سیلدنافیل(ویاگرا )و تادافیل(سیالیس)

   جهت آسودگی نسبی وجدان بر آن شدم که مقداری از تداخلات و عوارض این داروها را بازگو کنم زیرا ثابت شده که حتی افرادی که از لحاظ قلبی عروقی سالم هستند و به اختلال جنسی(اختلال نعوظ )مبتلا هستند در ریسک این بیماریها و سکته قلبی بوده زیرا اختلالات نعوظ پیش آگهی بیماریهای قلبی عروقی آینده در بیمار تا سه سال جلوتر از ابتلا بوده.

متاسفانه طی تجارب کاری مشاهده کردم که اکثر بیماران اطلاعات صحیح در مورد شرح حال خود نمی دهند و یا همکاران داروساز برای آگاه کردن بیمار در مورد عوارض دارویی حوصله نمی کنند و خطر عوارض ناخواسته زیاد می شود.

   قرص های که بیشتر در دسترس می باشد عبارتند از :سیدنافیل(ویاگرا) و تادافیل(سیالیس) . این داروها در درمان اختلالات نعوظ ناشی از مشکلات ارگانیک و سایکولوژیک موثرند و در خط اول درمان می باشند. به همین دلیل تقاضای مصرف آن بالاست و در گروه های مختلف سنی استفاده می شود .

   این دو دارو اثر بخشی یکسان در دوز مشابه دارند که اثرات با افزایش مقدار مصرف بیشتر می شود.

۱) قرص های سیلدنافیل که در مقادیر ۵۰،۲۵ و۱۰۰میلی گرمی بوده  و ماکزیمم دوز روزانه ۱۰۰میلی گرم بوده و بهتر است از مقادیر ۲۵ شروع شود و در صورت عدم پاسخ دهی مناسب مقدار مصرف افزایش یابد.

 از عوارض این دارو سردرد (به علت کاهش فشار خون) و احساس گرگرفتگی می باشد و عوارض خطرناک مانند تاری دید و سیانوپسیا(تغییر رنگ در دید و دیدن اشیا به رنگ آبی) و اختلالات شنوایی بوده که نیاز به قطع مصرف و مراجعه فوری به پزشک بوده.

  این دارو باید با معده خالی مصرف شود و زمان مصرف آن نیم ساعت تا ۴ ساعت قبل بوده .مصرف آن همراه غذا بخصوص غذاهای چرب از اثر دارو می کاهد.

  تداخلات دارویی: این دسته دارویی با داروهای حاوی نیتراتها تداخل ومنع مصرف مطلق  دارند( نظیر پرل نیتروگلیسرین زیر زبانی،اسپری و پماد نیتروگلیسرین ، قرص نیتروکانتین) .

   در مصرف همزمان آن با داروهای آلفا بلاکر مانند تامسولوسین، 4 ساعت فاصله زمانی باید لحاظ شود و در این مواقع مصرف تادافیل توصیه می شود.

  مصرف این دارو با الکل سبب افت شدید فشار خون و ایجاد عارضه قلبی شده.

  قرص تادافیل(سیالیس): این دارو در مقادیر 10،5و20 میلی گرمی بوده واز طول اثر بیشتری نسبت به سیلدنافیل برخوردار بوده (معروف به قرص آخر هفته ) و عارضه ی تاری دید و سیانوپسیا در آن کمتر بوده و مصرفش با غذا تداخل ندارد. عارضه ی شایع مصرف  تادافیل درد عضلانی بوده.

  زمان مصرف نیم تا۴ ساعت قبل بوده (طول اثرش از سیلدنافیل بیشتر بوده).

  این دارو نیز با الکل و داروهای حاوی نیترات تداخل  اثر داشته. در مصرف همزمان داروهای حاوی نیترات و سیلدنافیل 24 ساعت و با داروی تادافیل 48 ساعت فاصله زمانی باید لحاظ گردد.

  افراد در معرض خطر :

  - افرادیکه به بیماریهای قلبی عروقی مبتلا هستند (بخصوص درتست ورزش آنان مشکلی بوده) و بیماران با سابقه سکته مغزی ویا قلبی .

 -مصرف همزمان با داروهای حاوی نیترات که در بیماران قلبی با درد قفسه سینه استفاده می شود (پماد نیتروگلیسرین در بیماران مبتلا به شقاق مقعد نیز تجویز می شود).

  در مصرف این داروها با داروهای کاهش دهنده فشار خون باید احتیاط کرد(عارضه کاهش فشار خون در مصرف تادافیل خیلی کمتر از سیلدنافیل بوده).کاهش شدید فشار خون سبب ایجاد عارضه سکته قلبی خواهد شد و اوضاع وقتی بدتر می شود که مریض برای کاهش درد قفسه سینه از پرل نیتروگلیسرین زیر زبانی هم استفاده کند!

 افرادی که تحت جراحی های چشم قرار گرفته اند با نظر پزشک اقدام به مصرف نموده و بیمارانی که عمل تعویض عدسی به علت آب مروارید یا کاتاراکت انجام داده اند منع مصرف این داروها وجود داشته.

  هشدار در مورد داروهای ماهواره ای:

  داروهای گیاهی با اثر اثبات شده در درمان این نوع اختلالات تاکنون یافت نشده است(گیاه جین سینگ ،جینکوبیلا و کوسکوتا تاثیر ندارند) تنها داروی گیاهی یوهمبین بوده که در بیماران با اختلالات ناشی از مشکلات سایکوژنیک مفید است و هشدار FDA در موردمکمل های گیاهی موجود در بازار ،اینکه آنها حاوی تادافیل و سیلدنافیل بوده وبرای افراد در معرض خطر مضر بوده.

  کرم های موضعی نیز حاوی مشتقات تستوسترون بوده و عوارض جدی به همراه دارند.

 پ.ن:

  این مطالب از پاورپوینت های کلاس بازآموزی اینجانب بوده و تصیحات همکاران محترم را در مورد مطلبی که احیانا اشتباهی در آن بوده با کمال میل می پذیرم.

 


مطالب مشابه :


تامسولوسین

فارماکولوژی بادرود - تامسولوسین - نکات کوتاه و مختصر درباره انواع داروها و عوارض آن




تامسولوسین

تامسولوسین ( Tamsulosin ) که بنام امنیک (Omnic) قرص بایستی به یکباره بلعیده شود.




اطلاعاتی برای بیمار

قرص پنتوکسی فیلین که خارجی آن مورد نظر است و باید توسط متخصص نوشته شود تا قابل پرداخت توسط




اطلاعاتی درباره داروی سیلدنافیل (مشکلات نعوذی افراد)

این قرص به راحتی و به سرعت از دستگاه گوارش جذب می شود. ویاگرا توسط آنزیمهای کبدی متابولیزه




داروی جدید ایران8- امنیک

نام ژنریک: تامسولوسین. شکل دارویی: کپسول 400 میکروگرم . قرص ضدبارداری مغز را کوچک می‌کند ::::




فهرست داروهای جدید ایران

امنیک: (تامسولوسین) واژیفم: قرص واژینال برای واژينيت آتروفيك به دليل كمبود استروژن




سیلدنافیل(ویاگرا )و تادافیل(سیالیس)

در مصرف همزمان آن با داروهای آلفا بلاکر مانند تامسولوسین، 4 ساعت فاصله زمانی قرص تادافیل




لیست برخی داروهای موجود

تامسولوسین- امنیك-اوستئوفوس –فوزومكس-اوستئوفلكس-تریپل فلكس-جوینتك-فروسانل-




داروی جدید ایران10- هیترین

شکل دارویی: قرص 2و 5 میلیگرم . موارد مصرف: داروهای آلفا بلاکر مثل تامسولوسین و پرازوسین .




فهرست داروهای جدید ایران

آکولیت: (زفیرلوکاست)- قرص جهت پیشگیری از حملات آسم به صورت درمان طولانی مدت (تامسولوسین)




برچسب :