شاهکار خلقت میوه خــربزه 14



پاپایا میوه رایج در کشور بولیوی

در بازار میوه که قدم بزنی ، یکی از آن میوه هایی که به وفور به چشم می خورد، میوه پاپایا (Papaya )     می باشد. اغلب در گوشه ای از خیابان روی هم تلنبار شده اند و یا مستقیم قبل از تخلیه از کامیون به صورت عمده و خرده بفروش می رسد. میوه پاپایا ظاهری شبیه خربزه دارد؛ ولی هیچگاه به یک شکل و اندازه نمی باشند. راستی اینجا ( کشور بولیوی ) پاپایا کیلویی فروخته نمی شود، بلکه قیمت آنها بستگی به کیفیت و بزرگ و کوچکی آن تعیین می شود. از سه تا شش بولیوی به فروش می رسد یعنی از چهارصد پنجاه تا ششصد تومان. در فروشگاه ها قیمت آن کمی بیشتر می باشد و همچنین با توجه به فصل میوه، قیمت آن نیز تغییر می کند. - البته الان که قیمت دلار در ایران دچار تلاطم شده، نمیدانم به پول ایران چند میشه!!!
عکسی از میوه پاپایا رسیده ( پاپایا رسیده معمولا به رنگ سرخ می باشد. )


پاپایا


پاپایا مستقیماً  روی  ساقه  درختی  بی شاخه  می روید  که  ارتفاع  این درخت  به 30 فوت می رسد.این میوه از نظر گیاه شناســی توت است و عضوی از خانواده ای بسیارکوچک از میوه هاست که میوه گل ساعتی را دربردارد. پاپایا اشکال مختلفی دارد از گلابی درشت و تقریباً پوند گرفته تا شبیه یک خربزه کشیده 20 پوندی. تمامی پاپایاها دانه هایی سیاه رنگ و کمی شبیه خاویار دارند.گوشت این میوه از نظر بافت تا حدود مانند خربزه است. با نشانه های از طعم موزه، هلو و انبه.پاپایا یکی از مفیدترین و از نظر بعضی ها از تمامی میوه های مقوی تر می باشد.

درخت پاپایا

انتخاب و نگهداری


معمولاً  پاپایا را قبل از اینکه  کاملاً برسند  از درخت  می چینند  که  به آن مرحله  سبز بلوغ  می گویند.  آنها را  به این  خاطر  زود  می چینند  چون  درحین حمل و نقل به سرعت آبگزم  می شوند. از این نقطه میوه سه مرحله را پشت سر خواهد گذاشت علامت آن افزایش نواحی زرد رنگ در سطح خارجی است ، که از پایین میوه آغاز شده و تا بالا ادامه مسیر می دهد. انتهای ساقه بهترین علامت برای تشخیص هرگونه پوسیدگی یا نشانه های دیگر بیش از حد رسیدن است. درمرحله دوم مقداری زردشدگی نمایان می شود. مرحله سوم به مقدار مساوی رنگ زرد و نارنجی ایجاد می کند. در چهارمین مرحله تقریباً 75 درصد رسیده که رنگ زرد آن غالب است. یک پاپایای رسیده عطری ملایم دارد و شبیه آوکادو کمی تحت تاثیر فشارهای اندک قرار می گیرد.

تصوراً شما می خواهید این میوه را در مرحله سوم زمانی که پاپایا نصف سبز و نصف زرد است خریداری کنید.این مسئله به شما اطمینان می دهد که میوه در طول مرحله نهایی رسیدن آسیب ندیده است.پاپایایی که پوست آن کمتر هموار است هنوز برای خرید مناسب است مگر اینکه روی آنها نقاط شل یا فرورفته دیده شود.این میوه را اگر در خانه و روی میز آشپزخانه در دمای اتاق نگهداری کنند بیشتررسیده می شود.براساس یک قانون تجربی یک پاپایای سبزبرای پخته شدن به پنج تا هفت روز زمان نیاز دارد، مرحله دوم حدود دو تا چهار روز و مرحله سوم به یک تا دو روز زمان نیازمند است.پاپایا به گاز اتیلن حساس است بنابراین قراردادن این میوه در پاکتهای کاغذی به همراه میوه های تولید کننده گاز اتیلن مانند موز و سیب فرآیند رسیدن میوه را سرعت می بخشد. بنابراین بعد از رسیدن کامل پاپایا این میوه را از آن جدا کنید.پاپایای رسیده را می توان تا یک هفته در یخچال نگهداری کرد.منجمد کردن این میوه را به شما پیشنهاد نمی کنم چون بعد از باز شدن یخ آن طعم خوبی نخواهند داشت.



نهال پاپایا

درخت پاپایا که میوه‌های زیاد و بزرگی می‌دهد که خاصیت غذایی و دارویی دارند. میوه‌ها آنقدر بزرگند که در بعضی کشورها، به آن «درخت خربزه» می‌گویند. پوست میوه پاپایا قبل از رسیدن سبز است و بعد زرد و نارنجی می‌شود. شکوفه های زیبای آن قبل از تبدیل به میوه، بسیار جذاب و دیدنی است.


بذر خربزه درختی

در مناطق استوایی کره زمین، درخت عجیبی می‌روید که «پاپایا» نام دارد. درختی به شکل هویج وارونه اما سبز- خاکستری با ارتفاع حدود ۱۰متر و بدون شاخه که برگ‌های خیلی بزرگ آن فقط در انتهای بالایی درخت می‌رویند.

پوست میوه پاپایا قبل از رسیدن سبز است و بعد زرد و نارنجی می‌شود. میوه رسیده گوشتی است و گوشت آن شبیه طالبی و به رنگ‌های متنوع زرد، نارنجی کمرنگ و حتی صورتی دیده می‌شود و مزه‌ای شیرین دارد. وسط میوه حفره‌ای وجود دارد که پر از دانه‌هایی به رنگ بنفش پررنگ و چسبیده به گوشت میوه است. این دانه‌ها مانند فلفل سیاه مزه تندی دارند. در بعضی کشورها این دانه‌ها را به همراه فلفل سیاه می‌کوبند و در غذا از آنها استفاده می‌کنند.

برای تمامی مناطق گرمسیری و استوایی مانند قشم،‌ کیش ، بوشهر، خوزستان، تمامی شهرهایی که حوالی خلیج فارس و در یـای عمان قرار گرفته اند و … کاشت بذر خربزه درختی پیشنهاد می شود.


فروش بذر خربزه درختی

تولید میوه پاپایا (خربزه درختی)

سالانه از هر درخت پاپایا که در تمام فصول سال دارای گل و میوه است ، هزار کیلوگرم محصول تولید می شود .
خربزه درختی کمیاب ترین میوه گرمسیری دنیاست که در اصطلاح علمی پاپایا نام دارد.
پاپایا جزو میوه های کلایمکتریک بوده و الگوی تنفسی دارد که پس از برداشت می رسد.
این میوه به دلیل خواص درمانی بالا، در درمان بیماریهای گوارشی – قلبی – عروقی و سرطان روده مورد استفاده می باشد.

 شیره پاپایا پاپائین

مهم‌ترین خاصیت این گیاه وجود ماده‌ای به نام «پاپائین» در شیره تنه درخت و همچنین میوه کال آن است. پاپائین ماده‌ای شبیه «پپسین» است؛ پپسین آنزیمی است که از معده انسان برای هضم پروتئین‌ها ترشح می‌شود. شیره پاپایا همچنین ، ضددرد، ضدعفونی کننده، پائین آورنده فشار خون و آرام‌بخش است.


شیره پاپایا پاپائین

جالب است بدانید در هنگام فیلم‌برداری قسمتی از فیلم ایندیاناجونز، یکی از فیلم‌های معروف سینمای جهان، هریسون فورد، هنرپیشه معروف فیلم دچار مصدومیت در ستون مهره‌هایش شد و پزشکان با پاپائین او را معالجه کردند. میوه پاپایا خاصیت های غذایی زیادی هم دارد.

این میوه را که بعد از پوست کندن و جدا کردن دانه‌ها قابل استفاده می‌شود، به صورت تازه بعد از غذا و یا مخلوط با سالاد می‌خورند و حتی نوشابه‌های مختلفی از آن تهیه می‌کنند. این میوه به صورت کنسرو هم در بسیاری از نقاط جهان استفاده می‌شود. در بعضی کشورها مانند تایلند از میوه پاپایا، چه خام و چه پخته، غذاهای مختلفی تهیه می‌کنند چون حاوی مقدار زیادی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است و به دلیل داشتن پاپائین به هضم غذا کمک می‌کند.

بذر خربزه درختی

بذر خربزه درختی

این میوه گرمسیری بسیار مقوی است درون آن تو خالی و دانه های گرد سیاه دارد. ازنظر شکل،رنگ تقریباً شبیه کدوی حلوایی است.
پاپایا در بسیاری از کشورهای جهان افریقای،امریکایی و بعضی کشورهای آسیایی مثل هند،مالزی، سیلان، ایران و … تولید می شود. قسمت بیرونی پوست خربزه درختی وقتی که رسیده باشد زرد یا نارنجی است و قسمت گوشتی آن نرم وشیرین است.
پاپایا به جهت داشتن دو ماده فراوان مشهور است این دو ماده پایین و آنزیمها هستند.
پایین هضم کننده ی بسیار قوی پروتئین است.پاپایا وقتی رسیده باشد دارای مقدارزیادی شکرهای طبیعی است که انرژی تولید می کند.
عصاره ی پاپایا خون سازی را تقویت می کند،توانایی انعقاد خون را بالا می برد. ملین بسیارخوبی است، اشتها را تحریک نموده و کلیه ها،کبد،روده ها را شستشو می دهد. جهت آب گیری خربزه های به رنگ طلایی تیره با نارنجی یا زرد که زیاد نرم نشده باشد انتخاب شود.




آشنایی با روش تهیه اسموتی خربزه و خیار

63690339104294437311.jpg

خربزه،‌ خیار، ماست و آبلیمو از اجزای اصلی این نوشیدنی خنک هستند.

زمان تهیه و آماده‌سازی: 2 ساعت و 15 دقیقه

مواد لازم برای سه نفر:

خربزه متوسط: یک عدد، پوست کنده و به صورت مکعبی خرد شود.

خیار متوسط: یک عدد،‌ پوست کنده و خرد شود.

ماست ساده: یک پیمانه

آب نصف یک عدد لیمو

نعنای تازه خرد شده: 2 قاشق سوپ‌خوری

شکر قهوه‌ای: یک قاشق سوپ‌خوری

چند شاخه نعنا برای تزیین

81880144779876581970.jpg

طرز تهیه:

• خربزه را پوست کنده و به قطعات ریز درآورید و به مدت 2 ساعت درون فریزر قرار دهید.

• تمام مواد لازم را درون دستگاه همزن ریخته و به مدت 25- 20 ثانیه دستگاه را روشن کنید تا مواد درون آن به صورت پوره درآیند.

• در صورت لزوم 10 ثانیه دیگر مواد را درون دستگاه هم بزنید تا کاملا نرم و یکدست شوند.



مطالب مشابه :


میوه های کمیاب

میوه های کمیاب نواحی گرمسیری و استوایی می از جمله میوههای بسیار عجیب است که




فروش انواع میو ه های کمیاب-نوشته شده در تاریخ۹۴/۱/۲۵

فروش انواع میو ه های کمیاب - که به میوه ازدها هم می گویند میوه گرمسیری است و طعم




مانگوســــــــــــــــــتین از مــــــــــــــــــیوه های خوشمزه مالــــــــــــــــزی(mangosteen)

سیب مشگین apple میوه کمیاب. این میوه در همه ی فصل های سال مانگوستین در نواحی گرمسیری و




میوه اژدها

سایرمیوه های گرمسیری ابتدا لکه (کمیاب) این میوه فقط در شب های این میوه است که




جکــــــــــــــــــــــــــــــ فروت بزرگترین میوه دنیا

سیب مشگین apple میوه کمیاب. است که در مناطق گرمسیری از شود میوه های نارنجی




میوه ها

آناناس برگرفته از گونه ی Ananus حوزه ی گرمسیری میوه های موز جنگلی الآن کمیاب و




مطلبی در مورد بادام هندی

سیب مشگین apple میوه کمیاب. مناطق گرمسیری است وطبعا را درجعبه های فلزی قابل




مقالات نهال و درخت کاری نهال میوه پیوندی و اصلاح شده + عکس

مقالات نهال و درخت کاری نهال میوه پیوندی نکته های هرس میوه کمیاب ، زرشک




شاهکار خلقت میوه خــربزه 14

شاهکار های خلقت : ده میوه ناب خربزه درختی کمیاب ترین میوه گرمسیری دنیاست که در اصطلاح علمی




برچسب :