فرصت‌هاي خصوصي‌سازي در سال 89

«دنياي اقتصاد» اختصاصي گزارش مي‌دهد
فهرست خصوصي‌سازي دولت در سال 89
گروه بورس- معصومه طاهرخاني: «دخانيات ايران»؛ 60درصد، «پست بانك»؛ 75درصد، «بانك تجارت؛ 41درصد، «بيمه دانا»؛ 61درصد، «هلدينگ شركت گاز»؛ 60درصد، «هواپيمايي هما»؛ 60درصد، هلدينگ پتروشيمي»؛ 59‌درصد و .... تنها بخشي از جدول واگذاري 524 شركت دولتي هستند كه قرار است امسال به بخش خصوصي فروخته شوند.
به گزارش خبرنگار ما، فهرست كامل بنگاه‌ها و فعاليت‌هاي شركت‌هاي دولتي مشمول واگذاري كه در قالب جداول گروه يك و دو دسته‌بندي شده‌اند، روز گذشته به طور اختصاصي در اختيار «دنياي اقتصاد» قرار گرفت.
اين جداول شامل 524شركت مشمول واگذاري است كه 489شركت در فهرست گروه يك (شركت‌هاي ذيل اصل44) و 35 شركت در فهرست گروه دو (شركت‌هاي صدر اصل44) قرار گرفته‌اند.
سازمان خصوصي‌سازي درآمد ناشي از واگذاري 524 شركت مشمول واگذاري را 12هزار و 500ميليارد تومان در نظر گرفته كه تنها 8هزارميليارد تومان آن قرار است در قالب رد ديون محقق شود.
به اين ترتيب امسال بايد رقم 4‌هزار و 500ميليارد تومان وجه نقد از محل واگذاري سهام شركت‌هاي دولتي به حساب خزانه واريز شود.
از سوي ديگر از بودجه 5هزار ميليارد توماني سال گذشته سازمان خصوصي‌سازي كمتر از يك‌هزار و 600ميليارد تومان به حساب خزانه واريز شد تا پرونده واگذاري‌هاي 88 با كسري 3هزار و 400ميليارد توماني بسته شود.
همچنين بخش زيادي از شركت‌هايي كه سال گذشته و حتي سال‌هاي گذشته‌تر شانسي براي واگذاري نداشته‌اند، امسال بار ديگر در جدول واگذاري‌ها قرار گرفته‌اند.
«صدر اصل‌»هاي امسال كدامند؟
اما در ميان 524 شركت مشمول واگذاري، 35 شركت حاضر در جدول گروه 2 قرار گرفته‌اند كه عموما قرار است از طريق بورس به بخش خصوصي واگذار شوند.
در بين اين 35 شركت، «شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي» با 12 شركت مشمول واگذاري، بزرگ‌ترين شركت مادر تخصصي در جدول گروه 2 است.
رتبه دوم به طور مشترك در اختيار «وزارت اقتصاد» و «شركت ملي نفت ايران» با 6 شركت است. «ايميدرو» هم با 3 شركتي كه امسال در ليست فروش سازمان خصوصي‌سازي قرار داده، رتبه سوم جدول گروه 2 را از آن خود كرده است.
هيات واگذاري مقرر كرده كه بخش زيادي از شركت‌هاي حاضر در گروه دو به صورت 100درصدي چه به صورت بورسي و چه به صورت مزايده‌اي فروخته شوند.
در اين بين12 شركت زيرمجموعه پالايش و پخش كه به ترتيب زير آماده واگذاري شده‌اند، شامل: پالايشگاه‌هاي نفت تبريز با 40‌درصد، بندرعباس 60درصد، لاوان با 60‌درصد، تهران با 60‌درصد، شيراز با 60‌درصد، كرمانشاه با 60درصد، آبادان با 60درصد، شازند اراك با 60درصد، مهندسي نفت با 100درصد، خطوط لوله و مخابرات نفت با 100درصد و در نهايت پخش فرآورده‌هاي نفتي با 60‌درصد هستند.
از سوي ديگر 100درصد شركت‌هاي «ذوب‌آهن اصفهان»، «احداث صنعت» و «منطقه ويژه صنايع معدني و فلزي صنايع فارس» سه شركت زيرمجموعه «ايميدرو» هستند كه مي‌خواهند امسال شانس خود را براي خروج از ليست شركت‌هاي دولتي امتحان كنند.
6 شركتي كه از زيرمجموعه‌هاي وزارت اقتصاد امسال در ليست فروش گذاشته شده‌اند، شامل: «بيمه آسيا» با 8/32درصد، بيمه دانا با 61درصد، بانك صادرات با 38درصد، بانك رفاه با 1/6درصد، بانك تجارت با 8/40درصد و در آخر پست بانك با 75‌درصد هستند.
شركت ملي نفت ايران هم جز يك شركت «پايانه‌هاي صادراتي مواد نفتي» كه قرار است به صورت 60‌درصدي واگذار شود، 5شركت ديگر گروه دو خود را به صورت 100درصدي واگذار مي‌كند. اين 5 شركت شامل شركت‌هاي «بهينه‌سازي مصرف سوخت»، «مهندسي و توسعه نفت»، «بازرگاني نفت ايران نيكو»، «خدمات عمومي و بهداشتي صنعتي و خدمات درماني صنعت نفت» و در آخر «شركت ملي صادرات گاز ايران» هستند.
از ديگر شركت‌هاي مهمي كه در جدول شركت‌هاي صدر اصل44 قرار گرفته‌اند، مي‌توان به نام‌هاي بزرگي چون «دخانيات ايران» با 60‌درصد، «هلدينگ گاز» با 60‌درصد، «هلدينگ خليج‌فارس» با 59‌درصد، «هواپيمايي هما» با 60‌درصد و «باطري‌سازي نيرو» با 100درصد اشاره كرد.
هر چند ليست واگذاري‌هاي گروه دو چندان پرتعداد نيست، ولي درصد بالاي واگذاري و از سوي ديگر بزرگ بودن شركت‌هاي حاضر در اين گروه سبب فروش نرفتن بيش از نيمي از شركت‌هاي حاضر در اين گروه مي‌شود. از سوي ديگر مهلتي كه اين شركت‌ها تا پايان سال 93 براي خصوصي شدن دارند، دليل ديگري است كه باعث شده، شركت‌هاي صدر اصل 44 شانس زيادي براي واگذاري در يك سال نداشته باشند.
گروه يك؛ فروش از صفر تا 100درصد!
از ميان 489 شركتي كه در ليست گروه يك قرار گرفته‌اند نام شركت‌هاي مادر تخصصي «سازمان خصوصي‌سازي»، «سازمان گسترش»، «ايميدرو» و «توانير» بيش از بقيه به چشم مي‌خورند.
در ميان مهم‌ترين شركت‌هايي كه سازمان خصوصي‌سازي قصد فروش آنها را براي سال جاري دارد مي‌توان به شركت‌هاي «نساجي مازندران» با 8/23درصد، قوه پارس با 21‌درصد و سيمان لوشان با 33‌درصد اشاره كرد. بيشتر شركت‌‌هايي كه سازمان خصوصي‌سازي برنامه فروش آنها را دارد داراي درصدهاي بسيار پاييني هستند كه قرار است از روش‌هاي 2گانه بورس و مزايده به بخش خصوصي واگذار شوند.
از سوي ديگر هيات واگذاري تصميم گرفته بيش از 125 شركت از زيرمجموعه‌هاي «سازمان گسترش» را امسال روانه ميز فروش كند. از ميان اين تعداد شركت‌ كه عموما با درصدهاي بالا در آستانه فروش هستند، بخش زيادي از جدول واگذاري‌هاي گروه يك را به خود اختصاص داده‌‌اند.
خودروسازهاي پرحاشيه همانند دو سال گذشته امسال هم در فهرست واگذاري قرار گرفته‌اند تا جدال گروه يك شدن اين دو شركت فروكش كند.
بر اين اساس 37‌درصد شركت‌هاي «ايران خودرو» و «سايپا» به همراه 7/37درصد «سرمايه‌گذاري رنا» قرار است به بخش خصوصي فروخته شوند.
ديگر شركت‌هاي مهم زيرمجموعه «سازمان گسترش» براي فروش طي امسال شامل شركت‌هاي «صنعتي توليد ديزل سنگين» با 100‌درصد، «ماشين‌سازي تبريز» با 100‌درصد، «صنايع فراساحل» با 100‌درصد، «كشتي‌سازي اروندان» با 9/99درصد، «گسترش انفورماتيك ايران» با 49‌درصد، شبكه مبادلات غيربورسي «ايدرو»، «سازمان مديريت صنعتي‌» با 9/99درصد و در نهايت فرابورس ايران با 2درصد هستند.
«ايميدرو» كدام شركت‌ها را مي‌فروشد؟
اما ديگر زيرمجموعه مهم وزارت صنايع يعني «ايميدرو» با كمتر از 50 شركت تصميم گرفته به ليست امسال واگذاري‌ها بيايد. در بين مهم‌ترين شركت‌ها مي‌توان به «آلومينيوم المهدي» با 69‌درصد، «فولاد زاگرس» با 49‌درصد، «روي مهدي‌آباد» با 48‌درصد، «چادرملو» و «گل‌گهر» هر كدام با 5/1‌درصد اشاره كرد.
همچنين 100درصد «ملي فولاد»، «مس شهيد بابك»، «ذغال‌سنگ كرمان»، «ذغال سنگ البرز غربي»، «آلوميناي ايران»، «ذغال‌سنگ البرز شرقي»، «آهن شرق ايران»، «فولاد آذربايجان»، «ذغال سنگ البرز مركزي»، «تهيه و توليد مواد معدني» به همراه 49‌درصد «آلومينيوم جنوب»، 40‌درصد «فولاد اكسين خوزستان»، 49‌درصد «آهن و فولاد ارفع» و در آخر 26‌درصد سنگ‌آهن بافق جزو بقيه شركت‌هاي مشمول واگذاري امسال «ايميدرو» هستند.
«نفتي»ها چه مي‌گويند؟
«ملي صنايع پتروشيمي» از مهم‌ترين زيرمجموعه‌هاي وزارت نفت در ليست واگذاري‌هاي گروه يك است كه قصد دارد مهم‌ترين شركت‌هايش را به بخش خصوصي بفروشد.
در اين ميان پتروشيمي‌هاي شيراز، اروند، تندگويان، بيستون، اروميه، هگمتانه، بوشهر، تبريز، مرجان، باختر، خليج‌فارس، كاويان، گچساران، ممسني، زنجان و در نهايت سرمايه‌گذاري پتروشيمي جزو مهم‌ترين شركت‌هاي روي ميز فروش «ملي صنايع پتروشيمي» به شمار مي‌روند.
در نهايت هم از ديگر شركت‌هاي مهم در جدول واگذاري 524 شركت امسال مي‌توان به شركت‌هاي زير اشاره كرد: «قطارهاي مسافري رجا» با 100درصد، «پتروپارس»‌با 100درصد، «حفاري شمال» با 50‌درصد، ملي حفاري ايران با 70‌درصد، استقلال و پرسپوليس با 100درصد، فرش ايران با 100 درصد، نمايشگاه‌هاي بين‌المللي با 100درصد، گروه هتل‌هاي هما با 100درصد، ايران ايرتور با 100درصد، مشانير با 54‌درصد و ... .
اولين مزايده‌‌اي‌هاي امسال
از سوي ديگر، معاون سازمان خصوصي‌سازي با اعلام مصوبات اولين جلسه واگذاري در سال 89 از فروش مزايده‌اي 6 شركت دولتي، واگذاري 30 تا 49 درصد سهام 3 شركت به سهام عدالت و لغو واگذاري 5 درصد سهام بيمه آسيا به ساير مديران و عرضه تدريجي در بورس خبر داد.
در همين رابطه «مهدي عقدايي» در گفت‌وگو با «فارس»، در رابطه با نتايج اولين جلسه هيات واگذاري در سال جاري كه پيش از ظهر ديروز برگزار شد، اظهار داشت: در اين جلسه واگذاري مزايده‌اي 5 شركت دولتي و همچنين تخصيص 30 تا 49 درصد از سهام 3 شركت به سهام عدالت مصوب شد.
وي ادامه داد: براين اساس 70 درصد از شركت پتروشيمي اروميه با قيمت پايه 13.95 ميليارد تومان به صورت 30 درصد نقد و باقي اقساط 4 ساله، 100درصد شركت كالاي پتروشيمي با قيمت پايه 19.47 ميليارد تومان به صورت 30 درصد نقد و باقي 3 ساله‌، 35 درصد توسعه صنايع پايين دستي پتروشيمي با قيمت پايه 1.97 ميليارد تومان در قالب 50 درصد نقد و باقي يكساله مصوب شد. همچنين واگذاري 49 درصد از شركت حمل و نقل چند وجهي سايپا و 50 درصدي ريل ابريشم پارس ظرف دو هفته آينده آگهي خواهد شد.
به گفته عقدايي، واگذاري 49 درصد از سهام شركت خدمات كيفيت آريا «اس جي اس» به روش مذاكره‌اي نيز مورد تصويب هيات واگذاري قرار گرفت.
عقدايي افزود: از سوي ديگر واگذاري 49 درصد از پتروشيمي مرواريد به صندوق ذخيره فرهنگيان و با ارزش 27/15 ميليارد تومان بابت رد ديون مصوب شد. وي در پاسخ به اين سوال كه نتيجه مزايده شركت پيستون ايران در چهارشنبه گذشته و همچنين موضوع واگذاري 5 درصد از سهام بيمه آسيا به ساير مديران به كجا انجاميد؟ اظهار داشت: مزايده ايران پيستون به دليل عدم ارائه درخواستي انجام نشد.
عقدايي گفت: بر اساس مصوبات آخرين جلسه واگذاري در اسفند سال گذشته‌، واگذاري 5 درصد از سهام بيمه آسيا لغو و مقرر شد اين درصد از سهام به صورت تدريجي در بازار سهام عرضه شود


مطالب مشابه :


مزايده خودرو سايپا سال 90

خودرو ایران iran automotives - مزايده خودرو سايپا سال 90 - به امید روزی که همه خانواده های ایرانی




قيمت فروش نمايندگي رسمي بنز در ايران اعلام شد

درحاليكه چند روز پيش اعلام شد ايران خودرو مالكيت دو شركت در آگهي مزايده فروش سهام ستاره




شرایط اساسی مزایده خودروهای دولتی و نمونه فرم شرکت در مزایده

مركز آمار ايران درخواست خرید خودرو مزایده ای به شماره انتظامی و شاسی شماره




ايران خودرو و سايپا در آستانه تصرف توسط جريان انحرافي

اخبار نیوز - ايران خودرو و سايپا در آستانه تصرف توسط جريان انحرافي - أین عمار - کجایند آنهایی




612-خودرو رانان وفا چه شرکتی است؟؟؟

تحليل بورس ايران - 612-خودرو رانان وفا چه شرکتی است؟؟؟ - welcome to bourse iran




مزايده خودروهاي سواري در شركت بازرگاني سايپا يدك

سایپا مطمئن - مزايده خودروهاي سواري در شركت بازرگاني سايپا يدك - اخبار و تازه های ** سایپا




فرصت‌هاي خصوصي‌سازي در سال 89

تغيير روش قيمت‌گذاري خودرو. مزايده ايران پيستون به دليل عدم ارائه درخواستي انجام نشد.




آيين‌نامه چگونگي استفاده از خودروهاي دولتي

يا تابع قوانين و مقررات خاص است از جمله بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران خودرو از داخل




برچسب :