معرفی رشته مهندسی پزشکی

مهندسی پزشکی رشته ی نوپایی است که دامنه ی مهارت های آن به طور روز افزون در حال گسترش است. این رشته یکی از تازه ترین رشته هایی است که قدم به عرصه دنیای تکنولوژی جهانی نهاده و این رشته بدین منظور شکل یافته تا پزشکان را در تشخیص و درمان یاری دهد.

علم مهندسی پزشکی عبارت است از کاربرد مهندسی در پزشکی از طریق مطالعه اصول و عملکرد سیستم های زنده و مدل سازی ان به کار گرفتن اطلاعات و نتایج حاصل در جهت تشخیص و درمان بیماری ها و همچنین جایگزین کردن اسکلت بندی های صدمه دیده در بدن .هدف این رشته تربیت متخصصانی است که بتوانند از عهده تجهیز و نگهداری و طراحی دستگاههای پزشکی برایند .یعنی مهندس مجرب الکترونیکی باشند که با زمینه ها ی پزشکی نیز اشنایی داشته و در نتیجه می توانند دستگاههای پزشکی را طراحی کرده و بسازند یا این که مسئول سفارش دستگاه از خارج از کشور باشند و....

توانایی های فارغ التحصیلان:

این رشته به گونه ای طراحی شده است که دانش اموختگان ان می توانند درزمینه بهره برداری -نظارت-مدیریت و نگهداری از سیستمهای مربوطه به این رشته وارد شوند انها در این راستا می توانند وظایف زیر را بر عهده بگیرند :

۱-نصب و راه اندازی دستگاهها و وسایل پزشکی وتجهیزات فنی بیمارستان ها

۲-تعمیر و نگهداری تجهیزات بیمارستانی

۳-مشاوره فنی در سفارش و خرید دستگاه های پزشکی.

۴-کمک در به کار گیری بهینه از دستگاه های پزشکی .

۵-ساخت وسایل و تجهیزات بیمارستانی .

۶-مسئولیت فنی و مهندسی بیمارستان ها.

.......................  .

اینده شغلی و بازار کار این رشته:

در حال حاضر بازار کار هیچ رشته ای در حد ایده ال نیست و این شامل حال رشته مهندسی پزشکی نیز می شود اما بی شک وضعیت فارغ التحصیلان این رشته نسبت به رشته های مهندسی دیگر مطلوب تر است چون ارزش اقتصادی وسایلی که مهندسی پزشکی طراحی -تعمیر و یا خریداری و نگهداری می کند بسیار بالا است به همین دلیل مسئولان بیمارستان ها بطور نسبی برای حفظ و نگهداری انها اهمیت بسیاری قائل اند.این امر باعث شده تا بسیاری از فارغ التحصیلان این رشته حتی ترم های اخر جذب بازار کار شوند .بویژه اگر فارغ التحصیل اصراری نداشته باشد که در تهران کار کند می تواند در شهرستان ها جذب بیمارستان ها و مراکز تامین اجتماعی ومراکز متعدد دیگر شوند.

صنعت و بازار کار مهندسی پزشکی:

گرایش ها و جهت گیری های مهندسی پزشکی واقعا وسیع است وزمینه های مختلفی از الکترونیک و پردازش سیگنال و مباحث نرم افزاری گرفته تا طراحی و ساخت و راه اندازی و نصب و تعمیر دستگاه ها و قطعات پزشکی یا اندام مصنوعی همچنین مواد به کار رفته در این وسایل را نیز شامل می شود .

درس‌های‌ این‌ رشته‌ در طول‌ تحصیل

  

دروس‌ مشترک‌ در گرایش‌های مختلف‌ :

ریاضی‌ عمومی‌، معادلات‌ دیفرانسیل‌، فیزیک‌ عمومی‌، برنامه‌نویسی‌ کامپیوتر، آمار حیاتی‌ و احتمالات‌، محاسبات‌ عددی‌، استاتیک‌ و مقاومت‌ مصالح‌ در مهندسی‌ پزشکی‌، ریاضیات‌ مهندسی‌، مقدمه‌ای‌ بر مهندسی‌ پزشکی‌ زیستی‌، تجهیزات‌ عمومی‌ بیمارستان‌ها و کیلینیک‌های‌ پزشکی‌، مدارهای‌ الکتریکی‌، الکترونیک‌، مدارهای‌ منطقی‌، بهداشت‌ عمومی‌، اصول‌ توانبخشی‌ وسایل‌ و دستگاه‌ها، اصول‌ و کلیات‌ مدیریت‌ خدمات‌ بهداشتی‌ ـ درمانی‌، اصول‌ سیستم‌های‌ رادیولوژی‌ و رادیوتراپی‌، فیزیولوژی‌، آناتومی‌، فیزیک‌ پزشکی‌، زبان‌ تخصصی‌ مهندسی‌ پزشکی‌، بیوفیزیک‌، کارورزی‌ ، پروژه‌.

 دروس‌ تخصصی‌ گرایش‌ بیوالکتریک‌:


مدارهای‌ الکتریکی‌، ماشین‌های‌ الکتریکی‌ مستقیم‌ و متناوب‌، الکترونیک‌، میکروپروسسور، مخابرات‌ آنالوگ‌ و دیجیتال‌، تکنیک‌ پالس‌، حفاظت‌ الکتریکی‌ در سیستم‌های‌ بیمارستانی‌، سیستم‌های‌ کنترل‌ خطی‌، اندازه‌گیری‌ الکترونیکی‌، تجزیه‌ و تحلیل‌ سیستم‌ها، مقدمه‌ای‌ بر هوش‌ محاسباتی‌ و زیستی‌.

آشنایی با مهندسی پزشکی در گرایش بیوالکتریک
این گرایش از مهندسی پزشکی دامنه بسیار وسیعی را شامل می شود اما در تعریفی کوتاه ، بیوالکتریک را می توان علم استفاده از اصول الکتریکی ، مغناطیسی و الکترومغناطیسی در حوزه پزشکی دانست ؛ همچنین الگوبرداری از سیستم های بیولوژیکی در طراحی های نوین مهندسی نیز در حیطه این علم قرار دارد . در واقع یک مهندس بیوالکتریک علاوه بر این که به تمام گرایشهای مهندسی برق (به ویژه گرایش الکترونیک در مقطع کارشناسی و گرایشهای کنترل و مخابرات در مقاطع بالاتر) با دیدگاهی از حوزه علم خود نظر دارد ، از برخی از شاخه های مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات نیز در حیطه علم مهندسی پزشکی یاری می جوید .
هدف دانشکده از ایجاد این گرایش در مقطع کارشناسی ، تربیت مهندسان الکترونیکی است که با گذراندن واحدهای درسی و آزمایشگاهی ای نظیر فیزیولوژی ، آناتومی و فیزیک پزشکی ، به نوعی بلوغ ذهنی و توانایی علمی در حوزه پزشکی دست یافته اند .




مطالب مشابه :


در باره دانشگاه آزاد نجف آباد

مهندسی مکانیک ارائه مقالات ،پروژه ها و مطالب در خصوص رشته در باره دانشگاه آزاد نجف آباد.




آشنایی با رشته ی مهندسی پزشکی

مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد نجف آباد بیو مواد ، بیو مکانیک و بالینی با رشته مهندسی




دانشگاههای مهندسی مکانیک و واحدهای درسی

نامه مکانیک شریف دانشگاه آزاد مهندسین مکانیک آزاد نجف آباد ها وضرايب رشته




معرفی رشته مهندسی پزشکی

دانشجویان مهندسی پزشکی90 نجف آباد - معرفی رشته دانشگاه نجف اباد دانشگاه ازاد




جزوه تحقیق در عملیات II

دانشجویان محترم رشته آزاد اسلامی نجف آباد و مکانیک دانشگاه آزاد




زیر دریایی چیست؟

مهندسی مکانیک ارائه مقالات ،پروژه ها و مطالب در خصوص رشته های دانشگاه آزاد نجف آباد.




انواع روشهای ماشینکاری

مهندسی مکانیک ارائه مقالات ،پروژه ها و مطالب در خصوص رشته های دانشگاه آزاد نجف آباد.




کتیا چیست؟

مهندسی مکانیک ارائه مقالات ،پروژه ها و مطالب در خصوص رشته های دانشگاه آزاد نجف آباد.




دانلود روش گالوانیزه کردن گرم

مهندسی مکانیک ارائه مقالات ،پروژه ها و مطالب در خصوص رشته های دانشگاه آزاد نجف آباد.




برچسب :