نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی وکلای دادگستری

نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی وکلای دادگستری

مطابق قانون مالياتهاي مستقيم اشخاص ايراني مقيم ايران نسبت به كليه درآمدهاي تحصيل شده مشمول پرداخت ماليات مي باشند و از جمله اين اشخاص وكلاء بوده كه به عنوان صاحبان مشاغل موضوع بند ب ماده ۹۵ و ۹۶ قانون مذكور از آن نام برده شده است ومطابق قانون موصوف درآمد ساليانه وكلاء كه اظهارنامه مالياتي خود را طبق مقررات تسليم كرده اند تا ميزان معافيت ساليانه موضوع ماده ۱۰۱ همين قانون از پرداخت ماليات معاف و نسبت به مازاد آن طبق نرخهاي مندرج در ماده ۱۳۱ مشمول ماليات شناخته خواهند شد البته لازم به توضيح است كه شرط استفاده از معافيت موضوع ماده ۱۰۱ تسليم به موقع اظهار نامه است. بديهيست عدم تسليم به موقع اظهارنامه موجب تعلق جريمه معادل ۴۰% ماليات خواهد بود.

به موجب ماده 93 قانون مالیاتهای مستقیم ( ق.م.م ) درآمدی که شخص حقیقی از طریق اشتغال به مشاغل یاعناوین دیگردرایران تحصیل می نمایدپس از کسر معافیتهای مالیاتی ،مشمول مالیات بر مشاغل می باشد.

وکلای دادگستری ، با توجه به ردیف 5 از بند ب ماده 96 ق.م.م ، در زمره مشمولین بند ب ماده 95 ق.م.م قرارمی گیرندومکلف به نگهداری دفاتر درآمد وهزینه ، مطابق نمونه ای که توسط سازمان امور مالیاتی کشور ، تهیه می گردد، می باشند.
وکلای دادگستری ، به موجب ماده 100ق.م.م مکلفند ، اظهارنامه مالیاتی فعالیتهای شغلی خود رادر یکسال مالیاتی طبق نمونه ای که وسیله سازمان امورمالیاتی کشور ، تهیه ودردسترس قرار می گیرد، تنظیم وحداکثر تا پایان تیرماه سال بعد به اداره امور مالیاتی محل شغل خود تسلیم نمایند.
ملاحظاتی در مورد اظهارنامه مالیاتی :
1-حتما تاپایان تیرماه 1392 اظهارنامه مالیاتی مربوط به عملکرد شغلی سال 1392 را تکمیل وتسلیم اداره امور مالیاتی محل نمایید.
2-اگر به هردلیلی ،امکان تسلیم حضوری اظهارنامه نباشد، می توانید از طریق پست سفارشی نسبت به تسلیم اظهارنامه ، اقدام نمایید.تاریخ تسلیم به پست، تاریخ تسلیم اظهارنامه محسوب می گردد.( ماده 178ق.م.م).
3-اکیدا توصیه می گردد، اظهارنامه را سفید تسلیم ننمایید ، بلکه اطلاعات خواسته شده را مطابق مستندات ، تکمیل نمایید.توصیه دیگر اینکه ، اگر اظهارنامه را حضوری تسلیم می نمایید، حتما در اداره امور مالیاتی ، ثبت ورسید دریافت نمایید.
4-آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه ، روز دوشنبه سی ویکم تیرماه 92 می باشد.عدم تسلیم اظهاردر موعد مقرر، موجب تعلق جریمه ای معادل چهل درصد مالیات متعلق می گرددومشمول بخشودگی نمی شود.همچنین عدم تسلیم اظهارنامه درموعدمقرر، مودی را از برخورداری از معافیت مالیاتی موضوع ماده 101 ق.م.م ، که برای عملکرد سال 91 مبلغ شصت وشش میلیون ریال می باشد، محروم می نماید.
5-چنانچه پس از تسلیم اظهارنامه ، متوجه شدید ، در تنظیم اظهارنامه ، اشتباه محاسباتی رخ داده است ، می توانید تایکماه از تاریخ تسلیم اظهارنامه ، نسبت به رفع اشتباه اقدام واظهارنامه اصلاحی را تسلیم نمایید.در هرحال تاریخ تسلیم اظهارنامه مودی تاریخ تسلیم اظهارنامه اول می باشد.( تبصره ماده 226 ق.م.م)
6-در تنظیم اظهارنامه ، بهتر است از کسانیکه در این امر تبحر دارند، کمک بگیرید.
7-در سالهای اخیر ، سازمان امور مالیاتی مقرر نموده است ، مودیان مالیاتی ، اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی تنظیم وتسلیم نمایند. چنانچه به هر دلیلی نتوانستید، اظهارنامه الکترونیکی ، تهیه وتسلیم نمایید، می توانید از اظهارنامه کاغذی استفاده نمایید.ادارات امور مالیاتی مکلفند اظهارنامه مالیاتی کاغذی را از مودی به پذیرند.در صورتیکه ادارات امور مالیاتی ، علی الرغم تکلیف قانونی ، به هر علتی از پذیرش اظهارنامه مالیاتی کاغذی خودداری کردند، بدون فوت وقت ، اظهارنامه را از طرق پست سفارشی به اداره امور مالیاتی محل شغل ویا محل سکونت خود ، ارسال نمایید.
8-حتی اگر هیچگونه درآمد شغلی هم نداشته باشید ، باید اظهارنامه مالیاتی را در موعد مقرر تسلیم نمایید، چراکه اگر به این تکلیف عمل نکنید ، نمی توانی از معافیتهای مقرر استفاده نمایید. 9- وکلای دادگستری وکارآموزان وکالت ، از نظرمقررات مالیاتی ، یکسان در نظر گرفته شده اند

همچنين مطابق بند ب ماده ۹۵ از قانون م.م ناظر به تعاريف صاحبان مشاغل موضوع ماده ۹۶ همين قانون وكلا مكلف به ثبت فعاليتهاي شغلي در دفتر درآمد و هزينه مي باشند و عدم رعايت اين بند علاوه بر اينكه باعث تعلق جريمه معادل ۴۰ درصد ماليات است موجب خواهد شد كه دست مميزمالياتي جهت محاسبه ماليات بر اساس علي الراس نيز باز باشد زيرا دفترچه تمبر مالياتي به تنهايي براي احتساب درآمد ملاك مميزين واقع نمي شود و صرفاً قرينه اي بر ميزان درآمد درنظر گرفته مي شود كه البته اين امر مورد انتقاد نگارنده بوده و با توجه به صدور دفترچه تمبر مالياتي مي بايست هم همكاران محترم نسبت به ثبت مبلغ تمبر باطل شده از طريق حسابداري دادگستري در دفترچه خود به صورت كامل اقدام كنند و هم مركز امور مالياتي اين دفترچه ها را به عنوان ملاك و معيار صحيح جهت كسب ميزان درآمد پذيرا باشد كه البته اين امر نيازمند تعامل دو جانبه و نشستهاي مشترك في مابين هيات مديره محترم كانون با مديران امور مالياتي استان خواهد بود.
در ادامه و نكته آخر در خصوص دفاتر درآمد و هزينه اينكه چنانچه دفاتر قانوني موجود ولي به هر دليل اعم از نقص ويا ... مورد قبول مميز واقع نگردد و رد شود جريمه متعلقه ده درصد ماليات خواهد بود.
بنابر اين جهت سهولت در امور مالياتي به همكاران محترم پيشنهاد مي شود:
۱-اظهارنامه هاي مالياتي خويش را حتماً در موعد مقرره تسليم اداره امور مالياتي نمايند و ضمن ثبت اظهارنامه شماره ثبت را يادداشت تا درصورت نياز قابل ارائه و دفاع باشد.
۲-به همراه اظهارنامه تصوير مصدق دفترچه تمبر مالياتي و در صورت امكان گواهي حسابداري دادگستري مبني بر ميزان تمبر ابطالي مربوط به عملكرد آن سال اخذ و ضميمه شود.
۳-از ارائه اظهارنامه سفيد به اداره امور مالياتي خودداري و حتماً اظهارنامه را به صورت كامل تسليم اداره موصوف نمايند.(نحوه تنظيم اظهارنامه درادامه ارائه شده است)
۴-همكاراني كه تاكنون اقدام به تهيه دفتر موضوع بند ب ماده ۹۵ ننموده اند با تهيه دفتر ثبت درآمد و هزينه آن را ممهور به مهر اداره امور مالياتي محل اشتغال نموده و ثبت در اداره موصوف نمايند و با درج صحيح درآمد و هزينه در دفتر موصوف آن را به همراه اظهارنامه به اداره موصوف ارائه تا مشمول محاسبه ماليات اضافي نشوند.
۵-در زمان تسويه حساب با اخذ برگ قطعي ماليات اقدام به پرداخت ماليات سال نمايند.
۶-دقت شود دراظهارنامه هاي تسليمي حتماً آدرس دقيق و قابل ابلاغ به همراه تلفن تماس خويش را به صورت كامل قيد و مخصوصاً كارآموزان كه موفق به اخذ پروانه وكالت مي شوند حتماً آدرس جديد دفتر خويش را به امور مالياتي محل اطلاع تا امكان ابلاغ اوراق فراهم شود.
بارها مشاهده شده كه كارآموزي بعد از اتمام دوره كارآموزي آدرس جديد خويش را به اداره امور مالياتي اطلاع نداده و اوراق مالياتي مربوط به وي به آدرس دفتر وكيل سرپرست ايشان ارسال و ابلاغ شده و النهايه موجب تضييع حق دفاع وي گرديده است.

نحوه تنظيم اظهارنامه:

درآمد ساليانه = (تمبر ابطالي در دفترچه مالياتي×۲۰) حق الوكاله + حق المشاوره

درآمد مشمول ماليات = (ضريب مالياتي ساليانه وكلا برابر دفترچه)۵۵% × درآمد ساليانه

مانده مشمول ماليات = معافيت مالياتي ساليانه موضوع ماده ۱۰۱ - درآمد مشمول ماليات

تبصره: معافيت مالياتي ساليانه موضوع ماده ۱۰۱ هر ساله توسط دولت اعلام مي شود. در سال ۸۷ (۰۰۰/۲۹۴۰۰) ريال بوده است.


۱۵% = مانده مشمول ماليات تا سي ميليون ريال
اصل ماليات = ۲۰% = تا يكصد ميليون ريال نسبت به مازاد سي ميليون ريال
۲۵% = تا دويست و پنجاه ميليون ريال نسبت به مازاد يكصد ميليون ريال

و درصدهاي فوق طبق ماده ۱۳۱ ق.م.م تا ۳۵% قابل افزايش خواهد بود.

اميد است با توجه به فرمول ارائه شده جهت نحوه تنظيم اظهارنامه و محاسبه درآمد و ماليات مطالب مذكور مورد استفاده و بهره برداري همكاران محترم واقع گردد.


مطالب مشابه :


نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی وکلای دادگستری

نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی وکلای دادگستری. مطابق قانون مالياتهاي مستقيم اشخاص ايراني




نکاتی در خصوص وصول سفته

کارشناس رسمی دادگستری در امور ارسال اظهارنامه به منزله مطالبه رسمی طلب است که از طریق




واخواست و وصول سفته

ارسال اظهارنامه ظرف مدت ده روز در واقع ورود واخواستنامه به دفتر دایره واخواست دادگستری




اظهار نامه

اظهارنامه، شیوه رسمی و قانونی ابراز اراده و اظهار اشخاص حقیقی و حقوقی در موضوع خاص و وضعیت




برچسب :