزشی که بدین شرح می باشد :
 موفقیت                                  خود باوری                               برنامه ریزی
 در توضیح شعار فوق باید گفت که گام اول رسیدن به موفقیت برنامه ریزی دقیقی را می طلبدکه این برنامه ریزی شامل مدیریت زمان و مکان ،استفاده از امکانات و پتانسیل های موجود که باید از بالقوه به بالفعل تبدیل شوند .
ومرحله بعدی خود باوری است .تا زمانی که خود باوری یا همان شعار معروف ما می توانیم را در فرزندانمان نهادینه نکنیم نباید انتظار موفقیت ،پیشرفت و رسیدن به قله های رفیع علم و دانش و تربیت را از آنان داشته باشیم .
 و اما شعار پرورشی :
خداشناسی                                   خودشناسی                           تفکرواندیشه
  در توضیح شعار فوق باید عرض کنم که هدف غایی از خلقت انسان رسیدن به سعادت یا همان کمال که نهایتا به خدا شناسی منجر می شود است که در این را ه تفکر جزء لاینفک این مسیر می باشد .
انسان با تفکر و اندیشه به خود شناسی خواهد رسید و زمانی که انسان خویشتن خویش را شناخت آنگاه به خداشناسی نیز دست خواهد یافت .
تک تک دانش آموزان این آموزشگاه بایستی به دنبال یک هدف خاص و از پیش تعیین شده باشند .لاجرم هدف آنان به صورت زنجیره ای به اهداف اصلی معلمان پیوسته است که این تسلسل در هدف در برگیرنده اهداف مشخص شده در مقطع ابتدایی و مهارتهای زندگی و رفع مشکلات ناشی از عدم مهارت های خاص وچگونه زیستن در جامعه است .
 
عمده ترین مسائل و تنگناها
 شرایط خاص در جامعه امروزی  و همچنین اهداف متغیر در هر نظام آموزشی منجر به تغییر استراتژیکی مسائل و تنگناها خواهد شد .
نبود فضاهایی از قبیل سایت رایانه،اتاق آموزش ،وفضاهای ورزشی به میزان شایسته و مطلوب و نیز به زبان تخصصی تر نیروی کارآمدکه تحصیل وی با تدریسی که انجام می دهد همخوانی داشته باشد و در حیطه تخصصی خود انجام وظیفه نماید دو کفه ترازو را برابر نشان نمی دهد.
لازم به توضیح است با توجه به ورود نیروهای جدید آموزشی که با عنوان نیروهای آزمونی شناخته می شوند ،متاسفانه این نیروها از قابلیت های تدریس مطلوبی برخوردار نیستند و این امر خواه ناخواه باعث افت کیفیت آموزشی خواهد شد .
بایستی برای این نیروها کلاس های ضمن خدمت متناسب با پایه تدریس آنان در نظر گرفت تا حداقل قابلیت ها را برای تدریس به دست آورند .
مساله دیگری که تاکنون وقت وانرژی زیادی را صرف آن نموده ام و هنوز هم نتوانسته ام به طور مطلوب آن را برطرف نمایم تجهیز آموزشگاه می باشد که امیدوارم این مسئله نیز به زودی مرتفع گردد .
در پایان علت  همه ی مسائل و تنگناها یعنی مشکلات مالی نیز یکی از اصلی ترین مواردی است که در تمام زمینه ها نقش اساسی را ایفا می کند به صورتی که پیشرفته ترین برنامه ها در صورتی که از مانورهای مالی خوبی برخوردار نباشد بلا شک متهم به شکست خواهد بود .
 پلی می زنیم بین آنچه هستیم  و  آنچه باید باشیم
 در رسته شغلی خود پیش بینی هایی داریم که با نظم وهماهنگی در اجرای تصمیمات و برنامه ها و نیز با تفهیم صحیح زمان و مکان و منابع و روش های اجرای برنامه در یک برنامه ریزی می توانیم به بهترین نتایج و بالاترین کیفیت برسیم .
TQM
در این برنامه ریزی ما فاصله بین وضع موجود را با بینش، دانش و مهارت طی می کنیم . مدیریت ناثابت در مدارس انگیزه و تمرکز را از مدیر می گیرد و منجر به این می شود که مدیر یک مدرسه به جهت عدم اطمینان از ثبات شغلی خود لزوما یک نگاه ژرف نگر و کارشناسانه به مشکلات نداشته باشد .
این مدیر همیشه به جای برنامه ریزی به فکر برنامه روزی است . حال آنکه وی نیز می تواند یک برنامه ریزی کوتاه مدت یکساله و هم یک برنامه میان مدت پنج ساله و هم در مواقعی به یک برنامه بلند مدت بیش از پنج سال بیاندیشد .همه ی ما به اثرات یک برنامه ریزی صحیح و کار آمد آگاهی داریم.
شایان ذکراست که یک برنامه سازگار باید با هدف ،جامع،متعادل و انعطاف پذیر و مهمتر این که متناسب با مشارکت صف و ستاد و نیز وحدت رویه در تمام سطوح مدیریت باشد .
 
پیش بینی آینده
(هدف گذاری)
 جهانی می اندیشیم و بومی عمل می کنیم
((شعار هزاره سوم))
 با توجه به وضعیت موجود مدرسه در راستای شعار مدرسه و اهداف آن می توان به صورت معقولانه و نه پیش بینی انتظاراتی که می بایست تحقق یابند را تخمین زد .
همخوانی تعداد معلمین و فضای کلاس ها و میزان قابل قبول تراکم دانش آموزی حاکی از آن است در سال تحصیلی 94-1393 موفقیت در تمام محاسبات علی الخصوص میانگین علمی در حد بسیار عالی و نهایی خود انجام گیرد .
نحوه چینش معلمان و انتخاب هر معلم با توانایی های خاص او در جای اصلی خود نشانگر آینده ای روشن با میانگین نمرات بسیار معقول و بالا می باشد .
 مبنای هدف گذاری
 شرایط و امکانات و نیاز ها مشخص کننده ی مبنای هدف گذاری می باشد .
انتظار تیم های مسئول در سال های گذشته نیز مبنای هدف گذاری دخیل می باشد .
در حال حاضر نگرش جدید به مقوله ی آموزش وسند تحول بنیادین وجهش هایی را که سازمان در این مسیر برداشته است و همچنین رسیدگی بیشتر به نیازها و کمبودهای مدارس در شاخه های مختلف خدماتی ،آموزشی، فرهنگی و هنری مبنای هدف گذاری را مشخص می کند .
 
اهمیت برنامه ریزی و نقش آن در تبیین  اهداف آموزشگاه
 در فرایند تعلیم و تربیت درسازمان اداری آموزش و پرورش بررسی و تحلیل روند اجرای برنامه های آموزش و پرورش با توجه به امکانات آموزشی ،پرورشی و خدماتی در مدارس از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که آسیب شناسی و تشخیص نقاط ضعف کمک زیادی در جهت پیشرفت اهداف غایی آموزش وپرورش خواهد داشت .
در دنیای ارتباطات امروزی و عصرنانوتکنولوژی ضرورت توجه خاص به آموزش روزمره پیش از پیش احساس می شود و تعیین اولویت ها بر اساس اهداف از پیش تعیین شده حرف اول را می زند .
برنامه ریزی و داشتن هدف در هر فعالیتی و در هر سازمانی یکی از واقعیت های انکار ناپذیر می باشد .
چرا که بدون برنامه ریزی و هدف نتیجه ای از فعالیت های انجام شده در آن سازمان حاصل نخواهد شدو زحمات نیروی انسانی علی رغم فوت زمان و از بین رفتن منابع مادی بیهوده خواهد بود .
فقدان برنامه کاری مناسب و پیش بینی نکردن وسایل وامکانات مورد نیاز جهت پیشبرد اهداف و نداشتن جو صمیمانه موفقیتی را در هیچ زمینه ای حاصل نخواهد کرد و تشکیلات آموزش وپرورش نیز از این قاعده مستثنی نیست .
شناخت ویژگی های کودک ازابعاد جسمانی ،روانی و تربیتی که کودکان در مرحله تسلط بر نفس وپیدایش اراده هستند در فرایند تعلیم و تربیت بسیار مهم بوده و توجه خاص در این زمینه موجب شناسایی دانش آموزان با استعداد و به کارگیری روش خاص در پرورش آنان می باشدکه همه این موارد در سایه داشتن برنامه هدفمند امکان پذیر خواهد بود .
آموزش ابتدایی به علت عمومی و همگانی بودن سبب می شود جامعه آینده از ضایعه تعداد بیسوادی لطمه نبیند و دور ماند کودکان از آموزش باعث گسترش فقر، فساد و بیکاری و کاهش تولید می شود .
دانش آموزان برای سازش و تطبیق با شرایط ساده زندگی لازم است از آموزش های لازم در این زمینه بهره مند گردند و پرورش فضایل دینی ،نصایح اخلاقی و حس انسان دوستی از هدف هایی است که در دوره آموزش ابتدایی مورد توجه قرار می گیرد و این مطلب از ضروریات داشتن اهداف کلان مدیریتی تا سطح مدارس می باشد .
این موضوع در سطح مدارس و تشکیلات داخلی آن پررنگ تر بوده و لزوم توجه به تمام حیطه های آموزش وپرورش در جوی صمیمانه با همکاری تمام عوامل مدرسه بیش از پیش احساس می شود . اما کمبودها و نواقص عدیده در روند اجرای مناسب و مفید برنامه ها اخلال ایجاد می کند ومدارس فاقد منابع مالی مناسب برای رفع این مشکلات می باشند .
با تعیین هدف های کلی و خط مشی سالانه می توان امیدوار بود که زحمات نیروی انسانی با صرف هزینه ووقت مربوطه می تواند موثر واقع شود و نتایج قابل قبولی در پایان سال تحصیلی حاصل می شود .
دبستان  قمشه ای لنده در سال تحصیلی 94-1393 علی رغم مشکلات فراوان در زمینه های تجهیزاتی آموزشی وپرورشی فعالیت خود را با تمام توان شروع کرد و انشاا... بتواند روند آموزش و تربیت خود را در قالب برنامه هایی که در ذیل اشاره خواهد شد با سرعت ادامه دهد که ریز این برنامه ها بدین شرح است :
الف)امکانات و تجهیزات
1- تجهیز آموزشگاه به وسایل کمک آموزشی خاص
2- تجهیز آموزشگاه به دستگاه ها و لوازم آزمایشگاهی
3- تجهیز آموزشگاه  به کمد آزمایشگاه و کتابخانه
4- شاداب سازی فضای آموزشگاه
5- خرید سی دی ونرم افزارهای آموزشی
6- تجهیز آموزشگاه به دستگاه کپی
 
ب) پرورشی
1- برگزاری جشن در مراسمات و اعیاد ملی و مذهبی
2- برگزاری مراسم عزاداری در ماه محرم و شهادت ائمه معصومین(ع)
3- پذیرایی در جشن ها و عزاداری ها
4- برگزاری دعای پرفیض زیارت عاشورا
5- برگزاری نماز جماعت و آموزش اصولی نماز
6- اجرای مسابقات قرانی در سطح آموزشگاه و تقدیر از برگزیدگان
7- برگزاری طرح ( در محضر قران) ویژه معلمان
8- برگزاری مسابقه ی(وضو)
9- برگزاری مسابقات اذان واقامه در سطح آموزشگاه
10- برگزاری اردوهای تربیتی و تفریحی
 
ج) آموزشی
1- شناسایی دانش آموزان مستعد
2- شناسایی دانش آموزان ضعیف و لازم التوجه و برگزاری کلاس های فوق برنامه
3- مشاوره با والدین دانش آموزان برای بهبود و ضعیت تحصیلی دانش آموزان
4- تهیه سی دی و نرم افزارهای آموزشی
5- برگزاری مسابقات کتابخوانی در سطح کلاس و آموزشگاه
6- برگزاری کلاس های توجیهی ارزشیابی توصیفی ویژه اولیای دانش آموزان
7- برگزاری مسابقات علمی دانش آموزی
8- برگزاری اردوهای علمی و آموزشی
9- برگزاری نمایشگاه از دست ساخته های دانش آموزان
10- اجرای طرح تشویقی در کلاس توسط معلمین
11- برنامه ریزی جهت تاسیس کلاس پیش دبستانی برای سال تحصیلی آینده
 
د) جلسات وشوراها
1- برگزاری جلسات شورای معلمان به صورت هدفمند و ارائه موضوع به آنان جهت ارائه در جلسه که شامل موضوعات زیر می باشد :
پایه
موضوع
اول
نمایش خلاق
دوم
نقش رسانه های بصری در تدریس فعال
سوم
ارزشیابی توصیفی ،بایدها و نبایدها
چهارم
گروه بندی در کلاس و فواید آن
پنجم
وششم
وبژگی های پژوهش علمی دانش آموزی
 
   
جلسات دیدار با اولیا
لازم به توضیح نیست که جلسات دیدار با اولیا اگر به صورت اصولی وهدفمند و از قبل برنامه ریزی شده برگزار گردد فواید بسیاری در رشد تحصیلی دانش آموزان خواهد داشت .
برهمین اساس ازهمکاران محترم خواسته شده است تا موضوعات مناسب علی الخصوص در مورد ارزشیابی توصیفی را برای جلسات دیدار با اولیاء در نظر بگیرند تا به والدین محترم در این جلسات ارائه شود .
موضوعاتی که در این جلسات مدنظر خواهد بود شامل :
1- ارزشیابی توصیفی
2- تربیت فرزندان
3-خانواده ودشواری های رفتاری کودکان
4-ناسازگاری کودکان
5-بددهنی درکودکان
6- در گیری و علل نزاع در بین دانش آموزان
7- سرکشی و لجبازی در کودکان
 
توسعه
پیش دبستانی
 دبستان قمشه ای لنده در راستای افزایش نرخ باسوادی و آموزش پیش از دبستان وآگاهی از اثرات مثبت این طرح توانست در سال تحصیلی 94-1393
از نو آموزان پیش دبستانی ثبت نام به عمل آورد .
و برای سال تحصیلی کنونی اقدامات زیر را مد نظر خواهد داشت :
1- اختصاص دادن مکانی مناسب برای برگزاری کلاس پیش دبستانی
2-استفاده از تلویزیون ورایانه
3- برنامه ریزی مناسب جهت آموزش
4- استفاده از نیروهای مجرب و علاقه مند
 
اهم طرح ها و برنامه ها
به همراه
عوامل مثبت ومنفی
 
** بابا و مامان همراه با یار مهربان **
هدف کلی : افزایش سرانه مطالعه در میان والدین دانش آموزان
هدف اختصاصی : افزایش نرخ باسوادی ، ایجاد علاقه برای مطالعه
راهبرد:هدایت والدین جهت استفاده از کتب آموزشگاه و اهدا کتاب از طرف اولیا جهت غنی تر شدن کتابخانه آموزشگاه
عوامل جلوبرنده ( مثبت )
عوامل باز دارنده (منفی )
امکان اختصاص یک ساعت در هفته جهت استفاده از کتابخانه مدرسه
وجود کتاب های متنوع در مدرسه
 تشویق والدین برای اهداء کتاب
شعار اهداء کتاب اهداء دانایی
 تقدیر از فعالین طرح
 برگزاری مسابقه کتابخوانی برای اولیا
کم اهمیت بودن مطالعه در میان برخی از والدین
نبود فضای اختصاصی برای کتابخانه و سالن مطالعه
کمبود زمان کافی با توجه به حجم کتاب ها
 نبود عادت مطالعه در فرهنگ عوام
 نداشتن انگیزه و هدف منسجم و کافی برای مطالعه
پاره و مخدوش شدن احتمالی کتب
تحویل ندادن به موقع کتاب
 
** انس با نماز و قران **
هدف کلی : آشنا یی و مانوس کردن هرچه بیشتر دانش آموزان با دین مبین اسلام
هدف اختصاصی : آموزش نماز و قران و احکام به صورت اصولی در نماز خانه
راهبرد: اختصاص یک زنگ در هفته با عنوان ( اسلام دین دوستی )
عوامل جلوبرنده (مثبت )
عوامل بازدارنده(منفی)
 وجود فضای کافی و زیبا در نمازخانه
 داشتن کتابخانه در نمازخانه
 مجهز بودن نماز خانه به وسایل صوتی
 داشتن معلمان دلسوز و متعهد و آشنا به احکام و شریعت اسلامی
 بودجه کافی جهت تشویق دانش آموزان برتر از منابع کمک های مردمی
 امکان اختصاص یک زنگ در هفته به هرکلاس جهت استفاده از نمازخانه
برگزاری مسابقات مختلف حفظ و قرائت قران و احکام جهت ایجاد انگیزه بیشتر
 استفاده از دانش آموزان مستعد و علاقه مند و دادن مسئولیت به آنان
کم اهمیت دادن به نظافت نماز خانه در هنگام حضور در آن
 دستکاری کردن وسایل صوتی توسط دانش آموزان
 همکاری نکردن و مسئولیت پذیر نبودن برخی از همکاران
 کم تاثیر بودن بعضی از تشویق ها
 عدم همکاری برخی از همکاران در زمان اجرای مسابقات
 
 
** مراسم آغازین **
هدف کلی : آماده کردن دانش آموزان برای ورود به کلاس
هدف اختصاصی : ایجاد نظم و رسمیت یافتن جریان آموزش و پرورش
راهبرد : استفاده از همه دانش آموزان جهت اجرای مراسم و ایجاد اعتماد به نفس در آنان
عوامل جلوبرنده(مثبت)
عوامل بازدارنده (منفی)
 در اختیار داشتن دانش آموزان مستعد و علاقه مند
امکان گروه بندی دانش آموزان توسط معلمین
  تشویق گروه های برتر که در طول هفته مراسم با کیفیت تری اجرا کرده اند
 ایجاد رقابت سالم در میان دانش آموزان
 ایجاد اعتماد به نفس در میان دانش آموزان
تشویق دانش آموزانی که همیشه به موقع در مراسم حاضر می شوند
 ناتوانی دانش آموزان پایه های پایین تر در اجرای مراسم
همکاری نکردن برخی از دانش آموزان در هنگام اجرای مراسم
 دلسردی بعضی از دانش آموزان که در اجرای مراسم ضعیف عمل کرده اند
 کمبود زمان کافی
حضور نیافتن به موقع بعضی از دانش آموزان
 حضور بعضی از اولیا در حیاط وایجاد مزاحمت برای اجرای مراسم
 
** پژوهش دانش آموزی **
هدف کلی : نهادینه کردن پژوهش در تعلیم و تربیت دانش آموزان
هدف اختصاصی : ایجاد کارگاه پژوهشی وتشویق دانش آموزان پژوهشگر
راهبرد: تشویق و ایجاد انگیزه در دانش آموزان جهت انجام پژوهشهای دانش آموزی
عوامل جلوبرنده(مثبت)
عوامل بازدارنده(منفی)
ایجاد کتابخانه مجهز و غنی در مدرسه
مشارکت اولیای دانش آموزان
 اعتبار مالی مناسب از طریق کمک های داوطلبانه مردمی
 و جود دانش آموزان مستعد و علاقه مند
 وجود معلمین آشنا به پژوهش
 استفاده از تجربیات والدین و همکاران
 حمایت مناسب از طرف اداره
 
فقر فرهنگ عمومی نسبت به پژوهش
 ضعف عزم همکاران در امر انجام پژوهش
 در اولویت نبودن کارهای پژوهشی
 بی تفاوتی برخی همکاران و والدین نسبت به پژوهش
 حجم زیاد تکالیف
 حجم زیاد کتب درسی
2 نوبته بودن مدارس و نبودزمان کافی
نبود الگوی مناسب برای پژوهش
 
** بهبود بهداشت فردی ، عمومی و روانی  در مدرسه **
هدف کلی : بهبود وضعیت بهداشت مدرسه
هدف اختصاصی : بالابردن سطح بهداشت فردی و روانی در مدرسه
راهبرد: آموزش و نهادینه سازی اصول صحیح بهداشتی دانش آموزان در مدرسه
عوامل جلوبرنده(مثبت)
عوامل بازدارنده(منفی)
 *اطلاع رسانی ازطریق جزوه وتراکت و بروشور
* برگزاری کلاس های توجیهی و آموزش نیروها
مطالب مشابه :

نمونه برنامه سالانه (پرورشی)

نمونه برنامه سالانه 4ـ برگزاری یک سری مسابقات ورزشی در بین مدارس تحت پوشش مجتمع در فصل بهار.




نمونه برنامه سالانه و تقویم اجرایی

نمونه برنامه سالانه و دانلود طرح درس ، نمونه سوال اکنون او یک مهندس در شرکت




نمونه برنامه سالانه درسی توصیفی پایه پنجم ابتدایی از زبان یک معلم

نمونه برنامه سالانه درسی توصیفی پایه پنجم ابتدایی از زبان یک معلم دانلود کتاب های




برنامه سالانه

برنامه سالانه گیری براساس برنامه ریزی.برنامه ریزی یک دانش و مهارت است که هر مدیری




برنامه سالانه (برای مدرسه خود برنامه سالانه داشته باشید)

برنامه سالانه دانلود نمونه براساس برنامه ریزی.برنامه ریزی یک دانش و مهارت است




یک نمــــــونه برنامه ســـالانه

یک نمــــــونه برنامه ســـالانه یک نمــــــونه برنامه ســـالانه. دانلود فایل های




نمونه طرح درس سالانه علوم ششم ابتدایی

نمونه طرح درس سالانه علوم ششم دانلود. پایه اول امروز یک نمونه از طرح درس سالانه که به




نمونه برنامه سالانه مدارس ابتدایی

در قالب برنامه سالانه و که یک برنامه سازگار نمونه, برنامه سالانه




برچسب :