مشکلات کولر خودرو

مشکلات کولر خودرو

 

 

  مقدمه :

انسان از بدو پیدایش همواره در جست وجوی بهبود زندگی و رفاه و آسایش خود بوده و با گذشت زمان  و کسب تجربیات پی در پی راه زندگی را هموارکرده و تکامل داده است . انسان توسط قوه تفکرکه خداوند درون وجود او نهاده در زمانهای مختلف چه از دورانی که در میان غارها و جنگلها زندگی می کرده و چه امروز که در شهرهای پیشرفته و صنعتی به زندگی خود ادامه می دهد با کسب تجربیات متعدد همواره در جهت تکامل حرکت صعودی داشته است .  امروزه می بینیم که شرایط زندگی و حتی سیستم فیزیکی و جسمی ما انسانها نیز با دوران قبل تفاوت چشمگیری پیدا کرده و این امر به وضوح در زندگی ما قابل لمس است. به عنوان مثال داشتن یک وسیله خنک کننده مثل کولرهای گازی در زندگی امروزی خانواده ها یک امر ضروری و غیر قابل اجتناب است یعنی اگر کمی دقت کنیم می بینیم که خوابیدن،استراحت کردن و حتی اقامت در یک محیط که فاقد لوازم خنک کننده (مخصوصا در مناطق گرمسیری) باشد غیر قابل تحمل و قبول است و با این مقدمه در این زمینه به موضوع داشتن یک فضای خنک و مطبوع در فصل گرما خصوصا در مناطق گرمسیری می پردازیم.


تاریخچه اختراع کولرهای ماشین:

انسان که همواره در زندگی نیازمند حرکت وجابجایی از مکانی به مکان دیگر بوده،از دیر باز به فکر اختراع وسیله نقلیه جهت جابجایی بار و مسافر بوده و در این زمینه نیز پیشرفتهای بسیاری داشته که امروزه به وضوح قابل مشاهده میباشند . استفاده از هواپیماهای مدرن،کشتیهای بزرگ وهمچنین اتومبیل های مدرن امروزی حاصل تلاش و تجربیات پی در پی انسان از دیر باز تا به حال بوده است . به وجود آوردن یک محیط قابل تحمل و راحت در داخل وسایل نقلیه نیز خالی از تفکر انسان نبوده و همواره نیز در جهت بهبود هرچه بیشترفضای درون وسایل نقلیه گامهای مثبتی برداشته است.به عنوان مثال به داشتن یک سیستم تهویه مطبوع در یک اتومبیل که امروزه نیازضروری برای هر کسی می باشد می پردازیم.


سیستم تهویه مطبوع :

بطورکل سیستم تهویه مطبوع (fresh vemtletion )که کار آن به وجود آوردن یک فضا و دمای مناسب جهت آسایش ماست،از فکر آمریکایها در چندین دهه قبل سرچشمه گرفته و آنها در این زمینه پیشقدم بوده اند . شرکت جنرال فورد یکی از نخستین کمپا نیهای اتومبیل سازی امریکا از همان سالهای نخست که به تولید اتومبیل های خود اقدام کرد در فکر ایجاد رفاه و آسایش هر چه بیشتر سرنشینان اتومبیل بود و برای ایجاد یک فضای خنک و مطبوع در درون سالن خودرو، از تفکر متخصصین زیادی استفاده کرد . به عنوان مثال در اوایل،آنها در قسمت جلوی اتومبیل بین داشبورد و موتور یک محفظه خالی ایجاد کرده بودند و با ریختن یخهای خرد شده و استفاده از وزش باد در هنگام حرکت اتومبیل ، نسیم خنکی در درون اتومبیل ایجاد می کردند . پس از آن با پیدایش سیستم های برودتی که با انرژی گرمایی نفت بوجود می آمدند( با بکار بردن یک تانکر کوچک که درون آنرا از گاز آمونیاک پر کرده بودند) جهت سرما سازی استفاده می کردند ولی این حالت به دلیل داشتن خطر نشت گاز آمونیاک که برای انسان خیلی خطر ناک است چندان دوام نیاورد و کنار گذاشته شد.یکی از متخصصین شرکت (ABRO TERMO KING ) &.

(decho cliom) موفق به تولید یک گاز برودتی بدون خطر برای اتومبیل شدند ولی مشکل عمده آنها ساختن یک سیستم پمپاژ جهت به حرکت در آوردن این گاز در اتومبیل بود . بعد از یک سال تلاش و تفکر بالاخره آنها با همکاری یک شرکت دیگر به نام carier موفق به ساخت یک کمپرسور پمپاژ گاز شدند. این کمپرسور گاز تزریقی را که درون محفظه آن می فرستادند به صورت فشار p.s.a از لوله های خروجی خود به بیرون پمپاژ می کردند.مقدار فشار و دمای خروجی کمپرسور می بایست با سیستم cooling گاز و همچنین dr آن همخوانی داشته باشد . آنها بعد ازمدتها توانستند با ایجاد یک فضای کاهنده دما یا کندانسور (condansor) فشار و دمای مناسب را جهت برقراری نظم بین پمپاژ گاز و سیستم تبرید ایجاد کنند.

حال به طور اجمالی کارکرد یک سیستم برودتی اتومبیل را توضیح می دهیم.


تشریح سیستم کولر اتومبیل:

بطورکل در سیستم تبرید کولر اتومبیل ابتدا گاز بایستی توسط یک دستگاه پمپاژ گردیده و پس از کاستن گرمای ایجاد شده به درون محفظه داشبورد اتومبیل هدایت شود و آنجا عمل تبرید را انجام دهد.

کمپرسور:    کمپرسورها از نظر تزریق گاز به دو نوع تقسیم می شوند:

1- کمپرسور های که با سیستم گاز برودتی R12کار می کنند.

2- کمپرسورهای که با گاز R134A فعال می شوند.

گاز R12 که سالها مورد استفاده قرار می گرفت به دلیل داشتن اثر مخرب روی محیط زیست کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و در سالهای اخیر گاز (متو رفریجرنت (R134a جایگزین آن شد.
کمپرسور که از نظر مکانیکی تشکیل شده از یک سیستم پمپاژ و یک سیستم ساکشن از نظر قدرت hp در انواع مختلف وجود دارند.



تشریح عملکرد گاز در درون سیستم :

هنگامی که ما کمپرسور را با زدن کلید A/Cفعال می کنیم ،گازی که درون محفظه کمپرسور است به شدت 507 تا 709 p.s.a از قسمت خروجی (دیس شارژ) خروج کرده و وارد یک سیستم خنک کننده گاز گرم بنام کندانسور می شود.کندانسور نیز به کمک یک فن که در قسمت جلوی اتومبیل نصب شده به کاستن دمای گاز خروجی کمپرسور پرداخته و فشار و دمای گاز خروجی را برحسب میدان لازم تقریبا به 35 تقلیل داده و به درون یک محفظه دیگر بنام داریر رسیور هدایت می کند .

درایر رسیور:   کار درایر رسیور ابتدا کاستن دما و سپس جمع نمودن مقدار مایع گاز به درون خود و فرستادن گاز تبخیر شده به قسمتهای دیگر میباشد .
درایر رسیور از نظر شکل همانند یک کپسول کوچک است که درون آن از دو نوع مواد شیمیایی بنام مولوکاmoloka و سیلیکا selikiaانباشته شده است . ماده مولوکا در قسمت بالای درایر است و گاز ورودی را از روغن جدا نموده و به قسمت زیرین خود هدایت می کند و ماده دیگر نیز بنام سیلیکا گاز را تبخیر کرده و مایع آن را درون خود نگه داشته و گاز تبخیری را که رطوبت آن کاسته شده به درون لوله های خروجی (اوپراتور ) هدایت می کند .

اواپراتور یا سرد خانه

گاز گرم و تبخیر شده توسط کمپرسور بایستی بوسیله یک دستگاه خنک شده و سرما تولید کند . امریکایها در اوایل کار با ساختن یک اواپراتور که از جنس آهن درست شده بود برای سرما سازی استفاده می کردند.آنها با استفاده از لوله های آهنی و ورقه های نازک به ساخت اواپراتور دست زدند ولی این روش خیلی زود جواب منفی داد و هرگز آن برودت پیش بینی شده در سیستم را نداشت زیرا آهن بر حسب نوع آلیاژی که دارد توانایی سریع گرم یا سرد شدن را ندارد و همچنین به علت سختی آلیاژ، زنگ زدگی و پایین بودن پمپاژ p.s.a در آن زمان، نتوانست جواب مطلوبی بدهد.سپس آنها به فکر آلیاژ دیگری افتادند و مس را انتخاب کردند . مس به دلیل اینکه نسبت به آهن خیلی دارای انعطاف و همچنین دارای سرعت عمل بالا در تغییر دما بود مورد توجه قرار گرفت و پس از مدت ها بالاخره توانستند با استفاده از لوله های مسی و نصب ورقه های مبدل هوا در کناره های لوله به اختراع جدید و قابل قبولی برسند. این نوع اوپراتور ها که از لوله های مسی درست شده بودند جواب بسیار مثبتی دادند و سالها در کلیه سیستمهای برودتی مورد اجرا قرار گرفتند ولی بدلیل اینکه فلز آلومنیوم خیلی بهتر و سریعتر از مس حرارت را منتقل می کرد در ساخت اواپراتور بجای مس از آن استفاده شد و مورد توجه خاص قرارگرفت.اوپراتورها از لوله های مارپیچی تشکیل شده اند که یک سر ورودی آن به قسمت دیس شارژ و سر خروجی آن به قسمت ساکشن کمپرسور متصل است.در قسمت ورودی اوپراتور یک دستگاه انبساط کننده بایستی وجود داشته باشد که عمل پایین آوردن دمای گاز را به طور ناگهانی و خیلی سریع انجام دهد. این دستگاه بنام اسپکشن والو است.

اسپکشن والو چیست؟

این دستگاه دارای یک ورودی گاز تبخیر شده و یک خروجی گاز منبسط است. درون اسپکشن یک محفظه توخالی که در قسمت پایین آن سه تا شش سوراخ است وجود دارد و درون هر کدام از این سوراخها نیز سوپاپ استیل موجود است که هنگام پمپاژ گاز همانند پیستونهای موتور اتومبیل بالا وپایین حرکت می کنند و گاز پمپاژ شده را از کناره های خود عبور داده و چنان تحت فشار قرار می دهد که دمای گاز خروجی به طور بسیا ر سریع تقلیل یافته و منبسط می شود .
این سوپاپها بر حسب قدرت کمپرسور و نوع روغن تزریقی به آنها متفاوت است. اسپکشن ها در قدیم به وسیله گاز جیوه عمل انبساط را انجام می دادند ولی امروزه این کار به وسیله ATO NETانجام می گیرد.(سیم فنری شکل)
نوع اسپکشن و همچنین تنظیم دهانه ورودی آن در کار بر تنظیم برودت خیلی موثر است. اکثر اوقات به دلیل نداشتن اطلاع دقیق بعضی از افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند از اسپکشن های غیر استاندارد یا مخالف با نوع گاز تزریقی استفاده می کنند که این کار در انجام سرما سازی خلل ایجاد می کند .
قسمت خروجی اسپکشن ها به دهانه ساکشن اواپراتور متصل است و گازی که توسط اسپکشن منبسط گردیده از دهانه خروجی خود وارد ورودی اوپراتور می شود و شروع به خنک کردن سردخانه میشود .

اسپکشن والوها خود به چندین دسته تقسیم میشوند:

1- آنهایی که با گاز برودتی R12 فعال میشوند و بطور اتوماتیک هنگامیکه گاز به قسمت ورودی آن وارد شده عمل انبساط را انجام می دهند.

2- یک دسته اسپکشن ها به وسیله شیر برقی یا (ac valve) فعال می شود که معمولا در اتومبیل های اروپایی تغییر زیادی ندارد و گرما نیز چنان زیاد نیست که فشار p.s.a کمپرسور را مورد تاثیر قرار دهد . همچنین به علت هوای سرد زمستان و احتمال یخ زدگی روغن کمپرسور داشتن یک شیر برقی که همزمان با پمپاژ گاز توسط کمپرسور فعال شود ، لازم و ضروری است.

معمولا در مناطق گرمسیری یا تروپیسکال از اسپکشن های معمولی استفاده می شود.
دسته دیگر این اسپکشن ها نیز با گاز a R134 فعال می شوند .

حالا سوال این است که کار رفت و برگشت سرما درون اواپراتور چگونه انجام می شود؟
اوپراتور ها همانگونه که قبلا توضیح داده شد از آلیاژ آلومنییم به صورت لوله های مارپیچی تشکیل شده است که به وسیله ورقه های نازک آلومنییمی که درون آنها قرار گرفته اند شکل می گیرند .

گازی که توسط اسپکشن منبسط گردیده وارد لوله های مارپیچی می شود و لوله ها شروع به سرد شدن می کنند و به وسیله لوله ساکشن ( معمولا سایز 10 اینچ مورد استفاده قرار می گیرد) به کمپرسور باز میگردند. اگر به هر دلیل عمل ساکشن قطع گردد، اواپراتور سریعا یخ زده و گاز منبسط شده درون آن تبدیل به یخ می شود .

کار رفت و برگشت گاز درون اواپراتور شبیه به رفت و برگشت خون درون قلب انسان است .
سرمای تولید شده ،توسط اواپراتور چگونه باید به بیرون منتقل شود ؟
این کار توسط فن اواپراتور اتومبیل انجام میشود که در اتومبیل ها به دو نوع نصب میشوند: یک دسته اتومبیل هایی که فن اواپراتور در قسمت ورودی اسپکشن قرار دارد و به آن posh tipe می گویند و یک دسته هم فن اواپراتور در قسمت خروجی قرار دارد که آن را pull tipe می نامند.این فن ها سرمای تولید شده در اواپراتور را بطور پوش تایپ(فشاری) و یا بطور پول تایپ (مکنده) به درون لوله های خروجی هدایت می کنند .

کار ترموستات چیست ؟   بعبارتی تنظیم دما بوسیله ترموستات انجام می گیرد .ترموستات ها در نوع ساخته شده اند: یک دسته ترموستات های مکانیکی هستند که دارای ولیوم کاهنده یا افزاینده میباشند و یک دسته هم آنهایی هستند که بصورت دیجیتالی عمل می کنند.این ترموستات ها به وسیله یک لوله باریک آلومنییم که درون آن از جیوه sokhit استفاده شده با کاهش و یا افزایش دما سریعا حرکت کرده و علاوه بر حرکت دارای فشار نسبتا بالایی نیز می باشد به این معنی که مثلا اگر دمای درون اواپراتور به11درجه سانتیگراد بالای صفر برسد جیوه حرکتی شدید کرده و به پشت دیافراگم ترموستات فشار لازم را وارد می آورد که در این موقع دیافراگم ترموستات باز شده و پلاتین خروجی کمپرسور را از ورودی A/C جدا کرده و عمل پمپاژ کمپرسور را قطع می کند. پس از چند لحظه که دما به وضعیت عادی خود برگشت مجددا پلاتین به حالت اولیه خود برگشته و کمپرسور فعال می گردد. این عمل بصورت اتوماتیک انجام می گیرد . چنانچه به هر دلیل ترموستات از مدار خارج گردد، اواپراتور پس از مدت کوتاهی دچار یخ زدگی میشود و فن نیز قادر به پرتاب هوای خنک نمی باشند. در این حالت احساس می شود دریچه های خروجی حالت خفگی پیدا کرده است.

انواع لوله های ساکشن و کار آن :

لوله های ساکشن معمولا از دو نوع 10 اینچ P.S.A انتخاب می شوند که در اتومبیل های مختلف دارای اندازه های متفاوتی می باشد. شارژینگ ها معمولا در قسمت لوله ساکشن نصب شده و از آنها هم عمل واکیوم و یا تخلیه هوا و هم عمل شارژ گاز را می توان انجام داد.
شارژینگ های پروشور نیز در قسمت لوله دیس شارژ نصب گردیده که می توان عمل تخلیه یا فشار را برای تست از آنجا انجام بدهیم ولی از آن قسمت عملیات گاز گیری را نمی توان انجام داد.

کار پروشور چیست ؟
پروشور را به سه دسته تقسیم می کنند :
1- پروشورهای low pm

2- پروشورهای hi pm

3- پروشورهای تری اکسش


نوع اول که low pm نام د ارد فقط در هنگام افت شارژ گاز از مدار خارج گردیده یعنی به هر دلیلی فشار گاز از حد معمول کمتر شود پروشور قطع کرده و کمپرسور را از مدار خارج می کند.

نوع دوم پروشورهای hi pm هستند که علاوه بر افت فشار در صورت بالا رفتن دمای گاز خروجی از کمپرسور نیز عمل پمپاژ را قطع می کند.

نوع سوم تری اکسش معمولا در اتومبیل های سواری نصب می شوند که سیستم خنک کننده موتور اتومبیل بوسیله فن انجام میشود . این پروشورها علاوه بر خاصیت افت فشار یا افزایش دما کار راه انداختن فن کوئیل کندانسور ها را نیز انجام می دهند.(از این پروشور ها در پژو 405 استفاده شده است.)


سیستم VENTELITION یا تهویه در اتومبیل به دو نوع انجام می گیرد:
یک دسته اتومبیل هایی که بوسیله پروانه خود موتور عمل تهویه را انجام می دهند و یک دسته هم اتومبیل هایی که بوسیله فن کوئیل خنک می شوند. در نوع دوم فن های اتومبیل علاوه بر تهویه گرمایی رادیاتور بایستی عمل تهویه کولر را نیز انجام دهند. حال چنانچه کولر اتومبیل روشن باشد و فن کوئیل ها به هر دلیل از مدار خارج شوند باعث خلل در کار کولر و بالا رفتن آمپر و دمای موتور می گردد.در این موقع می بایستی safty valve یا سوپاپ کمپرسور عمل کرده و گاز را از مدار خارج کند.اگر به هر دلیلی سوپاپ از کار خود باز ماند احتمال آسیب رسیدن به قطعات کولر خیلی زیاد میباشد.این سوپاپ در پشت کمپرسور نصب گردیده و در اکثر ماشینهای فرانسوی مشاهده می شود.کار safty valve سیفتی والو ها درکمپرسورها که دارای hp بالایی میباشد، بسیار ضروری است زیرا این نوع کمپرسورها بر حسب پمپاژ بالایی که دارند، چنانچه عمل تهویه کندانسور قطع گردد دمای زیادی در سیستم کمپرسور و لوله های خروجی برقرار می کند و باعث ترکیدگی در سیستم اوپراتور می گردد.این والوها در هنگام بالا رفتن فشار، گاز را به میزان p.s.a 95 از خود خارج کرده و سپس به حالت اولیه برمی گردند. درست همانند شیر اطمینان آبگرمکن های خانگی.


در بعضی اتومبیلها از سیستم برودتی کولر،جهت سردکردن یخچال نیز استفاده می شود:

در این نوع اتومبیلها ابتدا بایستی از کمپرسور توان بالا hp 709 استفاده شود.یخچال این اتومبیلها دارای ابعادی کوچک حدودا بین 20 تا 40 سانتی متر ساخته شده اند که بوسیله یک شیر سولونید مقدار گاز لازم را به درون جداره یخچال فرستاده و موجب خنک شدن آن می گردد. عمل ساکشن نیز توسط اوپراتور کولر انجام می گیرد .

جدیدا چینیها یک نوع یخچال برای استفاده در اتومبیل ساخته اند که از نوع گاز مبرد آمونیاک پر شده و کار می کند. این یخچال ها از انرژی برق باطری استفاده می کنند و چونکه عمل تبخیر توسط المنت انجام می گیرد کار سرما سازی را بالا می برد.

سیستم الکتریکی برق کولر اتومبیل معمولا باید دارای ولتاژ مناسب 12 ولت با A 55 باشد. نوع باطری با توان، ولتاژ و آمپر مناسب در کارکرد کولر بسیار مهم است. معمولا باطریهایی که دارای آمپر پایین 50 هستند ولتاژ مناسبی برای کمپرسور تولید نمی کنند.

قسمتهای الکتریکی کولر عبارتند:

1- کلید A/C که عمل قطع و وصل کولر را انجام می دهد . این کلید ها در دو نوع هستند: یک نوع کلید ها که برق مثبت را از باطری می گیرند و فعال میشوند و یک دسته کلیدهایی که با منفی فعال میشوند . هنگامیکه کلید A/C طبق فرمان ما فعال شد برق خروجی را به یک پل ترموستات متصل کرده و پل دوم ترموستات جریان را وارد یک کیت الکترونیکی کرده و رله های کیت پس از فرمان گرفتن ولتاژ را به سوی رله های استاتر هدایت می کنند. رله های استاتر بار اضافی را که بر دوش کلید A/C قرار دارد کم کرده و با یک ذخیره سازی و ولتاژ مناسب به دستگاه مربوطه وصل می کنند. معمولا در اتومبیل برحسب تعداد دستگاه های برقی که در مدار قرار دارند رله نصب می کنند.

2- دور بالابر یاfastting.i.r دستگاهی است که برروی اتومبیلهای کاربراتوری نصب می شود.هنگامی که کولر روشن شدeleteric valve نیز فعال گردیده و عمل واکیوم کاربراتور را انجام می دهد. این دستگاه همزمان با روشن شدن کولر فعال شده و بطور اتوماتیک دور موتور را بالا برده و از لرزش موتور جلوگیری می کند .

در اتومبیل های انژکتوری چونکه عمل بالا بردن دور موتور بصورت حرارت پودری انجام گردیده نیازی به دور بالابر نیست.
کمپرسور:

کمپرسور دستگاه حرکت دهنده گاز مبرد در کولر اتومبیل می‌باشد. کمپرسور با گرداندن گاز در اجزاء سیستم در واقع شبیه به قلب مجموعه عمل می‌نماید. همچنین کمپرسور فشار و در نتیجه دمای گاز کم فشار خارج شده از اواپراتور را نیز افزایش می‌دهد. کمپرسور گاز مبرد را از اواپراتور به داخل کندانسور و سپس به کپسول خشک کننده و مجدداً به داخل اواپراتور سوق ..................


مزایای کولر اتومبیل:
در عصر حاضر دیگر وجود کولر در اتومبیل به عنوان یک وسیله لوکس تلقی نمی‌شود بلکه کولر اتومبیل به عنوان ضرورتی مطرح می‌گردد که ضامن استفاده از اتومبیل توام با امنیت و آرامش خاطر است.
احتیاجی به توضیح نیست که هنگامی که اتومبیل شما مجهز به کولر باشد، می‌توانید با اعصاب آرامتر و راحت‌تر به رانندگی بپردازید. زیرا هرگز گرمای طاقت فرسا، گازهای خطرناک، گرد و غبار و سر و صدا به داخل اتومبیل شما راه نخواهد یافت.
سیستم کولر اتومبیل در واقع از مجموعه قطعاتی تشکیل شده است که پس از نصب برروی اتومبیل، برای فضای داخل کابین تولید برودت دلخواه را می‌نمایند.
کولر اتومبیل با کاهش حرارت و رطوبت داخل کابین به ما کمک می‌نماید تا رانندگی راحت تری داشته و در طول مسیر از آرامش کافی برخوردار باشیم.

کمپرسور:

کمپرسور دستگاه حرکت دهنده گاز مبرد در کولر اتومبیل می‌باشد. کمپرسور با گرداندن گاز در اجزاء سیستم در واقع شبیه به قلب مجموعه عمل می‌نماید. همچنین کمپرسور فشار و در نتیجه دمای گاز کم فشار خارج شده از اواپراتور را نیز افزایش می‌دهد.
کمپرسور گاز مبرد را از اواپراتور به داخل کندانسور و سپس به کپسول خشک کننده و مجدداً به داخل اواپراتور سوق می‌دهد.
کمپرسورهایی که در سیستمهای کولر اتومبیل به کار برده می‌شوند، می‌بایست دارای خواصی از قبیل وزن و حجم متناسب با قدرت موتور باشند تا هنگام نصب به راحتی در محل مورد نظر قابل جایگذاری بوده و بار اضافی بر موتور اتومبیل تحمیل ننمایند.

کندانسور:

کندانسور یکی از اجزائی است که وظیفه تبادل حرارت را بر عهده دارد.
کندانسور گرمای جذب شده توسط اواپراتور از گاز مبرد داخل سیستم را به هوای محیط خارج از کابین اتومبیل انتقال می‌دهد.


کپسول خشک کننده:


کپسول خشک کننده بعنوان منبع ذخیره گاز مبرد و جاذب رطوبت گاز عمل می‌نماید. معمولاً این کپسول دارای یک سوئیچ ایمنی می‌باشد تا در مواقعی که فشار گاز از حد تعریف شده کمتر یا بیشتر شود، به طور خودکار جریان برق کمپرسور را قطع ‌نماید.
همچنین بر روی این کپسول شیشه‌ای جهت رؤیت گاز وجود دارد. شیشه رؤیت به ما این امکان را می‌دهد تا بتوانیم گردش و میزان گاز موجود در سیستم را کنترل نماییم.

شیر انبساط:

شیر انبساط تعیین کننده میزان صحیح گاز وارد شونده از کندانسور به داخل اواپراتور از طریق یک فیلتر است. همچنین این قطعه فشار مبرد را بطور ناگهانی کاهش می‌دهد. هنگامی ‌که کمپرسور شروع به کار می‌نماید، شیر انبساط باز شده و مبرد مایع با عبور از صافی مربوط به ورودی مایع پرفشار به گاز پر فشار تبدیل می‌گردد.
زمانی که اواپراتور میزان بیشتری مبرد را طلب می‌نماید، شیر انبساط اجازه می‌دهد تا مبرد کم فشار مورد نیاز به داخل کویل اواپراتور وارد گردد. شیر انبساط برقرار کننده تعادل میان بار گرما و خنک کنندگی بهینه اواپراتور می‌باشد.

اواپراتور:
یکی دیگر از قطعات اصلی سیستم کولر اتومبیل اواپراتور است.
اواپراتور مجموعه‌ای از قطعات است که وظیفه کاهش گرمای هوای کابین اتومبیل را بر عهده دارد. یکی دیگر از وظایف مهم این قطعه، جذب رطوبت از هوای داخل کابین می‌باشد.
جریان سریع هوای ایجاد شده توسط فن الکتریکی با عبور از سطح کویل اواپراتور، برودت ایجاد شده توسط کویل را از طریق کانال‌ها و دریچه‌های هدایت هوا به داخل کابین اتومبیل انتقال می‌دهد. عمل ایجاد برودت توسط کویل اواپراتور باعث تقطیر رطوبت هوای داخل کابین گشته و قطرات آب ایجاد شده از طریق لوله مخصوصی به خارج از کابین اتومبیل منتقل می‌گردد.
سیستم کولر اتومبیل دارای دو سوئیچ کنترلی است که یکی از آنها زمانی که فشار گاز کم یا زیاد باشد، کمپرسور را از مدار خارج نموده و دیگری از ایجاد یخ در داخل محفظه اواپراتور جلوگیری می‌نماید. عدم کارکرد مناسب هریک از این دو سوئیچ می‌تواند باعث از کار افتادن کل سیستم گردد.


مطالب مشابه :


انواع دستگاه شارژ گاز کولر

انواع دستگاه شارژ گاز کولر. ac 100. مشخصات : طراح قالب وبلاگ اتومبیل | خودرو : وطن اسکین




آشنایی وروش استفاده ازکولر اتومبیل

آشنایی با قطعات اصلی تشکیل دهنده کولر اتومبیل. شارژ گاز کولر دستگاه شارژ




مشکلات کولر خودرو

افت شارژ گاز از مدار دستگاه حرکت دهنده گاز مبرد گاز مبرد در کولر اتومبیل




کولر ماشین

امروزه کولر اتومبیل را نه تنها کرده، کولر و دستگاه تهویه را است، یعنی شارژ گاز




انواع دستگاه بالانس چرخ

شارژ گاز کولر انواع دستگاه بالانس طراح قالب وبلاگ اتومبیل | خودرو :




کولر ماشین فقط خنک نمی‌ کند

می‌ کند؛ کولر اتومبیل هم اتاقک است و کولر شما هم دستگاه تنظیم دما از خود گاز




کولر ماشین فقط خنک نمی‌ کند

کولر اتومبیل‌ مکانی کولر و دستگاه تهویه کولر شما را شارژ کند. گاهی گاز به طور




دستگاه تنظیم نور چراغ

شارژ گاز کولر حداكثر ارتفاع دستگاه: طراح قالب وبلاگ اتومبیل | خودرو :




روش عيب يابي سيستم كولر:

شارژ گاز تخليه و مجدداً شارژ شود. کولر خودرو به كمپرسور دستگاه حركت دهنده گاز مبرد در




طریقه روشن کردن خودروهای جدید و انژکتوری

این صورت عمل می کنیم که بعد از بازکردن سوئیچ اتومبیل شارژ گاز کولر . دستگاه بلانس




برچسب :