پوکی استخوان و آرتروز

یک فوق تخصص روماتولوژی با اشاره به دو مشکل عمده آرتروز و پوکی استخوان در افراد سالمند گفت: آرتروز در تمام افراد رخ می‌دهد ولی باید با تغذیه مناسب و پیاده روی روزانه شدت آن را باید کاهش داد.  

عبدالرحمن رستمیان  با اشاره به مشکلات اسکلتی و عضلانی که در سنین سالمندی در افراد رخ می‌دهد، اظهار داشت: پوکی استخوان و آرتروز از عمده مشکلات افراد در سنین بالا است که آموزش برای ارتقای آگاهی افراد در زمینه سلامتی نقش بسزایی برای کمتر شدن این مشکلات ایفا می‌کند.

وی با اشاره به مشکلات پوکی استخوان که می‌توان با مصرف لبنیات در طول زندگی آن را کاهش داد، افزود: افراد اگر در سنین پایین روش تغذیه مناسبی از جمله مصرف لبنیات حاوی کلسیم و همچنین بهره‌گیری از 10 دقیقه نور آفتاب به همراه مصرف ویتامین D را رعایت کنند می‌توانند از احتمال بروز پوکی استخوان تا حد زیادی بکاهند.

رستمیان با بیان اینکه در این زمینه تغذیه مناسب و فعالیت از جمله 20 دقیقه پیاده‌روی برای استخوان‌سازی بسیار ضروری است، تصریح کرد: والدین باید از کودکی فرزندان خود را به گونه‌ای پرورش دهند تا آنها برای ارتقای استخوان‌سازی‌شان با استفاده از یک تغذیه مناسنب از تحرک نیز برخوردار باشند.

وی با اشاره به مشکل پوکی استخوان که به صورت عمده در زنان که از سنین 60 به بالا و مردن از سنین 70 به بالا رخ می‌دهد، گفت: در تمام دنیا انجام تست استخوان بر حسب یک پروتکل مشخص شده عنوان شده است ولی در ایران این پروتکل سنی وجود ندارد و در مجموع افراد بالای 60 سال باید انجام سنجش تراکم استخوان را انجام دهند.

رستمیان اظهار داشت: در این زمینه شکستگی ناحیه لگن نیز در سنین سالمندی عوارض و معلولیت‌های بسیاری را در بر دارد و سالمندان باید با استفاده از کفش‌های مناسب مراقب باشند حتی‌المقدور از زمین خوردن پرهیز کنند.

وی بیان داشت: از دیگر مشکلات عمده سنین سالمندی مبحث آرتروز است که در مجموع تمام افراد دچار آرتروز می‌شوند ولی شدت و زمان آن متغیر است.

رستمیان ادامه داد: کسانی که از مفاصل خود در طول زندگی به طور مناسب استفاده نکرده‌اند یا افرادی که دچار مشکلات ژنتیکی هستند با شدت بیشتری دچار آرتروز می‌شوند.

وی بیان داشت:‌ استفاده مناسب از مفاصل و همچنین انجام حرکات به صورت صحیح می‌تواند در کاهش شدت آرتروز کمک کند و برخی ورزش‌ها نیز عضلات مفاصل را تقویت می‌کند.

رستمیان خاطرنشان کرد: به هر حال با رشد سن در کشورمان در 30 تا 40 سال آینده با جمعیت سالمندی مواجه می‌شویم که باید برای جوانان امروز برنامه‌های بلندمدت برای حفظ و ارتقای سلامت به خصوص در زمینه بیماری‌های مرتبط با سالمندی را در کشور تهیه کرد.


مطالب مشابه :


نیاز روزانه بدن به آب

روزانه 6 تا 8 لیوان آب سالم را درهمه اوقات از جمله در طول سفر تقدیم به خواهرم




پوکی استخوان و آرتروز

تقدیم به خواهرم افراد اگر در سنین پایین روش تغذیه مناسبی از جمله مصرف لبنیات




بیش فعالی در کودکی، سوء مصرف در بزرگسالی

تقدیم به خواهرم سارابه در نواحی مختلف مغزی از جمله قشر پره فرونتال، تالاموس و




سرفه و درمان آن

تقدیم به خواهرم از جمله عوارض سرفه و تقدیم میکنم این وب را به خواهر عزیزم




یبوست

تقدیم به خواهرم می‌شود که از جمله کارهایی و تقدیم میکنم این وب را به خواهر




رعایت طبع‌های سرد و گرم در سفره‌های رنگین ایرانی

طبیعت سرد و خشک است که بروز بیماری های روحی از جمله افسردگی را تقدیم به خواهرم




تقدیم به مادران زحمتکش

تقدیم به مادران دخترک گفت که خواهرم گفته مادرم در بهشت بگمانم که بنا نیست که در جمله




تقدیم به همه خانومهای متاهل

تقدیم به همه خانومهای چند جمله درباره حجاب : خواهرم ای دختر ایران زمین یک نظر عکس




برچسب :