درد سیاتیک

//www.bargozideha.com/static/portal/73/733465-294590.jpg


درد سیاتیک معمولا با دردهای خفیف و اندک آغاز می‌شود و به مرور در مدت زمانی کوتاه تشدید پیدا می‌کند و در برخی موارد به دردی غیرقابل تحمل تبدیل می‌شود؛ به گونه‌ای که فرد امکان حرکت پای خود را از دست می‌دهد و کوچک‌ترین حرکتی برای او با دردی غیرقابل توصیف همراه است. درد سیاتیکمعمولا از ناحیه پشت باسن آغاز می‌شود و با پیشروی آن به ران‌ها و ساق پا نیز سرایت می‌كند.

داروهای   درمان درد سیاتیک

 داروهای مسکن  وضد التهابی  وضد درد: مسکنهایی مانند ایبوپروفن(بروفن،ادویل،ژلوفن) ناپروکسن و پماد دیکلوفناک(آلفن ایکس)، نیز گاهی اوقات برای درد سیاتیک موثر هستند پمادهای رهامین؛ روزماری نیز موثر می باشند .سایر داروها مانند ایندومتاسین،کتورولاک، سلبرکس(سلکوکسیب) و ملوکسیکام نیز ممکن است استفاده شوند. باید توجه داشت که این داروها عوارض گوارشی؛ کلیوی و قلبی دارند و باید با نظر پزشک مصرف شوند.

داروهای شل کننده عضلات مانند متوکاربامول(روباکسین)،سیکلوبنزاپرین(فلکسریل)

داروهای نارکوتیک مانند کدئین، ،مپریدین(دمرول)

داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای  مانند  امی تریپتیلین،نورتریپتیلین

داروهای ضد تشنج مانند گاباپنتین(نورونتین).  پره گابالین(لیریکا)

داروی مسکن ترامادول

درمان طب فیزیکی وتوانبخشی:

زمانی که درد حاد  وشدید با اقدامات درمانی توسط پزشک  متخصص طب فیزیکی بهبود پیدا کرد،درمانهای طب فیزیکی وتوانبخشی می تواند باعث جلوگیری ازعود درد سیاتیک و کمردرد می شود. این روشها  که توسط پزشک توصیه می شود،شامل ورزشهایی است که به بهبود وضعیت بدن  کمک می کند.، همچنین  میتواند باعث تقویت عضلاتی گردد که حمایت از ستون فقرات  را برعهده دارند . از دیگر مزایای انجام ورزشهای توصیه شده توسط پزشک متخصص طب فیزیکی بهبود انعطاف پذیری بدن  است که از تکرار  بیماری تاحد زیادی جلوگیری می کند. گاهی پزشک بیمار را به فیزیوتراپی معرفی می کند.

 روشهای فیزیوتراپی در صورتی که با روشهای دستی و بصورت تخصصی انجام شوند می توانند به درمان سیاتیک کمک کنند.

تزریق استروئید (کورتون):

در برخی موارد ،پزشک متخصص طب فیزیکی وتوانبخشی ممکن است لازم بداند که تزریق کورتون انجام گیرد. تزریق کورتون در داخل ناحیه ای که ریشه عصب گرفتار شده انجام می پذیرد. کورتیکو استروئید کمک می کند که درد والتهاب اطراف عصب تحریک شده،کاهش یابد. اثر دارو معمولا ظرف چند هفته از بین می رود. اما در طی این مدت اقدامات طب فیزیکی و توانبخشی برای درمان بیماری ادامه می یابد. انجام تزریق بدون توانبخشی معمولا اثر گذرایی برای کاهش درد دارد و درمان بیماری اصلی نمی باشد. تعداد تزریقات کورتون در طی سال باید محدود باشد زیرا تزریق زیاد داروهای کوتیکو استروئیدی(کورتون) عوارضی بدنبال دارد.

 جراحی:

 جراحی برای مواردی در نظر گرفته می شود که درمانهای طب فیزیکی موثر نباشد و بیمار دچار ضعف،بی اختیاری ادرار یامدفوع ودرد سیاتیک و کمردردی باشد که باگذشت زمان بدتر می شود وبا سایر درمانها بهتر نمی شود. نوار عصب و عضله می تواند شدت آسیب و نیاز به جراحی را مشخص تر نماید. جراح می تواند زائده استخوانی  یاقسمتی از دیسک بیرون زده  یا دچار فتق را که باعث فشار بر روی عصب گیر افتاده می شود،بردارد. باید توجه داشت که  متاسفانه جراحی  دیسک حتی میتواند منجر به بدتر شدن بیماری دیسک شده و در شرایط  غیرضروری نباید اقدام به جراحی کرد.  بنابر این توصیه می شود پیش از انجام جراحی دیسک با یک متخصص طب فیزیکی وتوانبخشی مشورت گردد.

مطالب مرتبط:

 

منبع: برترین هاودکتر رئیسی


مطالب مشابه :


داروی جدید ایران49- لیریکا

پزشکی بالینی - داروی جدید ایران49- لیریکا - برای اطلاع از آخرین همایش های پزشکی می توانید




پرگابالین(لیریکا)

mohsen azad - پرگابالین(لیریکا) - قـــــــــــــــــارچ شناســـــــــــــــــــــی




درمان سیاتیک

(لیریکا) داروی مسکن ترامادول . درمان طب فیزیکی وتوانبخشی: زمانی که درد حاد وشدید با




درد سیاتیک

(لیریکا) داروی مسکن ترامادول . درمان طب فیزیکی وتوانبخشی: زمانی که درد حاد وشدید با




کشف پروتیینی که به تنهایی نقش کلیدی در انتقال پیام های عصبی دارد

روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران - کشف پروتیینی که به تنهایی نقش کلیدی در انتقال پیام




سیردالود (تیزانیدین)

(تیزانیدین) به ترتیب بر اساس گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا لیریکا(پره




درد نوروپاتی

و پره گابالین توسط سازمان غذا و داروی آمریکا برای درمان دردهای نوروپاتیک (لیریکا




برچسب :