دیدنیهای قزوین

      گزارش تصويري؛جاذبه هاي گردشگري قزوين    

 

صنايع‌ دستي بويين ‌زهرا در يك نگاه

taknaz.ir at site

  قلعه الموت

 

حتما نام قلعه الموت( قلعه حسن صباح) ودرياچه اوان را بسيار شنيده ايد. بازديد از قلعه حسن صباح بازديد از يك دوره ي تاريخي يا تنها يك دژ مستحكم نيست بلكه بازديدي از تاريخ ايران است، تاريخ و تاريخ نويساني كه با بي مهري و غرض نويسي بسيار همراه بوده اند. در بازديدي كه در هفته ي جاري از اين دو منطقه گردشگري داريم شما را به ديدن اين مناطق و آشنايي با فرهنگ و هنر و معماري ايراني، بيشتر آشنا خواهيم كرد.

 

 

قلعه الموت www.taknaz.ir

 

 

 

قلعه الموت www.taknaz.ir

 

 

 

قلعه الموت www.taknaz.ir

 

 

 

 

بريده اي از اطلاعات تاريخي قلعه

·         قلعه الموت بر دشت وسيع گازرخان در جنوب قلعه اشراف كامل دارد از آن جايي كه در اين قلعه افراد زيادي حتي با خانواده هاي خود بايد زندگي مي كرده اند و گاهي اين زندگي در محاصره و مخاطرات بسياري بوده سازندگان قلعه با مهار ويژهي اقدام به ساختن آب انبارهايي كرده اند كه از فاصله هاي دور و به صورت طبيعي و بر اثر اختلاف پتانسيل آب در ارتفاعات و مناطق پس اين آب انبارها از آب پر مي شده است.

 

·         قلعه الموت در در نيمه قرن هفتم قمري به دستور هلاكوخان مغول به آتش كشيده شد و از آن پس در دوره هاي مختلف به عنوان تبعيد گاه و يا زندان مورد استفاده قرار گرفته است. بي ترديد تور قلعه الموت يكي از جذاب ترين تورهاي ايراني است كه تاريخ هزار سال اخير ايران در آن نهفته است.

 

·         در مكتوبات تاريخي از قلعه حسن صباح در دوره صفوي به عنوان زندان ياد شده است. اما كاوش هاي باستان شناسي در اين قلعه نشان مي دهد كه دژ الموت نه تنها زندان نبوده بلكه افرادي كه در آن مي زيسته اند از مرتبه اجتماعي خاصي بر خوردار بوده اند.

 

·         قلعه الموت را كه مردم محل؛ قلعه حسن مي نامند ازدو قسمت تشكيل شده است. قسمت باختري كه داراي ارتفاع بيش تري است به نام جورقلا يعني قلعه بالا و پيلاقلا يعني قلعه بزرگ خوانده مي‌شود. قسمت خاوري آن را جيرقلا يعني قلعه پايين و پيارقلا يعني قلعه كوچك نامند. ديوار خاوري قلعه بالا با قلعه بزرگ كم تراز قسمت هاي ديگر صدمه ديده است. درازاي قلعه حدود 120 متر و پهناي آن بين 10 تا 35 متر متغير است.

 

·         براي شمايي كه به ديدار قلعه الموت در تور آشنا مي شويد با تكدرختي (تاك) كهنسال و شاداب روبرو مي شويد. اين درخت در جنوب غربي اين قلعه قرار گرفته است كه هنوز از شادابي و سلامت آن كاسته نشده است اهالي معتقدند آن را خود حسن صباح كاشته است و اين درخت به نام او ثبت شده است. 

·         يكي از شگفتي هاي قلعه حسن يا الموت، سيستم پيچيده آب رساني با تنبوشه هايي به قطر 10سانتي متر است كه از چشمه كلدر آب را به دژ رسانده و درحوض هاي سنگي ذخيره مي كرده اند. درجنوب باختري اين قسمت از قلعه, درميان شيب بسيار تندي كه به پرتگاه هاي عميق مي رسد؛ حوضي در دل سنگ به ابعاد تقريبي5×8 متر كنده اند كه هيچ گاه ازآب خالي نشده است.اين قلعه؛ بسيارمورد توجه گروه هاي گردشگري است و هرساله مورد بازديد گروه هاي گردشگري ايراني و خارجي زيادي قرار مي گيرد.

 

دسته ها : دیدنی های استان قزوین   درياچه اوان

درياچه اوان

درياچه اوان www.taknaz.ir

درياچه اوان www.taknaz.ir

درياچه اوان www.taknaz.ir

دسته ها : دیدنی های استان قزوین   چهلستوني ديگر در قزوين

عبارت چهلستون براي بيشتر ما با نام اصفهان تداعي مي شود اما شايد برايتان جالب باشد اگر بدانيد قزوين هم يك چهلستون  معروف و ماندگار دارد كه از دوران صفويان تا به حال يكي از بناهاي ديدني اين شهر بوده است. عمارت باشكوهي كه به كلاه فرنگي هم معروف است و در وسط باغ بزرگي قرار گرفته است. چهلستون قزوين تنها كوشك باقي مانده از مجموعه كاخ‌هاي سلطنتي روزگار شاه طهماسب به حساب مي‌آيد.

به گزارش تكناز سال ‎951 هجري قمري بود كه شاه طهماسب صفوي به دليل تهديد ترك هاي عثماني تصميم به‌ انتقال پايتخت از تبريز به قزوين گرفت و در همين سال بود كه ‌اراضي موسوم به زنگي‌آباد را از ميرزا شرف جهان يكي از بزرگان و معتمدان شهر براي احداث بناي شاهي خريداري كرد. شاه طهماسب به معماران برگزيده كشور دستور داد تا باغي به ‌شكل مربع در آن بسازند و در ميان آن عمارت هاي عالي، تالار، ايوان ها و حوض هاي زيبا بنا كنند.

اين نقطه شروع تاريخ عمارت كلاه فرنگي بود كه به همراه سردر عالي قاپو تنها بناهاي باقي مانده از باغ هاي دوره صفويه در قزوين هستند. اين مكان، كاخ شاهي بوده كه شاه طهماسب صفوي بناي آن را از روي نقشه يك معمار ترك با شيوه شطرنجي خيلي كوچك ساخته و داراي پنجره‌هاي چوبي بسيار ظريف و زيبا است. تا جايي كه برخي معتقدند بناي هشت بهشت اصفهان با گرته برداري از اين اثر ساخته شده است.

اگر گذارتان به موزه چهلستون قزوين بيفتد، مي‌توانيد نقاشي‌هاي دوران صفوي را ببينيد كه روي ديوارهاي اين بنا خودنمايي مي كنند. نقاشي‌هاي ديواري طبقه اول نمونه‌اي از هنر نگارگري مكتب قزوين است و به همين دليل شهرت خوبي در محافل معماري دنيا دارد. تعداد نقاشي‌هاي ديواري اين بنا مشخص نيست، اما طبق گفته‌هاي "عبدالملك شيرازي" و "قاضي احمد حقي"، اين نقاشي‌هاي ديواري از آب طلا بوده‌اند.

مكتب حاكم بر اين نقاشي‌ها از تغيير و تحولات سياسي تاثير گرفته، به ‌نحوي كه ظهور نادرشاه و مكتب افشاريه در چهل‌ ستون ديده مي‌شود. ظهور قاجار هم در سومين لايه نقاشي هاي كاخ چهل ‌ستون ديده مي‌شد كه به مرور زمان از ميان رفته است.

 

 

چهلستون ساختماني 8 گوش دارد كه با مساحت تقريبي 500 متر مربع ساخته شده است. با تالارها و اتاق هايي كوچكي كه در هركدام از دو طبقه آن به چشم مي خورد. رواقي با ستون هاي آجري و قوس هاي نيم دايره اي بنا را در برگرفته و بر بالاي آن ايواني با ستون هاي چوبي استوار شده است.

 بد نيست بدانيد كه عمارت كلاه فرنگي" به همراه"سردر عالي قاپو" تنها بناهاي باقي مانده از باغهاي دوره صفويه در قزوين هستند. بعدها اين بنا در دوره قاجاريه توسط "سعدالسلطنه" فرماندار وقت قزوين بازسازي شد. و در سال 1337 به عنوان گنجينه اشياي تاريخي و باستاني مورد استفاده قرار گرفت. در حال حاضر هم از ساختمان چهلستون قزوين به عنوان موزه خوشنويسي قزوين استفاده مي شود.

جاذبه‌هاي طبيعي شهر قزوين

قزوين يكي ديگر از جاذبه‌هاي طبيعي و منحصر به فرد و بسيار جذاب براي هر گردشگر وجود غارهاي طبيعي در كشور است. در دل كوه‌هاي البرز در استان قزوين غارهاي زيادي موجود است كه مهم ترين آن‌ها...
ييلاق‌هاي قزوين به دليل آب و هواي تميز و فرح بخش خود در تابستان پذيراي بسياري از ساكنان استان‌هاي شمالي و مركزي مي‌باشند و از اكوتوريسم‌هاي مهم به شمار مي‌روند.
درياچه اوان

درياچه زيباي اوان در نيمه شمالي الموت، در دامنه كوه خشچال، در فاصله ۷۵ كيلومتري و در ميان ۴ روستاي اوان، وربن، زواردشت و زرآباد شهر قزوين قرار دارد. اين درياچه كه بيش از ۷۰ هزار مترمربع مساحت دارد، در ارتفاع هزار و ۸۰۰ متري از سطح دريا واقع شده است. طول آن ۳۲۵ متر و عرض آن ۲۷۵ متر مي‌باشد. درياچه تنها از آب چشمه‌هاي زيرزميني موجود در بستر درياچه تغذيه و بخش ناچيزي از آن هنگام بارندگي تامين مي‌شود اما به صورت سطحي و كم. غليان دائمي ‌آن باعث صافي و زلالي آب درياچه شده است. عميق ترين بخش آن ۷/۵ متر مي‌باشد كه در جنوب شرقي آن واقع شده است البته برخي از مسئولان، عمق درياچه را بين يك تا ۲۰ متر تخمين زده اند. از سرريز آب درياچه نيز رود كوچكي تشكيل مي‌شود كه آب آن مورد استفاده كشاورزان روستاهاي كوشك و آيين قرار دارد. در تابستان اين درياچه محل ماهي گيري، آب تني و قايق راني و در پاييز، مأمن پرندگان مهاجر مانند قو، غاز، مرغابي و در زمستان با توجه به برودت هوا و يخ زدن سطح آن، قابل اسكي كردن است. درخور اشاره است درياچه اوان با حضور نماينده سازمان ملل و برافراشتن پرچم سازمان ملل و پرچم ايران رسما به عنوان قطب گردشگر جهان اعلام شده است.

چشمه آبگرم عرشيا

استان قزوين نيز از داشتن آب‌هاي گرم و معدني بي بهره نيست و مي‌توان به چشمه‌هاي آب معدني عرشيا در شهر آبگرم استان اشاره كرد كه قابليت‌هاي درماني بسياري دارد. يكي ديگر از جاذبه‌هاي طبيعي و منحصر به فرد و بسيار جذاب براي هر گردشگر وجود غارهاي طبيعي در كشور است. در دل كوه‌هاي البرز در استان قزوين غارهاي زيادي موجود است كه مهم ترين آن‌ها عبارتند از سلطان باغ، آق بابا، چهل دختر، ملك شاه، غارپلنگ، اكتين كش، غارولي در ۱۰ كيلومتري جنوب غربي گشنه رود از توابع الموت، غار قلعه كرد در ۲۰ كيلومتري برج‌هاي دوگانه خرقان دهستان حصار از توابع شهر آبگرم و غار يخي انگول در ۳ كيلومتري شمال روستاي دينك از توابع بخش كوهين.

روستاي آتان
اين روستا با حدود ۲۰۰ خانوار جمعيت، در دامنه كوه «هودگان» قرار دارد. بناي خانه‌هاي اين روستا به گونه اي است كه پشت بام هر خانه ايوان خانه بالايي است و از اين نظر شباهت زيادي به شهر ماسوله استان گيلان دارد. شغل اصلي روستاييان آن، زراعت و گله داري و زبان و گويش رايج آن‌ها فارسي و تاتي است.
دره اندج رود
يكي از زيباترين و سرسبزترين دره‌هاي استان قزوين دره اندج رود است. اين دره در منطقه «الموت» قرار دارد و از ارتفاعات كوه «خرم ور» شروع و به روستاي «شهرك» ختم مي‌شود.ا ين منطقه به لحاظ قابليت‌هاي زيست محيطي، وجود غارهاي طبيعي و نوع بافت كوه‌هاي آن، هميشه براي سكونت انسان مناسب بوده است. نام اين دره و رود آن برگرفته از عنوان روستايي بزرگ به همين نام در انتهاي اين دره است. وجود رودخانه و چشمه‌هاي فراوان در اين منطقه سبب آبادي روستا، ايجاد مزارع برنج و باغ‌هاي ميوه شده است.
دره نينه رود

اين دره در نزديكي روستاهاي «هير» و «ويار» واقع، و با رود پرآبي كه در آن جاري است، يكي از مناطق ييلاقي و زيباي «رودبار شهرستان» محسوب مي‌شود. دره نينه رود پر از فندق زارهاي سرسبز است و قسمت‌هاي شمالي و مرتفع آن داراي مراتع خوش آب و هوا است. اين دره در ميان كوه‌هاي «خرمدشت» و «گونه گول» قرار دارد و در تابستان پر از ريواس‌هاي درشت و آبدار است.

منطقه ييلاقي پيچ بن

اين منطقه نسبتا مرتفع با ارتفاع حدود ۲ هزار و ۵۰۰ متر، در شمال شرقي الموت و در جاده معروف «سه هزار» قرار دارد و يكي از زيبا ترين مسيرهاي راه پيمايي قزوين به شمال ايران است. چمنزارهاي زيباي اين منطقه ييلاقي خوش آب و هوا، به گردنه مشهور «سلج انبار» با ارتفاع تقريبي ۳ هزار متر مي‌رسد كه بخشي از رشته كوه البرز غربي است و مرز طبيعي استان‌هاي قزوين و مازندران محسوب مي‌شود.

دامنه‌هاي جنوبي سيالان

دامنه‌هاي جنوبي سيالان در شمال شرقي الموت واقع، و از ييلاق‌هاي زيبا و سرسبز استان قزوين است. از «هنيز» -مرتفع ترين و شمالي ترين آبادي اين منطقه- هرچه به سمت شمال پيش برويم، هوا خنك‌تر شده و پوشش گياهي منطقه تغيير مي‌كند. علاوه بر گياهان علفي، اين منطقه داراي پوشش درختان سرو كوهي نيز مي‌باشد كه نشانه نزديكي اين منطقه به استان مازندران و پوشش گياهي جنگلي آن است.اين ييلاق در شمال به گردنه سيالان با ارتفاع تقريبي ۴ هزار متر منتهي مي‌شود كه مرز طبيعي استان‌هاي قزوين و مازندران به حساب مي‌آيد.
قزوين؛ ديار آب انبارها و كاروان سراها قزوين؛ ديار آب انبارها و كاروان سراها قزوين هم چنين داراي نقاط ديدني و گردشگري است، قلعه الموت با نام قزوين عجين شده است. ۳ محور مهم گردشگري قزوين عبارتند از...
قزوين به علت دارا بودن ده‌ها آب انبار، به شهر آب انبارها شهرت يافته است، براساس تحقيقات باستان شناسان و مورخين اين شهر حدود صد سال در دوره صفويه پايتخت ايران بود و سابقه سكونت در آن به ۱۰ هزار سال پيش مي‌رسد. قزوين در فاصله ۱۴۰ كيلومتري تهران واقع شده است و به دليل واقع شدن در محور ترانزيت شمال و جنوب از موقعيت بازرگاني فوق العاده اي برخوردار است. استان كوچك قزوين از شمال با استان‌هاي گيلان و مازندران، از جنوب با استان مركزي، از غرب با استان زنجان و همدان و از شرق با استان تهران همسايه مي‌باشد.   آب و هواي قزوين
استان قزوين از تنوع آب و هوايي برخوردار است. مناطق كوهستاني آن در بيشتر ايام سال سرد مي‌باشد و در نواحي جنوبي آن كه شامل دشت قزوين مي‌شود در زمستان سردي هوا ملايم تر است و در تابستان گرمي‌ بيشتري دارد. آب و هواي مناطق دشت قزوين در شب‌هاي تابستان خنك و دلچسب است. استان قزوين يكي از مناطق عمده توليد كشمش، انگور و فندق كشور است. بزرگان زيادي در قزوين مي‌زيسته اند كه حمدا...مستوفي، عبيد زاكاني و علي اكبر دهخدا از آن جمله‌اند. قزوين هم چنين داراي نقاط ديدني و گردشگري است، قلعه الموت با نام قزوين عجين شده است. ۳ محور مهم گردشگري قزوين عبارتند از سراي سعدالسلطنه كه يكي از بزرگ‌ترين كاروان سراهاي ايران است، مجموعه باغ فرهنگي و منطقه الموت.

قزوين رتبه اول ثبت آثار باستاني و تاريخي
سابقه سكونت گزيني و تمدن ۹ هزار ساله و آثار باستاني و تاريخي چشمگير كه بيش از ۱۴ درصد آثار ثبت شده را در فهرست ملي كشور شامل مي‌شود (از اين نظر استان قزوين رتبه اول را داراست)، در كنار طبيعت بكر و گونه گون، كوه‌هاي بلند، غارهاي شگفت، دره‌هاي عميق، باغ‌هاي هزار و ۵۰۰ ساله، درياچه‌ها، تالاب‌ها، شاليزارهاي سرسبز و صحراي خشك و كويري، مجموعه كم نظيري را از جاذبه‌هاي گردشگري گرد آورده است. در ادامه با گزيده اي از اين جاذبه‌هاي تاريخي آشنا مي‌شويم.
قلعه‌ها

قلعه چال (اندج)،جنوب شرقي روستاي اندج. قزقلعه (قلعه دختر)، ضياءآباد، اواخر دوره ساساني يا اوايل اسلام. ميمون قلعه، شهر قزوين، قرن دوم هجري. قلعه سميران، طارم. قلعه لمبسر، شهر رازميان الموت، دوره ساسانيان. قلعه الموت، رودبار الموت، سال ۲۲۶ هجري. قلعه شيركوه (بيدلان) رودبار الموت، دوره اسماعيليان.

مدارس علوم ديني

مدرسه علوم ديني التفاتيه، قزوين، دوره ايلخاني. مسجد و مدرسه سردار، قزوين، دوره قاجاريه. مسجد و مدرسه شيخ الاسلام، قزوين. مسجد و مدرسه ابراهيميه، قزوين. مسجد و مدرسه صالحيه، قزوين، قرن سيزدهم ه . ق.مدرسه مسجد پيغمبريه، شهر قزوين، سال ۱۰۵۴ هجري.

مساجد و حسينيه‌ها
حسينيه آقا سيد جمال، قزوين. مسجد اميني‌ها، شهر قزوين، سال ۱۲۷۵ قمري. مسجد حيدريه، قزوين. مسجد سنجيده، قزوين، دوره سلجوقي. مسجدالنبي (سلطاني)، شهر قزوين، دوره قاجاريه. مسجد جامع كبير، شهرقزوين، قبل از اسلام بر بنيان آتشكده. مسجد پنجه علي، شهرقزوين، دوره صفويه.
مناطق باستان شناسي

تپه زاغه، شهرستان بويين زهرا، اواخر هزاره ششم ق. م. تپه قبرستان، شهرستان بويين زهرا، هزاره پنجم تا اول ق. م.قره تپه، شهرستان بويين زهرا

كليساها
كاروان سراها
كاروان سراي محمدآباد، جاده قزوين- بويين زهرا، دوره صفوي. كاروان سراي هجيب، جاده بويين زهرا، ساوه. كاروان سراي خرزان، قزوين. كاروان سراي شاه عباسي آوج، شهر آوج، سال ۱۰۴۰ ه . ق. كاروان سراي گلشن، قزوين.
گرمابه‌ها
گرمابه قجر، شهر قزوين، دوره صفويه. گرمابه دودر، قزوين، دوره قاجاريه. گرمابه سردار، قزوين، دوره قاجاريه. گرمابه حاج محمد رحيم (صفا)، قزوين، سال۱۲۵۹ ه. ق.
آب انبارها

آب انبار حكيم، قزوين، سال ۱۲۴۴ ه. ق. آب انبار حاج كاظم، شهر قزوين، دوره قاجاريه. آب انبار مسجد جامع (خيابان)، شهر قزوين، دوره صفوي. آب انبار زنانه بازار، شهر قزوين، دوره قاجاريه. آب انبار آقا، قزوين، دوره قاجاريه. آب انبار سردار كوچك، شهر قزوين، دوره قاجاريه. آب انبار سردار بزرگ، قزوين، دوره قاجاريه.

امام زاده‌ها

امام زاده هفت صندوق، شهرستان تاكستان، دوره صفويه. امام زاده كمال، شهرستان تاكستان، قرن نهم ه. ق. امام زاده علي شكرناب(ع)، شهرستان آبيك، سال ۸۸۴ ه. ق.امام زاده اسماعيل (ع)، شهر قزوين، دوره قاجاريه. امام زاده علاءالدين (ع)، شهرستان بويين زهرا، دوره صفويه. امام زاده، منصور، شهرستان بويين زهرا، دوره صفويه. امام زاده اباذر (ع)، شمال شرقي شهر قزوين، دوره سلجوقي. امام زاده حسين(ع)، شهر قزوين، دوران عباسي تا قاجاريه.

بقعه‌ها
مقبره شهيد ثالث، شهر قزوين، دوره قاجاريه. مقبره سلطان ويس، قزوين. مقبره رئيس المجاهدين، شهر آبيك، دوره قاجاريه. مقبره حمدا... مستوفي، شهر قزوين، قرن هشتم ه. ق.مسجد و مقبره احمديه، شهر قزوين، سال ۵۲۰ هجري. بقعه پير تاكستان، دوره سلجوقي. بقعه آمنه خاتون (س)، شهر قزوين، دوره صفويه. بقعه پيغمبريه، شهر قزوين، دوره صفويه.
بناهاي حكومتي
سر در عالي قاپو، شهر قزوين، دوره صفويه. عمارت كاخ چهلستون (كلاه فرنگي)، شهرقزوين، دوره صفويه.
بازار

مجموعه بازار قزوين، يكي از باارزش ترين آثار به جاي مانده معماري شهر قزوين است. تاريخ ساخت اين مجموعه مربوط به دوره صفويه است، اما قسمت اعظم بناهاي كنوني آن در دوران قاجاريه ساخته شده است. اين مجموعه با ويژگي‌هاي خود كه آن را از بازار ساير شهرها متمايز مي‌كند، در گذشته شامل مراكز تجاري چون سراها، مراكز فرهنگي- مذهبي، مانند مدارس، مساجد و فضاهاي خدماتي نظير گرمابه و آب انبار بود. امروزه بخشي از اين فضاها از بين رفته است. از مهم ترين ويژگي‌هاي بازار قزوين، علاوه بر وسعت قابل توجه، تركيب معماري آن است كه با بهره گيري از تركيب طرح‌هاي شطرنجي و ايجاد مفصل‌هاي معماري، ورودي‌هاي فضاهاي مختلف بازار را به آن دوخته و فضاهاي بسيار باشكوهي را ايجاد كرده است. بازار قزوين به لحاظ اقتصادي نقش قابل توجهي در منطقه بازي مي‌كند و آن را از يك بازار درون شهري به يك مركز اقتصادي فرا منطقه اي تبديل كرده است. مهم ترين فضاهاي بازار قزوين عبارتند از مسجد النبي (مسجد شاه) سراي سعدالسلطنه، سراي وزير، سراي حاج رضا، سراي رضوي (سراي شاه)، تيمچه‌هاي روباز و سرپوشيده و راسته قيصريه.

برج‌ها

برج باراجين، قزوين. برج بزرگ و كوچك شميران، قزوين، دوره ساساني. برج‌هاي دوگانه خرقان، شهر آبگرم، سال ۴۶۰ ه. ق.برج سلطان اويس، شمال قزوين، دوره ديلميان.

خانه‌ها

خانه فرهنگ اميركبير، قزوين، دوره قاجاريه. گراند هتل، قزوين، دوره قاجاريه. عمارت چهل ستون يا كلاه فرنگي، شهر قزوين، ساخته شده در دوره قاجاريه توسط روس‌ها.خانه داعي، قزوين دوره پهلوي. خانه مرتضوي، قزوين، دوره قاجاريه. خانه اسدي، قزوين. عمارت باغ سپهدار، قزوين، اوايل دوره پهلوي. خانه سيد حسين بهشتي، قزوين، دوره قاجاريه. خانه سيد محمود بهشتي، قزوين، دوره قاجاريه. خانه بهروزي، قزوين، دوره قاجاريه. خانه خطيبي، قزوين، دوره قاجاريه و پهلوي اول.

دروازه‌ها

دروازه كوشك. دروازه تهران، دوره قاجاريه.

كليساي كانتور (برج ناقوس) شهر قزوين، اواخر دوره قاجاريه. كليساي رفيع. شهر قزوين، ۱۳۱۵ شمسي.  

بويين‌ زهرا قزوين - آكا ايران

بويين زهرا را بيشتر بشناسيم

شهرستان بوئين‌زهرا يكي از شهرستانهاي استان قزوين ايران است. مركز اين شهرستان، شهر بوئين‌زهرا است و داراي شش بخش مركزي، آبگرم، آوج، دشتابي، رامند و شال و نيزچهارده دهستان و ۳۲۰ آبادي داراي سكنه‌است. جمعيت اين شهرستان بر طبق سرشماري سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۵۵٬۸۸۹ نفر بوده است

استان قزوين تقريباً زلزله‌خيزترين استان كشوراست و شهرستان بوئين زهرا نيز لرزه‌خيزترين شهرستان آن[نيازمند منبع]. در سال ۱۳۴۱، زلزله‌اي در آن رخ داد و ۲۰٬۰۰۰ نفر جان باختند
اين شهرستان با وسعتي حدود ۵۹۸۸ كيلومتر مربع از شمال به شهر قزوين واز جنوب به استان مركزي و همدان و از شرق به استان تهران و از غرب با شهرستان تاكستان هم مرز است. شهرستان بوئين زهرادر درجه اول از نظر پسته و سپس گردو و انگور كشت خوبي دارد. در اين شهرستان پياز و پنبه نيز كشت مي‌شود. البته با توجه به آب و هواي بسيار مساعد بوئين زهرا براي كشت پسته ظرف چند سال گذشته سرمايه گذاريهاي بسيار عمده‌اي توسط بخش خصوصي براي توسعه اراضي زير كشت پسته در اين شهرستان صورت گرفته‌است. شهر بوئين زهرا در محل تلاقي راه‌هاي قزوين به ساوه و كرج به همدان قرار دارد.

در شهرستان بوئين زهرا ايل شاهسوند نيز زندگي مي‌كنند.

تقسيمات كشوري
شهرها:، آوج، دانسفهان، شال، سگزآباد،
آبگرم و ارداق

بخش مركزي شهرستان بوئين‌زهرا
دهستان زهراي بالا
دهستان زهراي پائين
دهستان سگزآباد
شهرها: بوئين‌زهرا و سگزآباد

 


بخش آوج
دهستان حصار وليعصر
دهستان خرقان غربي
دهستان شهيدآباد
شهرها: آوج

بخش رامند
دهستان ابراهيم آباد
دهستان رامند جنوبي
دهستان يزن
شهرها: دانسفهان

بخش شال
دهستان زين آباد
دهستان قلعه هاشم
شهرها: شال

بخش آبگرم
دهستان آبگرم
دهستان خرقان شرقي
شهرها: آبگرم

بخش دشتابي
دهستان دشتابي شرقي
دهستان دشتابي غربي
شهرها: ارداق


مركز دهستان ها
زهراي پايين:رحيم آباد- زهراي بالا:اسمت آباد- سگز آباد:شهرسگز آباد- رامند جنوبي:دانسفهان- رامند شمالي:زين آباد- دشتابي شرقي:رحيم آباد-

مراكز ديدني
برج‌هاي دوگانه خرقان، كاروانسراي محمد آباد، كاروانسراي آوج، كاروانسراي هجيب، منطقه تاريخي سگزآباد، تپه زاغه و تپه قبرستان از ديدني‌هاي اين شهرستان هستند.

راه‌هاي شهرستان
جاده آسفالته بوئين زهرا كرج جاده آسفالته بوئين زهرا-ساوه جاده آسفالته بوئين زهرا-قزوين جاده آسفالته اي كه به رزن وتاكستان وابهر مي‌رود

محمديه قزوين - آكا ايران

شهر محمديه ( زيباشهر ) از توابع شهرستان البرز استان قزوين ، در 15 كيلومتري شرق شهرستان قزوين حدفاصل جاده ترانزيت تهران - قزوين و بزرگراه تهران - زنجان با دسترسي مطلوب به شرايانهاي تجاري و نيز خطوط ريلي در سالهاي اول انقلاب بنيان ساخت آن نهاده شد. هسته اوليه اين شهر با دو خيابان شرقي و غربي به نامهاي حافظ و سعدي بوده و پس از آن با مديريت سازمان مسكن و شهرسازي استان قزوين اساس توسعه آن تحت عنوان شهرك باورس طرح ريزي و آغاز گرديد.

 از آنجا كه اين شهر با عملكرد خوابگاهي و استقرار شهركهاي صنعتي البرز و كاسپين و نيز كارخانجات توليدي حومه در مجاورت آن جاذب جمعيت كارگر و كارمندي صنايع گرديده ، لذا هسته ابتدايي آن نيز با تعاوني هاي مسكن كارگري آغاز و در نهايت در سال 1374 شهرداري اعلام موجوديت نمود و با حسن اجراي مقررات و قوانين توسعه كالبدي : امواج توسعه آن به كنترل مديريت شهري در آمد و مناطق 1 و 2 و 3 و 4 و 5 و 6 طي مدت 12 سال يكي پس از ديگري با نظارت فني و اجراي ضوابط شهري متولد و پا به عرصه وجود گذاشتند و پذيرش جمعيت سرريز مركز استان قزوين و نيز كاركنان شركتهاي جديدالتأسيس ، مسووليت مديريت شهري را افزونتر و نهايتاً درجه شهرداري محمديه را به 7رساند.شهر محمديه به علت ويژگيهاي منحصر به فرد كالبدي و تلاش مستمر شهرداري و شوراي شهر و نيز همدلي دفتر فني استانداري و سازمان مسكن و شهرسازي استان و ديگر مسوولين ذيربط در توسعه معقول ساختاري آن ، اين شهر را به نقطه پايلوت بسياري از طرحهاي مطالعاتي و اجرايي مبدل نموده ، بطوريكه در بسياري از جهات از جمله خدمات ويژه شهري و اجراي ضوابط به يكي از شهرهاي برتر كشور و بهترين شهر استان قزوين تبديل نموده و چون نگيني درخشان در عرصه شهرسازي استان و منطقه خودنمايي مي كند. دسترسي مطلوب شهروندان به خدمات مختلف ، افزايش سرانه هاي خدماتي از جمله فضاي سبز ، عمران ، خدمات شهري ، ورزشي و فرهنگي و ديگر جاذبه هاي شهري موقعيت ويژه اي به شهر محمديه بخشيده و توسعه روزافزون آن در ارتفاع و افق مديران و مسوولان را بر آن داشت تا بامكان يابي فاز 2توسعه اين شهر (شمال اتوبان) پذيراي اسكان خيل مهاجران شهري در افق طرح هاي خود باشد

 

خاكعلي قزوين - آكا ايران

خاكعلي را بيشتر بشناسيم

خاكعلي يكي از شهرهاي استان قزوين ايران است. اين شهر در بخش بشاريات شهرستان آبيك قرار دارد. جمعيت خاكعلي طبق سرشماري سال ۱۳۸۵، برابر با ۳٫۱۴۶ نفر بوده است

 

مردم اين منطقه و مناطق اطراف آن به زبان تاتي صحبت مي‌كنند. زبان تاتي يكي از كهن ترين زبانهاي ايراني است، كه متاسفانه مطالعه علمي هر چند كوچكي در مورد آن در كشورمان صورت نگرفته و اين زبان كهن در معرض از بين رفتن قرار دارد. اين زبان، زبان رايج منطقه آذربايجان فعلي در دوران پيش از اسلام بوده‌است. گرداگرد دانسفهان را روستاهاي ترك‌زبان احاطه كرده‌اند.


مطالب مشابه :


مشهد به همدان مسير اول ودوم1223كيلومتر ،مسیر سوم 1251کیلومتر؛مسير چهارم 1278 كيلومتر

و از آبيك به قزوين(59 رزن تا مشهد مقدس۱۱۶۸ كيلومتر است و فاصله رزن تا همدان




شهرستان رزن

روستای شهید پرور نیرشهرستان رزن و بين مدار 35 و 12 تا 35 و 43 عرض شمالي فاصله ۸۵




تلفيق MCDM و GIS در مکان يابى محل دفن پسماندهاى ويژه با تاکيد بر منابع آب

به مکان يابى محل دفن پسماندهاى ويژه، در استان همدان، در محدوده رزن تا 35 درجه و 40 قزوين




دیدنیهای قزوین

درازاي قلعه حدود 120 متر و پهناي آن بين 10 تا 35 قزوين در فاصله ۱۴۰ اي كه به رزن




امامزاده ها در درجزين

، واقع‌ در روستاي‌ درگزين‌ در فاصلة 5 كيلومتري تا چند دهة همدان ـ قزوين و




موقعیت جغرافیایی قاراقان (خرقان[قاراقان]: [ خ َ رَ ] (اِخ ) qaraqan

در فاصله پانصد متری تا امروز هیچ دهستان خرقان در قسمت جنوب غربي قزوين قرار دارد و




برچسب :