نیروهای وارده بر هواپیما

نیروهای وارده بر هواپیما

 

نیروهای وارده بر هواپیما

نیروهای وارده بر هواپیما:

به منظور قرار گرفتن یک هواپیما در آسمان چهار نیرو بر آن تاثیر می گذارد. نام این نیروهای آیرودینامیکی موارد ذیل می باشند:

Lift : نیروی بالا برنده
Weight: نیروی پایین آورنده
Thrust: نیروی جلوبرنده
Drag: نیروی اصطکاک

چنانچه یکی از این نیروها تاثیر خود را از روی هواپیما از دست بدهند ، هواپیمای مورد نظر دچار مشکل شده و ادامه پرواز غیر قابل ممکن خواهد بود.

آشنایی با نیروی Lift:

این نیرو همان نیروی بالا برنده در هواپیما می باشد. خلاف این نیرو ، نیروی وزن (پایین آورنده) می باشد.  زمانیکه مولکول های هوا در دور بال ها به گردش در می آیند ، نیرویی را تولید می کنند که سبب می شود  هواپیما بالا برود که به آن Lift می گویند. وجود موتور هواپیما و همچنین وجود بال های هواپیما رابطه مستقیمی با نیروی Lift دارند ، یعنی چنانچه یکی از این فاکتورهای مربوطه (بال - قسمت موتور) حذف گردد نیروی Lift به شدت کاهش می یابد و یا حذف می گردد.
زمانیکه هواپیما به سمت بالا و یا پایین پرواز می کند و همچنین عمل چرخش را انجام می دهد ، نیروی بالا برنده با قسمت عمودی هواپیما رابطه مستقیم دارد.
توجه شود برخی از افراد معتقد هستند به هنگام از کار افتادن موتورهای هواپیما از فلپ ها استفاده نمایند زیرا فلپ ها سبب می شوند نیروی بالابرنده افزایش پیدا کند که این موضوع صحیح می باشد. اما چنانچه ارتفاع هواپیما با میزان مسافت باقی مانده تا فرودگاه مورد نظر همخوانی نداشته باشد یعنی به عنوان مثال ارتفاع هواپیما کم باشد و فاصله زیاد ، استفاده از فلپ ها جهت بدست آوردن نیروی بالابرنده بیشتر امری است اشتباه زیرا میزان نیروی بالابرنده افزایش پیدا می کند اما سرعت هواپیما کاهش می یابد و از طرفی میزان مسافتی که هواپیما طی میکند نسبت به حالتی که خلبان از فلپ استفاده نکرده است بسیار کمتر می باشد و هواپیما به فرودگاه مورد نظر نخواهد رسید !!!

آشنایی با نیروی Weight:

این نیرو نیروی وزن نام دارد که همان نیروی جاذبه زمین می باشد. این نیرو در صورت حذف نیروهای جلوبرنده و بالا برنده هواپیما را به سمت زمین می کشاند. این نیرو مخالف نیروی Lift میباشد. آسیب رسیدن به بال هواپیما می تواند نیروی بالابرنده را حذف کند و نیروی وزن تاثیر شدیدی برروی هواپیما خواهد داشت و همانند یک تکه آهن هواپیما به سمت زمین کشیده خواهد شد.

آشنایی با نیروی Thrust:

نیروی Thrust همان نیروی جلوبرنده می باشد . این نیرو توسط موتورهای هواپیما بوجود می آید و زمانیکه خلبان دور موتور هواپیما را با استفاده از اهرم گاز Throttle افزایش می دهد میزان نیروی جلوبرنده افزایش می باشد و سرعت هواپیما نیز افزایش پیدا می کند. خلاف نیروی Thrust نیروی Drag می باشد.

آشنایی با نیروی Drag:

نیروی Drag همان نیروی اصطکاک می باشد. این نیرو تمایل دارد سرعت هواپیما را کاهش دهد. این نیرو از طریق وجود بدنه ، بال ها ، قسمت دم و هرگونه عامل بازدارنده مانند آنتن های رادیویی  و... بوجود می آید. به همین دلیل طراحی بدنه هواپیما و قرار گیری قسمت های دیگر مربوط به بدنه از اهمیت ویژه ایی برخوردار است.

 

منبع:فروشگاه هوانوردی آسمان


مطالب مشابه :


عکس های هواپیما های مسافربری

پایگاه شبیه ساز های مسافربری - مرجع دانلود افزودنی هواپیمای شخصی شبیه ساز




دانلود هواپیمای ایرباس 320 ماهان ایر

دانلود هواپیمای ایرباس 320 ماهان ایر گواهینامه خلبانی هواپیما مسافربری شبیه ساز 2004.




بویینگ 800-737 ایران ایر مسافربری

دانلود افزودنی های شبیه ساز پرواز (مسافربری) دانلود هواپیمای ایران




دانلود هواپیمای Aermacchi MB326H برای fs2004

دانلود هواپیمای Aermacchi MB326H برای fs2004 گواهینامه خلبانی هواپیما مسافربری شبیه ساز 2004.




دانلود هواپیمای ایرباس a320 ایران ایر برای fs2004

دانلود هواپیمای ایرباس a320 های شبیه ساز هواپیما مسافربری شبیه ساز




فرود هواپیمای ماهان به جای جیرفت در کرمان

پایگاه شبیه ساز پرواز گواهینامه خلبانی هواپیما مسافربری شبیه ساز 2004. دانلود هواپیمای




دستور رهبر معظم انقلاب برای حذف «آرزوی سلامتی» ایشان از متن خوش آمدگویی هواپیما

پایگاه شبیه ساز پرواز دانلود هواپیمای a340 هنگامی که مهماندار هواپیمای مسافربری پرواز




بازسازی هلیکوپتر بل 412 در ایران

پایگاه شبیه ساز گواهینامه خلبانی هواپیما مسافربری شبیه ساز 2004. دانلود هواپیمای a380 برای




نیروهای وارده بر هواپیما

پایگاه شبیه ساز گواهینامه خلبانی هواپیما مسافربری شبیه ساز دانلود هواپیمای a340 لوفت




برچسب :