شهرستان قم

قم از مناطق جهانگردی زيارتی و مذهبی مهم ايران بوده و يكي از قطب هاي بزرگ توسعه توريسم مذهبي كشور به شمار می آيد. جريان فرهنگ دينی و مذهبی، شهر قم را به يكی از بزرگ ترين مراكز آموزش علوم دينی و آيين های مذهبی تبديل كرده كه در دهه های اخير نقش بسيار ممتازی در فرآيند تحولات دينی، مذهبی، سياسی و اجتماعی ايران بر عهده داشته است. تعليم و تربيت مروجين، عالمان و انديشمندان علوم دينی و به تبع آن تاثير فراوان بر نظام فرهنگی كشور از تاثيرهاي فرهنگی بسيار مهم اين خطه از ايران اسلامي است. در اين منطقه؛ مراسم اعياد و سوگواری های دينی و مذهبی با شكوه فراوانی برگزار می شوند.

مکان های دیدنی و تاریخی


شهرستان قم داراي ديدني هاي مذهبي, طبيعي و تاريخي زيادي است كه اهميت بناهاي مذهبي؛ اين منطقه را به يكي از قطب هاي گردشگري مذهبي ايران تبديل كرده است. آستانه مقدس حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمكران در شهرستان قم؛ مهم ترين بنای تاريخی – مذهبی منطقه به شمار مي آيند كه همواره پذيرای بازديد کنندگان انبوه خود هستند. درميان منابع طبيعی قم، درياچه نمک و درياچه حوض سلطان از اهميت به سزايی برخوردارند و جزو گردشگاه هاي شهرستان قم به شمارمی آيند. غار وشنوه و غار كهک نيز از ديگر جاذبه های طبيعی اين شهرستان است که در کنار آثار متعدد تاريخی و مذهبی شهرستان قم، از مکان های ديدنی منطقه به شمار می آيند. شهرستان قم به علت وجود آثار تاريخی و مذهبی متعدد، به لحاظ گردشگري مذهبی دارای پتانسيل و جايگاه ويژه ای است.  


صنايع و معادن


صنايع شهرستان قم؛ به دو دسته صنايع دستي و صنايع ماشيني تقسيم مي شود. قالی بافی به خصوص فرش های ابريشمی، منبت كاری، درودگری وآجر پزی از جمله صنايع دستی رايج قم هستند. در اين ميان منبت كاری و قالی بافی دارای اهميت به سزايی هستند. صنايع كانی غير فلزی؛ اساس صنعت قم را تشكيل می دهند. در حال حاضر بيش از هزار واحد توليدی درقم مشغول توليد گچ، آجر، آهک، سنگ و پودر سنگ هستند که محصولات آن ها علاوه بر تامين نيازهای شهرستان؛ به ساير نقاط کشور به ويژه تهران صادر می شود. صنايع غذايی، شيميايی، دارويی، چوبی، فلزی، نساجی و سلولزی نيز در رتبه های بعدی قرار گرفته اند. معادن منگنز و نارچ قم با داشتن حدود شش ميليون تن ذخيره، بزرگ ترين معدن منگنز خاورميانه هستند كه در اين ناحيه داير هستند.  


کشاورزی و دام داری


كشاورزی در شهرستان قم؛ همراه با باغ داری و دام داری انجام می شود. هركشاورز علاوه بر كشاورزی در قطعه زمينی، به باغ داری يا نگه داری تعدادی گوسفند و بز نيز می پردازد. کشاورزان اين منطقه آب مورد نياز برای کشاورزی را از رودخانه قم رود و قره چای تامين می کنند. فرآورده های كشاورزی قم عبارتند از: گندم، جو، پنبه، چغندر قند، ذرت، آفتاب گردان، تره بار و مهم ترين محصولات باغی آن نيز شامل: آلبالو، انار، گيلاس، آلوچه، آلو، هلو، زردآلو، انجير، گردو، فندق، بادام و سنجد بوده كه بعضی به صورت تازه و بعضی به صورت خشكبار صادر می شود. دام داری از ديرباز در قم رايج بوده است. واحد هاي گوسفند داری و گاوداري صنعتی نيز در قم داير هستند. علاوه بر اين ها پرورش طيور نيز به دو روش سنتی و صنعتی در اين شهرستان رواج دارد.  


وجه تسميه و پيشينه تاريخي


قم به استناد كتب مختلف تاريخی، يكی از قديمی ترين و كهن ترين شهرهای صدر اسلام است كه همواره مورد توجه بوده و ايرانيان در زمان های مختلف برای عمران و آبادی آن کوشيده اند. قم به خاطر زير بنای تاريخی و قديمی خود يكی از شهرهای مهم كويری ايران به حساب می آيد. مؤلف کتاب «اللباب» تاريخ بنای شهر قم را به سال 83 هـ . ق نسبت می دهد. در اين تاريخ عبدالله بن سعدان، اخوص و اسحاق (از ياران عبدالرحمن ابن محمد بن اشعث) با چيرگی بر رؤسای هفت روستايی که در اين منطقه، در نزديکی يک ديگر قرار داشتند، شهر جديدی را بنا کردند که در آن، روستاهای قبلی هريک محله ای از شهر جديد به شمار می آمدند. نام شهر را نيز با استفاده از «کم» که نام حصار اطراف يکی از روستاها بود، قم نهادند. 


مشخصات جغرافيايي


مركز شهرستان قم از نظر جغرافيايی بين 50 درجه و 50 دقيقه تا 50 درجه و 56 دقيقه درازای خاوری و 34 درجه و 35 دقيقه تا 34 درجه و 39 دقيقه پهنای شمالی گسترده شده است. قم در ارتفاع 930 متری از سطح دريا و در 145 كيلومتری جنوب باختری تهران و در مسير راه های تهران – اراک و تهران - كاشان قرار دارد. شهرستان قم از شمال به شهرستان های ری و ورامين، از شمال باختری به شهرستان ساوه، از خاوربه درياچه نمک و شهرستان گرمسار، از جنوب به شهرستان های كاشان و دليجان و از باختر به شهرستان های تفرش و آشتيان محدود می شود. آب و هوای قم به علت مجاورت با ناحيه خشک ايران نسبتا گرم و خشك و بارش سالانه آن به طور متوسط 122 ميلی متر است. راه های مناسبي اين شهرستان را به نقاط ديگر متصل مي كند. اين مسيرها عبارتند از: 1- اتوبان قم - تهران به درازاي 145 كيلومتر 2- راه اصلی قم - تهران به سوی شمال 3- مسير قم - كاشان به طول 103 كيلومتر 4- راه اصلی قم - سلفچگان به سوی جنوب باختری به طول 40 كيلومتر و مسير فرعی جنوب باختری به درازاي 52 كيلومتر تا روستای نيزار قم، دليجان و اصفهان.  

 


مطالب مشابه :


دفاتر خدمات مسافرتی اراک

150 هكتار از اراضي محلات به كشت چغندرقند اختصاص دفاتر خدمات مسافرتی اراک. پیام تور اراک.




شهرستان اراك

ایرانگردی-گردشگری-تور-سفر-توریسم آژانس مسافرتی تور از معادن شهرستان اراك می




تاریخ حرکت کاروان های شرکت جوانان اراک

تاریخ حرکت کاروان های شرکت جوانان اراک - برگزاری تور های آغاز سفر به سرزمین وحی از




آشنایی با استان مرکزی

ایرانگردی-گردشگری-تور-سفر-توریسم،نقشه دارای سکنه و ۴۶ آبادی خالی از اراک مکان های




نقشه راههای ایران- نقشه ایران- نقشه راه های ایران

ایرانگردی-گردشگری-تور-سفر-توریسم،نقشه در صورتی که از اینترنت تور . آژانس مسافرتی.




آشنایی با استان لرستان

ایرانگردی-گردشگری-تور-سفر آژانس مسافرتی تور استان لرستان از مكان هاي طبيعي




ملایر / مهر 1392

تعطیلی عید قربان بهانه ای شد که مسافرتی به استان ۳۰ از طریق اتوبان تهران اراک به




اراک / نورورز 1386

آژانس مسافرتی الی در ادامه مسافرت نورورز ۱۳۸۶ و پس از حرکت از سپس به اراک مرکز استان




نرخ جدید بلیط هواپیما

آژانس خدمات مسافرتی و گردشگری هانى سير اراک 1.552.650 941 پکیج تور اسکی گرجستان تا 25 فوریه 2013 .




شهرستان قم

ایرانگردی-گردشگری-تور-سفر-توریسم،نقشه قم از مناطق جهانگردی زيارتی و اراک و تهران




برچسب :