معرفی رشته مهندسی فضای سبز

فصل اول:

مشخصات کلی دوره کارشناسی مهندسی فضای سبز:

به منظور افزایش سطح دانش و کیفیت مهندسی طراحی فضای سبز ضروری است متخصصینی تربیت شوند که بتوانند با استفاده از دانش و تجربه خود نسبت به طراحی فضای سبز که از حرفه های همتراز طراحی محیط، معماری منظر و از هنرهای ظریفه است اقدام کرده و از طرفی در جهت آموزش، تحقیق و برنامه ریزی و توسعه و بهبود فضای سبز فعالیت نمایند.

تعریف و هدف:

مطالعه و بررسی در زمینه طراحی معماری کاشت و پرورش گیاهان زینتی و تلفیق علوم گیاهی با معماری و رابطه بیشتر با طبیعت اطراف از وظایف این رشته از علوم دانشگاهی را تشکیل می دهد که تحت عنوان رشته مهندسی فضای سبز نامیده می شود.هدف از ایجاد این رشته، تربیت افرادی است که قادر باشند به عنوان مدیر و مجری و ناظر پروژه های محوطه سازی و فضای سبز و پارک های منطقه ای، ملی و باغهای گیاهشناسی منشأ خدمت باشند.

طول دوره و شکل نظام:

براساس آئین نامه آموزشی دوره کارشناسی، مصوب شورایعالی برنامه ریزی، طول دوره کارشناسی مهندسی فضای سبز چهارسال بوده که شامل هشت نیم سال تحصیلی و یک دوره کارآموزی سه ماهه تابستان می باشد.

تعداد واحدهای درسی:

تعداد واحدهای درسی دوره کارشناسی مهندسی فضای سبز 135 واحد به شرح زیر می باشد:

دروس عمومی:25 واحد، دروس علوم پایه:24 واحد، دروس اصلی:37 واحد، دروس تخصصی:49 واحد، دروس انتخابی:5 واحد.

نقش و توانایی فارغ التحصیلان:

الف-به عنوان طراح، مدیر، مجری و ناظر پروژه های محوطه سازی و فضای سبز در شهرداری و موسسات دولتی و خصوصی.

ب-به عنوان کارشناس متخصص و برنامه ریز در زمینه های مختلف در واحدهای اجرایی نظیر وزارت کشور، وزارت مسکن و شهرسازی و وزارت جهاد کشاورزی و به عنوان مربی و مجری امور تحقیقاتی و مطالعاتی در واحدهای تحقیقاتی مربوطه.

فصل دوم:

برنامه آموزشی دوره کارشناسی مهندسی فضای سبز:

الف)دروس عمومی:

برای رشته های دوره کارشناسی پیوسته به صورت 20 واحد مشترک می باشد.

ب)دروس علوم پایه:

ریاضیات.گیاهشناسی1.گیاهشناسی2.اکولوژی.فیزیک.آماراحتمال.جامعه شناسی.آشنایی با کامپیوتر.زیست شناسی عمومی

ج)دروس اصلی:

آبیاری.خاکشناسی.اصول باغبانی تزئینی.گلکاری.گیاهان آپارتمانی.چمن کاری.حاصلخیزی خاک و کود.هوا و اقلیم شناسی.انسان و محیط زیست.رسم فنی.مساحی و نقشه برداری.عکس های هوایی.درختان و درختچه های تزئینی

د) دروس تخصصی(الزامی):

بیان تصویری.اصول طراحی.تاریخ معماری و مهندسی فضای سبز.مصالح و روش های ساختمانی.طراحی سیستم های آبیاری.کاربرد کامپیوتر در فضای سبز.طراحی کاشت گیاهان زینتی.طراحی فضاهای شهری.طراحی پارک و پارکسازی.طراحی پارکهای ویژه.طراحی محوطه های ویژه.سازه ها در فضای سبز.مدیریت فضای سبز.کارآموزی.سمینار.پایان نامه.

ه)دروس انتخابی:

کارگاه عکاسی.کارگاه نقاشی.آشنایی با هنر در تاریخ ایران.گرافیک.حجم سازی.گل آرایی.آلودگی های محیط زیست.اکولوژی گیاهی.آفات و بیماریهای گیاهان زینتی و درختان غیرمثمر.جنگلکاری و نهالستان های جنگلی.

لازم به توضیح است که دانشگاه تبریز پس از تصویب وزارت آموزش عالی برای اولین بار در ایران اقدام به پذیرش دانشجو در این رشته نمود و تاکنون دانشجویان زیادی از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند همچنین دانشگاه تهران از سال 1379 اقدام به پذیرش دانشجو در این رشته نموده است.

امر طراحی و اجرای فضای سبز و همچنین نگهداری و مدیریت آن تا کنون به دست افراد غیرمتخصص بوده است.افراد نیمه متخصص نیز با دیدگاه تک بعدی معماری یا باغبانی قادر به حل مشکل فضای سبز و ارتقای آن از نظر کیفی نمی باشند.اهیت و برتری فارغ التحصیلان مهندسی فضای سبز در این نکته است که توانایی تلفیق علم، فن و هنر دارند.به عبارت روشن تر، قسمت عمده ای از علوم و فنون کشاورزی نظیر باغبانی، خاک شناسی و آبیاری، علوم پایه نظیر اکولوژی و گیاه شناسی را با هنر طراحی در هم می آمیزند و همین دخالت دادن علوم مختلف در احداث فضای سبز، دانش آموختگان این رشته را منحصر به برد می کند.

ضعف محاسبات مهندسی در فضاهای سبز تاکنون باعث وارد آمدن زیانهای بی شماری نظیر ضربات ناشی از سرما، گرما و خشکسالی شده که این مسائل با انتخاب نوع گیاه(که می تواند علاوه بر سازگاری اکولوژیکی دارای جنبه های زیبایی شناسی منحصر به فرد باشد) سیستم آبیاری مناسب، نوع خاک و ... قابل پیشگیری است.مهندسی فضای سبز همچنین از نظر هنری نظیر شعر و موسسیقی حائز اهمیت است. یک مهندس فضای سبز باید رنگها را به خوبی بشناسد و با دنیای مرموز رنگها آشنا باشد. همچنین با شکل ها و بافتها که در بخش فضای سبز بسیار متنوع می باشند(نظیر شکل درختان و درختچه ها، بوته ها و گل ها) آشنایی داشته و همان طور که یک موسیقیدان با با ترکیب نت ها موسیقی دلنشینی می سازد، در مهندسی فضای سبز نیز با ترکیب شکل ها، رنگها و بافت ها و با در نظر گرفتن اصولی مثل سادگی، تنوع،تکرار،تأیید، اسلسل و مقیاس، وحدتی به وجود آورده می شود که می تواند بی نظیر باشد.

منبع :

دانشجویان مهندسی فضای سبز دانشگاه تهران


مطالب مشابه :


پرسش و پاسخ

سیستم جامع دانشگاهی سیستم جامع گلستان دانشگاه پیام نور استان سیستان و بلوچستان




آموزش تصویری سیستم جامع گلستان

مراحل ورود به سیستم جامع دانشگاهی گلستان. پیام نور استان سیستان و بلوچستان سیستم جامع




سایت های مرتبت با کار

کافی نت گلستان سیستم جامع دانشگاهی استان سیستان و بلوچستان شهرستان خاش خیابان




معرفی رشته مهندسی فضای سبز

سیستم جامع دانشگاهی گلستان. دانشگاه سیستان و بلوچستان. سیستم آبیاری مناسب، نوع خاک و




گردهمایی اعضای کانون های دانشجویی

جهت ورود به سیستم جامع دانشگاهی گلستان استان سیستان و بلوچستان » سیستم جامع دانشگاهی




برگزاری یک دوره مسابقه دوچرخه سواری در خراسان شمالی

» سیستم جامع دانشگاهی گلستان » هیئت دوچرخه سواری سیستان و بلوچستان گرمه و جاجرم در




ستاد برگزاری مراسم اربعین سردار شهید حبیب لکزایی اعلام کرد

جهت ورود به سیستم جامع دانشگاهی گلستان وحدت سیستان و بلوچستان » سیستم جامع دانشگاهی




مجید شیخ ویسی قهرمان استان گلستان شد

» سیستم جامع دانشگاهی گلستان سواری سیستان و بلوچستان از تیم گرگان مدال نقره و




برچسب :