سازه گلخانه ها

سازه گلخانه

طي سالهاي اخير شاهد روند رشد روز افزودن احداث واحدهاي گلخانه اي در سراسر كشور هستيم . در واقع گلخانه به مثابه يك تكنولوژي جديد به شدت مورد پذيرش كشاورزان قرار گرفته است . توليد در خارج از فصل ، امكان كنترل عوامل محيطي ، امكان كشت هر محصول در هر منطقه آب و هوايي ، كنترل آفات و بيماريها ، مصرف كمتر آب ،‌راندمان بالاي توليد ،‌دوام محصول پس از برداشت ، قيمت بالاتر محصول براي فروش در خارج از فصل كشت محيط آزاد و مواردي از اين دست مزاياي اين روش كشت هستند . و كشت گلخانه اي به دليل همين مزايا امروزه به عنوان يكي از مهمترين و پيشرفته ترين شاخه هاي علوم كشاورزي نمود پيدا كرده است . در حال حاضر بيش از 1500 هكتار گلخانه براي توليد محصولات مختلف در كشور احداث شده است و هر سال بر اين مقدار افزوده ميشود . عمده ترين محصول توليدي گلخانهاي ايران خيار گلخانه اي است كه بازار خوبي هم براي صادرات دارد و به دنبال آن صيفي جات ديگر نظير گوجه فرنگي ، طالبي ،‌توت فرنگي ، فلفل دلمه اي ، لوبيا سبز و … نيز توليد مي شوند و حتي پرورش موز و آناناس هم در برخي نقاط رواج يافته است ( شهرك هزار واحدي گلخانه اي رشت ) . توليد گلهاي زينتي نيز از ديرباز در گلخانه هاي رايج بوده است و با توجه به پتانسيل خوب كشور ايران مي رود كه به عنوان يكي از شاخه هاي مهم صادراتي كشور ظاهر شود . همچنين طي سالهاي اخير پرورش گياهان داروئي نيز در برخي نقاط ( اطراف كرج ،‌يزد و اصفهان ) رواج يافته است . گياهان داروئي نيز داراي راندمان بالاي توليد در گلخانه و سودآوري بالائي هستند.
pic7-2.jpg
انواع گلخانه ها :
گلخانه ها از نظر نوع توليد و نوع تيپ سازه داراي انواع مختلفي به شرح ذيل مي باشند.
تقسيم بندي بر اساس نوع توليد:
1-گلخانه هاي توليدي سبزي و صيفي شامل محصولاتي نظير خيار, گوجه فرنگي, توت فرنگي, فلفل, بادمجان, طالبي, سبزيجات برگي(ريحان- شاهي و........) مي باشد.
2-گلخانه هاي توليد گل و گياهان زينتي براي توليد انواع گلهاي شاخه بريده(رُز- ژربرا – گلايول – داودي) وگلهاي آپارتماني مي باشد.
3-سالنهاي گلخانه اي توليد قارچ دكمه اي و قارچ صدفي
از نظر نوع سازه گلخانه ها به دو دسته چوبي يا سنتي و مدرن يا فلزي تقسيم مي شوند.
4-گلخانه هاي چوبي
اسكلت اصلي اين گلخانه ها از چوب با پوشش پلاستيك مـي باشد. ارتفاع در ايـن سازه هـا 2 تا 3 متر و سيستم گرمايي و تهويه مناسبي ندارد و بدليل ارتفاع پايين مناسب كشت محصولاتي نظير خيار و گوجه فرنگي نمي باشد. مزيت اين گلخانه ها قيمت ارزان احداث هر واحد آن مي باشد ولي بدليل نامناسب بودن محيط داخلي براي رشد گياه معمولاً ميزان توليد در واحد سطح در مقايسه با گلخانه هاي مدرن بسيار كمتر است. بدلايل ذكر شده اين نوع گلخانه ها توسعه نيافته است و گلخانه هاي چوبي كه قبلاً احداث شده به تدريج به گلخانه هاي مدرن تبديل مي شوند.
5-گلخانه هاي فلزي يا مدرن
اسكلت اين گلخانه ها از فلز است كه معمولاً با پلاستيك هاي ضد اشعه ماوراء بنفش (uv) پوشش و داراي سيستم گرمايشي و تهويه مناسب مي باشد. ارتفاع اين نوع گلخانه ها بيش از 5/4 متر است و بدليل شرايط مناسب رشد گياه در اينگونه سازه, عملكرد در واحد سطح نسبت به گلخانه هاي چوبي افزايش دارد.
اتصال قطعات در گلخانه هاي فلزي بوسيله پيچ ومهره(پرتابل)و يا استفاده از جوش مي باشد. هزينه واحد گلخانه هاي پرتابل نسبت به سيستم جوشي 20-15% بيشتر است ولي نصب آن آسانتر و تغييرات در سازه راحت تر است.

 

انواع گلخانه ها از لحاظ پوشش

پلاستیکی

پوششهای پلاستیکی می تواند از جنس پلی استر ، پلیوینل کلراید (P.V.C) پلی وینل فلوراید(P.V.F) باشد . از مزایای این پوششها عدم نیاز به اسکلتهای سنگین وکاهش هزینه گرم کردن تا حدود 40% نسبت به گلخانه های شیشه ای یک لایه است.
اغلب پوششهای پلاستیکی از نوع پلی اتیلن بوده که معمولاً به ماده مقاوم کننده در مقابل UV( اشعه ماورای بنفش ) آمیخته شده اند که در این صورت طول عمر آنها تا حدود 3 سال قابل افزایش است . امروزه در کشورهای پیشرفته پلی اتیلن و سایر پوششهای پلاستیک را به مواد نگهدارنده نور مادون قرمز (IR) آمیخته می کنند که تلفات دمای گلخانه را در شب 15 تا 25 درصد کاهش می دهند .
PVF نیز یکنوع پوشش پلاستیکی جدید است که تا ده سال دوام داشته و واکنش آن نسبت به نور وقیمت آن تقریباً معادل شیشه است.پوششهای دوبل پلاستیکی نیز کاهش هزینه سوخت
تا یک سوم نقش موثری دارند . امروزه عملاً تمام گلخانه های مدرن دارای پوشش پلاستیکی از سیستم هوای فشرده بین دولایه استفاده می کنند. دولایه پلاستیک که یکی از آنها مستقیماً روس سطح خارجی ورقه دیگر قرار می گیرند، توسط بالشتکی از هوای فشرده از یکدیگر جدا می شوند. لایه خارجی پلاستیک جهت کاهش نور ماوراءبنفش (U.V) باید 0.152mm ضخامت داشته باشد در حالیکه لایه درونی فقط نیاز به 0.102mm ضخامت دارد زیرا نور U.V در این محل کمتر است.

شیشه ای

گلخانه های شیشه ای از پر هزینه ترین نوع گلخانه های صنعتی محسوب می شوند. نیاز به اسکلت محکم و نیز استفاده از پوشش شیشه و همچنین مصرف سوخت بالا در این گلخانه ها باعث افزایش قیمت این نوع گلخانه ها در مقایسه با پلاستیکی و پلی کربنات گردیده است. از مزیتهای این نوع گلخانه ها به قابلیت بالای عبور نور و حرارت آفتاب می توان اشاره کرد که در مناطق سردسیر و کم نور دارای کارایی بالایی می باشند. همچنین گلخانه های شیشه ای نسبت به انواع دیگر گلخانه ها دارای بیشترین طول عمر می باشد که البته به همان نسبت هزینه های نگهداری آن نیز نسبت به دیگر انواع گلخانه ها بالاتر می باشد.

 پلی کربنات
از جمله مزیتهای پوشش پلی کربنات به جای شیشه هزینه کمتر ونیز وزن سبک تر آن می باشد. همچنین مقاومت بالای آن نسبت به پلاستیک باعث تقاضای روزافزون آن به عنوان پوشش در صنعت گلخانه گردیده است .پوشش پلی کربنات اغلب جهت پوشش قسمت های جلو ، عقب و نیم دایره های مربوطه و یا کناره ها و سقف گلخانه درصورت تقاضای مشتری درنظرگرفته میشود. ورقهای پلی کربنات جایگزین مناسبی برای شیشه بوده و باعث صرفه جویی در انرژی می شوند. بطوريكه در تابستان از ورود گرما به داخل جلوگيري كرده و در زمستان مانــــع خروج و هـدر رفتن گرمــــــاي داخـل مي شوند.

 

خصوصيات سازه هاي پيشرفته و مدرن
امروزه بارزترين خصوصيت استاندارد گلخانه هاي چند دهانه و پيشرفته (Multi Span & High Technology) دنيا، ارتفاع بلند و عرض زياد آنهاست. چرا كه هر چه گلخانه مرتفع تر باشد حجم هواي داخل گلخانه بيشتر خواهد شد و اين خود نه تنها باعث كاهش مصرف انرژي گرمايش و سرمايش گلخانه خواهد گشت بلكه باعث كاهش رطوبت اضافي و نيز تجمع هواي نامطلوب در بالاي گلخانه و در دسترس قرار گرفتن هواي تازه در كنار گياه خواهد شد.
حجم زياد هواي گلخانه امكان ثابت نگه داشتن دماي داخل گلخانه را نيز فراهم مي آورد و در نتيجه خطرات ناشي از تنش هاي وارده بر گياه در اثر تغيير ناگهاني دماي خارج گلخانه از بين مي رود.
بيشتر بودن عرض گلخانه نيز مزايايي همچون استفاده بهينه و راحت تر از فضاي بين دو ستون و در نتيجه كرت بندي بيشتر و امكان اتوماسيون را فراهم مي آورد.
به علاوه عرض بيشتر باعث كاهش تعداد ستونها و ناوداني ها ميشود و اين خود نه تنها نور بيشتري را فراهم مي آورد بلكه باعث كاهش قيمت تمام شده نيز ميگردد.
از نظر فني نيز در ساخت گلخانه هاي پيشرفته به موازات افزايش ارتفاع و عرض گلخانه، استحكام و مقاومت سازه در برابر باد (Wind Load) برف (Snow load) و بار آويزان (Crop load) ضمن سبكتر ساختن سازه مي بايست محاسبه گردد، چرا كه هر چه ارتفاع گلخانه افزايش يابد، شدت باد نيز افزايش مي يابد. همچنين هر چه عرض گلخانه بيشتر شود فشار بار آويزان و بار برف بر روي سقف و احتمال فروريختن سقف، افزايش مي يابد. در كنار يك سازه خوب، تجهيزات متناسب با كشت مورد نظر و اقليم خاص منطقه احداث گلخانه بسيار ضروري و عامل تعيين كننده در موفقيت و يا عدم موفقيت يك پروژه محسوب مي گردد.
7 متر مربع ارتفاع،9 متر و 60 عرض 3 مترو 40 عرض دريچه سقفي حجم بيشتر – مصرف سوخت و انرژي كمتر، تنظيم بهتر و راحت تر فاكتورهاي رشد‌(نور، دما، رطوبت) و حذف تنش حرارتي .golkha1.gif
امروزه پوشش هاي پلي اتيلن( نايلون) گلخانه هاي پيشرفته علاوه بر خصوصيت ضد اشعه ماوراي بنفش (Anti -UV) داراي خاصيت تفرق نور (Diffusion) نيز مي باشند. بدين معنا كه نه تنها بايد قابليت عبور نور را به خوبي دارا باشند بلكه نور را متفرق مي كنند تا درتمام جهات و زوايا به گياه بتابد.
اين خصوصيت راندمان گياه را بالاتر برده و در زمستان كه شدت نور كمتر است بسيار مفيد واقع مي گردد. (قرمز شدن گوجه فرنگي در زمستان)
امروزه جهت عايق نمودن جداره گلخانه ها و كاهش تبادل حرارت با محيط بيرون، پوشش پلاستيك دو جداره باد شونده مي سازند.(30 سانتي متر فاصله دو جداره)
اين مزيت نه تنها باعث كاهش چشم گير مصرف سوخت و انرژي مي شود بلكه خود باعث حذف چكه هاي آب از سقف(Condensed water) مي گردد.
از ديگر خصوصيات مهم يك گلخانه استاندارد و پيشرفته تهويه سقفي آن است، كه هر چه اين تهويه بهتر انجام شود راندمان توليد نيز افزايش مي يابد. تهويه مناسب باعث مي شود كه هواي تازه شامل اكسيژن و Co2 همواره در دسترس گياه باشد. بعلاوه رطوبت اضافي نيز به هنگام تخليه هواي نامناسب تجمع يافته در بالاي گلخانه خارج مي شود.
نصب آسان توري ضد حشره، قابليت نصب پرده هاي سايه افكن و يا نگهدارنده گرما (Energy Saver) و همچنين قابليت اتوماسيون از ديگر خصوصيات سازه هاي استاندارد و پيشرفته دنيا است.
اتوماسيون سازه و تجهيزات، نه تنها هزينه پرسنل را به حداقل مي رساند بلكه باعث كاهش دخالت انسان و در نتيجه كاهش خطا مي گردد.

 

طرح گلخانه FAO

در طرحی كه این سازمان برای سازه‌های گلخانه‌ای معرفی كرده تمام اسكلت گلخانه پیش ساخته و بدون استفاده از هرگونه جوشكاری و تماماً فلز آهن گالوانیزه بوده و توسط پیچ و مهره و بست مونتاژ می‌شود.
ارتفاع و عرض دهانه بنا به نوع كشت متفاوت بوده و این سازه از نظر مهندسی لزوماً باید در برابر باد با سرعت ۱۲۰ كیلومتر در ساعت و وزن برف تا ارتفاع ۸۰ سانتیمتر (در صورت روشن بودن سیستم گرمایشی) مقاوم باشد. در این سازه جهت تهویهٔ مناسب، پنجره‌های كناری به ارتفاع ۵/۱ متر در طرفین و سیستم پد و فن در ابتدا و انتهای گلخانه و پنجرهٔ سقفی سراسری دقیقاً در راس كمان تعبیه می‌شود. برای پوشش این سازه از پلاستیك آنتی UV (حداقل دارای ۳% مادهٔ موثر) و ضد عرق و در مكانهای سردسیری و كم نور استفاده از پوشش پلی كربنات دو جداره (حداقل فاصلهٔ دو جداره ۸ میلیمتر) پیشنهاد می‌شود. جهت حفظ دما و انرژی، این سازه به صورت به هم پیوسته بوده و حتی‌الامكان یك‌پارچه و دارای اندازهٔ طول و عرض نزدیك به هم (تقریباً مربع شكل) می‌باشد.

مشخصات فنی سازه های گلخانه های تونلی

1- سازه و پوشش:

1-1- مشخصات گلخانه:

2-1-1- ابعاد پيشنهادی گلخا نه:

ابعاد گلخانه ها بستگی به اندازه زمين دارد. با توجه به اينکه عرض هر دهنه 8 متر می با شد عرض گلخانه می تواند هر ضريبی از 8 باشد و طول آن با توجه به اينکه الکتروموتورها قادر به بازوبسته کردن 120 متر پنجره می باشند، اين طول توجيه اقتصادی بيشتری دارد اما در مجموع هرطول و عرضی امکان پذير است.

برای مثال اندازه و ابعاد یک گلخانه در جدول زير مشخص شده است:

مساحت گلخانه  4320 متر مربع

6

تعداد تونلها

8 متر

پهنای هرتونل

48 متر

عرض گلخانه

90 متر

طول گلخانه

4320 مترمربع

مساحت گلخانه

50 /2متر

فاصله بين قوسها

4 متر

ارتفاع زير ناودان

5 متر

فاصله بين ستونهای داخلی

50 /2 متر

فاصله بين ستونهای کناری

 6 متر

ارتفاع تا زير قوس

2-1- فونداسيون:

جهت قرارگيری ستونهای 2*50*100 و یا2*80*80 ميليمتر، در زمين چاله ها به قطر 50 سانتيمتر، عمق 90-80 سانتيمتر، و بفاصله 50/ 2متر از يکديگر در کناره ها، 3 متردر جلوی دهنه های 8 متری و 5 متر درداخل گلخانه حفر می شوند. ستونها در عمق 60 سانتيمتری قرار ميگيرند و با بتنی که دارای مشخصات فنی بخصوصی ميباشد پر ميشوند.

3-1- شيب:

شيب گلخانه تقريباً 1/0 % يعنی بسته به مقدار و تناوب بارندگی در منطقه در هر صد متر 15-10 سانتيمتر خواهد بود. لوله های خروج آب باران حدوداً در هر 55 مترناودان نصب خوهد شدکه آب را به داخل گلخانه هدايت ميکنند و از آنجا در زير يا روی زمين بوسيله لوله ها به حوضهای ذخيره آب منتقل خواهند شد تا در صورت نياز و مناسب بودن کيفيت جهت آبياری مورد استفاده قرار گيرد.

4-1- قطعات سازه: (اندازه ها و ابعاد داده شده درموارد مختلف قابل تغييرند)

1-4-1- ستونها: قوطی هاي 2*50*100 ميليمتر که گالوانيزه گرم هستند ساخته شده اند. فاصله ستونها از يکديگر در کناره ها 5/2 متر، در جلوها 3 متر ، در داخل گلخانه 5 متر و طول ستونها 6/4 متر ميباشد.

2-4-1- ستونهای باد شکن : قوطي هاي 2*80×80 ميليمتر (گالوانيزه گرم) در جلو گلخانه در هر دهنه 8 متری 2 عدد به فاصله 3 متر از يکديگر نصب ميشوند.

3-4-1 - قوس ها: لوله های گرد 5/1x60 (گالوانيزه سندزايمر). فاصله قوسها ازيکديگر50/2متر بوده و با پيچ مهره به محل پيش بينی شده در سر ستونهای دوبله متصل ميشوند. تمام قوسها از ناحيه نوک جهت استحکام بيشتردر طول گلخانه بوسيله لوله های کمر بندی بهم متصل ميشوند. بعلت فاصله کم هلالی ها از يکديگر(5/2) وترکيب علمی سازه، پلاستيک پوشش نيازی به سيم کشی نخواهد داشت.

4-4-1- سرستونها: وظيفه سرستونها اتصا ل چهارعنصر اصلی گلخانه يعنی قوس، ستون، ناودان و ميان بند ميباشد. سرستون از ورقه گالوانيزه دو ميليمتری وباماشين آلات ديجيتالی ساخته ميشود تا محل قرار گرفتن چهار قطعه اصلی را بد قت مشخص کند. طراحی سرستون به نحوی است که کانال، ميان بند، قوس و ستون کاملاً و دقيقا در محل خود نشسته و فشاری به يکديگر وارد نمي کنند.


5-4-1- باد شکن های گوشه ای و جلوئی: لوله های قوطی 2x80x80 در گوشه های گلخانه و لوله های گرد 5/1x48 يا قوطی در قطعات پلی. تعداد ، ابعاد و نحوه قرارگيری اين باد شکن ها بستگی به سرعت بادهای مسلط در محل مورد نظر گلخانه خواهد داشت.
طرح زير نماي کناری اين بادشکن ها را نشان ميدهد.

6-4-1 - ميان بند: لوله های گرد5 / 1 x 40 که ستونها را در عرض بهم متصل ميکنند. وظيفه اين ميان بند ها علاوه بر استحکام بيشترايجاد تکيه گاه برای صيفی جات از قبيل فلفل ، گوجه فرنگی و خيار بوده و فاصله آنها از يکديگر5 متر ميبا شد.

7-4-1- لوله کمر بندی قوس: لوله های 5/1x32 که قوسها را در امتداد تونل از نوک بهم متصل می کنند.

8-4-1- باد شکن های ميان بندها:
باد شکن بلند: لوله های گرد 50/ 1 x25 يک عدد برای هرميان بند.
باد شکن کوتاه: لوله های گرد 50/1 x25 دو عدد برای هرميان بند.
باد شکن به شکل هفت: لوله های گرد50 /1 x32 دو عدد برای هر ميان بند که از وسط در دو جهت مخالف به نوک قوس ها متصل می شوند.

 
9-4-1- ناودانها: 2x450x5000 ميليمتر (گالوانيزه گرم). در طراحی ناودان ها د قت بسياری شده است تا آنها به طريقی به سر ستون متصل شوند تا آب باران به داخل گلخانه نفوذ نکرده و همچنين در اثرتماس مرتب پيچها با آب باران دچار مشکل نشوند. بعلاوه در اين پيچها ازواشرهای مخصوص استفاده میشوند. همچنين در محل اتصا ل دو کانال به يکديگراز سيليکان نيزاستفاده می شود.

10-4-1- لوله های پلی اتيلن: لوله های نگاه دارنده پوشش گلخانه از جنس پل اتيلن به طول 40/2 متر که در امگا قرار ميگيرند.

11-4-1- امگا: امگاها به ضخامت 5 /1 ميليمتر ، گالوانيزه گرم هستند. وظيفه آنها نگهداری پلاستيک به کمک لوله های پلی اتيلن در کناره ها، جلوها و سقف گلخانه است. گالوانيزه گرم با کيفيت اروپائی
mµ 63.1-75.2طبق مقررات UNE-EN1179, UNE-37501 و UNE-ISO1461
امگا با طراحی مدرن ساخته شده و نيازی به پيچ و يا ورقه جهت نگهداری پلاستيک ندارند. تعداد:
• درناودان ها دو رديف
• درکناره ها سه رديف
• درجلو،بالای دهنه يک نيم دايره چسبيده به قوس
• درجلو دهنه 4 رديف

5-1- کيفيت مواد:

کليه قطعات و لوازم جانبی گلخانه های شرکت آشيانه سبز تهران با همکاری و نظارت معتبرترين شرکت های اسپانيائی و هلندی آماده و نصب ميشوند. برخی قطعات و تاسيسات گلخانه در صورت امکان و با در نظر گرفتن توجيه اقتصادی و بدون ايجاد خدشه در کيفيت و کارآئی آنها در ايران توليد می شوند، ديگر قطعات و تاسيسات مستقيما از کشورهای اسپانيا و هلندخريداری ميشوند. شرکت آشيانه سبز تهران گواهی ميکند که گالوانيزه موادی که درساخت گلخانه مورد استفاده قرار ميگيرند با رعايت قوانين اروپائی انجام شده وکليه قطعات دارای يک پوشش مشخص و استاندارد گالوانيزه هستند.


6-1- درب ها:

درب های کشوئی 3x50/ 3 متراز جنس آهن بوده و جهت پوشش آن از پلی کربنات استفاده میشود.

7-1- پنجره ها يا تهويه های طبيعی:

معمولا حدود 25% از سطح کل يک گلخانه جهت تهويه طبيعی يا پنجره درنظر گرفته ميشود.
1-7-1- پنجره های سقفی: پنجره های سقفی 2/ 1 یا 4/1 در نمام تونل ها با در نظر گرفتن باد غالب طراحی میشوند.

• اجزائ تشکيل دهنده:

موتورهای دنده ای: که حرکت را به لوله انتقال جهت بازوبسته شدن پنجره منتقل ميکنند.
بازوهای پنجره: لوله های قوطی 50/1x30x50 منحنی گالوانيزه گرم که درقسمت بالا دارای دنده هائی ميباشند.
گروه چرخ و دنده: که حرکت را ازلوله انتقا ل به بازوی پنجره منتقل ميکنند تا پنجره بازوبسته شود.

ريلها: به ضخامت 3 ميليمترو طول 2 متر

2-7-1- پنجره های کناری: تهويه کناری به تبادل طبيعی هوای داخل گلخانه کمک ميکند. (در اين طرح تنها يک پنجره کناري در روي پد در نظر گرفته شده است)

• اجزاي تشکيل دهنده آن عبارتنداز:

موتورهای دنده ای: چرخش اتوماتيک را به لوله تلسکوپی 20x20 منتقل ميکنند که با چرخش خود پلاستيک را به دورخود جمع می کنند و در نتيجه پنجره باز ميشود.
ورقه ثابت موتورکاهش دهنده: به ضخامت 6 میلیمتر و دو لبه
لوله های محافظ: 5/1x32 که از پلاستيک محافطت ميکنند.

تهویه بال کبوتری: تهویه بال کبوتری شامل دو موتور و دو محور مجزا میباشد که در سقف نصب میشود.. این نوع پنجره در صورت نیاز بجای پنجره یک طرفه سقفی 4/1 و 2/1 پیش بینی شده است.

8-1- پيچ و مهره ها:

کليه قطعات گلخانه پيش سا خته بوده ودر عمليات نصب از جوش استفاده نميشود. پيچ ومهره های مورد استفاده دارای کيفيت و مقاومت بالابوده و با رعا يت استاندارد های اروپائی ساخته شده اند.

9-1- مقاومت ها: (اثراتی که در محاسبات سازه درنظرگرفته ميشوند)

محاسبات سازه ها با رعايت قوانين اروپائی انجام شده اند. دراسپا نيا جهت سا خت گلخانه اثرات زير در نظر گرفته ميشوند:

• اثرات دائم : اثرات ناشی از وزن قطعات سازه ای يا غير سازه ای. تاسيسات جانبی حتی اگر بطور دائم نصب شده باشند شامل اين اثرات نيستند.
• اثرات تاسيسات جانبی دائم: اثرات ناشی از اين تاسيسات يا خدمات که شامل وزن های این تاسيسات، مانند گرمايشی، خنک کننده، نور مصنوعی، سایيان ها ، آبياری، تهويه و ايزولاسيون می باشند.
• اثرات باد: مقاومت سازه طبق قوانين تجربی اروپائی در مقابل سرعت 120 کيلومتر در ساعت محاسبه شده است.
• اثرات برف: مقاومت سازه طبق قوانين تجربی اروپائی در مقابل 40 کيلوگرم در مترمربع محاسبه شده است.
• محصول ها: مقاومت سازه در مقابل وزن محصولات گلخانه ای طبق قوانين تجربی محا سبه شده است و برابر با 40 کيلوگرم در هر مترمربع می با شد.
• مقاومت سازه درمقابل وزن عمودی برسازه: مقاومت سازه در مقابل وزن نيروی انسا نی جهت عمليات نگهداری وتعميرات روی سازه.
• مقاومت در مقابل تاسيسات موقتی: مقاومت سازه در مقابل وزن هائی که بوسيله ماشين آلات متحرک مانند جرثقيل، ريلها، ماشين آلات تميزکننده و يا کاربران آنها محاسبه می شود.
• اثرات حرارتی: مقاومت سازه در مقابل تغييرات دما محاسبه ميشود.
• اثرات زلزله ای: محاسبات مقاومت سازه درمقابل زلزله طبق قوانين اروپائی انجام می شوند.

10-1- رنگ سازه

در حالت عادی ، جهت پوشش قطعات سازه گلخانه از یک لایه گالوانیزه استفاده میشود که پس از مدتی شروع به شوره زدن وزنگ زدن کرده و باعث کوتاهی عمرگلخانه میشوند.
رنگ الکترواساتیک بصورت پودری روی سطح قطعات سازه گالوانیزه پاشیده شده و درون کوره با حرارت بالا پخته می شود. این امر باعث ایجاد یک لایه بسیار مقاوم روی گالوانیزه شده که در نتیجه طول عمر آهن را بالا برده و همچنین از پرت حرارتی و داغ شدن آن درروزهای گرم تابستان(بدلیل سفید بودن) جلوگیری کرده و طول عمر گلخانه افزایش پیدا میکند. بعلاوه سطح صاف به تمیزترنگه داشتن هرچه بیشتر سازه و در نتیجه افزایش طول عمر سازه کمک میکند.

11-1- پوشش پلاستیکی:
پوشش پیشنهادی گلخانه فیلم حرارتی Anti-UV بوده که شامل کلیه لوازم جانبی جهت نصب آن به سازه می باشد.
پوشش گلخانه به شکل ذیل پیشنهاد می شود:

پوشش گلخانه

پوشش ثابت

فیلم حرارتی – ضد یو وی

کناره ها

فیلم حرارتی – ضد یو وی

انتها

فیلم حرارتی – ضد یو وی

پنجره های بالا

فیلم حرارتی – ضد یو وی

پنجره های کناری

فیلم حرارتی – ضد یو وی

پنجره های انتها

ندارد

پارتیشن بندی

ندارد

نیم دایره جلو

فیلم حرارتی – ضد یو وی


لوازم جانبی جهت نصب پوشش به سازه شامل طرح می باشد.

1-11-1- مشخصات فنی فیلم حرارتی:

درشرایط عادی عمر این پلا ستیک در اسپا نیا سه فصل پیش بینی می شود. این فیلم دارای افزودنی های UV و فیلترهای IR و سه لایه جهت کیفیت بهتر می باشد.

مشخصات استثنائی فیلم فشرده سه لایه:
• مقاومت بالای مکانیکی
• مشخصات فنی حرارتی و نوری عا لی
• گارانتی سه لایه(200میکرون)
• قابلیت عبورنوربالاوبی رنگ
ترکیب سه لایه طبق نیازهای مشتری قابل تغییرند.

مقیاس

ارزش

واحد

قانون

رنگ

بی رنگ

 

 

ضریب فلوئنسی

4/0

گرم/10دقیقه

ASTM D-1238

چگالی اسمی

945

کیلوگرم/مترمکعب

ASTM D-1505

محتوای AV

10

%

 

عبور نور

89

%

ASTM D-1003

نورپراکنده

50

%

ASTM D-1003

مقاومت در مقابل ضربه

1300

Gr(F50)

ASTM D-1709

کشش

120

Mpa

ASTM D-638/882

مقاومت فشاری طولی

22

Mpa

ASTM D-638/882

مقاومت فشاری عرضی

22

Mpa

ASTM D-638/882

مقاومت کششی طولی

550

%

ASTM D-638/882

مقاومت کششی عرضی

550

%

ASTM D-638/882


12-1-پوشش پلی کربنات:

پوشش پلی کربنات جهت پوشش قسمت های جلو و عقب و نیم دایره های مربوطه و یا کناره های گلخانه درصورت تقاضای مشتری درنظرگرفته میشود.
کلیه قطعات، پروفیل ها و پیچ و مهره ها جهت نصب پلی کربنات شامل پیشنهاد می باشد.
پلی کربنات ساخت اروپا بوده که صرفا" به منظور استفاده در پوشش های گلخانه ای با در نظر گرفتن مقاومت در مقابل اشعه های مضر خورشید و دیگر مسائل فنی تولید شده است

مشخصات فنی پوشش پلی کربنات ضد یو وی ساخت اروپا :

مشخصات فیزیکی
چگالی120 گرم/سانتی مترمکعب
جذب آب0.15%
مشخصات نوری
انتقال نور90%
انتفال opal  سفید46%
انتقال نور برنز46%
مشخصات مکانیکی
مقاومت به تغییرشکل تا حد کشش>60N/MM2
مقاومت به تغییرشکل تا حدشکستن>60N/MM2
افزایش طول تا حد کشش7%
افزایش طول تا حد شکستن>80%
انعطاف حد کشش2300 N/M2
انغطاف Module1890 N/MM2
مقاومت شوک ایزود800 J/M
سختی هارد ول118 E.R.
مشخصات حرارتی
حرارت خدماتی دراز مدت-40 + 100 C
حرارت خدماتی کوتاه مدت-40 + 120 C
درحه حرارت VICAT145-150 سانتیگراد
حرارت تغییر شکل درمقابل بار135-140 سانتیگراد
ضریب انبساط حرارتی6.7-10-5 m/mºC
هدایت حرارتی0.21 W/mºC



شرايط عقد قرارداد ساخت گلخانه با پيمانكاران واجد شرايط و نحوه پرداخت تسهيلات
الف- نوع و خصوصيات سازه
1- تمامي قطعات به كار برده شده فلزي الزاما بايد آبكاري شده باشد.
2-لوله هاي به كار گرفته شده بايد ساخت يكي از كارخانجات معتبر و با آبكاري گرم باشد.
3- سازه حداقل بايد داراي دو پوشش ثابت و موازي كه پوشش اول آنتي U.V با ضخامت حداقل 180 ميكرون و پوشش دوم آنتي فوگ باشد .
4-سازه گلخانه بايد پرتابل و با استفاده از پيچ و مهره و يا پين و بست نصب گردد و استفاده از جوشكاري در ساخت اجزا اصلي گلخانه مجاز نمي باشد .
5- گلخانه الزاما بايد داراي پنجره بغل و پنجره سقفي به صورت اتوبوسي باشد.
6 – ارتفاع مفيد گلخانه تا زير ناودان حداقل 5/3 متر و ارتفاع نهايي سازه حداقل5 متر باشد.
7-خصوصيات كليه قطعات مورد مصرف و نقشه تاييد شده سازه بايد ضميمه قرارداد گردد و به امضاي طرفين قرارداد رسيده باشد.
8-پيمانكار سازنده بايد گلخانه را در برابر برف تا ارتفاع 60 سانتيمتر و باد تا سرعت 120 كيلومتر ضمانت نمايد(نصب تجهيزات مناسب جهت ايجاد مقاومت در برابر باد الزامي است) همچنين سازه را به مدت يكسال در برابر حوادث طبيعي بيمه نمايد.
9-هر گونه خسارت وارده به خريدار در اثر كيفيت سازه بايستي توسط سازنده پرداخت گردد.
ب- نحوه پرداخت مبالغ خريد و نصب سازه گلخانه
1- تا40% از مبلغ قرارداد خريد و نصب قطعات همزمان با عقد قرارداد جهت خريد و حمل قطعات گلخانه به محل
2-تا80% از مبلغ قرارداد خريد و نصب قطعات بعد از تحويل كليه قطعات و نصب آنها و سيم كشي ( مرحله قبل از نصب پوشش)
3- تا 90% از مبلغ قرارداد خريد و نصب قطعات بعد از انجام پلاستيك كشي
4- باقيمانده از مبلغ قرارداد خريد و نصب قطعات(حداقل 10%) به عنوان حسن انجام كار بعد از اتمام سازه و رفع كليه نواقص حداكثر بعد از سه ماه( اين مبلغ همزمان با آزاد سازي قسط سوم احداث گلخانه در حساب جداگانه اي به نام پيمانكار و قابل برداشت تنها با نامه مديريت جهاد كشاورزي شهرستان واريز مي گردد. )
5-خريد ساير تجهيزات( سيستم آبياري- سيستم گرمايشي- سيستم روشنايي و.....)با قرارداد جداگانه و يا ارايه فاكتور از سازندگان معتبر با شرط رعايت حداقل هاي تعيين شده و پس از تاييد امكان پذير است .
تذكر 1 : به ازاء هر  هزار متر مربع گلخانه تامين حداقل 250000 كيلو كالري گرما الزامي است و سيستم آبياري شامل مخزن ذخيره آب به ميزان هر متر مربع گلخانه 4 ليتر و الكترو پمپ متناسب با وسعت گلخانه، تانك كود، فيلتر و لوله هاي اصلي و فرعي است.
تذكر 2: جهت هر واحد گلخانه حداقل دو دستگاه بخاري مورد نياز است .
تذكر3: مديريت جهاد كشاورزي شهرستان به عنوان ناظر پروژه بر عمليات ساخت و نصب نظارت خواهد داشت و پرداخت هر گونه وجه بعد از تاييد آن مديريت خواهد بود و سازمان به عنوان ناظر عالي در اجراي پروژه نظارت داشته و بر حسب ضرورت از نحوه اجراي طرح بازديد خواهد داشت.

golkha1.jpg

مقدمه
احداث گلخانه برای تولید میوه های خارج از فصل و همچنین گل و گیاهان زینتی از قرن 17 میلادی در اروپا آغاز و در سالهای اخیر به منظور استفاده بهینه از منابع خاك وآب و یا اشتغال زایی در سراسر جهان گسترش یافته است.
این صنعت در استان اصفهان از سال 1340 در منطقه فلاورجان با گلخانه های چوبی شروع شــــده و هم اكنون با احداث گلخانه های مدرن در سراسر استان, انواع محصولات نظیر خیار, گوجه فرنگی, فلفل دلمه ای رنگی, طالبی گلخانه ای, توت فرنگی, انواع گلهای شاخه بریده مانند رُز, ژربرا و. . . در حال تولید است كه علاوه بر تأمین بازارهای داخلی استان, به سایر استانها و مقداری نیز به خارج از كشور صادر می گردد.
برای اطلاع رسانی مناسب به متقاضیان احداث گلخانه در استان, سازمان جهادكشاورزی اصفهان مجموعه ای تحت عنوان (آشنایی با كشت های گلخانه ای) تدوین نموده كه حاوی اطلاعات اجمالی از انواع محصولات گلخانه ای سازه ها و چگونگی صدور پروانه تأسیس گلخانه می باشد. كه امید است مورد استفاده علاقه مندان تولیدات محصولات گلخانه ای قرار گیرد.

1- تعریف گلخانه
گلخانه بخش محدودی از فضاست كه در آن كلیه عوامل محیطی قابل كنترل بوده و برای كشتهای متراكم و تولید محصول خارج فصل و یا خارج از محیط طبیعی گیاه احداث میگردد.

2- انواع گلخانه ها
گلخانه ها از نظر نوع تو لید و نوع تیپ سازه دارای انواع مختلفی به شرح ذیل می باشند.
تقسیم بندی بر اساس نوع تولید:
1-2- گلخانه های تولیدی سبزی و صیفی شامل محصولاتی نظیر خیار, گوجه فرنگی, توت فرنگی, فلفل, بادمجان, طالبی, سبزیجات برگی(ریحان- شاهی و........) می باشد.
2-2- گلخانه های تولید گل و گیاهان زینتی برای تولید انواع گلهای شاخه بریده(رُز- ژربرا – گلایول – داودی) وگلهای آپارتمانی می باشد.
3-2- سالنهای گلخانه ای تولید قارچ دكمه ای و قارچ صدفی
از نظر نوع سازه گلخانه ها به دو دسته چوبی یا سنتی و مدرن یا فلزی تقسیم می شوند.
4-2- گلخانه های چوبی
اسكلت اصلی این گلخانه ها از چوب با پوشش پلاستیك مـی باشد. ارتفاع در ایـن سازه هـا 2 تا 3 متر و سیستم گرمایی و تهویه مناسبی ندارد و بدلیل ارتفاع پایین مناسب كشت محصولاتی نظیر خیار و گوجه فرنگی نمی باشد. مزیت این گلخانه ها قیمت ارزان احداث هر واحد آن می باشد ولی بدلیل نامناسب بودن محیط داخلی برای رشد گیاه معمولاً میزان تولید در واحد سطح در مقایسه با گلخانه های مدرن بسیار كمتر است. بدلایل ذكر شده این نوع گلخانه ها توسعه نیافته است و گلخانه های چوبی كه قبلاً احداث شده به تدریج به گلخانه های مدرن تبدیل می شوند.
5-2- گلخانه های فلزی یا مدرن
اسكلت این گلخانه ها از فلز است كه معمولاً با پلاستیك های ضد اشعه ماوراء بنفش (UV) پوشش و دارای سیستم گرمایشی و تهویه مناسب می باشد. ارتفاع این نوع گلخانه ها بیش از 5/4 متر است و بدلیل شرایط مناسب رشد گیاه در اینگونه سازه, عملكرد در واحد سطح نسبت به گلخانه های چوبی افزایش دارد.
اتصال قطعات در گلخانه های فلزی بوسیله پیچ ومهره(پرتابل)و یا استفاده از جوش می باشد. هزینه واحد گلخانه های پرتابل نسبت به سیستم جوشی 20-15% بیشتر است ولی نصب آن آسانتر و تغییرات در سازه راحت تر است. تیپ های مختلف سازه های موجود, مزایا و معایب و متوسط قیمت واحد هر كدام بر اساس قیمتهای سالهای 1386 در جدول شماره(1) نشان داده شده است.




جدول شماره(1)
تیپ گلخانه مصالح نوع دریچه مزایا معایب قیمت واحد در
هرمترمربع(ریال)
چوبی چوب-پلاستیك بدون دریچه ارزان قیمت تولید كم- آفات وبیماریهای زیاد ، عمركم 50000-25000
تونلی
(تك واحدی) لوله گالوانیزه-
پلاستیك جانبی- سقفی آلودگی كم و عمر زیاد افزایش مصرف
سوخت 100000-80000
پیوسته
(چند واحدی) لوله گالوانیزه-
پلاستیك جانبی-
سقفی تهویه خوب, قابل اتوماتیك شدن - 200000-150000
شیشه ای اسكلت فلزی-
شیشه جانبی- سقفی استحكام بالا
عمرطولانی
تهویه خوب – قابل
اتوماتیك شدن بسیار گران 1000000-800000
ضمناً علاوه بر هزینه های فوق به ازای 1000 مترمربع گلخانه فلزی مبلغ 50 تا 100 میلیون ریال وسایل گرمایشی, سرما زا, رطوبت ساز و آبیاری قطره ای مورد نیاز می باشد.
6-2- سالنهای گلخانه ای تولید قارچ های خوراكی:
كارگاههای تولید قارچ های خوراكی با بلوك, آجر, سیمان, بصورت یك ساختمان معمـولی ســاخته می شود و در آن امكانات گرمایشی, سرماساز و رطوبت ساز تعبیه می شود.
بعضی از كارگاههای تولید قارچ بصورت گلخانه ای احداث میگردد ولی با توجه به اینكه رشد قارچ به نور ناچیزی نیاز دارد. پوشش های گلخانه ها از نوع پلاستیك های رنگی كه نور ناچیزی باید از آن عبور كند انتخاب می شود.
قارچ های خوراكی كه در ایران پرورش داده می شوند عبارتند از قارچ دكمه ای و قارچ صدفی, تولید قارچ دكمه ای علاوه بر سالنهای پرورش نیاز به كارگاه تولید كمپوست دارد كه تولید كمپوست آلودگی محیط را به همراه دارد. لذا باید این كارگاهها در خارج از مناطق مسكونی و با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست احداث شود.
بستر پرورش قارچ صدفی كاه وكلش غلات است و چون نیازی به كمپوست ندارد موجب آلودگی محیط نمی شود و در مناطق مسكونی هم می توان به پرورش آن اقدام نمود و نیازی به مجوز سازمان حفاظت محیط زیست ندارد.

3- انواع بسترهای كاشت محصولات گلخانه ای
بستر كاشت در گلخانه ها به دو صورت خاكی و یا هیدروپونیك(بدون خاك)هستند كه در كشت خاكی ریشه گیاه در خاك قرار میگیرد كه در این روش مدیریت تغذیه آسان و نیاز به دانش فنی زیادی ندارد ولی مقداری از مواد غذایی مصرفی از دسترس گیاه خارج و بیماریهای خاكزی همواره كشت را تهدید می كند.
در كشت هیدروپونیك ریشه گیاه در موادی نظیر پرلایت, پشم سنگ, لیكا, ماسه و....... قرار داده می شود و مواد غذایی مستقیماً در دسترس گیاه قرار میگیرد كه این روش مصرف آب را كاهش, بیماریهای خاكزی كم و عملكرد را در واحد سطح افزایش می دهد امّا نیاز به دانش فنی بالا و مدیر كارآزموده و متخصص دارد و هزینه ساخت هم 20-15 درصد افزایش می یابد.

4- عملكرد تولیدات گلخانه ای
مهمترین مزیت تولیدات گلخانه ای نسبت به تولید در فضای باز عبارتند از: اشتغالزایی بالا, مصرف آب كم و افزایش تولید در واحد سطح.
جدول شماره(2)عملكرد تعدادی از محصولات گلخانه ای و سرمایه مورد نیاز كشت خاكی بر اساس قیمتهای سال 1386 را نشان می دهد.







جدول شماره(2)
نوع محصول تعداد دوره كشت درسال عملكردسالانه
در1000مترمربع
(تن) اشتغال زایی در1000مترمربع- نفر متوسط سرمایه مورد
نیازبرای هر1000مترمربع (هزارریال) ملاحظات
خیار 2 25-30 تن 5/1- 1 230000
گوجه فرنگی 1 15-20 تن 5/1- 1 230000
فلفل 1 15-20 تن 5/1- 1 230000
طالبی 1 17-22 تن 5/1- 1 230000
توت فرنگی گیاه دائمی4ساله 12-8 تن 5/1- 1 400000
گل رز گیاه دائمی6ساله 150-180هزارشاخه 3-2 800000
ژربرا گیاه دائمی3ساله 180-200 هزارشاخه 3-2 750000
آلسترومریا گیاه دائمی6ساله 200-220 هزارشاخه 3-2 1000000
لیسیانتوس یك ساله 200-250 هزارشاخه 3-2 450000
قارچ صدفی 7-5 دوره 50 تن 8 1500000 سالنهای سه طبقه
قارچ دكمه ای 6- 4 دوره 200 تن 30 3000000 سالنهای پنج طبقه
حداقل سطح اقتصادی یك گلخانه 3000مترمربع می باشد كه نیاز به 4000مترمربع زمین مناسب جهت احداث گلخانه دارد.

5- شرایط لازم برای احداث گلخانه
برای احداث هر گلخانه باید موارد ذیل مد نظر قرار گیرد.
1-5- محل مناسب احداث گلخانه
خاك محل احداث گلخانه باید دارای بافتی متوسط, زهكشی مناسب, فاقد شوری و قلیائیت, آهك و گچ باشد. محل گلخانه حتی الامكان نزدیك خط اصلی گاز و جاده های اصلی یا دارای جاده های مناسب باشد. شیب های تند, محلهای بادگیر مكان مناسبی برای احداث گلخانه نیستند. ابعاد زمین باید طوری انتخاب شود كه بتوان گلخانه ها را در جهت شمال – جنوب در آن احداث نمود.
2-5- وجود آب كافی با كیفیت مناسب
حداقل آب مورد نیاز برای 1000مترمربع گلخانه در هر شبانروز در فصل تابستان(پیك مصرف)10-8 مترمكعب است كه با توجه به میزان آب موجود, سطح گلخانه قابل احداث را میتوان مشخص كرد. علاوه بر مقدار آب, كیفیت آب از عوامل مهم در تولید محصولات گلخانه ای است.
تحمّل گیاه نسبت به املاح موجود در آب آبیاری متفاوت است. مهمترین عامل محدود كننده برای كشت های گلخانه ای شوری یا EC آب است.
EC قابل تحمّل برای گیاهان در جدول(شماره3)بیان گردیده است.
میزان EC اگر از مقادیر ذكر شده بیشتر گردد عملكرد محصول كاهش می یابد. علاوه بر EC, میزان سدیم قابل جذب(S.A.R),كلر, بیكربنات موجود در آب هم در عملكرد محصول مؤثرند لذا لازم است قبل از احداث گلخانه از آب مورد استفاده, آزمایش كاملی بعمل آید.
EC مناسب برای كشت محصولات گلخانه ای
جدول شماره (3)
نوع محصول EC قابل قبول ds/m
خیار 2
گوجه فرنگی 2
توت فرنگی 1
فلفل 2
خربزه 2
گل رز 1
آلسترومریا 1
لیسیانتوس 3/1
گلایول 5/1

6- تجهیزات و ادوات مورد نیاز در گلخانه ها
از تجهیزات و ادوات مورد نیاز گلخانه میتوان به سیستم گرمایشی, سرمایشی, ژنراتور و....... اشاره نمود.
الف- انواع سیستم گرمایشی:
1- سیستم مركزی: سیستم شوفاژ(برای گلخانه های بالای 4/0 هكتار) در این سیستم از بخار آب یا آب داغ استفاده می شود.
2- سیستم موضعی: بخاری شامل سه دسته, بخاریهای منفرد یا تراكمی– بخاریهای كنوكسیونی یا همرفتی– بخاریهای تابشی با انرژی پایین.
ب- انواع سیستم سرمایشی:
1- سیستم خنك كننده تابستانه:
1-1- سیستم خنك كننده فن وپد: متداولترین سیستم تابستانه در گلخانه ها به شمار می رود.
(Fan and pad evaporative cooling system)
2-1- سیستم خنك كننده تبخیری(مه پاش)
(Fog evaporating cooling system)
2- سیستم خنك كننده زمستانه
2-1- سیستم تیوپ– پنكه (fan tube ventilation)

7- سایر تجهیزات مورد نیاز گلخانه
1- ژنراتور (برق اِضطراری) 2- ترموستات 3- سیستم آبیاری تحت فشار

8- آفات و بیماریهای مهم گلخانه ای در استان اصفهان
اسامی برخی از آفات و بیماریهای مهم كه معمولاً در گلخانه های استان به محصولات سبزی و صیفی و گل و گیاهان زینتی خسارت وارد می سازند به شرح ذیل می باشد.
الف- آفات گلخانه ای
ردیف نوع آفت ردیف نوع آفت
1 مینوز 6 تریپس
2 شته ها 7 زنجركها
3 مگس سفید 8 حلزون های صدف دارو(رابها)
4 كنه تارعنكبوتی 9 شپشكهای سپردار
5 آبدزدك 10

ب- بیماریهای گلخانه ای
ردیف نوع بیماری ردیف نوع بیماری
1 بیماری سفیدك داخلی(دروغی) 5 بوته میری یا مرگ گیاهچه
2 بیماری سفیدك سطحی 6 پژمردگی آوندی ناشی ازفوزاریوم
3 نماتد مولد غده ریشه 7 بیماری پژمردگی ناشی از ورتیسلیوم
4 ویروس موزائیك خیار 8 گالهای ناشی از آگروباكتریوم

9- علاوه بر محصولات ذكر شده در جدول شماره(3) تعدادی محصولاتی كه كشت گلخانه ای آنها در حال حاضر در استان انجام یا به راحتی امكان پذیر است عبارتند از:





الف- محصولات سبزی و صیفی
1 طالبی 7 ریحان
2 لوبیا سبز 8 كاهو
3 نخود فرنگی 9 مارچوبه
4 تره فرنگی 10 انواع كلم
5 ریواس 11 آرتیشو
6 بادمجان 12 آندیو
ب- گل و گیاهان زینتی و گلهای شاخه بریده
1 داودی 9 اركیده ها
2 میخك 10 شیپوری
3 استرلیتزیا 11 آماریلیس
4 آفتابگردان 12 زنبق
5 لیلیوم 13 جعفری
6 مریم 14 مارگریت
7 آنتوریوم 15 انواع گلهای همراه
8 فرزیا 16 كوكب
ج- گیاهان آپارتمانی
پیله آ 11 انواع پتوس 1
شفلرا 12 دیفن باخیا 2
بنت قنسول 13 یوكا 3
انواع كاكتوسها 14 پاندانوس 4
بابا آدم 15 انواع فیلدوندرون 5
خورشیدی 16 برگ بیدی 6
بنفشه آفریقایی 17 آزالیا 7
دراسنا 18 اسپاتی فیلوم 8
آلیارا 19 آگلونما 9
انواع نخل زینتی 20 كالانكوبه 10

10- نحوه صدور پروانه تأسیس و پروانه تولید گلخانه :
مدارك مورد نیاز برای صدور پروانه تأسیس گلخانه های گل و گیاهان زینتی
1- درخواست كتبی متقاضی
2- اصل فرم خلاصه طرح احداث گلخانه كه به دقت و كامل با توجه به راهنمای تكمیل فرم طرح گلخانه، كامل امضاء شده و به تأیید كارشناس باغبانی شهرستان رسیده باشد.
3- تصویر مدارك مالكیت زمین كه باید یكی از موارد زیر باشد :
3-1- تصویر سند رسمی كه بنام متقاضی باشد و یا قولنامه محضری و یا عادی كه در قولنامه عادی می بایستی مساحت زمین به صورت مترمربع مشخص شده باشد و امضای خریدار و فروشنده در ذیل آن درج و نهایتاً توسط شورای اسلامی محل مهر و امضاء و تأیید گردد.
3-2- اجاره نامه حتی الامكان بصورت محضری باشد و در اجاره نامه عادی می بایستی مشخصات كامل مستأجر و مؤجر ذكر و مساحت زمین به متر مربع مشخص و حداقل زمان اجاره می بایستی 5 سال تمام باشد و در ذیل آن امضای مستأجر و مؤجر درج و شورای اسلامی محل نیز آن را با مهر و امضاء تأیید نماید. ضمناً تصویر سند و یا قولنامه مالك زمین باید پیوست اجاره نامه باشد و در زمینهای اجاره ای امكان هیچگونه ساخت و سازی توسط مستآجر وجود ندارد.
تذكر: زمینهای اجاره ای باید حتی الامكان دارای سند رسمی باشد.
4- تصویر مدارك مربوط به نحوه تأمین آب مورد نیاز طرح كه باید یكی از موارد زیر باشد :
4-1- چاه : تصویر پروانه بهره برداری چاه كه توسط كارشناس شهرستان تأیید و میزان حق آبه بصورت گردش ساعت در روز در آن به همراه مشخصات كامل متقاضی در ذیل آن درج و به تأیید شورای اسلامی محل رسیده باشد چنانچه پروانه بنام خود متقاضی باشد لزومی به تأیید شورای اسلامی محل نمی باشد.
تذكر 1 : اعتبار پروانه چاه به روز باشد.
تذكر 2 : چنانچه میزان حق آبه در قولنامه زمین مشخص شده باشد نام صاحب پروانه و شماره آن در قولنامه درج و تصویر پروانه چاه پیوست شود.
4-2- قنات یا چشمه : ارائه گواهی میزان حق آبه كه به تأیید شورای اسلامی محل رسیده باشد.
4-3- كانال یا رودخانه : ارائه مدرك اجازه برداشت آب از كانال یا رودخانه از مراجع ذیربط .
تذكر : در مورد زمینهای اجاره ای میزان حق آبه نیز یا در اجاره نامه زمین و یا بصورت گواهی معتبر و مجزا ارائه و مدت آن با مدت اجاره زمین برابر باشد و مدرك مالكیت مؤجر نیز ارائه گردد.
5- نتیجه آزمون آب و خاك از شركت های معتبر (نمونه برداری آب و خاك باید با نظارت كارشناس باغبانی شهرستان انجام و به آزمایشگاه ارسال گردد)
6- نقشه زمین و سازه گلخانه كه در آن ارتفاع، عرض، و طول، تركیب گلخانه و وضعیت هندسی، فیزیكی سازه به شرح زیر كاملاً مشخص باشد.
6-1- نمایی از بالا كه موقعیت ستونهای گلخانه و فواصل آن را از یكدیگر مش


مطالب مشابه :


طرح توجيهي انواع گلخانه ها و آشنايي با راه اندازي يك واحد گلخانه

طراحی مدرن دانلود سازه گلخانه 7-خصوصيات كليه قطعات مورد مصرف و نقشه تاييد شده سازه




دانلود پاورپوینت با موضوغ نحوه احداث گلخانه و هزینه های آن

دانلود پاورپوینت با موضوغ نحوه محاسبه بار وارد بر گلخانه. پياده كردن نقشه و شکل سازه.




سازه گلخانه ها

سازه گلخانه 6- نقشه زمین و سازه گلخانه كه در آن ای،هم به صورت دانلود و هم به




سازه های گلخانه و نحوه ساخت

دانلود آهنگ جدید مورد مصرف و نقشه تاييد شده سازه بايد خريد و نصب سازه گلخانه.




ساختمان و اسکلت گلخانه

از م و ارد مهم در احداث گلخانه، ارائه یک نقشه گلخانه همراه » دانلود » ساخت سازه




مبانی طراحی شهری - دانلود رساله گلخانه

دانلود رساله گلخانه خرید فایل نقشه اتوکد تحقیق طراحی ماکت و ارائه انواع سازه




برچسب :