فرودگاه امام خمینی(ره) فقط اسم بین‌المللی دارد

هران امروز نوشت:

آنطور كه مشاهدات نشان مي‌دهد فرودگاه امام خميني(ره) كه از زمان افتتاح آن در سال 1384 تا به حال عنوان فرودگاه اصلي بين‌المللي كشور را يدك مي‌كشد هنوز با معضلات و مشكلاتي همراه است.

معضلاتي كه شايد در حد و اندازه يك فرودگاه بين‌المللي نباشد. البته به گفته مسئولان در فرودگاه امام خميني(ره) هنوز عمليات و پروژه‌هاي عمراني ادامه دارد و ساخت فاز دوم همچنان پيگيري مي‌شود. در عين‌حال آنطور كه پيداست افتتاح فاز دوم اين فرودگاه با تاخيرهايي از سوي مسئولين همراه بوده‌است. به گفته مسئولان اين فرودگاه، پيش از اين قرار بود كه بخش‌هاي بسياري از فاز دوم فرودگاه امام خميني‌(ره) در اواخر سال گذشته به اتمام رسيده و به بهربرداري برسد. اين در حالي‌است كه عمليات ساخت،

هنوز در فاز دوم ادامه داشته و با گذشت 8 ماه از تاريخ معهود هنوز خبري از اتمام اين فاز از فرودگاه بين‌المللي امام خميني(ره) نيست. همچنين در جديدترين اظهارنظرهاي مسئولين در خصوص افتتاح فاز دوم اين پروژه و تكميل نهايي عمليات ساخت‌وساز در فرودگاه بين‌المللي امام خميني، تاريخ اتمام اين طرح به سال 92 موكول شده‌است. از سوي ديگر هر چند آمارها و گفته‌هاي مسئولين هم در اين زمينه نشان از افزايش حجم سرمايه‌گذاري در فرودگاه امام خميني(ره) دارد و در اين مدت از افزايش پروازها و درآمد اين فرودگاه سخن‌هاي فراواني گفته شده‌است اما بيشتر مسافران و كارشناسان بين‌المللي، اين فرودگاه را به دلايل بسياري، پايين‌تر از حد استاندارد جهاني مي‌دانند.

در عين حال با تمام تلاش‌ها و امكانات ريز و درشتي كه براي اين فرودگاه در نظر گرفته شده‌‌است و از اين پس هم در نظر گرفته خواهد شد هنوز مسائل بسيار زيادي در اين فرودگاه بين‌المللي‌ ناديده گرفته شده‌ كه باعث به‌وجود آمدن ديدگاهي منفي نسبت به اين فرودگاه در ميان مسافران خارجي و كارشناسان حمل‌ونقل شده‌است. امكانات و ملزوماتي كه مي‌تواند در تاثيرگذار بودن اين فرودگاه و همچنين نگين خاورميانه بودن آن در ميان فرودگاه‌ها بسيار مهم باشد.

عمده‌ترين مشكلات فرودگاه امام(ره)

وقتي هواپيمايي از كشور خارجي وارد محدوده هوايي تهران مي‌شود تعداد زيادي از مسافرين سرهاي خود را به سمت پنجره‌ها مي‌گردانند و منتظر مي‌شوند تا بتوانند مناظري از نماي تهران و فرودگاه امام خميني(ره) را از بالا مشاهده كنند. وقتي هواپيما به نزديكي فرودگاه امام خميني(ره) مي‌رسد يك‌بار دور محدوده فرودگاه به گشتزني مي‌پردازد تا باند براي فرود هواپيما آماده شود. صحنه‌اي كه با ورود هواپيما به محدوده فرودگاه امام خميني(ره) از پنجره هواپيما ديده مي‌شود چيزي جز زمين‌هاي خشك و باير نيست. بيابان‌هايي كه از هرگونه جاذبه بصري خالي‌اند. تا چشم كار مي‌كند هيچ چيزي جز بيابان و خاك به چشم نمي‌آيد. تنها چيزي كه در ميان اين بيابان خشك و خالي سربرآورده‌است مسكن‌هاي مهر شهرك پرند هستند كه در ميان كپه‌هاي خاك و به صورت نيمه‌ساز ديده مي‌شوند.

پس از آن مسافرين تنها به انتظار فرود مي‌نشينند و آروز مي‌كنند هرچه زودتر از اين بيابان لم‌يزرع خارج شوند. اين در صورتي‌‌است كه در بسياري از كشورهاي خاورميانه از لحظه ورود به آن كشور و از زماني كه هواپيما بالاسر فرودگاه قرار مي‌گيرد با جاذبه‌هاي بصري بسياري روبه‌رو مي‌شويد كه حتي آرزو مي‌كنيد هواپيما بيشتر بر فراز فرودگاه به چرخ‌زني بپردازد.

مشكلات عمده ديگر اين فرودگاه همچنين آسانسورهاي محدود آن است كه در زمان‌هايي كه حجم پروازها بالا باشد با صف‌هاي چند 10 نفري روبه‌رو مي‌شود. عدم دسترسي آسان به پاركينگ و يافتن جاي دقيق اتومبيل پارك شده، مسيريابي دشوار براي خروجي از پاركينگ از ديگر مسائل و مشكلات عمده فرودگاه بين‌المللي امام خميني(ره)‌است كه مسافران بسياري را از خود دلزده مي‌كند. در اين مدت تنها يكي از مسئولان اين فرودگاه از افزايش بهره‌وري آسانسورهاي اين فرودگاه صحبت به ميان آورده و از برنامه‌هاي مسئولين براي افزايش آسانسورهاي فرودگاه سخن گفته‌است.

از اصلي‌ترين پروژه‌هايي هم كه اين روزها خبر زيادي از آن شنيده نمي‌شود مي‌توان به مسير اتصالي مترو تهران به فرودگاه امام خميني(ره) نام برد. چندي پيش مسئولين اعلام كردند كه عمليات بررسي و طرح‌ريزي فاز يك اين پروژه به پايان رسيده‌است اما با حضور در محل ساخت مترو فرودگاه امام خميني(ره)، با پيشروي بسيار كند پروژه‌اي كه براي افزايش خدمات‌رساني فرودگاه امام‌خميني(ره) نقشي حياتي دارد روبه‌رو مي‌شويم.

پيش از اين هم مديرعامل شركت مترو تهران با بيان اينكه براي اتصال مترو حرم مطهر به فرودگاه امام خميني(ره) با دولت به توافق رسيده‌ايم و اين موضوع صورت‌جلسه شده است، گفته بود: بر اساس برآورد اوليه، 400 ميليارد تومان اعتبار براي اجراي اين پروژه لازم است.

وي همچنين تاكيد كرده‌بود كه در صورت تامين به موقع اعتبار اين پروژه تا پايان سال 91، خطوط مترو به فرودگاه امام‌خميني(ره) متصل خواهد شد.درويش در مورد اتصال مترو فرودگاه امام خميني به شهرك جديد پرند هم قول مساعد داده بود كه به شرط افتتاح فاز يك در سال 91 عمليات ساخت اين قسمت از مترو هم شروع شود.

براساس اين قول و قرارها اتصال مترو فرودگاه امام‌خميني(ره) به شهرك پرند به سال‌هاي 92 و 93 موكول شده‌است. بنابراين بدون وجود مترو، مسافري كه همراهي نداشته باشد يا فاقد اتومبيل شخصي باشد تنها وسيله‌ نقليه‌اي كه مي‌تواند از طريق آن به مراكز ورودي تهران رسيده و از فرودگاه امام خميني(ره) خارج شود تاكسي‌ها و ون‌هاي مستقر در فرودگاه و گاه اتوبوس‌هاي خصوصي خواهند بود كه قيمت‌هاي حمل‌ونقل با اين تاكسي‌ها و ون‌ها گاه تا 70 هزار تومان هم مي‌رسد.

توجيه اين قيمت‌هاي نجومي هم چيزي جز افزايش قيمت سوخت و همچنين بالا بودن مسافت راه نخواهد بود. به گفته تاكسيداران فرودگاه امام خميني(ره)، اگر شما به‌وسيله تاكسي تا عوارضي تهران هم برويد بايد چيزي حدود 25 تا 30 هزار تومان كرايه كنار بگذاريد كه سرگرداني در عوارضي تهران شما را از صرفه‌جويي در اين زمينه منصرف خواهد كرد. همچنين بيشتر مسافرين خارجي كه به هنگام شب وارد فرودگاه امام خميني(ره) مي‌شوند و قصد عزيمت به سمت تهران را مي‌كنند از تاريكي و خوفناكي اين جاده تعجب زده مي‌شوند. اين جاده‌هاي تاريك براي مسافران خارجي كه به روشنايي عادت كرده‌اند قطعا خاطره بدي خواهد بود.

در قسمت‌هايي از اين مسير همچنين بو‌هاي نامطبوعي هم به مشام مي‌رسد كه تحمل آن حتي براي ساكنين تهران و بوميان منطقه هم سخت خواهد بود. از همين‌رو با يك مقايسه ساده ميان فرودگاه‌هاي بين‌المللي كشورهاي آسيايي ديگر از قبيل سنگاپور، چين و... مي‌توان به اين نكته رسيد كه شرايط محيطي و امكاناتي كه براي فرودگاه‌ امام خميني(ره) در نظر گرفته‌ شده‌است به هيچ‌وجه نمي‌تواند القا كننده تصور يك فرودگاه بين‌المللي باشد.

لزوم افزايش خدمات رفاهي

نيما مددي كارشناس بين‌المللي كنترل كيفيت حمل‌ونقل هوايي در اين زمينه به تهران‌امروز گفت: با در نظر گرفتن شرايط فعلي فرودگاه امام خميني مي‌توان گفت كه اين فرودگاه فاقد استانداردهاي بين‌المللي است.

او اينطور ادامه داد: يكي از نكاتي كه در بيشتر فرودگاه‌هاي بين‌المللي حتي آسيايي به آن توجه مي‌شود اين است كه شما از لحظه ورود به محدوده پروازي آن كشور و در حين پرواز برفراز آن شهر با حس خوشايندي روبه‌رو شويد. اين احساس خوشايند مي‌تواند در تمام طول سفر در خاطر شما باشد. وي تصريح كرد: مسلما براي يك مسافري كه به كشور شما سفر مي‌كند اساسا جنس آسفالت باند فرود مهم نيست بلكه او به جاذبه‌هاي بصري و امكانات خدماتي و رفاهي كه شما ارائه مي‌دهيد توجه مي‌كند. چنين چيزهايي ‌است كه براي او حائز اهميت است.

مددي همچنين با گلايه از بي‌نظمي‌هاي موجود در فرودگاه بين‌المللي امام خميني افزود: يكي از راه‌هاي جذب مسافر و بالا بردن بهره‌وري و درآمد يك فرودگاه بين‌المللي جذب هر چه بيشتر مسافران است، نه اينكه آنقدر با بي‌نظمي‌هاي آسانسور و حمل‌ونقل بي‌كيفيتي خدمات مواجه شود كه آرزو كند هر چه زودتر از فرودگاه بگريزد. اين كارشناس بين‌المللي همچنين ياداآور شد: محدوده فرودگاه بين‌المللي بسيار وسيع است.

زمين‌هاي باير و آزادي هم كه در اطراف اين فرودگاه قرار گرفته‌اند به راحتي زمينه را براي فراهم كردن بسياري از جاذبه‌هاي توريستي و بصري فراهم مي‌كند اما متاسفانه اين امكانات بلااستفاده مانده‌اند. اگر به اين امكانات توجه شود قطعا ما مي‌توانيم فرودگاه امام را به بهترين فرودگاه آسيا تبديل كينم. چرا كه ديگر كشورها زمين‌هاي اينچنين وسيعي را در اطراف فرودگاه‌هاي بين‌المللي خود ندارند.


مطالب مشابه :


اطلاعيه آگهي استخدام پيماني شركت مادر تخصصي فرودگاه هاي كشور (زن ومرد)

فرودگاه امام خميني ) 9/4 – استخدام مازاد بر 36 درصد سهميه ايثارگران از طريق رقابت با ساير




فرودگاه امام خمینی(ره) فقط اسم بین‌المللی دارد

رباط کریم - فرودگاه امام خمینی(ره) استخدام شرکت ماتریس نماینده انحصاری msi در




وعده وزیر راه:مترو فرودگاه امام 10 ماهه راه‌اندازي مي‌شود

رباط کریم - وعده وزیر راه:مترو فرودگاه امام 10 ماهه راه‌اندازي مي‌شود - اخبار شهرستان رباط




فرودگاه امام خمینی

برج مراقبت فرودگاه بين المللي امام خميني با استخدام(پرطرفدار)! شبكه اطلاع رساني ساختمان




استخدام یک شرکت شیمیایی کشاورزی در شهرک شمس آباد

استخدام در تبریز کاریابی و بازار کار آگهي استخدام و اخبار (روبروی فرودگاه امام) استخدام




مترو از تجریش به فرودگاه امام (ره) می‌رسد

رباط کریم - مترو از تجریش به فرودگاه امام (ره) می‌رسد - اخبار شهرستان رباط کریم




دستگيري اعضاي باندي كه با وعده استخدام، دختران جوان را اغفال مي‌كردند

دستگيري اعضاي باندي كه با وعده استخدام در فرودگاه امام خميني زنان




اطلاعیه استخدام فارغ‌التحصیلان در نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران - سال 92

آگهی استخدام تهران، میدان امام تبریز، میدان آذربایجان، خیابان فرودگاه، پایگاه دوم




شهردارتهران:خط مترو تا فرودگاه امام خميني اوایل سال آینده بهره برداري می شود

رباط کریم - شهردارتهران:خط مترو تا فرودگاه امام خميني اوایل سال آینده بهره برداري می شود




برچسب :