اخبار علم شیمی از تاریخ 1/2/89 لغایت 10/2/89

بسمه تعالی

اگر خوانندگان وبلاگ به خاطر داشته باشند، قبلا پست های مرتب و دائمی " اخبار علم شیمی" در این وبلاگ فعال بود که سابقه آنها در آرشیو موجود است. اما به دلیل اینکه تهیه این پست ها احتیاج به زمان و کار زیاد داشت، مدتی بود که به دلیل مشغله زیاد این بخش تعطیل شده بود. تا اینکه به همت یکی از دوستان که به زودی خدمتتان معرفی خواهم نمود دوباره راه اندازی شده است. امیدوارم بتوانیم هر ده روز جدیدترین اخبار علم شیمی را برایتان جمع آور کنیم.

شما با مراجعه به این بخش می توانید از جدیدترین اتفاقات دنیای شیمی با خبر شوید.

۱۰/۲/۸۹

با تصويب شوراي گسترش آموزش عالي
پژوهشکده نانوفن‌آوري در دانشگاه رازي كرمانشاه راه‌اندازي شد

 

خبرگزاري دانشجويان ايران - كرمانشاه
سرويس: فناوري استراتژيك

شوراي گسترش آموزش عالي وزارت علوم، تحقيقات و فن آوري با ايجاد پژوهشکده نانوفن‌آوري در دانشگاه رازي کرمانشاه موافقت کرد.

به گزارش سرويس فن‌اوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه کرمانشاه، شوراي گسترش آموزش عالي وزارت علوم، تحقيقات و فن آوري با ايجاد پژوهشکده نانوفناوري با سه گروه پژوهشي نانو الکترونيک، نانو سنسور و نانو ذرات در دانشگاه رازي موافقت کرده است.

شوراي گسترش آموزش عالي وزارت علوم، تحقيقات و فن آوري همچنين با ايجاد مرکز پژوهشي هنرهاي سنتي و صنايع دستي با دو گروه پژوهشي مطالعات بازار و صنايع دستي و هنرهاي سنتي و صنايع دستي و مرکز تحقيقات توسعه اقتصادي اجتماعي در دانشگاه رازي موافقت كرده است.

-------------------------------------------------------------

۱۰/۲/۸۹

توسط پژوهشگران دانشگاه صنعتي شريف صورت گرفت:
برآورد ميزان انتشار آلاينده‌هاي هوا و ارايه مدل جامع پراكندگي در منطقه عسلويه

 

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: پژوهشي

پژوهشگران مهندسي شيمي دانشگاه صنعتي شريف موفق به برآورد ميزان انتشار آلاينده‌هاي هوا و ارايه مدل جامع پراكندگي آلاينده‌هاي پالايشگاه‌ها و واحدهاي پتروشيمي در هواي عسلويه شدند که مي تواند به مديريت بهداشت، ايمني و محيط زيست (HSE) منطقه کمک کند.

به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، دکتر محمد سلطانيه استاد دانشكده مهندسي شيمي و نفت دانشگاه صنعتي شريف و مجري طرح با بيان اين مطلب گفت: در اين پروژه با استفاده از روش‌هاي مختلف تخمين انتشار آلاينده‌ها به برآورد ميزان انتشار آلاينده هاي هوا و گازهاي گلخانه اي در منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس (عسلويه) پرداخته شده است، ضمن اين که اطلاعات جغرافيايي و هواشناسي منطقه به همراه تمام منابع انتشار آلاينده هوا در اين مدل لحاظ شده اند.

وي افزود: همچنين با استفاده از روش مدلسازي، نحوه پراکنش آلاينده هاي ناشي از پالايشگاه هاي گاز و واحدهاي پتروشيمي در هواي منطقه پيش بيني شده که اين مدل مي تواند به مديريت بهداشت، ايمني، محيط زيست (HSE) منطقه كمك کند.

عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي شريف در ادامه گفت: اين مدل قادر است غلظت آلاينده هاي منتشره را در تمام نقاط منطقه مذکور پيش بيني كرده و با توجه به داده هاي هواشناسي بدترين شرايط را شناسايي و گزارش كند.

وي به اهداف اين طرح اشاره کرد و گفت: ارزيابي ميزان بالقوه انتشار آلاينده هاي اتمسفري در منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس، بررسي آلودگي هواي ناشي از يك واحد عملياتي قبل از احداث آن و بررسي آلودگي هواي ناشي از گسترش واحدهاي موجود از اهداف اين طرح به شمار مي آيد.

سلطانيه ادامه داد: بررسي آلودگي هوا در اثر تغيير سوخت مصرفي واحدها و تصميم گيري مديريتي به منظور کنترل آلودگي از ديگر اهدافي است که در اين طرح مدنظر بوده است.

وي با اشاره به ضروت انجام چنين طرحي اظهار داشت: در زمان تصميم گيري براي احداث واحدهاي صنعتي جديد، اصولاً نمونه برداري و اندازه گيري امكان پذير نبوده که استفاده از اين روش مي تواند در اين زمينه راهگشا باشد، در ضمن توليد ساليانة چندين هزار ماده شيميايي جديد و طولاني بودن زمان آناليز براي اين مواد، غيرعملي بودن ديدگاه انجام پايش براي همه آلاينده ها در همة مكان¬ها و در شرايط مختلف اقليمي را مشهود مي سازد.

استاد دانشکده مهندسي شيمي و نفت دانشگاه صنعتي شريف اضافه کرد: اگر چه به كارگيري اين مدل ها نمي تواند و نبايد جايگزين اندازه گيري واقعي شود، اما استفاده صحيح از اين روش مي تواند در پيشگيري از آلودگي ها و مديريت محيط زيست منطقه بسيار مفيد واقع شود.

وي با تاکيد بر لزوم توجه به عواقب محيط زيستي طرح ها در حوزه انرژي خاطرنشان کرد: توسعه صنعتي در كشورهاي در حال توسعه معمولاً بدون فراهم كردن زيرساخت هاي اجتماعي صورت مي گيرد و در اکثر برنامه ريزي ها، اولويت هاي اقتصادي كوتاه مدت مدنظر مي باشد که حاصل اين نگرش مديريتي بي توجهي به ظرفيت خودپالايي محيط زيست و بهره‌برداري بي رويه از منابع طبيعي موجود است که متاسفانه عواقب نامطلوبي از جمله آلودگي روزافزون هوا را در پي خواهد داشت؛ ليكن با اعمال روش‌هاي صحيح مديريتي و روش‌هاي كاهش و كنترل انتشار آلاينده هاي هوا، مي توان از اين شرايط نامطلوب پيشگيري كرد.

گفتني است، اين پروژه با همکاري منطقه ويژه اقتصادي پارس جنوبي و به سفارش مديريت پژوهش و فن آوري شرکت ملي نفت ايران توسط پژوهشگران دانشکده مهندسي شيمي و نفت دانشگاه صنعتي شريف به سرپرستي دکتر محمد سلطانيه به انجام رسيده است.

----------------------------------------------------------------------

۱۰/۲/۸۹

بهره‌گيري از فن‌آوري نانو براي شبيه‌سازي حس لامسه

 

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي

بدن انسان به شكلي عجيب يك قطعه ابزاري فوق‌العاده پيچيده است و لذا تكثير فن‌آوري بيونيك اين بدن پيشرفته امروزه چالش‌هاي بسياري را فراروي دانشمندان قرار داده كه از جمله آنها تقليد از حس لامسه در انسان است.

به گزارش سرويس فن‌آوري ايسنا، اكنون دستيابي به اين هدف با پيشرفت در زمينه پردازش نانولوله‌هاي كربني توسط دانشمندان آزمايشگاه ملي اوك ريدج ميسرتر شده است.

اين محققان با بهر‌ه‌گيري از روش هاي معمول براي توليد رشته‌هاي شيشه‌اي 19 هزار و 600 نانولوله كربني منفرد را درون رشته‌هاي جاسازي كردند كه قطر آنها فقط چهار برابر قطر يك تار موي انسان است.

به اين ترتيب اين ساختار مصنوعي را به مقياسي شبيه به رشته‌هاي عصبي ظريفي مبدل كردند كه مسيرهاي عصبي بدن انسان را تشكيل مي دهند.

ايليا ايوانف، محقق مركز بخش علوم مواد نانوفاز خاطر نشان كرد كه هدف از اين تحقيق استفاده از روش ابداعي براي تقليد از طراحي طبيعي با استفاده از حسگرها مصنوعي است به طوري كه بتوان به شيوه‌اي موثر توانايي انسان در حس كردن اشيا و گرما را بازسازي كرد.

ايوانف مي‌گويد: دست انسان داراي انبوهي از گيرنده‌ها در سرانگشتان است كه حدود 2500 سانتي متر مربع را اشغال مي كنند و حدود 17 هزار گيرنده لامسه در دست انسان وجود دارد.

محققان مي گويند مرحله بعدي در اين تحقيق، نمايش ايجاد ارتباط درون هر ساختار و دستيابي به توان هدايت حسي بالا در بين اين ساختارها است

---------------------------------------------------

۹/۲/۸۹

خبری نبود

---------------------------------------------------

۸/۲/۸۹

رييس دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل خبرداد:
همکاري تحقيقاتي با دانشگاه صنعتي مالک اشتر درزمينه نانو و پيل‌هاي سوختي

 

خبرگزاري دانشجويان ايران - ساري
سرويس: پژوهشي

رييس دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل گفت: دانشگاه صنعتي مالك اشتر در راستاي حمايت از فعاليت‌هاي تحقيقاتي، حداقل در دو زمينه نانوفن‌اوري و پيل سوختي با اين دانشگاه قرارداد همكاري منعقد مي‌كند.

دكترعسگري جانعلي زاده در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه مازندران با اشاره به بازديد سردار وحيدي وزيردفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح از پرو‍ژه‌هاي دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل، تصريح كرد: در اين ديدار وزيردفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح براي عقد تفاهم نامه همكاري بين اين دانشگاه و دانشگاه صنعتي مالك اشتر وزارت دفاع قول مساعد داد.

وي اظهاركرد: اين دو زمينه تحقيقاتي در دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل جزو فن‌آوري‌هاي نوين دنيا محسوب مي شوند.

جانعلي زاده اين دانشگاه را تنها دانشگاه صنعتي شمال كشور دانست و گفت: اين دانشگاه داراي توانمندي هاي مختلف و پتانسيل مناسب درعرصه‌هاي مختلف علمي است كه بايد مورد حمايت قرارگيرد.

وي با بيان اينكه در حال حاضر شعاع توليد فن‌آوري‌هاي دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل از سطح ملي فراتر رفته است، ماموريت اين دانشگاه را تامين نيازهاي صنعتي شمال كشور دانست وعنوان كرد: اين دانشگاه توانايي همكاري با موسسات، ارگان‌ها، سازمان‌ها، دانشگاه‌ها و ديگر نهادها را داراد.

---------------------------------------------------------------

۸/۲/۸۹

با تلاش محققان دانشگاه تربيت مدرس صورت گرفت:
توليد سيستم‌هاي رهايش دارو بر پايه پليمرهاي زيستي
حسگرهاي زيستي جهت شناسايي سموم ارگانوفسفره

 

wh120-33.jpgخبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: پژوهشي

محقق دانشگاه تربيت مدرس موفق به توليد سيستم‌هاي رهايش دارو بر پايه پليمرهاي زيست سازگار و حسگرهاي زيستي بر پايه فلورسانس با حساسيت بسيار بالا جهت شناسايي سموم ارگانوفسفره شد.

دكتر افشين محسني فر ــ عضو هيات علمي گروه سم شناسي دانشگاه تربيت مدرس و مجري طرح ــ با اعلام اين مطلب به خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: نانو ژل‌ها و هيدروژل‌ها جزو سيستم‌هاي انتقال دارو هستند كه بر پايه پليمرهاي زيست سازگار مانند كيتوسان، سلولز، نشاسته و ... ساخته شده و با استفاده از كراس لينكرهاي مختلف با هم ارتباط برقرار مي‌كنند و به ژل تبديل مي‌شوند.

وي با بيان اين كه اين ژل‌ها در دو نوع آبدوست و آبگريز توليد مي‌شوند، خاطر نشان كرد: ژل‌هاي آبدوست پذيراي آب و داروهاي محلول در آب بوده و ژل‌هاي آبگريز پذيرنده داروهاي آبگريز هستند. به اين ترتيب كه داروي مورد نظر در آنها قرار داده مي‌شود و اين ژل‌ها بر خلاف روند سريع جذب دارو به داخل آنها، رهايش را آهسته و به تدريج انجام مي‌دهند و همين امر از سويي موجب ثابت ماندن سطح خوني داروها در بدن انسان و از سوي ديگر کاهش تعداد دفعات تزريق و يا استعمال دارو مي شود.

اين بيوشيميست باليني افزود: با بارگذاري اين سيستم هاي انتقال دارو با مولکول هاي بيولوژيک مختلف مي توان دارو را به صورت ويژه به يک بافت مشخص نظير بافت سرطاني و يا التهابي و يا به يک بافت و عضو مشخص هدايت كرد. مزيت اين امر اين است که دارو به مقدار بسيار اندک استفاده مي شود و ساير بافت ها از اثرات مخرب استفاده سيستميک اين داروها در امان مي مانند؛ بدين ترتيب با اين روش مي‌توان ميزان دارويي را که در درمان سيستميک يک فرد استفاده مي‌شود در درمان صدها فرد ديگر استفاده كرد.

محسني فر در ادامه از تلاش براي توليد حسگرهاي زيستي با استفاده از نانوذرات مختلف نظير نقاط کوانتومي، طلا، نقره و مگنت اين تركيبات پليمري خبر داد و تصريح كرد: حسگرهاي زيستي از ترکيب نانوذرات مختلف و آنزيم‌هاي استخراج شده از باكتري هاي موجود در خاك توليد شده و براساس سيستم‌هاي فلوريمتري و فتومتري قادر به شناسايي سموم ارگانوفسفره مي باشند.

عضو هيات علمي گروه سم شناسي دانشگاه تربيت مدرس در پايان خاطرنشان كرد: حسگرهاي زيستي در مرحله تحقيقاتي و آزمايشگاهي است و خوشبختانه با موفقيت از تمامي مراحل تست خارج شده كه اميدواريم با تحقيقات تکميلي و تامين اعتبارات لازم اين محصولات را در آينده اي نزديک به بازار عرضه کنيم.

----------------------------------------------------------

۸/۲/۸۹

رييس نظام ايمني هسته‌يي كشور:
امحاي پسماندهاي هسته‌يي از بدو فعاليت تاسيسات هسته‌يي مدنظر قرار دارد
پسماندهاي تاسيسات هسته‌يي كشور حداكثر كم يا متوسط است

 

عكس تزئيني استخبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فناوري استراتژيك

رييس مركز نظام ايمني هسته‌اي كشور با تاكيد بر اين كه مساله امحاي پسماندهاي هسته‌يي از ابتداي كار مراكز توليد كننده اين پسماندها مدنظر قرار دارد: توليدات هسته‌اي كشور در حدي است كه در صورت وجود پسماند ميزان آن در حد كم و متوسط است.

به گزارش خبرنگار «فن‌اوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، راست‌خواه در حاشيه دومين همايش ملي ساماندهي مديريت ايمني و بهداشت حرفه‌اي در جمع خبرنگاران درباره ايمني پسماندهاي هسته‌اي و امحاي آنها اظهار كرد: مقررات در اين راستا توسط مركز نظام ايمني هسته‌اي كشور تدوين مي‌شود و مراكزي كه توليد كننده اين پسماندها هستند، بايد از ابتداي كار اين مساله را در نظر داشته باشند كه با پسماندها چه كار كنند.

وي تصريح كرد: در انجام فرايند پسماند پرتوزا پيش‌بيني اين است كه يا به مبدا بازگردند يا به صورت ايمني نگهداري شده و يا اين كه آنها را دور ريخته و دفن كنند.

راست‌خواه در پاسخ به سوال ايسنا درباره ايمني تاسيسات هسته‌اي كشور، خاطر نشان كرد: از زمان طراحي تاسيسات تا زماني كه تجهيزات ساخته و به بهره‌برداري برسد بحث ايمني و پيش‌بيني لازم براي امحاي پسماندهاي پرتوزا مد نظر قرار دارد و مرکز نظام ايمني هسته‌يي کشور از ابتداي ساخت يعني از مرحله انتخاب محل تا تجهيز ساختار و مرحله بهره برداري نظارت لازم را به عمل مي آورد.

وي در پاسخ به سوال ديگر ايسنا درباره نحوه مديريت پسماندهاي مراكز پزشكي هسته‌يي نيز گفت: تمام مراكز درماني كه از اين تجهيزات استفاده مي‌كنند، از نظام ايمني هسته‌اي كشور، گواهينامه تجهيزات اشتغال به كار دريافت مي‌كنند و علاوه بر اين كه آموزش‌هاي لازم را در اين زمينه دريافت مي‌كنند، كنترل كيفي مستمر نيز در خصوص عملكرد آنها انجام مي‌شود.

---------------------------------------------------------------------------

۷/۲/۸۹

پر كن و بنوش!
ساخت بطري‌هاي منگوله‌دار با قابليت تصفيه فوري آب شرب

wh120-26.jpgخبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي

محققان بطري‌هاي منگوله‌داري طراحي كرده‌اند كه آب را در لحظه و حتي در حين جابه‌جايي و حركت تصفيه مي‌كند.

 

به گزارش سرويس علمي ايسنا، اين بطري هاي تصفيه آب در درون خود داراي يك فيلتر كربني فعال هستند.

شايد در ظاهر بطري هاي معمولي آب بسيار بي ‌ضرر و سازگار با محيط زيست به نظر برسند اما جنبه مضر اين بطري ها اغلب از چشم پوشيده مي‌ماند چرا كه آمارها نشان مي دهد سالانه حدود يك ميليون و 500 هزار بشكه نفت براي توليد اين بطريهاي يك بار مصرف مصرف مي شود.

به علاوه حدود 38 ميليون بطري هر سال دور ريخته مي شوند. هرچند بسياري از آنها دوباره بازيافت مي‌شوند اما همين اقلام بازيافتي هم در واقع در توليد كربن نقش به سزايي دارند و براي محيط زيست تهديدي محسوب مي‌شوند. اما شايد از شنيدن اين خبر كه مي‌توانيد با خريدن بطري‌هاي جديد آب را در جا تصفيه كنيد، شگفت زده شويد. فقط كافي است اين بطري را از آب پر كنيد تا در همان لحظه آب تصفيه شده را براي نوشيدن در اختيار شما قرار دهد.

فيلتر كربني فعال در انتهاي بطري تعبيه شده است. وقتي آب از ميان كربن عبور كند كلر و ساير آلاينده‌هاي آلي از آب زدوده مي شود. هر بطري بابل حداقل براي 300 بار قابل استفاده است كه حدود دو ماه كار مي‌كند. پس از دو ماه فيلتر آن براي بازيافت به شركت بازگردانده مي شود. بطري و فيلتر هر دو از پلاستيك بازيافت شده PET ساخته شده و عاري از تركيبات شيميايي BPA ، فتالات‌ها و PVC است. خود بطري هم صد در صد قابل بازيافت است.

--------------------------------------------------------------------------
 ۷/۲/۸۹

با استفاده از نانوذرات پليمري محقق شد:
جلوگيري از توقف سيستم ايمني توسط تومورها

 

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فناوري استراتژيك

با استفاده از نوعي نانو ذره پليمري مولکول هاي مسئول توقف ناخواسته سيستم دفاعي در برابر تومورها شناسايي شدند.

به گزارش سرويس فن‌اوري ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران؛ يکي از نشانه‌هاي سرطان اين است که تومورها باعث توقف سيستم ايمني شده و سيستم دفاعي بدن را در مقابله با اين بيماري‌ از کار مي‌اندازند، مخصوصاً زماني که تومورها در بدن پخش مي‌شوند.

اکنون پژوهشگران سرطان در دانشگاه «آلبرتا» توانسته‌اند مولکول‌هايي را که مسئول توقف ناخواسته سيستم دفاعي هستند، شناسايي کنند و حتي راهي براي جلوگيري از آنها طراحي كنند.

آنها يک نانوذره پليمري زيست‌سازگار ساخته‌اند که مي‌تواند مقادير موردنياز از ماده‌ بازدارنده را بطور کنترل‌ شده طي يک ماه رها کرده و به اين مولکول‌ها تحويل دهد.

افسانه لواسانيفر و همکارانش از دانشگاه آلبرتا توانستند اين نانوذرات را از پليمر پلي (l,d-لاتيک- با-گلايکوليک اسيد) يا PLGA و بازدارنده‌اي به نام JSI-124 تهيه کنند.

اين مولکول بازدارنده به پروتئيني به نام «مبدل سيگنال و فعالساز رونوشت-3» يا STAT3، پيوند مي‌خورد. مولکول STAT3 نقش اساسي در توقف ايمني ناشي از تومور بازي مي‌كند. هنگامي که اين نانوذره به سلول‌هاي تومر سياه‌ رنگ‌ قشر عميق‌ پوست‌، که در دستگاه کشت رشد کرده‌اند، اعمال مي‌گردد؛ باعث ممانعت زيادي در برابر رشد تومور مي‌شود.

مطالعات بعدي نشان دادند که اين نانوذره باعث توقف رشد STAT3 به توسط سلول‌هاي توموري مي‌شود و در حضور نانوذره اين توقف به مدت يکماه ادامه مي‌يابد.

سپس اين محققان نشان دادند که تحويل نانوذره‌اي بازدارنده‌ي JSI-124 به سلول‌هاي دندريتي- بازيگران اصلي در توليد پاسخ ايمني به سلول‌هاي بيگانه يا معيوب- باعث توقف توليد STAT3 در سلول‌هايي که اين پروتئين متوقف‌کننده پاسخ ايمني را توليد مي‌کنند، مي‌شود.

اين پژوهشگران خاطر نشان کردند که توانايي اين نانوذره در تأثيرگذاري بر سلول‌هاي توموري و دندريتي، براي توسعه بيشتر ايمن‌درماني سرطان اميدوارکننده است.

اين محققان نتايج خود را در مجله‌ Molecular Pharmaceutics منتشر کرده‌اند.

---------------------------------------------------------------------------------

۷/۲/۸۹

چگونه حرارت را حس مي‌كنيم؟

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي

دانشمند‌ان در انستيتو تحقيقاتي اسكريپس و انستيتو ژنوميكس در موسسه پژوهشي نووارتيس موفق به كشف مكانيسم مولكولي شده‌اند كه به ما كمك مي‌كند گرما را احساس كنيم.

به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين يافته علاوه بر اين كه دانش انسان را از بيولوژي پايه ارتقاء مي‌دهد، ممكن است در آينده به كشف روش‌هاي جديد براي درمان و تسكين دردهاي التهابي مزمن و شديد منجر شود.

اين يافته در مجله «نيچر نوروساينس» منتشر شده است.

براي درك بهتر چگونگي حس كردن حرارت اين محققان روي پروتئيني موسوم به TRPV1 متمركز شدند كه جزئي از يك خانواده‌ كوچك پروتئيني شناخته شده براي درك احساس گرما است و در بروز التهاب و ارتباط درد به مغز نقش دارد.

اين دانشمند‌ان پس از توليد هزاران نوع جهش يافته از اين پروتئين توانستند منطقه‌اي را روي پروتئين شناسايي كنند كه امكان درك و حساسيت به گرما را اجياد مي‌كند و جزئيات چندين مكانيسم مولكولي را كشف كرده‌اند كه در ارتباط با اين مولكول پروتئيني عمل مي‌كنند.

محققان مي‌گويند: از آنجا كه توان ما در درك حرارت بسيار مرتبط به درك درد است، لذا برخي از كانال‌هاي يوني كشف شده براي درمان التهاب‌ها و دردهاي مزمن قابل استفاده و بررسي هستند


مطالب مشابه :


اخبار علم شیمی از تاریخ 1/2/89 لغایت 10/2/89

فعاليت‌هاي تحقيقاتي، حداقل پشتيباني نيروهاي مسلح از پرو‍ژههاي مربوط به




برچسب :