راهنمای وایرلس

سطح: خیلی مبتدی
متناسب برای: کسانی که می خواهند تفاوت اینترنت وایرلس و Adsl را بدانند.

آقای زنتکس را در نظر بگیرید که می خواهد برای خانه خود اینترنت بگیرد. برای این کار ابتدا باید به شرکت های ارائه دهنده اینترنت(ISP) مراجعه کند. دو شرکت تیام نت و پارس فنون هرمزگان را در پیش روی خود دارد. شرکت تیام نت Adsl دارد، و پارس فنون وایرلس.

آقای زنتکس میره شرکت تیام نت  میگه اینترنت Adsl  به چه صورت هست! مهندسین شرکت توضیح می دن که اینترنت از روی خط تلفن به شما داده میشه! اگه بخوایید از اینترنت به صورت وایرلس در محیط منزل استفاده کنید باید یه مودم از نوع وایرلس معروف به اکسس پوینت(Access point) تهیه کنید.

بعد آقای زنتکس میره شرکت پارس فنون ، میگه اینترنت وایرلس به چه صورت هستش! مهندس شرکت آقای دهقانی توضیح میدن که ما یه دکل داریم که آنتن های فرستنده اینترنت ما روی آن قرار داره! بعد یه آنتن هم در ابعاد کوچکتر روی یک میله بالای پشت بام منزل شما، رو به دکل فرستنده نصب میشه که اینترنت رو دریافت می کنه! از این آنتن یه کابل شبکه به پشت کامپیوتر مورد نظر کشیده میشه که از اون به بعد  کامپیوتر می تونه به اینترنت وصل بشه. از قابلیت هایی که میشه گفت هیچ نیازی به خط تلفن نداره، یعنی اگه شما تلفن هم نداشته باشین می تونید از اینترنت استفاده کنید. و از دیگر قابلیت های آن امکان جابجایی هست یعنی اگه از این مکان اسباب کشی کنید می تونید این آنتن رو با خودتون ببرید به مکان جدید و انجا نصب کنید، نصب و راه اندازیش بدون معطلی در نصف روز هم انجام میشه! در واقع معطلی هایی که برای گرفتن ADSL هست توی وایرلس وجود نداره، آقای زنتکس می پرسه اگه من چندتا لپ تاپ داشته باشم که بخوام از طریق اونا هم بتونم به اینترنت دسترسی داشته باشم باید چکار کنم؟ اینجا مهندس میگه باید از یه دستگاه به نام اکسس پوینت استفاده کنه که اینترنت رو توی محیط خونه پخش می کنه! آقای زنتکس می پرسه که این چه وایرلسی هست که دوباره باید از یه دستگاه وایرلس دیگه به نام اکسس پوینت استفاده بشه تا بتونیم از اینترنت به صورت وایرلس استفاده کنیم. آقای دهقانی جواب میدن این نوع وایرلس در واقع به این صورت عمل میکنه که رابط بین فرستنده و گیرنده رو به صورت بیسیم برقرار میکنه، در Adsl یه کابل تلفن رابط بین خونه و ISP هست که در وایرلس این ارتباط از طریق امواج آنتن های وایرلس انجام میشه! در اینجا از آنتن هایی استفاده می شه که معروف به outdoor هستند.یعنی آنتن هایی که باید بیرون از خانه استفاده بشه و این نوع آنتن ها درون خانه جواب نمیده.
نکته: این تعریفی که از آنتن وایرلس شد تا حدودی با تعریف آنتن های وایمکس متفاوت هست.
در زیر می توانید نمونه ای از اینترنت وایرلس را مشاهده نمایید. در این شکل شرکت مورد نظر از فرکانس ۲.۴ استفاده کرده که بعضی از شرکت ها برای ارائه اینترنت با کیفیت بالا تر از فرکانس ۵.۸ استفاده می کنن! 

fh8178gvd5fekyqfj4uj.jpg
سطح:  نیمه متوسط

متناسب برای : کسانی که  تا حدودی با انواع شبکه آشنایی دارند فقط می خوان آنتن های وایرلس رو به صورت اجمالی بشناسن. بعد از مطالعه این مطلب شخص میتونه آنتن هایی که جاهای مختلف نصب شده رو شناسایی کنه! یعنی اگه روی یه دکل یا بالای بام یه خونه آنتنی رو دید می فهمه که این چه نوع آنتنی هست و چه کاربردی داره!


آنتن های وایرلس انواع مختلفی از نظر ابعاد و کاربرد دارن . یکی با کاربری درون ساختمان که indoor معروف هست و دیگری با کاربری بیرون ساختمان که به outdoor معروف هست.

آنتن ها را از نظر جهت پخش سیگنال به دو دسته تقسیم می کنند. همه جهته که به آنتن های امنی(omni) معروف هستن و آنتن های جهت دار که اونا هم انواع مختلفی دارن. برای روشن تر شدن این قضیه مثال لامپ رو می زنم. لامپ 100 رو در نظر بگیرید نور رو در تمام جهات پخش می کنه، که آنتن امنی هم به همین صورت عمل می کنه! اگه پروژکتور رو هم در نطر بیارید، که نور خودش رو فقط در سمتی که باشه پخش می کنه، و آنتن جهت دار هم همین طوره.

مکان های که ممکن است آنتن های وایرلس نصب شوند. بستگی به نوع آنتن و نوع کاری که انجام میدیم داره. آنتن ها ممکنه هم درون ساختمان هم بیرون ساختمان باشد، روی دکل ، روی یه میله معمولی، پایه، دیوار و حتی روی سقف نصب بشه.

یه سری اصطلاحات هست که دونستن آنها خالی از لطف نیست:

آنتن ها دو نوع فرکانس معروف 2.4 و 5.8 دارن، که بیشتر آنتن ها معمولا یکی از این فرکانس را پوشش می دهد.

Polarization: نوع انتشار امواج یک آنتن را قطب بندی میگن که پوشش افقی Horizental به صورت موازی با سطح زمین  و پوشش عمودی  Vertical به صورت عمودی با سطح زمین است. بیشتر از نوع Vertical انتخاب میکنن.

Gain: معرف قدرت یک آنتن هست. که بر اساس db یا dbi (دسی بل ) محاسبه میشه. هرچی مقدار Gain بیشتر باشه امواج قدرتمندتری میفرسته و مسافت بیشتری را پوشش میده.

 میتوانید در جدول زیر مسافت تقریبی انتشار امواج توسط آنتن به ازای db دسی بل را در مقادیر مختلف مشاهده کنید.
wireless range Antenna range
200 m 0 dB
620 m 7 dB
5 km 16 dB
31 km 24 dB

 در این قسمت فقط تصویری از چندتا از نمونه های آنتن وایرلس رو میذارم:

نکته: از ویژگی های آنتن های وایرلس این است که می توان از آنها هم به عنوان فرستنده استفاده کرد هم به عنوان گیرنده، آنتن هایی که در زیر به نمایش درامده نیز از چنین خاصیتی بهره می برند.

آنتن امنی(omni): از این نوع آنتن در جاهای مختلفی استفاده می شود. مثلا بر روی دکل، دستگاه های اکسس پوینت، و غیره...
04yi6biglqik8mfl94e.jpg
آنتن نانو استیشن از شرکت ubnt: بیشتر به عنوان سرویس گیرنده استفاده میشه! معمولا بر روی یک میله،روی بام، در جهت دکل فرستنده اینترنت قرار داره. کاربران خانگی در صورتی که فاصله آنها از ISP زیاد دور نباشه معمولا از این نوع آنتن استفاده میکنن.
pspfg38h3xurd27z2np.jpg
آنتن پاربولیک: مناسب با gain هم میتواند بر روی دکل به عنوان پخش کننده اینترنت و هم بر روی بام خانه به عنوان دریافت کننده عمل کند.
9kojk8jqj8zit2ys2yc.jpg
آنتن دیشی: بیشتر برای ارتباط برقرار کردن(لینک زدن) در فواصل دور به کار می رود. مثلا برای ارتباط بین دو دفتر یه شرکت که فاصله آنها در حدود 30 کیلومتر می باشد از این نوع آنتن استفاده می کنند. به این بنده خدایی که رفته بالای دکل می گن نصاب وایرلس.
aeube2dqvlumqd7c2ig7.jpg
آنتن فلت: بیشتر به عنوان فرستنده اینترنت استفاده می شود، فقط در زمانی برای سرویس گیرنده اینترنت استفاده می شود که نیاز به دریافت پهنای باند بالا باشد.
cwh3jf24ngeo89vqoez.jpg
شرکت های مختلفی توی زمینه شبکه کار میکنن که چندتا از معروفاشون اینان:

ubnt

mikrotik

alfa

tp-link

Cisco

Telex

و ....

آنتن های معروف شرکت ubnt مثل:

Nano Station , loco station , power station , ...

آنتن های معروف شرکت Mikrotik مانند:

711 و 411 و ....



امیدوارم تونسته باشم اینترنت وایرلس رو تا حدودی معرفی کرده باشم!

هر جای این مطالب ایراد داشت سریع به اطلاع برسانید تا اصلاح گردد.

همچنین اگر جایش بد توضیح داده شده یا نیاز به توضیح بیشتر است بگید تا دوباره توضیح بدم!


مطالب مشابه :


راهنمای وایرلس

مطالعه اسناد و فایل های pdf به کسانی که تا حدودی با انواع شبکه آنتن های وایرلس




دانلود کتاب "امنیت در شبکه های وای فای"

نام کتاب: امنیت در شبکه های وای فای . نویسنده: جواد حاجیان نژاد. تعداد صفحات: ۱۰۲ صفحه




What Wi-Fi is and how it works

آشنایی با شبکه های بی سیم وایرلس و شبکه های بی سیم 2 چند تا pdf درباره




آموزش راه اندازی مودم وایرلس tp-link مدل td-w 8901

نامی است که روی مودم میگذارید و هنگامی که برای شبکه وایرلس جستجو شبکه های pdf تولیدی در




راه‌اندازی VPN Server در ویندوز ۲۰۰۳ (بخش اول )

( با اعمال تنظیماتی از مودم بجای یکی از کارت های شبکه وایرلس و شبکه های چند تا pdf




محدوده قیمت تجهیزات شبکه:

ده نکته در مورد امنیت شبکه های بی وایرلس و شبکه های بی سیم 2 چند تا pdf درباره




آموزش اشتراک گذاری اینترنت بین لپ تاپ و گوشی موبایل از طریق وایرلس

حال اگر با گوشی خود شبکه های وایرلس را جستجو نمایید شبکه وایرلس آموزش تبدیل Wordبه PDF با نرم




برچسب :