گرایش ساخت وتولید

گرايش ساخت و توليد

  اين رشته در مقاطع کاردانی و کارشناسی به دو گرايش قالب سازی و ماشين ابزار تقسيم می شود و در مقاطع تحصيلات تکميلی به سه گرايش سيستمهای توليد صنعتی، شکل دهی فلزات و (در برخی از دانشگاه ها مکاترونيک) تقسيم می گردد.

  هدف تربيت کارشناسانی است که با به کاربردن تکنولوژی مربوط به ابزارسازی، ريخته گری ، جوشکاری، فرم دادن فلزات ، طرح کارگاه يا
کارخانه های توليدی آماده کار در زمينه ساخت و توليد ماشين آلات و صنايع (کشاورزی ، نظامی، ماشين سازی، ابزارسازی ، خودروسازی و ... ) باشند. فارغ التحصيلان اين دوره قادر خواهند بود در صنايعی مانند ماشين سازی، ابزارسازی، خودروسازی ، صنايع کشاورزی، صنايع هوايی و تسليحاتی به ساخت و توليد ماشين آلات، طراحی کارگاه و يا کارخانه توليدی بپردازند و نظارت و بهره برداری و اجرای صحيح طرحها را عهده دار شوند. داوطلبان اين رشته بايد در دروس رياضی، فيزيک و مکانيک از آگاهی کافی برخوردار باشند. همچنين درک دروس پايه مانند استاتيک و مقاومت مصالح برای درک دروسی مانند ارتعاشات ديناميک، ديناميک ماشين، ارتعاشات ماشين و ابزار و غيره ضروری است. دروس اين دروه شامل مطالبی در مورد نحوه توليد، طراحی قالبهای پرس، طراحی قيد و بندها، کار و برنامه ريزی با ماشينهای اتوماتيک، اصول کلی و نحوه کار با ماشينهای دستی و تعمير و نصب تمام سرويسهای صنعتی می باشد و درصد نسبتا بالايی از آنها به صورت عملی ارائه می گردد. داوطلب بايد سالم باشد تا بتواند کارهای کارگاهی را به خوبی انجام دهد و استعداد کارهای فنی را داشته باشد. با توجه به خودکفايی صنايع کشور اين رشته دارای بازار کار خوبی است.

  بنا به تعريف انجمن مهندسان ساخت و توليد ايران ، رشته‌ای از مهندسی است که به تحصيلات و تجاربی نيازمند است تا رويه‌های مهندسی را در پروسه‌های توليد و شيوه‌های توليد را در صنعت بفهمد، به کار گيرد و کنترل کند و به توان برنامه‌ريزی در فرايند‌های توليد نيازمند است تا درباره ابزار‌ها، روند‌ها و ماشين‌آلات و تجهيزات تحقيق کند و آنها را بهبود بخشد و امکانات و سيستم‌ها را برای توليد فراورده‌های با کيفيت و هزينه بهينه يکی کند. بنابراين می توان گفت که گرايش ساخت و توليد به زمينه های کاربردی مهندسی مکانيک می پردازد. فارغ‌التحصيلان اين دوره می‌توانند تا مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در داخل يا خارج از کشور ادامه تحصيل دهند.

  يک قطعه بايد به چه روشی ساخته شود تا دارای توليدی سريع و ارزان و همچنين کيفيت مناسب و وقت و کارايی مطلوب باشد؟ پاسخ به اين سوال مهم بر عهده مهندسان گرايش ساخت و توليد است. چرا که يک مهندس ساخت و توليد به مسائل مربوط به ساخت بهينه و توليد با کيفيت بالا می‌پردازد. در واقع اين گرايش بيشتر به مشکلات و معضلات ساخت و توليد می‌پردازد و در نتيجه نسبت به دو گرايش حرارت و سيالات و طراحی جامدات عملی‌تر است و دو گرايش فوق جنبه علمی‌تر دارند.


مطالب مشابه :


گرایش ساخت وتولید

گرايش ساخت و توليد اين رشته در مقاطع کاردانی و کارشناسی به دو گرايش قالب سازی و ماشين ابزار




رشته ساخت وتولید

وبلاگ تخصصی ساخت وتولید منابع آزمون کاردانی به کارشناسی و سیستم های ساخت به كمك شبكه




منابع آزمون کاردانی به کارشناسی مکانیک

منابع آزمون کاردانی به کارشناسی بخش سوم : مواد امتحان اختصاصی مکانیک ساخت و تولید




چارت كارداني به كارشناسي مكانيك(ساخت و توليد)

چارت كارداني به كارشناسي مكانيك(ساخت و تمام حقوق اين وب سايت و مطالب آن متعلق به وبلاگ




دانلود کنکور کاردانی به کارشناسی ساخت و تولید 92

کنکور کارشناسی ساخت وتولید 92 کنکور کاردانی به کارشناسی ساخت و تولید*




منابع کنکور

کاردانی به کارشناسی موارد درسی آزمون کارشناسی ناپیوسته مکانیک ساخت و تولید (ماشین افزار) و




ساخت وتولید

گرایش ساخت و تولید این رشته در مقاطع کاردانی و کارشناسی به دو گرایش قالب سازی و ماشین ابزار




معرفی رشته ساخت و تولید

ساخت وتولید کاردانی و کارشناسی به دو گرایش حل مسائل مهندسی ساخت وتولید به




معرفی کارشناسی ناپیوسته ساخت و تولید

به ساخت و با کارشناسی پیوسته ساخت و کاردانی پیوسته ساخت و




سوالات کنکور ساخت وتولید

بالا سمت چپ جدول که مربوط به ساخت وتولید است انتخاب کنید اگر به این کاردانی




برچسب :