تقویت اراده، کسب اعتماد به نفس و تقویت اراده - تقویت اراده و اعتماد به نفس

در این بخش از سایت برگزیده ها مطالبی در مورد تقویت اراده را برای شما آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.

برگزیده ها: کسی که اراده قوی دارد، آنچه را که با تأمل خواسته است، باکوشش و ثبات قدم به دست می‏ آورد. شخص با اراده کسی است که دارای هدفی معقول بوده و تا موقعی که به آن نرسیده است، از تعقیب آن باز نمی‏ ایستد. مشکلات و موانع روانی یا مادی، به اراده و عزم او لطمه نمی‏ زند و از پیشرفتش جلوگیری نمی‏ کند.

تقویت اراده و اعتماد به نفس

تقویت اراده و اعتماد به نفس

تقویت اراده

 آیا گاهی احساس می کنی حوصله نداری دست به کاری بزنی؟ آیا گاهی احساس می کنی در برابر کاری که باید انجام دهی، مقاومت به خرج می دهی و بهانه می آوری؟ آیا عادت هایی داری که دلت می خواهد آن را تغییر دهی، ولی اراده قوی و قدرت لازم را نداری؟ انسان مجموعه ای از خواستن و توانستن است و خواسته های متعالی فراوانی دارد، اما اگر نتواند در مسیر تحقق آن خواسته ها حرکت کند، نمی توان او را صاحب اراده دانست.

 امام صادق (علیه السلام) می فرمایند : اِذا دَعَوتَ فَظُنَّ أن حاجَتَکَ بالباب : وقتی چیزی می خواهی پس بپندار (خیال کن ، تصور کن ) که خواسته تو دم در است (اجابت شده ).

زندگی، قانون دارد. خوشبختی، با فهم و رعایت قانون زندگی و سیه روزی، با نادیده انگاشتن قانون زندگ حاصل می شود . موفقیت ها به بخت و اقبال وابسته نیست، بلکه زندگی پاک را با احترام به قوانین، می توان در آغوش کشید.

برگزیده ها: شخص با اراده کسی است که وقتی درباره کاری، به خوبی تأمل کرد و آن را نافع دانست، تصمیم به انجام آن می گیرد و با فعالیت و ثبات قدم، آن را به اجرا در می آورد و در مقابل، فرد سست اراده ، با کمترین مشکلی، از انجام دادن کار، دلسرد شده و دست از تلاش برمی دارد. این فرد دارای هدفی معقول است و تا موقعی که به آن نرسیده، از تعقیب آن باز نمی ایستد و مشکلات و موانع روانی یا مادی، به اراده و عزم او لطمه نمی زند و از پیشرفتش، جلوگیری نمی کند. یادت باشد قدرت اراده و انضباط می تواند زندگی ات را متحول کرده و قدرت درونی ات ار که برای موفقیت و رشد معنوی مهم است، فعال کند. داشتن یا نداشتن این مهارت ها عامل عمده ای است که تو را به سوی موفقیت یا ناکامی می برد. این قضیه برای تمام امور خواه پیش پاافتاده یا اساسی نیز بسیار مهم است.

تقویت اراده:
خوب است در ابتدا تصویری روشن از افراد با اراده ارایه کنیم:
فرد با اراده کسی است که وقتی در مورد کاری به خوبی تأمل می کند، تصمیم به انجام آن می گیرد و با فعالیت وثبات قدم آن را به اجرا در میآورد. پس پا فشاری بر یک تصمیم غلط یا داشتن میلی قهرمانانه ثبات قدم نخواهد بود. در برابر فردی که دارای اراده ضعیف است با کمترین مشکلی از انجام کار دلسرد شده و کوشش جهت تحقق آن رامتوقف می کند فرد با اراده آنچه را که با تأملی خواسته است با کوشش و ثبات قدم در پی تحقق آن بر میآید. برای تقویت اراده مراحل زیر را باید دنبال نمود:
۱) ارزیابی:
در این مرحله برای مدت یک هفته و هر روز برای چند دقیقه اعمال و رفتار خود را به بوته امتحان وسنجش درآورید و بررسی کنید که اعمال شما چقدر به دنبال اراده شما انجام پذیرفته اند آیا بعد از اراده و پیگیری ثبات قدم داشته اید یا احساسات آنی و گذرا و یا محرکهای خارجی شما را متوقف ساخته اند؟ در ضمن معین کنیدچند در صد از اعمال شما به صورت عادی و بدون اراده و نیت قبلی انجام گرفته اند، در این مرحله به دست میآوریدکه چند درصد اعمال شما محصول تصمیم و ارده تان است و چند درصد دچار نارسایی اراده شده اید در این جامتوجه خواهید شد که آن دسته از اعمالی که بعد از اراده انجام پذیرفته اند بازده خیلی بیشتری داشته اند.
۲) تلقین:
ابتدا باید تلقین های منفی را به تدریج از ذهن و فضای خود دور سازید مثلاً هرگز این مفاهیم و عبارت رابه ذهن نیاورید من همیشه کارها را ناتمام رها می کنم یا هر حادثه کوچکی اراده مرا متزلزل میسازد یا من حوصله انجام این کارها را ندارم یا من از این کار خسته شدم یا این کار بی فایده است یا این کار اثری ندارد و... بلکه درعوض کلماتی که اراده شما را تقویت می کنند بر زبان آورید مانند من این کار را به هر قیمتی باید انجام دهم یا هیچ چیزی مانع کار من نمی شود یا رسیدن به اراده قوی برای من آسان است.
۳) برنامه ریزی:
برای اعمال خود طی ۲۴ ساعت برنامه ریزی کنید و تعدادی از کارهای مستلزم جهد و جد و ارادی خود را معین کنید خود را ملزم سازید این کارها را انجام دهید. البته این کارها نباید خارج توان بالفعل شما و اغراق آمیزباشند. سپس به هر قیمتی برنامه طراحی شده را به اجرا درآورید و هیچ چیزی نباید مانع کار شما شود بعد از یکی دوروز تعداد کارهای ارادی و میزان صعوبت آنها را به تدریج افزایش دهید.
۴) محاسبه اعمال روزانه:
محاسبه هر شب اعمال ارادی موفق و موارد ضعف خود را یادداشت کنید نسبت به موارد موفق شکرگزار باشیدو در صدد رفع ضعف ها برآیید توجه دارید که تمام توان ما انسانها هدیه الهی است. لذا در برابر موانع از خدا استعانت بجویید و باید اراده ما در راستای اراده خداوند باشد یعنی نباید اعمال ناپسند و مورد تنفر خداوند را اراده کنیم درراستای تقویت اراده اعمال زیر را انجام دهید:
▪ روزه داری هر چند روزه اخلاقی باشد (کم خوردن و فاصله بین وعده ها را زیاد کردن)
▪ مداومت بر عمل خلاف تمایل نفسانی.
▪ پرهیز از پرخوابی، پرخوری و پر صحبت کردن، بیکاری، تنبلی و هر آنچه اراده را سست می کند.
▪ اشتغال به فعالیت های سخت و دشوار
▪ هر عملی را به محض خطور به ذهن انجام دهید و به لحظه بعد حواله ندهید.
▪ ورزشهای روح افزا مانند شنا، کوهنوردی، بیابانگردی و.. .
▪ بپا داشتن نماز در اوّل وقت.
▪ دوری از دل مشغولی به کارهای روزمره و عبث و بیهوده و پرهیز از روزمرگی در کارها.
▪ تلاوت در قرآن و تدبر در معانی آن.
▪ مجالست با افراد صاحب ذوق و هنر و دارای پیشرفت و ترقی. ۱۱- خواندن کتب زندگی نامه بزرگان علم و دانش و عبرت از زندگی آنها.  

گردآوری: بخش خانواده برگزیده ها


,