تیراندازی با اسلحه


ورزش تیراندازی (به انگلیسیShooting sport) یک ورزش رقابتی براساس دقت و سرعت است که به وسیله تفنگ (تفنگ، تپانچه و بادی) انجام می‌شود.
این ورزش در رده‌ها و رشته‌های مختلفی برگزار می‌شود که در سه وضعیت خوابیده، نشسته و ایستاده برگزار می‌شود.

تیراندازی از ورزش‌های اصلی بازی‌های المپیک است و از اولین دوره آن یعنی ۱۸۹۶ میلادی برگزار شده است.


 images?q=tbn:ANd9GcQJQ2eai_tnYT2fqSPyNA5هر کس تيراندازی بداند و آن را ترک کند، يکی از نعمت ها را ترک کرده است . اين يکی از حديث های معروف پيامبر(ص) در خصوص تأکيد بر تيراندازی است، ورزشی که در کنار اسب سواری هميشه مورد تأکيد پيامبر و ائمه بوده است، علاقه امامان به تيراندازی و ورزش های ديگر هم به حدی بوده که امام محمدباقر(ع) يکی از بهترين تيراندازان روزگار خود بوده است، به صورتی که تير را روی تيرمی زدند، به همين دليل است که روز تولد امام محمدباقر را روز تيراندازی ناميده اند.
به گفته"هردوت" مورخ يوناني ، ايرانيان داراي چهار صفت ممتاز بودند . جوانمرد بودند ، راست ميگفتند ، راست به اسب مي نشستند و راست تير مي انداختند.
ويژگي هايي که يک ايراني را از مردمان ساير ملل جهان تميز ميداد. در کتاب حماسي ملي شاهنامه فردوسي اشعاري وجود دارد که حاکي از نقش تير اندازي در بين ايرانيان قديم و جنگهاي آنان بوده است و بارها از حاکمان ، دليران و رزم آوراني نام ميبرد که در هنگام بزم و شکار، براي سرگرمي خود و مشاهده قدرت و جسارت شاهزادگان و ديگر نام آوران مسابقات تيراندازي را تشکيل داده و برندگان آن را با دريافت جوايز مفتخر مينمودند.

نخستين باشگاه تير اندازي در قرن سيزدهم و چهاردهم ميلادي توسط آلماني ها راه اندازي شد که عضويت در آن فقط به مردان محدود ميشد. اولين مسابقات تير اندازي قهرماني جهان در سال 1897 ميلادي توسط باشگاه تير اندازي ليون فرانسه به مناسبت جشن بيست و پنجمين سال تاسيس باشگاه در مسافت 300متر برگزار گرديد.

آشنایی با ورزش تیراندازی با اسلحه

در رقابت‌های تیراندازی معمولا" از 3 نوع اسلحه شامل طپانچه، تفنگ و تفنگ شکاری استفاده می‌شود

هر کدام از این سلاح‌ها قوانین مربوط به خود را دارد و به حالت‌های ایستاده، دارزکش و به زانو شلیک می‌شود.
مسابقات تیراندازی با طپانچه به 3 نوع شلیک با طپانچه سریع انفجار (60 گلوله از فاصله 25 متری) شلیک با طپانچه آزاد (60 گلوله از فاصله 50 متری) و شلیک با طپانچه بادی (60 گلوله از فاصله 10 متری) تقسیم می‌شود.
میدان‌های تیر ممکن است در فضای باز یا سر پوشیده پیش‌بینی شود. موانع تیراندازی در میدان تیر 50 متری ابعادی معادل حد اقل 6/1 ×5/2 متر دارد.
در میدان تیر 25 متری، ابعاد موضوع تیراندازی ممکن است تا 5/1 ×5/1 متر کاهش یابد. فضای داوران و هیئت ژوری در پشت خط آتش به عرض حد اقل 5/1 متر در نظر گرفته می‌شود.
ارتفاع سقف در محل سکوی تیراندازی باید به اندازه کافی بلند باشد تا گاز باروت و پرتاب پوکه طپانچه برای تیرانداز و داور ایجاد خطر نکند.

تماشاچیان ممکن است در مکانی در فاصله 25/4 متری پشت خطوط آتش بصورت ایستاده و یا نشسته رو به روی صندلی‌های قابل حمل به تماشا بپردازند. در این فضا بطور کلی صرف هر نوع خوراکی و نوشیدنی غیر مجاز می‌باشد.


 تجهیزات مورد نیاز:
هدف: هدف‌ها باید به گونه‌ای شماره‌گذاری شوند که با چشم غیرمسلح قابل رویت باشند.
چهار چوب هدف در میادین 25 متری باید به گونه‌ای طراحی شود که امکان چرخش سریع آن تا حدود 90 درجه امکان پذیر باشد.
در مسابقات بین‌المللی استفاده از مکانیزم‌های اتوماتیک که با فشار هوا یا فنر و وسایل دیگر کار می‌کند چرخش همزمان هدف‌ها میسر می‌شود.
انواع سیستم‌های هدف عبارتند از:
چرخشی یا محوری
تغییر مکان یا انتقالی
هدف کبوتر سفالی
صوتی برای نشان دادن صحت یا خطای هدف
 
تاریخچه

تيراندازي با تفنگ بادي از جديد ترين رشته هايي است که در برنامه فدراسيون جهاني گنجانده شده است. در اوايل قرن بيستم ميلادي تيراندازي با تفنگ بادي در بسياري از کشور ها رواج يافت اما نه به عنوان يک رشته رقابتي در سطح بين المللي.
images?q=tbn:ANd9GcQuyzOYRhSX_iiNniWoQmvتا اينکه در 1958 ميلادي کارل آگوست لارسن (دبير کل فدراسيون جهاني تيراندازي در سالهاي 1960- 1947) رشته تفنگ بادي را به عنوان رشته اي که مي توانست جايگزين مناسبي براي رشته هاي خفيف باشد معرفي کرد.
تا آن زمان مسابقات تيراندازي در اين رشته در برخي از کشور ها انجام مي گرفت اما تحقق خواسته او تا 1970 ميلادي که مسابقات قهرماني جهان در اين رشته برگزار شد به طول انجاميد. لارسن که در سال 1971 ميلادي درگذشت. وي سرانجام شاهد بر گزاري اين رشته ورزشي در برنامه رقابت هاي بين المللي بود. در سومين دوره بازي هاي آسيايي 1958 ميلادي اين رشته براي اولين بار به صورت سه وضعيت برگزار شد.
در 1966 ميلادي اولين دوره مسابقات اروپايي اين رشته در ويس بادن آلمان بر گزارشد. در اين مسابقات 80 تيرانداز در قالب 18 تيم حضور داشتند. در رده بندي تيمي سوييس با کسب 1532 امتياز به مقام قهرماني رسيد و گ.کوميت از آلمان با کسب 385 امتياز عنوان نخست اين مسابقات را به خود اختصاص داد.

فدراسيون تيراندازي آلمان در 1966 ميلادي کارت هدف جديدي را براي اين رشته طراحي وپيشنهاد کرد. در 1970 ميلادي با معرفي اين کارت رکورد هاي اين رشته دستخوش تحول تازه اي شد. از کارت هدف جديد در اولين دوره مسابقات قهرماني جهان در فونکس آريزونا استفاده شد. در اين مسابقات 93 تيرانداز در قالب 20 تيم حضور داشتند. کشور آلمان با کسب 1512 امتياز مقام اول تيمي را از آن خود کرد و در رده بندي انفرادي گ.کاسترمان از آلمان با کسب 387 امتياز نفر اول شد.


images?q=tbn:ANd9GcSVwdkDRM5wR9amsKWXmumدر سالهاي نخست تعداد 40 تير در اين رشته شليک مي شد اما از 1981 ميلادي به بعد در رقابت مردان اين تعداد به 60 تير افزايش يافت و هم رديف با رشته هاي ديگر (از نظر تعداد تير) قرار گرفت. رشته تفنگ بادي نيز در 1984 ميلادي به برنامه رقابت هاي المپيک افزوده شد.
تيم ملي مردان کشورمان براي اولين بار پس از القلاب شکوهمند اسلامي ايران در1366 شمسي (1987ميلادي) در مسابقات تير اندازي قهرماني آسيا شرکت کرد. تيم ملي بانوان کشورمان نيز در 1369 شمسي (1990 ميلادي) در بازي هاي آسيايي پکن حظور يافت.
 
رشته های مختلف تیر اندازی :
داخل سالن :

1- 50 متر تفنگ درازکش مردان (Men’s 50m Rifle Prone)
2- 50 متر تفنگ 3 وضعیت مردان (Men’s 50m Rifle 3 Positions) (درازکش-ایستاده- زانو زده)
3- 10 متر تفنگ بادی مردان (Men’s 10m Air Rifle)
4- 50 متر تپانچه مردان (Men’s 50m Pistol)
5- 25 متر تپانچه سریع مردان (Men’s 25m Rapid Fire Pistol)
6- 10 متر تپانچه بادی مردان (Men’s 10m Air Pistol)
7- 10 متر هدف متحرک مردان (Men’s 10m Running Target) (سیبل ثابت نیست)
8- 50 متر تفنگ 3 وضعیت زنان (Women’s 50m Rifle 3 Positions)
9- 10 متر تفنگ بادی زنان (Women’s 10m Air Rifle)
10- 25 متر تپانچه زنان (Women’s 50m Pistol)
11- 10 متر تپانچه بادی مردان (Men’s 10m Air Pistol)
 
اهداف پروازی خارج از سالن با تفنگ شکاری :
12- تراپ مردان (Men’s Trap)
13- تراپ دوبل مردان (Men’s Double Trap)
14- اسکیت مردان (Men’s Skeet)
15- تراپ زنان (Women’s Trap)
16- تراپ دوبل زنان (Women’s Double Trap)
17- اسکیت زنان (Women’s Skeet)
 
17  رشته بالا رشته های المپیک هستند. اما 4 رشته دیگر هم وجود دارند که در بازیهای آسیایی انجام می گیرند.
18- 50 متر تفنگ درازکش زنان (Women’s 50m Rifle Prone)
19- 10 متر هدف متحرک زنان (Women’s 10m Running Target)
20- 25 متر تپانچه استاندارد مردان (Men’s 25m Standard Pistol)
21- 25 متر تپانچه مرکز مردان (Men’s 25m Center Fire Pistol)
 
در بازیهای آسیایی این 21 رشته هم بصورت انفرادی و هم بصورت تیمی برگزار می شوند و در جمع 42 مدال طلا وجود دارد.
 
مسابقات داخل سالن :

در اکثر مسابقات داخل سالن تیر اندازان در مرحله مقدماتی 6 نوبت تیر اندازی دارند (در زنان 4 نوبت) دارند و در هر نوبت 10 تیر شلیک می کنند. حداکثر امتیاز کسب شده در مرحله مقدماتی 600 امتیاز است که در بطور معمول قهرمانان در اکثر رشته ها بیش از 590 امتیاز کسب می کنند. سیبل تیر اندازی در دور مقدماتی بگونه ای است که امتیازات اعداد صحیح بین 0 تا 10 هستند. در پایان دور مقدماتی 8 نفر اول بدور نهایی راه پیدا می کنند.(در برخی رشته ها 6 نفر) اگر امتیازات افراد در دور مقدماتی مساوی باشد ، تیر اندازی در مقام بالاتر قرار می گیرد که در نوبت 6 ام امتیاز بالاتری داشته باشد.


tir5.jpgدر دور فینال تیر اندازان یکدور دیگر تیر اندازی می کنند تا با جمع شدن با امتیازات دور مقدماتی نفرات برتر مشخص شوند. در دور فینال امتیازات تا یک عدد اعشار محاسبه شده و در صورت تساوی امتیازات ، تیراندازان یک تیر اضافه (Shoot Off) شلیک می کنند تا مقامهای آنان مشخص شود.
 
مسابقات اهداف پروازی با تفنگ شکاری :
در این 3 رشته (تراپ ، تراپ دوبل و اسکیت) بشقابهایی صورتی رنگ از پایین رها شده و تیر اندازان باید بشقابها را بزنند. (هر بشقاب 1 امتیاز) در تراپ بشقابها بصورت تکی و در تراپ دوبل بصورت جفتی هستند. رشته اسکیت هم ترکیبی از هر دو رشته است. مسابقات مقدماتی در 3 دور (5 دور در تراپ و اسکیت مردان) برگزار شده و در هر دور 25 بشقاب هدف گیری می شود. (در تراپ دوبل 25 ضربدر 2)
images?q=tbn:ANd9GcRKCYoYKo2WA9vXJKRwwguهمواره 6 نفر برتر به فینال می رسند و در فینال یک دور دیگر تیر اندازی می کنند و در مجموع نفرات برتر مشخص می شوند. در صورت تساوی امتیازات (هم در دور مقدماتی و هم در فینال) مرحله Shoot offاجرا می شود. (مانند ضربات پنالتی فوتبال) کسب مدال در اهداف پروازی بسیار دشوار است ، برای مثال آلکسی آلیپوف از روسیه در المپیک آتن در رشته تراپ مردان از 150 بشقاب هدف گیری شده ، تنها یکبار خطا کرد !!!!
کشورهای چین ، روسیه ، امریکا ، آلمان و ایتالیا تیمهای مطرح تیر اندازی هستند. البته در بخش تفنگ شکاری که مسابقات مفرح تر و پرطرفدارتر است ، کشورهای عربی بسیار قدرتمند هستند.
 

تیر اندازی در ایران :

10823728.jpg

بسیاری از رشته های تیر اندازی در ایران فعال هستند ولی بخش اهداف پروازی بتازگی راه اندازی شده است. حاصل سالها حضور ایران در مسابقات آسیایی تنها یک مدال برنز رشته هدف متحرک تیمی زنان در بازیهای آسیایی بوسان 2002 است که در میان تنها 3 تیم بدست آمد ، در حالیکه امتیازات تیم ایران نصف امتیازات دو تیم چین و کره جنوبی بود. ایران در 3 دوره اخیر المپیک همواره یک شرکت کننده زن را با استفاده از Wild Card (سهمیه آزاد) شرکت داده که بهترین نتیجه (عنوان 28 ام) توسط نسیم حسن پور در المپیک آتن بدست آمد. بطور کلی در این رشته ورزشی در ایران سطح زنان بسیار بالاتر از مردان است.
 
انواع اسلحه ها
تپانچه بادي

 

smk25-new-4f75aa8a5f82f.jpg

تيراندازي با تپانچه بادي از جديد ترين رشته هايي است که در برنامه فدراسيون جهاني گنجانده شده است. در 1970 ميلادي تيراندازي با تپانچه بادي در فونکس آريزونا معرفي شد. تيراندازي با اسلحه بادي تاريخچه اي بسيار طولاني داري. از اوايل 1903 ميلادي مسابقاتي با اسلحه بادي و گازي برگزار شد که باعث پيشرفت اين رشته شد. تا سال هاي اخير قهرمانان تيراندازي از اين سلاح استفاده نمي کردند و شرکت در اين رقابت ها را مجاز نمي دانستند واين اسلحه را تفريحي تلقي مي کردند
ساخت اسلحه پيستوني وفنري مجهز به طور قابل توجهي چهره اين ورزش را عوض کرد. سلاح هاي جديد با همان دقت واستحکام  تفنگ وتپانچه خفيف طراحي شده بود. ارزان بودن نوع مهمات اين سلاح ها و سهولت ايجاد سالن هاي تيراندازي در سالن هاي ورزشي حتي در خانه ها. تيراندازاني را که تا پيش از اين تنها به رشته هاي ديگر علاقه مند بودند به سمت اين رشته جذب کرد.
در مسابقات جهاني فونکس آريزونا 218 تيرانداز در قالب 49 تيم در اين رشته شرکت کرد. اولين قهرمان اين رشته در رقابت مردان کورنل تاروستواري از مجارستان ودر رقابت زنان مي جرسالي کارول از آمريکا بود. رشته تپانچه بادي در تمام مسابقات بين المللي برگزار مي شود. بعد از مسابقات جهاني 1978 ميلادي در کره هيأت اجرايي فدراسيون جهاني تيراندازي برگزاري مسابقاتي را در اين رشته به طور جداگانه در زماني بين مسابقات جهاني تصويب کرد. نخست تعداد تير در اين رشته 40 تير بود اما از 1981 ميلادي در رقابت مردان اين تعداد به 60 تير افزايش يافت وهم رديف با رشته هاي ديگر (از نظر تعداد تير) قرار گرفت (اگر چه در رقابت زنان تعداد تير همان 40 تير باقي ماند)
 5700_NpAdvHover.jpgاستفاده از هر نوع تپانجه بادي  کاليبر 4.5 (77/0) که با هوا يا گاز متراکم مي شود وبا مقررات عمومي
(در زير آمده) مغايرت نداشته باشد مجاز تلقي مي گردد.
1 .  وزن سلاح همراه با تمامي قطعات آن نبايد بيش از 1500 گرم    31b 5.5oz  بيشتر باشد.
2 . وزن ماشه نبايد از 500 گرم 11b 1.5oz کمتر باشد. (در مسابقات وزن ماشه را آزمايش مي کنند)
3 . هيچ قسمتي از قبضه نبايد دور دست بپيچد. (بر خلاف تپانچه آزاد وتپانچه آتش سريع)
4 . زاويه قبضه وقسمتي که دست بر روي آن قرار مي گيرد نبايد کمتر از 90 درجه باشد.
5 .  گودي آن قسمت از تپانجه که بين شست وانگشت سبابه قرار مي گيرد نبايد بيشتر از 30 ميلي متر باشد.
6 . ابعاد سلاح از نظر طول، ارتفاع وعرض بايد به گونه اي باشد که در داخل جعبه اي به ابعاد (cm50 در 200 در 420) است، قرار گيرد.
 

تکنيک در تيراندازي با تپانچه بادي

%D8%B5%D9%81%D8%A7%D8%B1%DB%8C.jpg

تپانچه بادي با تپانچه هاي ديگر در مسابقات ISSF استفاده مي شود از نظر نيروي محرکه متفاوت است. مکانيسم سلاح به گونه اي طراحي شده است که هواي متراکم شده يا گاز، ساچمه را به حرکت در مي آورد.
به همين دليل بر سرعت ساچمه در هنگام خروج از لوله سلاح اثر مي گزارد. دشتاب خروجي ساچمه در سلاح بادي بسيار کند تر از سلاح هاي گرم است وبه همين دليل براي جبران چنين محدوديتي تکنيک هاي خاصي را بايد به کار گرفت. در غير اين صورت موفقيت در اين رشته بدست نخواهد آمد.
 
حالت گيري

تيراندازي در اين رشته در محدوده زماني معين انجام مي گيرد، بنا براين بايد به صورت راحت ودور از هرگونه  فشار و کشيدگي باشد تا باعث خستگي وناپايداري در حالت گيري نشود.

IMAGE634839369484314544.jpg

 سعي کنيد هميشه حالت گيري يک نواختي داشته باشيد چون حالت گيري شما هنگام تعويض کارت هدف به هم مي خورد.

 

فضاي هدف گيري ونشانه روي

شما نمي توانيد سلاح را در دستانتان کاملا بي حرکت نگه داريد، بنابراين براي درست به هدف زدن مي توانيد از روش لحظه اي براي شليک استفاده کرد. البته براي بهتر به هدف خوردن تير زمان بيشتري احتياج است تا به طور صحيح ودقيق نشانه روي کنيد وماشه را بچکانيد. در نتيجه خلال چنين زماني سلاح در محدوده هدف حرکت مي کند. اين حرکت بايد در فضايي پايين تر از هدف انجام گيرد که اصلاح آن را فضاي هدف گيري مي ناميم. نقطه اي را در زير سياهي هدف در نظر بگيريد و يک فاصله پهن وسفيد بين عناصر ديد ولبه پاييني سياهي پيدا کنيد.

2010_10_15-2010_10_15_13_46_51-jpg-34151

با کسب مهارت هاي بيشتر در تيراندازي، حرکت سلاح نيز کمتر مي شود و در نتيجه فضاي هدف گيري (محدوده حرکت سلاح) نيز با کم شدن حرکت سلاح رفته رفته کاهش مي يابد.توجه به عناصر ديد وتطبيق ميزان فواصل درست آنها شما را تا حد زيادي کمک مي کند.
 
لوازم
در رشته تپانچه بادي داشتن لباس مخصوص اين رشته  (کفش، گوشي، عينک، کلاه و...) از اهميت بالايي برخوردار است.
داشتن اين امکانات در اين رشته بسيار مفيد وتقريبا مي توان گفت که بدون آن تيراندازي بسيار مشکل وسخت خواهد بود.
 

قوانين و مقررات فني مسابقات تيراندازي

1 - اين مسابقات بر اساس قوانين   ISSFواين دستورالعمل برگزار مي شود

2 - مسابقات در دو ماده ورزشي تفنگ و طپانچه بادي بر اساس جدول برگزار خواهد شد.
3 - هرتيم متشكل از حداكثر 6 تيرانداز، 3 نفر در رشته طپانچه و 3 نفر تفنگ با دي، يك سرپرست و يك مربي جمعاً 8 نفر خواهد بود.
4 - كليه تيراندازان بايد توانايي تيراندازي به صورت ايمن و صحيح را داشته باشند . لذا در صورت بروز هر مشكلي مسئوليت آن به عهده مربيان و سرپرستان خواهد بود.
5 - هر تيم مجاز به شركت در يك ماده ورزشي خواهد بود.
مواد ورزشي بر طبق جدول ذيل برگزار خواهد شد.
6 -  كليه تيم ها بايد بر اساس جدول ارنج تيمي اسامي و مشخصات فردي تيراندازان، مربي وسرپرست را حداقل 20 روز قبل از مسابقات به ستاد برگزاري اعلام دارند.
برگه ارنج تيم تيراندازي دانشگاه
ماده ورزش نام ورزشكار توضيحات
تفنگ بادي
طپانچه بادي
مربي سرپرست
7 - مسابقات به صورت انفرادي و تيمي برگزار خواهد شد و به نفرات اول تا سوم در هر ماده ورزشي در بخش انفرادي و تيمي حكم قهرماني و مدال اهداء خواهد شد.
8 -  هنگام اجراي مسابقه كليه تيراندازان، مربيان و داوران بايد كارت شناسائي صادره از سوي پذيرش مسابقات را همراه داشته باشند در صورت نداشتن كارت شناسايي مسابقات مجازبه شركت نخواهند بود.
9 - كليه تيراندازان بر اساس جدول زمان بندي مسابقات بايد حداقل 30 دقيقه قبل از شروع مسابقه در ميدان حضور داشته باشند.
10 - مسابقات بر اساس جدول زمانبندي راس ساعت مقرر برگزار خواهد شد، در صورت تاخيرتيراندازدرخط مسابقه،اززمان باقيمانده خود استفاده خواهدكرد
11 - كليه تيراندازان ميتوانندازسلاح وتجهيزات شخصي اعم ازسلاح لباس ساچمه،كفش واستفاده كنند لذا مسئولين برگزاري مسابقات درقبال تحويل سلاح وتجهيزات هيچگونه مسئوليتي نخواهند داشت
12 - يك روز قبل از برگزاري مسابقات جلسه فني با حضور مربيان يا سرپرستان تيم توسط سرپرست فني مسابقات تشكيل تصميم گيري نسبت به موارد پيش بيني نشده اتخاذ تصميم خواهدشد
13 - كليه اعتراضات بايد به صورت كتبي توسط مربي يا سرپرست تيم قبل از پايان زمان مقرر برتسليم كميته فني مسابقات گردد. لذا هيچگونه اعتراض شفاهي پذيرفته نخواهد ISSF اساس قوانين شد.
14 - هر گونه اعتراض شفاهي يا رفتار غير ورزشي توسط تيراندازان يا هيئت همراه منتسب به تيم مي تواند منجر به صدور اخطار عليه تيرانداز يا تيم گردد.
15 - اعضاي كميته فني مسابقات تيراندازي:
الف- سرپرست فني مسابقات.
ب- سرداور مسابقات.
ج- يك نفر از ميان مربيان يا سرپرستان تيم هاي شركت كننده كه با راي سرپرستان و مربيان تيمهاي حاضر در جلسه فني برگزيده خواهد شد.
16 -  شرح وظايف كميته فني مسابقات تيراندازي
الف- تصميم گيري در خصوص موارد پيش بيني نشده هنگام برگزاري مسابقات
ب- رسيدگي به اعتراضات كتبي تيم ها
17 -  نحوه توزيع مدال و حكم قهرماني
الف- به نفرات اول تا سوم در هر ماده ورزشي مدال و حكم قهرماني در محل مسابقات اهداءخواهد شد.
ب- در رشته تيمي مواد ورزشي به 3 نفر هر يك از تيم هاي اول تا سوم حكم قهرماني و مدال
اهداء خواهد شد و در محاسبه يك مدال محسوب خواهد شد.
ج- رده بندي كلي مسابقات بر اساس امتياز مدال خواهد بود.
مقام اول = 7 امتياز ، مقام دوم = 5 امتياز  ، مقام سوم= 4 امتياز  ، مقام چهارم = 3 امتياز ،
مقام پنجم = 2 امتياز  ، مقام ششم = 1 امتياز
 
 عناوين كسب شده در تيراندازي 
خانم الهه احمدي
 الهه احمدی در فینال تیراندازی در ماده‌ی 50 متر سه وضعیت پس از حریف چینی به مدال نقره رسید. این چهارمین مدال نقره کاروان ایران بود. احمدی در این پیکار با 582 امتیاز دوم شد و گردن آویز نقره را به دست آورد. در این ماده وانگ از چین با 584 امتیاز مدال طلا را به دست آورد. وو لیونگ ژی دیگر تیرانداز چینی هم پس از احمدی با 578 امتیاز سوم شد و نشان برنز را صاحب شد.
صفیه صحراگرد
بانوی تیرانداز ایران اولین مدال برنز پلیس‌های جهان را کسب کرد
دومین روز از نخستین دوره مسابقات تیراندازی قهرمانی پلیس های جهان در کویت با کسب اولین مدال ایران توسط صفیه صحراگرد در تفنگ بادی 10 متر و قرار گرفتن سه نماینده کشورمان در رده های دوازدهم، بیستم و بیست وچهارم پیگیری شد.
 در این روز در ماده تفنگ بادی 10 متر بانوان ستوان دوم صفیه صحراگرد موفق شد با 5/496 امتیاز اولین مدال برنز کشورمان را در این رقابتها بدست آورد. در این بخش تیراندازانی از کویت و قزاقستان اول و دوم شدند. ستوان سوم زینب نجاریان دومین نماینده کشورمان نیز در میان 46 شرکت کننده در این ماده در رده بیستم مسابقات قهرمانی جهان ایستاد.
مه لقا جام بزرگ
مه لقا جام بزرگ با 18 سال سن در حالي كه مي‌توانست در رده جوانان شركت كند، با حضور در رده بزرگسالان به عنوان جوان‌ترين ورزشكار اين رده سني شناخته شد.
مه‌لقا جام بزرگ با اختلاف تنها 0،8 امتياز نسبت به نفر سوم مسابقات تفنگ بادي 10 متر با اينكه از رسيدن به مدال برنز مسابقات تيراندازي قهرماني جهان بازماند، اما به دليل توزيع سهميه المپيك بين 6 تيرانداز برتر مسابقات به عنوان نخستين ورزشكار ايران سهميه المپيك 2012 لندن را به دست آورد.
جام بزرگ در رشته تفنگ بادي 10 متر در مرحله مقدماتي با كسب امتياز 397 در رده ششم قرار گرفت و با صعود به فينال مسابقات براي نخستين بار در تاريخ رقابت‌هاي قهرماني جهان دست به افتخار بزرگي زد.
تيرانداز ايراني پس از اينكه در شرايط برابر با تيرانداز 5 كشور ديگر قرار گرفت در تير حذفي يا شوت‌آف به مصاف حريفان رفت كه در اين مرحله نيز با امتياز 51،5 به عنوان نفر نخست به جمع 8 تيرانداز برتر جهان راه پيدا كرد.
در مرحله فينال نيز جام‌برزگ كه تا تيرهاي پاياني در رتبه ششم جهان قرار داشت، در راند آخر با عملكردي درخشان 2 پله صعود كرد.
در اين رشته الهه احمدي، قهرمان سوم جهان در چين با امتياز 394 سي و دوم شد و نرجس امامقلي با 392 امتياز در جايگاه پنجاه و نهم ايستاد.
جام‌بزرگ كه در ابتداي سال جاري در استراليا به مقام پنجم دست يافت، همراه با 2 تيرانداز چيني و 2 تيرانداز آلماني و تيراندازاني از آمريكا، ايتاليا و بلغارستان به فينال رسيده بود كه در اين بين 2 تيرانداز چيني مقام‌هاي قهرماني و نايب قهرماني را به دست آوردند و تيرانداز ايتاليايي در حالي با 501 امتياز مدال برنز را كسب كرد كه جام بزرگ با امتياز 500،2 با اختلاف تنها 0،8 در رده چهارم قرار گرفت.
 

اشاره مختصر به مسابقات تير اندازي و تشکيل فدراسيون هاي آسيايي و جهاني

450x298_q75.jpg

1) اولين مسابقات تير اندازي در دنيا در سال 1872 در ايالت پنسيلوانيا امريکا بر گزار گرديد که تعداد محدودي تماشاچي داشت.

2) اولين فدراسيون جهاني تير اندازي در سال 1886 در فرانسه تشکيل گرديد و باني آن دان يل مري لون رئيس ديوان عالي فرانسه بود.
3) اولين رئيس فدراسيون جهاني تير اندازي، دکتر کورت هافلر بود.
4) رئيس فعلي فدراسيون جهاني تيراندازي اولکريوو اسکواررانا اهل مکزيک ميباشد و مقر فدراسيون جهاني نيز در شهر مونيخ آلمان است.
5) کنفدراسيون تير اندازي آسيا در ششم نوامبر سال 1966 تشکيل شد و رئيس فعلي آن شيخ سلمان الصباح اهل کويت ميباشد که مقر کنفدراسيون آسيا نيز در کشور کويت است.
6) اولين دوره مسابقات قهرماني آسيا در جولاي 1967 در شهر توکيو ژاپن انجام شد.
7) اولين حظور تيراندازان ايران در مسابقات بين المللي در بازيهاي آسيايي 1974 تهران بود که با 14 تير انداز در آن شرکت کردند.
 



مطالب مشابه :


آشنایی مقدماتی با ورزش تیراندازی

از تیراندازی با کمان که بگذریم ، انواع سلاحها به شکل تفنگها و تپانچه های گوناگون برای




رشته های تیراندازی بادی

تیراندازی - رشته های سلاحهای بادی ورزشی در دو نوع تفنگ و تپانچه با کالیبر 4.5 میلیمتر (0.177




تفنگ یا تپانچه ؟

تیراندازی - تفنگ یا تپانچه ؟ - آموزش تیراندازی و راهنمایی در زمینه تیراندازی ورزشی (کلیک کنید!)




تکنیک در تیراندازی با تپانچه بادی

آموزش تیراندازی - تکنیک در تیراندازی با تپانچه بادی - تیراندازی بهترین ورزش بهترین تفریح




مربیگری درجه 3 تیراندازی با تفنگ و تپانچه

شرکت قیزیل اوخ ارس - مربیگری درجه 3 تیراندازی با تفنگ و تپانچه - توضیح رشته تیراندازی




تیراندازی با اسلحه

ورزش و ارزش - تیراندازی با اسلحه - معرفی و آشنایی با رشته های مختلف ورزشی




دسته بندی رشته های رسمی تیراندازی

تیراندازی - دسته بندی با تفنگهای بادی، خفیف مسابقات تپانچه (Pistol) با انواع گوناگونی از




سیبل مخصوص تیراندازی با تفنگ بادی

شرکت قیزیل اوخ ارس - سیبل مخصوص تیراندازی با تفنگ بادی کفش مخصوص تیراندازی با تپانچه.




برچسب :