راهنمایی در مورد ساخت هلیکوپتر مدل

 

سر فصلها:
فصل 1: اصول پرواز و كنترل هليكوپتر (Helicopter theory & control)
- هليكوپتر چيست؟
- گام ملخ (Pitch)

- گام كلّي و گام موضعي
(Collective pitch & Cyclic pitch)
- مكانيزم سواش‌پليت و نحوه اعمال فرامين كُلكتيو و سايكليك
- انواع مكانيزم روتور دم
(Tail rotor mechanism)
- تعادل نيروها در پرواز ايستا از نماي جانبي
- تعادل نيروها در پرواز ايستا از نماي بالا
- چگونگي تعادل نيروها در پرواز ايستا از نماي پشت
- صعود و نزول هليكوپتر
(Climb & Descend)
-
تغيير وضعيت از پرواز ايستا به پرواز رو به جلو (Transition to forward flight)
-
اثر ژيروسكوپيك (Gyroscopic Precession)
- پديدة تاثير زمين (
Ground effect)
-
پديده ”برا“ي انتقالي (Translational lift)
فصل 2: انتخاب يك هليكوپتر  (Selecting  a helicopter)
- دسته بندي هليكوپتر‌هاي مدل راديو كنترل براساس نوع موتور
- طبقه‌بندي هليكوپترهاي موتور پيستوني الكلي از لحاظ اندازه
(Helicopter size)
- هليكوپتر دست دوم يا نو؛ كدام بهتر است؟
فصل 3: انتخاب راديو كنترل (Selecting  a radio control)
- فرستنده و گيرنده (Transmitter & Receiver)
- سرووها (Servo Motors)
- باطري‌ها(Batteries)
- كابل رابط استاد شاگرد(Trainer port)
- نوار گردن (Neck strap)
- سيني فرستنده (Transmitter tray)
- قابليت‌ها و برنامه‌هاي نرم‌افزاري (Radio functions)
- قبل از اين كه يك راديو كنترل بخريد به راهنمايي‌هاي ذيل توجه كنيد.
- راديوي نو بهتر است يا دست دوم؟
فصل 4: انتخاب موتور (Selecting An Engine)
- اندازه و طبقه موتور (Engine size)
- قدرت اضافي (Excess power)
- پره‌هاي انتقال حرارت سرسيلندر (the heat sink head)
- اگزوز (Muffler & Tuned pipe)
- موتورهاي هليكوپتر از نظر نوع طراحي (Piston design)
- موتورهاي دو زمانه و چهار زمانه (Two stroke & Four stroke Engines)
- انتخاب شمع موتور فصل 5: جايرو (Gyro)
-
جايرو چيست؟
-
انتخاب جايرو
فصل 6: متعلقات ((Accessories
- ابزار و لوازم عمومي
(General Equipment)
-
ابزار و لوازم مخصوص (Special Equipment)
-
مواد مصرفي
- تجهيزات مورد نياز در كارگاه و زمين پرواز
- قطعات يدكي
(Spare part)
-
قطعات انتخابي (Option part)
فصل 7:  سوار كردن قطعات هليكوپتر (Part assembly)
-
اجزاء اصلي ساختمان هليكوپتر راديوكنترل
-
نكات تكميلي در مورد مونتاژ و نصب قطعات مختلف
-
مونتاژ روتور اصلي
-
بالانس ملخ های اصلي (Rotor blade balancing)
-
نصب سروو‌ها، گيرنده و باطري
-
نصب جايرو
-
نصب گيرنده
-
بالانس هليكوپتر
-
جابه‌جايي هليكوپتر با دست
فصل 8: تنظيمات اوليه در كارگاه  (Initial Adjustment at home
)
- تنظیم سرووي تراتل (Throttle adjustment)
- تنظيم سروو‌هاي الرون و الويتور(Cyclic Adjustment)
- تنظيم سرووي كُلكتيو (Collective Adjustment)
- تنظيم سرووي رادِر (Tail rotor adjustment)
- تنظيم جايرو (Gyro setting)
- تنظيم سرووي تراتل (Throttle adjustment)
- تنظيم سروو‌هاي الرون و الويتور(Cyclic Adjustment)
- تنظيم سرووي كُلكتيو (Collective Adjustment)
- تنظيم سرووي رادِر (Tail rotor adjustment)
- تنظيم جايرو (Gyro setting)
فصل 9: ایمنی (safety)
-
موارد مهم ايمني در زمين پرواز (Safety at the flying field)
-
ايمني پرواز (Safety in flight) فصل 10: تنظيمات ديناميكي (Dynamic adjustment)
- تنظیم موتور (Engine adjustment)
- هم مسيري نوك ملخ ها (Blade Tracking)
- ارتعاشات بدنه
(Body vibration)
- تريم کردن فرامین
(Trimming the flight controls)
- تركيب گام پره دم با كالكتيو (Tail rotor compensation)
فصل 11: تعمیرات (Repair) فصل 12: شبیه ساز پرواز رايانه‌اي (Flight simulator)
-
مزایای شبیه ساز فصل 13: پرواز ایستا (Hovering) فصل 14: پرواز رو به جلو (Forward Flight) پایان

فصل اول   اصول پرواز و كنترل هليكوپتر (Helicopter theory & control) در اين فصل به اصول اوليه و كلي مكانيك پرواز و آيروديناميك هليكوپترها خواهيم پرداخت. هليكوپتر چيست؟ هليكوپتر از دو كلمه يوناني هليكويد (Helicoid)  به معناي ساختار مارپيچي و پْـترون (Ptron)  به معناي بال تشكيل شده است و مجموعاً يعني بالي كه بطور مارپيچي حركت مي‌كند. در واقع هليكوپتر وسيله پرنده‌اي است كه نيروي بالابرنده و جلوبرنده خود را از بال چرخان به دست مي‌آورد. همان‌طور كه مي‌دانيد هواپيما براي بلند شدن از زمين و بالارفتن به نيروي برا (Lift) نياز دارد كه اين خود مستلزم عبور جريان هوا از روي بال است. به دليل اين‌ كه بال روي هواپيما نصب و ثابت است بايد هواپيما نسبت به هواي مجاور حركت و سرعت داشته باشد تا بال بتواند در آن سرعت نيروي بالابرنده توليد كند. اين ايده از ديرباز در فكر بسياري از مخترعين وجود داشت كه مي‌توان بال را در هوا حركت داد بدون  اين كه بدنه از جاي خود تكان بخورد. يعني بال در هوا بچرخد و نيروي برا ايجاد كند. اين انديشه را مي‌توان در آثار لئوناردو داوينچي و طرح معروف خود كه بر اساس پيچ ارشميدوس طراحي شده بود (شكل 1-1) و يك اسباب بازي چيني بسيار قديمي ديد كه داراي چهار پره تاب خورده در طرفين يك تيرك چوبي باريك بود و با كوك كردن پره‌ها در خلاف جهت يكديگر و رها كردن آن، مي‌توانست در هوا بالا ‌رفته و مدتي پرواز كند (شكل 2-1). اين اسباب بازي به ظاهر كوچك يكي از عوامل اصلي....(لطفاً بقیه مطلب را از کتاب بخوانید)
 
فصل دوم

انتخاب يك هليكوپتر
اگر تصميم به خريد يك هليكوپتر داريد بايستي بهترين گزينه را متناسب با شرايط خودتان انتخاب كنيد. اگر به مجلات مخصوص مدل‌هاي راديو كنترل نگاهي بياندازيد، متوجه خواهيد شد كه هليكوپترهاي مختلف و متنوعي وجود دارد كه هركدام مزايا و معايبي دارند. در اين مبحث مواردي را مطرح مي‌كنيم كه به شما كمك مي‌كند بهترين انتخاب را انجام دهيد. به طور كلي هليكوپتر مدل راديوكنترل به دو دستهScale  (مقياسي يا مشابه واقعي) و Pod & Boom  تقسيم مي‌شوند. مشخصه هليكوپتر‌هاي مقياسي، شكل بدنه آنها است كه مشابه يك نوع هليكوپتر واقعي مي‌باشد (عكس 1-2). اين هليكوپتر‌ها اغلب گران قيمت بوده و براي پرواز‌هاي ايروباتيك طراحي نشده‌اند. اما ظاهر زيباي آن‌ها لذت پرواز را دو‌چندان مي‌كند. ضمن اينكه پوشش كامل بدنه آن‌ها باعث ديد بهتر از فواصل دور مي‌شود. در هليكوپتر‌هاي Pod & Boom بهترين مشخصه‌ها، دم باريك و بلند (Boom)  و پوشش آيروديناميك و نيمه كامل بدنه (Pod)  ‌بوده كه باعث هر چه سبك‌تر شدن هليكوپتر و افزايش قابليت مانورپذيري مي‌شوند (عكس2-2). هليكوپتر‌هاي مقياسي از لحاظ ساختمان داخلي بسيار مشابه نوع Pod & Boom بوده كه با پوسته كاملي از يك بدنه مشابه نمونه اصلي پوشش داده شده‌اند....(لطفاً بقیه مطلب را از کتاب بخوانید) 

 
فصل سوم   انتخاب راديو كنترل سيستم راديو كنترل متشكل است از فرستنده، گيرنده، باطري‌ها و سرووها. شما با حركت اهرم‌هاي كنترلي فرستنده فراميني را كه به صورت رمز شده روي امواج الكترومغناطيس سوار مي‌شوند، ارسال مي‌كنيد. اين فرامين پس از رسيدن به گيرنده رمزگشايي شده و سپس به سرووي مورد نظر مي‌رسد. سرووها الكتروموتورهايي هستند كه براي تحريك سطوح متحرك، سيگنال الكتريكي را به كار مكانيكي تبديل مي‌كنند. سرووها و گيرنده توسط باطري قابل شارژ 8/4 ولت تغذيه مي‌شوند. راديوكنترل‌ها در انواع و اقسام و قابليت‌هاي گوناگون موجودند و شما بايد براي انتخاب درست اطلاعات لازم را داشته باشيد. فرستنده و گيرنده Transmitter & Receiver همان‌طور كه قبلاً گفته شد فرامين توسط امواج الكترومغناطيس از فرستنده به گيرنده ارسال مي‌شوند كه اين امواج از لحاظ مدولاسيون (Modulation) در انواع PCM(ZPCM,QPCM) ,PPM ,FM ,AM   با طبقه فركانسي 35 ، 40 ، 72 و 75  مگاهرتز مورد استفاده قرار مي‌گيرند. برخي از راديوكنترل‌ها فقط مخصوص هواپيما بوده و براي هليكوپتر مناسب نيستند. يكي از موارد مهم در انتخاب راديو كنترل تعداد كانال آن‌ها است. تعداد كانال راديو مشخص كننده آن است كه چند فرمان مي‌تواند بطور جدا از هم توسط فرستنده ارسال شود. بنابراين در راديو‌هاي 3 كانال شما فقط 3 فرمان مجزا براي 3 سرووي مختلف مي‌توانيد ارسال كنيد. معمولاً افرادي كه  قبلاً هواپيماي مدل پرواز مي‌دادند و مي‌خواهند هليكوپترهاي مدل را تجربه كنند مي‌پرسند آيا ما مي‌توانيم از راديوكنترل هواپيمايمان براي هليكوپتر استفاده كنيم تا در هزينه صرفه‌جويي كرده باشيم؟....(لطفاً بقیه مطلب را از کتاب بخوانید) 
 

فصل چهارم

انتخاب موتور
اگر كمي فكر كنيد متوجه خواهيد شد كه يكي از حياتي‌ترين قسمت‌هاي هليكوپترها موتور آن‌هاست. يك هواپيما براي بالا رفتن و در ارتفاع ثابت پرواز كردن به موتور نياز دارد اما اگر در پرواز موتورش را از دست دهد مي‌تواند بدون موتور در هوا سر خورده يا اصطلاحاً  Glide كند و سالم روي زمين بنشيند. اما در هليكوپتر‌ها اگر چه صفحه چرخش ملخ‌‌ها شبيه بال هواپيما عمل مي‌كند اما اين هنگامي صحيح است كه ملخ‌ها در چرخش باشند. مي‌دانيم چرخش ملخ‌ها به نيروي محركه نياز دارد. بنابراين هليكوپترها همواره به موتور تكيه دارند. البته در يك مانور خاص به نام اتوروتيشن (Autorotation) كه گاهي به طور عمدي و گاهي به صورت اضطراري و اجباري انجام مي‌گيرد مي‌توان هليكوپتر را بدون موتور و بدون اينكه ملخ‌هايش از حركت باز ايستند، از ارتفاع بالا هدايت و روي زمين فرود آورد. اما اين مانور بسيار مشكل بوده و شرايط ويژه‌اي لازم دارد. در مورد اين مانور در فصل‌هاي آتي توضيحاتي داده خواهد شد. موتور‌هاي متعارف در هليكوپتر‌هاي مدل از نوع پيستوني الكلي مي‌باشند.  بنابراين تمركز ما دراين مبحث روي اين نوع موتور‌ها خواهد بود. موتورهاي الکلی مجهز به شمع تابشي (Glow plug) بوده كه با سوخت متانول (متيل الكل) تغذيه مي‌شوند. تفاوت شمع‌هاي تابشي با شمع‌هاي جرقه‌زن (Spark plug) موتورهاي بنزيني در اين است كه شمع‌هاي تابشي حين كار موتور به منبع انرژي متصل نيستند و فقط هنگام استارت موتور از باطري 2/1 ولت انرژي مي‌گيرند. اين باطري كه با گيره مخصوص به شمع متصل مي‌شود پس از روشن شدن موتور جدا مي‌شود...(لطفاً بقیه مطلب را از کتاب بخوانید)

 

فصل پنجم

جايرو (Gyro)
جايرو آخرين جز از 4 جز ضروري و اساسي هليكوپترهاي راديويي است كه بايد به طور جداگانه تهيه گردد.
جایرو چیست؟
جايرو دستگاه كوچكي است كه معمولاً شامل دو قسمت حس كننده (Sensor) و پردازشگر (Processor) بوده  و رفتار ارتعاشي و ناخواسته دم را بر اثر عوامل مختلف نظير باد جانبي، بد كاركردن موتور (و متعاقباً افزايش و كاهش گشتاور ملخ اصلي) خنثي مي‌سازد. جايرو بر سر راه گيرنده و سرووي رادِار قرار گرفته و فرمان ارسالي به رادار را تصحيح مي‌كند. در واقع جايرو براي كنترل رادِر همانند كمك خلباني است كه از خود خلبان بهتر عمل مي‌كند.
جايروهـا از لحاظ مكانـيزم داخلي به دو نـوع‌جايـروي مكانيكي (Mechanical Gyro) و پيزو جايرو  (Piezo Gyro) و از نظر عملكرد به دو نوع Heading Hold  و Non Heading Hold (يا Rate Gyro)  تقسيم مي‌شوند.
 در قلب حسگر يك جايروي مكانيكي يك وزنه كوچك در حال چرخش وجود دارد كه از يك موتور الكتريكي كوچك نيرو مي‌گيرد. چرخش وزنه  خاصيت ژيروسكوپيك ايجاد كرده و هر حركت در راستاي محور عرض يا به عبارتي هر چرخش  يا ارتعاشي حول محور عمودي، توسط وزنه چرخان احساس مي‌شود. به اين صورت كه به دليل خاصيت ژيروسكوپي به سمت عمود بر راستاي نيرو منحرف شده و اين انحراف بسيار محدود، سيگنالي را براي واحد پردازشگر و نهايتاً سروو ارسال مي‌كنند تا حركت ناخواسته را خنثي كند. اين جايرو‌ها كه از نظر عملكرد از نوع Non Heading Hold يا Rate Gyro  مي‌باشند توسط يك كمپاني آلماني به نام KAVAN Corporation در سال 1978  به بازار عرضه شد. نوع جديدتر، دقيق‌تر و گرانتر جايروها، Piezo Electric  يا  Piezo Gyroمي‌باشند. نمونه دست‌ساز ...(لطفاً بقیه مطلب را از کتاب بخوانید)

 

فصل ششم

متعلقات (Accessories)
حال كه با اجزا اصلي هليكوپتر مدل آشنا شديد وقت آن است كه تجهيزات فرعي و كمكي مانند ابزار عمومي، ابزار مخصوص و تجهيزات زمين پرواز را به شما معرفي كنيم.
ابزار و لوازم عمومي General equipment
منظور از ابزار عمومي، لوازمي هستند كه موارد استفاده مختلف داشته و در بازار مي‌توانيد آن‌ها را بيابيد.

ابزار و لوازم عمومي

انواع پيچ‌گوشتي2سو، 4سو بزرگ و كوچك

مولتي‌متر

انبر دست

دَم‌باريك

دريل

چكش كوچك

كوليس

آچار فرانسه كوچك

انواع آچار آلن

سنباده نرم

خط كش

قيچي

تيغ موكت‌بري كوچك و بزرگ

اره‌مويي

خار بازكن

نشان دهنده ساعتي

بست پلاستيكي كمربندي

هويه و لحيم

برخي از ابزار و لوازم عمومي كه براي مونتاژ و يا تعمير مورد نياز شما خواهد شد، در ذيل آمده است:
ابزار و لوازم مخصوص Special equipment
برخي ابزار و لوازم صرفاً براي هليكوپتر مدل و قطعات آن ساخته شده‌اند كه در موارد ديگر ممكن است كاربردي نداشته باشند. اين ابزار و لوازم را غالباً نمي‌توانـيد در فروشگاه‌هاي ابزار فروشي بيابيد. اين وسائل شامل ابزار، مواد مصرفي و تجهيزات كارگاه و زمين پرواز مي‌باشند كه شما بايد آن‌ها را از فروشگاه‌هاي مدل تهيه كنيد. در ادامه شما را با مهمترين اين اقلام آشنا خواهيم كرد....(لطفاً بقیه مطلب را از کتاب بخوانید)

 

فصل هفتم

سوار كردن قطعات هليكوپتر (Part assembly)
حال كه با انواع هليكوپترهاي راديوكنترل و اجزاء و تجهيزات و ابزار مورد نياز آن‌ها آشنا شديد نوبت آن است كه در مورد سوار كردن قطعات هليكوپتر و تكنيك‌هايي كه در آن به كار مي‌رود مطالبي ارائه شود. به دليل اين كه هليكوپتر‌هاي متنوعي به بازار آمده‌اند نمي‌توان به ‌طور كامل تكنيك‌هاي مونتاژ ساختمان و اجزاء هر يك از آن‌ها را توضيح داد. بنابراين فقط به موارد كلي سوار كردن قطعات و ساختمان هليكوپتر‌هاي Pod & Boom اشاره خواهيم كرد. البته اغلب هليكوپترهاي مقياسي ساختمان داخلي مشابه هليكوپترهاي Pod & Boom دارند. اگر درب كارتن كيت هليكوپتر را باز كنيد با يكسري قطعات ريز و درشت مواجه خواهيد شد كه همگي در نايلون بسته‌بندي شده‌اند. به غير از اين قطعات يك كتابچه راهنما و در برخي از آن‌ها يك كارت وجود دارد كه شما بايد مشخصات خود را روي كارت نوشته و به شركت سازنده ارسال كنيد تا آن‌ها شما را تحت پوشش قرار داده و محصولات و قطعات جديد را براي ارتقاء هليكوپترتان به شما معرفي كنند. بسته‌بندي قطعات در نايلون اين مزيت را دارد كه شما هنگام سوار كردن قطعات، هر قطعه را به طور جداگانه از بسته‌بندي خارج و در جاي خود سوار مي‌كنيد. به اين ترتيب احتمال گم شدن قطعات ريز و جابجا شدن آن‌ها از بين مي‌رود. چرا كه بعضي از قطعات همراه با پيچ و مهره مخصوص خود در يك نايلون بسته‌بندي مي‌شوند. براي مونتاژ قطعات هليكوپتر پس از باز كردن درب كارتن اولين كاري كه بايد انجام دهيد اين است كه دفترچه راهنما را از كارتن بيرون آورده و به طور...(لطفاً بقیه مطلب را از کتاب بخوانید)

 

فصل هشتم

تنظيمات اوليه در كارگاه (Initial Adjustment)
حال شما هليكوپترتان را آماده كرده‌ايد و طبيعتاً هر بار به ظاهر آن نگاه مي‌كنيد، لذت مي‌بريد. اما بايد به باطن آن نيز توجه كنيد. يعني كاري كنيد كه بين سيستم‌هاي الكترونيكي و مكانيكي هماهنگي لازم برقرار شود تا هليكوپتر شما پروازي شود. شما سرووها را در جاي خود نصب، قطعات را به هم متصل كرده‌ و ميله‌هاي رابط را بين سرووها و قطعات متحرك مكانيكي قرار داده‌ايد؛ اما نمي‌دانيد اگر اهرم كُلكتيو فرستنده را از پايين به بالا ببريد گام ملخ از چه زاويه‌اي تا چه زاويه‌اي تغيير مي‌كند و يا دريچه كاربراتور موتور كاملاً باز مي‌شود يا نه و …
در اين فصل بنا داريم تنظيمات مكانيكي و نرم‌افزاري سرووها و سيستم راديوكنترل را به شما معرفي كنيم. بنابراين هليكوپترتان را روي ميز كار قرار دهيد. جايي كه بتوانيد به طور آزادانه اطراف آن بچرخيد. فرستنده و گيرنده را روشن كنيد به طوري كه تريم‌ها و اهرم‌هاي فرستنده همگي در حالت وسط باشند. در اين حالت همه سرسرووها بايد در حالت 90 درجه، تنظيمات نرم‌افزاري ATV و Dual Rate در حالت 100 درصد وSub Trim در حالت وسط قرار داشته باشند.
تنظيم سرووي تراتل Throttle Adjustment

براي تنظيم سرووي تراتل اگر راديوي ديجيتال داشته باشيد كار بسيار ساده‌تر مي‌شود. در غير اين صورت بايد سرلينك ميله‌هاي رابط را در سوراخ‌هاي سرسروو جا‌به‌جا كنيد يا طول ميله‌هاي رابط را كم و زياد كنيد و يا ... (لطفاً بقیه مطلب را از کتاب بخوانید)

 


فصل نهم

ايمني Safety
شايد براي شما اتفاق افتاده باشد كه براي تفريح به جنگل، كوه و يا كنار رودخانه برويد اما به خاطر رعايت نكردن احتياط، تفريحتان به ناخوشي تبديل شده است. مثلاً از روي شاخه درخت يا تاپ افتاده و يا حشره‌اي شما را گزيده باشد و… كه مي‌توانستيد با احتياط بيشتر مانع همه آن‌ها شويد. پرواز هليكوپتر راديوكنترل نيز همين گونه است. اگر شما موارد ايمني را رعايت كنيد، هم خودتان و هم اطرافيانتان با خيال راحت‌تري پرواز داده و لذت خواهيد برد. برخي فكر مي‌كنند ايمني از زماني مطرح است كه هليكوپتر بخواهد از زمين كنده شود؛ اما اين طور نيست. بهتر است كه بگوييم اغلب موارد ايمني را بايد قبل از پرواز و موقع ساخت و يا تعمير قطعات در نظر گرفت. كارخانه‌هاي سازنده هليكوپتر مدل در دفترچه راهنماي ساخت، بهترين و ايمن‌ترين روش‌ها را ارائه مي‌دهند. بنابراين به موارد ايمني كه در آن‌ها اشاره شده دقت كنيد. يكي از موارد پايه ايمني، صبر و حوصله و دقت است. ذوق و شوق شما براي پرواز باعث مي‌شود در سوار كردن قطعات عجله كنيد و اين ضريب اشتباهتان را بالا مي‌برد. پس خودتان را كنترل كرده و با صبر و حوصله و دقت به موارد اشاره شده در دفترچه راهنما اين كار را انجام دهيد. در فصل‌هاي قبل به برخي از موارد ايمني اشاره شد اما در اينجا به ديگر موارد مهم ايمني به صورت اجمالي خواهيم پرداخت. بنابراين توجه داشته باشيد كه...(لطفاً بقیه مطلب را از کتاب بخوانید)

 



فصل دهم

تنظيمات ديناميكي (Dynamic Adjustment)
در فصل 8 در مورد تنظيمات اوليه در كارگاه يا منزل صحبت كرديم. حال در اين فصل مي‌خواهيم در مورد چگونگي تنظيم موتور، راديوكنترل و بعضي قطعات مكانيكي و نيز پروازهاي آزمايشي توضيح دهيم.
در اين مرحله استفاده از تجارب افراد خبره بسيار مفيد است. اگر شما هنوز وارد پرواز نشده‌ايد به هيچ وجه نبايد هليكوپتر را در پرواز آزمايشي تنظيم كنيد. اين كار نياز به تجربه و مهارت دارد. چون ممكن است هليكوپتر ناپايدار باشد. از طرفي شما حسي نسبت به پرواز نداريد تا بتوانيد عيب و ايراد پرواز هليكوپترتان را برطرف كنيد. به هر حال ما در اين فصل نكاتي را به اطلاع شما خواهيم رساند كه هم ديد كلي نسبت به قضيه داشته باشيد و هم بتوانيد در آينده كه پرواز ياد گرفتيد تنظيمات هليكوپترتان را خودتان انجام دهيد. شايد فكر كنيد اگر هليكوپترتان توسط يك فرد با تجربه تنظيم شود، ديگر سال‌ها نيازي به تنظيم مجدد نخواهيد داشت. اما اين طور نيست. شما هر بار كه سانحه، تعمير، تعويض قطعه و نصب سيستم جديد روي هليكوپترتان داشته باشيد بايد آن‌ را مجدداً تنظيم كنيد.
براي پروازهاي آزمايشي بايد جايي را انتخاب كنيد كه اولاً وسيع و دوماً مسطح و صاف باشد، تا پايه كمكي بتواند روي آن همانند سطح يخ سر بخورد و به جايي گير نكند. زمين‌هاي آسفالت براي اينكار مناسبند. در زمين‌هاي چمن نيز مي‌توانيد اين كار را انجام دهيد به شرطي كه چمن‌‌ها كوتاه باشند تا پايه كمكي به آن‌ها گير نكند.
روزي را براي پروازِ آزمايشي انتخاب كنيد كه باد ملايم با سرعت 10 تا 15 كيلومتر بر ساعت بوزد چون...(لطفاً بقیه مطلب را از کتاب بخوانید)

 



فصل یازدهم

تعميرات (Repair)
در نظر داشته باشيد چه در مدت يادگيري پرواز و چه در مدت انجام پروازهاي تفريحي هفتگي احتمال سانحه وجود دارد و اين احتمال براي افراد مبتدي بيشتر است. در اين فصل به مواردي اشاره خواهيم كرد كه پس از سانحه آمادگي كافي را داشته باشيد تا بتوانيد در كمترين مدت هليكوپترتان را به شرايط پروازي باز گردانيد.
سانحه ممكن است ناچيز و يا بالعكس جدي باشد. اگر سانحه صدمات زيادي را به هليكوپترتان وارد كند، براي بازسازي آن بايد بسيار دقت كنيد. ممكن است خيلي قطعات به ظاهر سالم باشند اما در باطن مشكل داشته باشند. مثلاً ترك‌هاي ريزي در آن‌ها به وجود آمده يا كمي تغيير شكل داده باشند. خوشبختانه توليد كنندگان و فروشندگان هليكوپترهاي مدل كوچكترين قطعات يدكي را با شماره‌هايي نامگذاري كرده و به طور جداگانه‌مي‌فروشند. معمولاً پس از سوانح جدي اغلب قطعات بايد تعويض شوند. تعداد كمي از اجزا هستند كه مي‌توانيد آن‌ها را تعمير كنيد. بنابراين به موارد ذيل توجه كنيد:
-
اگر پس از سانحه موتور هليكوپترتان هم‌چنان روشن باشد ملخ‌ها هم‌چنان قدرت چرخش خواهند داشت و به قسمت‌هاي ديگر ضربه خواهند زد. بنابراين فوراً اهرم تراتل و تريم مربوط به آن را پايين آوريد تا موتور خاموش شود. در بعضي مواقع ممكن است سيم سرووي تراتل از گيرنده جدا شده و موتور با فرمان شما خاموش نشود. در اين حالت با دقت به هليكوپتر نزديك شويد و در فرصت مناسبی ملخ‌ها را بگيريد تا نچرخد. سپس لوله انتقال سوخت به موتور را بگیرید تا راه عبور سوخت مسدود شده و موتور خاموش...(لطفاً بقیه مطلب را از کتاب بخوانید)

 



فصل دوازدهم

شبيه ساز پرواز رايانه‌اي (RC Flight simulator)
حتماً ديده يا شنيده‌ايد، اغلبِ پسراني كه مي‌خواهند به خواستگاري بروند، اول جلوي آئينه يا در يك جاي خلوت حرف‌هاي خود را تمرين مي‌كنند. آن‌ها در طول روز حرف‌هاي زيادي مي‌زنند اما هيچ‌گاه براي آن‌حرف‌ها تمرين نمي‌كنند. چرا ؟؟؟ دليل اين است كه حرف‌هاي روزانه حساسيت زيادي ندارند در حالي‌ كه در خواستگاري يك حرف نادرست يا نا‌بجا ممكن است سرنوشت فرد را تغيير دهد.
حساسيت و قيمت هليكوپتر‌هاي مدل باعث شده توليدكنندگان به فكر تمرينات مجازي با استفاده از فن‌آوري رايانه‌اي شوند. شبيه‌ساز‌هاي پرواز از زمان جنگ جهاني دوم به وجود آمده و با پيشرفت فن‌آوري رفته رفته تكامل پيدا كردند. تا جايي كه شركت‌هاي بزرگ توليد كننده هواپيما قبل از ساخت نمونه اوليه، اغلب آزمايشات پروازي محصول خود را در شبيه‌ساز انجام مي‌دهند. شبيه ساز‌ها در عرصه‌هاي گوناگون ائم از هوانوردي، دريانوردي، پزشكي، ورزش، صنايع نظامي و… در خدمت انسان درآمده‌اند تا از طرفي كيفيت مهارت‌ها را بالا برده و از طرف ديگر زمان آموزش و ميزان هزينه را به حد‌اقل ممكن كاهش دهند.
در زمينه هواپيما‌ها و هليكوپتر‌هاي راديوكنترل نيز شبيه‌ساز‌هاي مختلفي ارائه شده‌اند كه از موفق‌ترين آنها مي‌توان به شبيه ساز Real Flight ساخت شركت Great Plane اشاره كرد. اين برنامه را...(لطفاً بقیه مطلب را از کتاب بخوانید)

 

فصل سیزدهم

پرواز ايستا (Hovering)
مطالبي كه در فصل‌هاي گذشته خوانديد به خاطر اين بود كه هليكوپتر شما به سلامت پرواز كند. حال به چگونگي مراحل يادگيري پرواز مي‌پردازيم تا شما از زحماتتان نتيجه مطلوبي گرفته و لذت ببريد.
اوليـن مرحله تمـرين پرواز كه پـس از تكميـل هليـكوپتر بايد انجام دهيـد، بلند كردن از زمين (Take off)، پرواز ايستا (Hovering) و فرود (Landing) است.
اين تمرين زمان زيادي مي‌برد و شما بايد حوصله و وقت فراواني در اين مرحله به خرج دهيد. چون معمولاً افرادي كه تازه وارد دنياي پرواز مي‌شوند، اشتياق و هيجان زيادي براي پيشرفت و رسيدن به مراحل پيشرفته پرواز دارند. بنابراين بايد اين هيجان را كنترل كرده و با صبر و حوصله تمريناتتان را انجام دهيد.
آنچه مهم است اين است كه شما تمرينات پايه‌اي را درست انجام دهيد تا در مراحل بعدي موفق‌تر عمل كنيد. عجله و شتاب باعث مي شود ضريب اشتباهات و احتمال سانحه بالا رود. هر سانحه ايجاب مي‌كند شما قطعات هليكوپتر را جدا كرده و اجزاء شكسته و معيوب را تهيه و دوباره سرهم كنيد. طبيعتاً اين كار زمان زيادي ‌برده و باعث وقفه در پروازهايتان مي شود در حالي كه دوره يادگيري پرواز بايد پيوسته و بدون وقفه باشد. پس اگر آهسته ولي پيوسته مراحل را طي كنيد در مجموع زودتر پرواز را ياد خواهيد گرفت. بنابراین بهتر است بگوییم اولين هدفتان اجتناب از سانحه و دومين هدفتان يادگيري پرواز باشد.
براي تمرين پرواز ايستا ابتدا تانك سوخت هليكوپترتان را پر كنيد سپس سويچ‌هاي راديو كنترلتان را بازديد كنيد تا در وضعيت صحيح باشند. يادتان باشد براي شروع حتماً از پايه كمكي استفاده كنيد. چون... (لطفاً بقیه مطلب را از کتاب بخوانید)

 

فصل چاردهم

پرواز رو به جلو (Forward Flight)
قبل از اينكه سراغ پرواز رو به جلو در ارتفاع بالا برويد، بايد تمرينات فصل قبل را كاملاً انجام داده و نسبت به آنها مهارت كافي كسب كنيد. اينكار شايد حدود 3 ماه يا بيشتر طول بكشد. پرواز رو به جلو و حركت روي يك مسير در ارتفاع بالا بر خلاف پرواز ايستا، بسيار شبيه پرواز هواپيماي مدل مي باشد و اگر شما قبلاً هواپيماي مدل پرواز داده‌ايد، راحت‌تر و سريعتر مي‌توانيد پرواز رو به جلوي هليكوپتر در يك مدار را ياد بگيريد. البته اين بدين معني نيست كه حتماً شما بايد قبل از پرواز هليكوپتر، پرواز هواپيماي مدل را فرا گیرید.
تمرين1) پرواز رو به جلو در ارتفاع پايين Low path forward flight
در كنار باند بايستيد و هليكوپتر را در فاصله حدود 3 متري و ارتفاع 5/1 تا 2 متري نگه داشته و سپس روي مسير بيضوي در امتداد باند طبق اندازه‌هايي كه در شكل1-14 مشخص شده پرواز دهيد. براي انجام صحيح اين تمرين به موارد ذيل توجه كنيد:...(لطفاً بقیه مطلب را از کتاب بخوانید)


مطالب مشابه :


آموزش ساخت هلیکوپتر

آموزش ساخت هلیکوپتر. ساختن اسباب بازی برای بچه ها سرگرم کننده و جالب است؛ مخصوصا اگر




دانلود نمونه سوال فصل های اول تا پنجم ریاضی ششم ابتدایی

هر پسر بچه ای یک اسباب بازی هواپیما و یا هلیکوپتر آموزش ساخت این کاردستی زیبا




راهنمایی در مورد ساخت هلیکوپتر مدل

راهنمایی در مورد ساخت هلیکوپتر و يك اسباب بازي چيني بسيار قديمي آموزش کاربردی




کوچکترین ربات هلی کوپتر دنیا

آموزش ساخت سبک ترین و کوچکترین روبات هلیکوپتر آن‌چه می‌بینید را با یک اسباب بازی




پاسخگویی به سئوالات و نظرات-بخش دوم

آموزش طراحي،ساخت و پرواز از ماشین های اسباب بازی کنترلی هلیکوپتر را هم




محصولات آموزشی و فکری گلدونه

ساخت این هلیکوپتر هم بازی می کند و هم خلاقیت خودرا پرورش میدهد. این اسباب بازی آموزش و




آموزش ساخت ربات نوریاب - بولینگ

تحلیل دینامیکی جعبه دنده اصلی هلیکوپتر آموزش ساخت به دست آورید اسباب بازی ها




اسكاي نت چيست؟

آموزش کامپیوتر این هلیکوپتر اسباب بازی را تبدیل و می گویند هزینه ساخت کمتر از ۶۰۰




هلیکوپترهای رادیو کنترل 1

اين اسباب بازی به ظاهر بخشهای اصلی هلیکوپتر به عنوان مثال سرووی s9251 ساخت شركت




برچسب :