محات تهران- ارغوانیه- افسریه- تهران نو- باغ فردوس- جوادیه- اریاشهر

ارغوانیه

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد پرش به: ناوبری, جستجو

ارغوانیه نام یک باغ ییلاقی بزرگ در شمال تهران بوده، که در جنوب غربی قلهک قرار داشته و امروزه، داودیه خوانده می شود.


وجه تسمیه [ویرایش]

عده ای معتقدند که نام ارغوانیه به مناسبت درختهایارغوانی بوده که در خیابانهای این محل، کاشته شده بوده است.اما بعضی دیگر معتقدند که اینجا را ارغون میرزا، پسر حسنعلی میرزا شجاع السلطنه ساخته و به همین دلیل ارغوانیه نام گرفته است.

تاریخچه [ویرایش]

گفته می شود مدتی پس از اینکه بساط ارغون میرزا و سایر بازماندگان حسنعلی میرزا برچیده شده و اموال آنان مصادره و ضبط گردید، میرزا آقاخان نوری، ارغوانیه را مالک شد. وی نام ارغوانیه را به نام پسرش میرزا داود خان، به داودیه تغییر داد و بعدها این محل به همین میرزا داود خان رسید. میرزا داوود خان، از داودیه با عنوان باغ ییلاقی خویش استفاده می نمود

افسریه

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد پرش به: ناوبری, جستجو

مختصات: شرقی‌″۳۳ ′۲۹ °۵۱ شمالی‌″۰۶ ′۳۹ °۳۵ / °۵۱٫۴۹۲۵۷۷شرقی °۳۵٫۶۵۱۷۱۷شمالی / ۵۱٫۴۹۲۵۷۷;۳۵٫۶۵۱۷۱۷ (نقشه) اَفسَریه یکی از محله‌های تهران واقع در جنوب شرقی این شهر است. علت نام گزاری این منطقه به افسریه نام مالک اول این منطقه که خانمی به نام افسر الملوک بوده می‌باشد و ایشان زمین‌های منطقه را در ابعاد یکصد وبیست وپنج متری قطعه بندی نموده بود محله از شمال به خیابان شهید رحیمی(46) و سازمان بسیج مستضعفین(پادگان گارد جاویدان سابق)، از جنوب به بلوار 35 متری قصر فیروزه از شرق به شهرک قصرفیروزه وکوههای شرق تهران و از غرب به بزرگراه بسیج واقع شده‌است و دارای شبکه خیابان‌های متقاطع و منظم است. افسریه از محلات مهم منطقه 15 می باشد. مذهب ساکنین شیعه می‌باشد وبیمارستان بعثت نیروی هوای ارتش وبیمارستان نیروی زمینی ومرکز جراحی جواد ائمه از مراکز درمانی افسریه می‌باشد از امکانات تفریحی افسریه می توان ورزشگاه سی هزار نفری تختی. بوستان بسیج وشهر بازی در اتوبان افسریه وبوستان والفجر در خیابان هشت افسریه و پارک ابی ازادگان وبوستان بزرگ ازادگان در سه راه افسریه. کوههای قصر فیروزه. پارک جنگلی خجیر وسرخه حصار( کاخ قصرفیروزه با گونه‌های مختلف جانوری) که در قبل از انقلاب به عنوان شکارگاه مورد استفاده قرار می گرفت وباشگاه سوار کاری وپیست دوچرخه سواری ان نام برد این منطقه از دیر باز با توجه به اب وهوای خاص خود ونزدیکی به کوههای شرق تهران محل استقرار شهرک‌های مسکونی ارتش (نیروی هوایی وزمینی)ودر حال حاضر نیز سپاه قرار گرفت

تراکم بالای جمعیت در این محله را نیز نباید نادیده گرفت شد وساختمان‌های این منطقه از یک طبقه تا چهارطبقه بوده واجازه ساخت بیشتر از چهار طبقه داده نمی شود. در حال حاضر این منطقه متصل به شبکه فاضل اب شهری و گاز شهری می باشد بازار مناسب و ارزان بیست متری افسریه موجب حضور گسترده مردم از محلات مختلف تهران از قابلیت‌های این محله است

تهران‌نو

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد پرش به: ناوبری, جستجو

تهران‌نو یکی از محلات شرق شهر تهران است که در منطقه ۱۳ شهری تهران واقع شده‌است.

محله تهران‌نو در جنوب محله نارمک و تهران‌پارس و خیابان دماوند، غرب کوی زینبیه، شمال دوشان‌تپه و محله نیروی هوایی و در شرق وحیدیه واقع شده‌است.

خیابان‌کشی این محله نظم هندسی دارد و خیابان‌های شمال غربی به جنوب شرقی آن با بهره‌گیری از واژه مهر به‌صورت مهربار، مهرافروز، مهرآور، مهرپرور و مهرآگین نام‌گذاری شده‌اند. البته پس از انقلاب ۱۳۵۷ دگرگون کردن برخی از این نام‌ها، این نظم نامگذاری را به‌هم زده‌است.

تهران‌نو دارای پنج میدان به نام‌های آشتیانی، اطلاعات، چایچی، نوری، لوزی و امامت(میدان وثوق) است.

از بنیادگذاران اصلی محله تهران‌نو رحیم خامنه‌ای‌پور مدیر شرکت عمرانی وثوق بوده‌است.

 باغ فردوس 

اماکن مهم [ویرایش]

  • وزارت اقتصاد و دارایی
  • پایانه اتوبوسرانی شرق تهران
  • مجموعهٔ ورزشی المپیک
  • سالن ورزشی فجر
  • درمانگاه مرکزی تهران‌پارس
  • دفتر مرکز جمعیت اسلامی افغانستان
  • شهرداری منطقهٔ ۱۳ ناحیه ۲
  • خانهٔ فرهنگ حافظیه
  • کمیته امداد امام خمینی
  • کارخانهٔ جوراب‌بافی
  • باغ فردوس (تهران)

    از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد پرش به: ناوبری, جستجو برای دیگر کاربردها، فردوس (ابهام‌زدایی) را ببینید.

    باغ فردوس محله‌ای از شمیران که در نزدیکی خیابان ولیعصر و میدان تجریش واقع شده‌است. اکنون موزه سینمای ایران در این مکان واقع است.

    تاریخچه [ویرایش]

    به دستور محمدشاه قاجار، درسال ۱۲۶۴ ق، قصری برای او در نزدیکی تجریش ساخته شد؛ اما همزمان با بیماری و مرگ او قصر نیمه‌تمام ماند و وی در همان قصر نیمه‌تمام به نام محمدیه (در محل محمودیه فعلی‌) از دنیا رفت‌.

    هم‌زمان با ساخت قصر محمدیه، درباریان نزدیک به او نیز در همان حوالی اقدام به احداث باغ یا عمارت ییلاقی کردند. از جمله حسینعلی‌خان معیرالممالک باغی احداث کرد که به باغ فردوس مشهور شد.

    عمارت باغ فردوس در دو طبقه به سبک قاجاریه و معروف به گوش فیل بنا گذاشته شد. زمین‌های قسمت جنوبی و سراشیبی باغ نیز با سنگ‌چین‌هایی به صورت هفت قطعه مسطح و مطبق درآمد و روی هریک از قطعات، استخری با فواره‌های متعدد احداث شد. استخرها به گونه‌ای ساخته شده بودند که از فواصل دورتر، بزرگ‌تر به نظر می‌آمدند.

    سپس، دوستعلی‌خان نظام‌الدوله، پسر حسین‌علی‌خان، به همت معماران اصفهانی و یزدی، ساختمانی در قسمت جنوبی باغ برپا کرد و نام آن را رشک بهشت گذاشت‌. پلکان و بخش‌های دیگری از ساختمان از مرمر اعلای یزد و دیوارهای داخل اتاق با کاغذهای طلایی برجسته پوشانده شده بود. اما پسرش دوستمحمدخان معیرالممالک اعتنای چندانی به باغ و ساختمان آن نکرد و با گذشت زمان ساختمان رو به خرابی گذاشت تا حدی که سنگ‌های مرمر آن کنده و به عمارت امیریه (مدرسه‌نظام‌) برده شد. بعد از آن مالکیت باغ چند بار دست به دست شد تاسرانجام در سال ۱۳۱۸ ق، در زمان سلطنت مظفرالدین شاه قاجار، محمدولی‌خان سپهسالار تنکابنی آن را از ورثه امین‌الملک خرید.

    سپهسالار، علاوه بر ایجاد فواره و استخرهای مطبق، قنات باغ فردوس را نیز احیا کرد و سر دری با شکوه در مظهر قنات (میدان گاه فعلی باغ فردوس‌) ساخت‌. ولی به دلیل بدهی به تجارت‌خانه طومانیانس، باغ را به او داد و طومانیانس نیز باغ را در ازای بدهی به دولت رضاخان واگذار کرد. سرانجام در سال ۱۳۱۶ ش، وزارت معارف (آموزش و پرورش‌) آن‌جا را خرید و ساختمان را مرمت و دبیرستان شاپور تجریش را در آن تأسیس کرد

    در سال ۱۳۵۰ ساختمان موجود در باغ به مرکز فرهنگی و هنری و نمایشگاهی تبدیل شد و پس از انقلاب نیز در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت‌. مساحت باغ فردوس ۲۰۰۰۰ متر مربع و طول آن ۲۸۰ متر وشیب آن از شمال غربی به جنوب شرقی است‌. هم‌چنین، دکتر محمود افشار یزدی در سال ۱۳۱۶، قسمتی از باغ و ساختمان اندرونی را که حدود ۶۰۰۰ متر مربع بود، خرید و به تدریج با خریدن قطعات اطراف، مساحت باغ را به ۱۲۰۰۰ متر مربع رسانید. سپس در سال ۱۳۳۷، باغ و ساختمان‌های داخل آن را وقف امور فرهنگی کرد؛ از جمله در سال ۱۳۵۲ قسمتی از آن برای استقرار مؤسسه لغت نامه دهخدا و مؤسسه باستان‌شناسی به دانشگاه تهران واگذار شد که هم‌چنان دایر است‌.

    آدرس: خیابان ولی‌عصر، نرسیده به میدان تجریش، خیابان باغ فردوس

  • جوادیه

    از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد پرش به: ناوبری, جستجو

    جوادیه یکی از مشهورترین محله‌های جنوب شهر تهران است.

    جوادیه در جنوب غربی میدان راه آهن واقع شده‌است و خط غربی راه آهن از محدوده جوادیه می‌گذرد.

    نام گذاری این محل از روی نام کوچک فردی به نام فرد دانش در سال ۱۳۳۰ انجام شد که مالک بسیاری از زمین‌های این محل بوده‌است.[۱]

    عرض کوچه‌ها در بخش شمالی جوادیه در بسیاری جای‌ها بسیار کم است و کوچه‌ها بسیار نامنظم و ناراست هستند. در این بخش اکثر خانه‌ها بسیار قدیمی بوده و فضای کمی دارند. این وضعیت در بخش جنوبی جوادیه و در کنار خیابان ۲۰ متری جوادیه بهتر است.

    جوادیه به کمک دو خط اتوبوس که در خیابان ۲۰ متری جوادیه قرار دارند به پارک شهروالگو:پارک وی متصل می‌شود.

    محدوده [ویرایش]

    جوادیه توسط پلی موسوم به پل جوادیه به محله راه آهن متصل است. در سمت غرب توسط خیابان آزادگان به محدوده راه آهن تهران متصل است. از سمت غرب به بوستان بزرگ ولایت و از جنوب و جنوب شرق با خانی آباد و نازی آباد ارتباط دارد.

    وضعیت اجتماعی [ویرایش]

    وضعیت معیشتی مردم جوادیه متوسط است. همانند نازی آباد، خانی آباد و بیشتر محله‌های جنوب شهر تهران بسیاری از ساکنان این محله را آذری‌ها تشکیل می‌دهند.

    در این محله تعداد زیادی از مهاجرین افغانستانی نیز زندگی می‌کنند که بیشترشان به فروش میوه و تره بار بوسیله اتوریکشا اشتغال دارند.

    جوادیه مشاهیر ادبی چون عمران صلاحی داشته است همچنین نوابغی در موسیقی پاپ ایران چون سعید دبیری و رسول شکاری در این محله بوده ند.محله جوادیه منطقه‌ای جرم خیز است. اخبار رسانه‌های ایران گواه این است که همواره کلانتری 117 جوادیه درگیر پرونده‌های جنایی زیادی بوده‌است که در این منطقه صورت گرفته[۲][

  • خاوران

  • خاوَران از محله‌های شهر تهران است.

    این محله در جنوب خاوری شهر تهران و در منطقه ۱۵ تهران واقع شده‌است.

    خیابان خاوران که شاه‌رگ ارتباطی این محله است از میدان خراسان آغاز شده و پس از پیوستن به بزرگراه آهنگ به صورتی بزرگراهی به نام خاوران در می‌آید. خاوران محله‌ای پرجمعیت با کوچه‌پسکوچه‌های زیاد و متراکم است. بزرگراه خاوران پس از گذر از سه‌راه افسریه (میدان بسیج مستضعفین) نام بزرگراه امام رضا را به خود می‌گیرد.

    گورستان خاوران که محل دفن شمار زیادی از کشته‌شدگان سیاسی اوایل دوران انقلاب ۵۷ است در امتداد این بزرگراه قرار دارد.

    از نقاط مهم این محله و اطراف می‌شود به پارک آبی آزادگان، ساختمان امیرسلیمانی و شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه (منطقه ۳) اشاره کرد. صنایع و انبارهای بسیاری در کنار بزرگراه خاوران و امام رضا مستقر هستند.

  • آریاشهر (تهران)

     
    شد.

    کاربردها، آریاشهر (ابهام‌زدایی) را ببینید.

    آریاشهر یا صادقیّه محلّه‌ای در غرب تهران است. بعد از انقلاب ایران (۱۳۵۷) نام آریاشهر را به صادقیّه تغییر دادند و اکنون شامل محلات صادقیّه شمالی، صادقیّه، بلوار فردوس و... می‌باشد.

    قسمتی از صادقیّه شمالی در منطقه ۲ شهرداری تهران و بقیّه قسمت‌های آریاشهر در مطالب مشابه :

    برنامه هفتگی و ماهانه محفل­های ادبی (شعر) در تهران و کرج

    چنداول - برنامه هفتگی و ماهانه محفل­های ادبی (شعر) در تهران و کرج - کوچه خاطره انگیز من




    دارالترجمه در غرب تهران

    دارالترجمه رسمی آریاشهر - دارالترجمه در غرب تهران - دارالترجمه رسمی- ترجمه به تمام زبانهای




    خیام، رادین

    رادین خیام، متولد ۱ تیر ۱۳۸۲ خورشیدی و اهل آریاشهر تهران، از ۵ سالگی، ورزش پینگ پنگ را آغاز




    محات تهران- ارغوانیه- افسریه- تهران نو- باغ فردوس- جوادیه- اریاشهر

    دانستنیها ی تاریخ وجغرافیایی ایران وجهان - محات تهران- ارغوانیه- افسریه- تهران نو- باغ فردوس




    اتوبار ونک،vanak - tehranوانت بار ونک،اتوبار ملاصدرا 88075228

    اتوبار تهران آباد ، جلال آل احمد ، شهرک ژاندارمری ، مرزداران ، شهرآرا ، صادقیه(آریاشهر)




    کلاس خصوصی آیلتس غرب تهران اکباتان بلوار فردوس مرزداران آریاشهر آیت ا... کاشانی سعادت آباد

    خانه آیلتس (ielts) و تافل (toefl) تهران - کلاس خصوصی آیلتس غرب تهران اکباتان بلوار فردوس مرزداران




    بهترین متخصصین کودکان و نوزادان غرب تهران- صادقیه(آریاشهر)، بلوار فردوس، کاشانی، اکباتان

    شرکت توسعه بازاریابی ستاک سبز سلامت - بهترین متخصصین کودکان و نوزادان غرب تهران- صادقیه




    ترجمه فارسی به اسپانیایی

    دارالترجمه رسمي آریاشهر مركز تخصصي ترجمه دارالترجمه رسمی فارسی به اسپانیولی در تهران




    نمونه موکت ، قیمت انواع موکت ، موکت پالاز ، قیمت موکت پالاز ، موکت ارزان ، مرکز پخش موکت

    شرکت تهران دکوراتیو طراح و مجری کامرانیه , پارک وی , ولیعصر , آریاشهر , مرزداران




    برچسب :