راز موفقیت بانک‌ها در سال ۲۰۱۰

وی در ویژه‌نامهواحد اطلاعات اکونومیست که به مناسبت آغاز سال ۲۰۱۰ میلادی منتشر شدهدیدگاه‌های خود را درباره شیوه‌های توسعه بانک‌های بزرگ و کوچک و ضرورتتمرکز بر بازارهای نوظهور بیان کرده است. وی می‌نویسد: در سال ۲۰۱۰ جمعیتدر سن کار در کشورهای در حال توسعه از سه میلیارد نفر خواهد گذشت. پس ازسال‌جاری نیز این جمعیت رشد می‌کند و پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۳۰ تعدادافراد در سن کار در این کشورها به چهار میلیارد نفر برسد. از برخی جنبه‌هارشد جمعیت نگران‌کننده است اما دلایل محکمی وجود دارد که بر مبنای آنهامی‌توان نگاهی مثبت به این تحول جمعیت شناختی داشت. سال ۲۰۱۰ جمعیت در سنکار در کشورهای در حال توسعه به حداکثر میزان خود خواهد رسید و به همیندلیل ظرفیت برای رشد بالای اقتصادی در بالاترین حد قرار خواهد داشت.
تردیدی وجود ندارد که میزان تاثیر این تحول جمعیتی به رشد اقتصادی به برهمکنش پیچیده چند عامل از سیاست دولت‌ها یا شرایط اقتصادی جهان بستگی دارد. از سوی دیگر، چالش‌های بزرگی نیز وجود دارد. برای ایجاد اشتغال به رشدسریع اقتصادی نیاز است و همزمان باید مسائل اجتماعی، سیاسی و زیست‌محیطیبه‌درستی و ماهرانه مدیریت شود. تاثیر تحولات سال ۲۰۱۰ از نظر جمعیت، رشداقتصادی، شرایط سیاسی، اجتماعی و… بر بازارهای مالی و نهادهای بانکی ومالی بسیار گسترده و عمیق خواهد بود. در دوره‌ای که جمعیت در سن کار درکشورهای در حال توسعه به حداکثر خود رسیده نسبت جمعیت در سن کار به بقیهجمعیت بالاست و بدیهی است زمینه‌ها برای مصرف و سپرده‌گذاری نیز در حداکثرمیزان خود قرار دارد. این وضعیت یک امکان بسیار بالا را برای نهادهای مالیاعم از بانک‌ها و بیمه‌ها و موسسات بازنشستگی ایجاد می‌کند زیرا جمعیت درسن کار همزمان با ورود به بازار کار و کسب درآمد ثابت عملا وارد نظامبانکی می‌شوند و همزمان با آنکه خود را برای بازنشستگی آماده کرده بهصندوق‌های بازنشستگی، بیمه و مدیریت دارایی‌هایشان احتیاج پیدا می‌کنند. طی چند سال آینده با بهبود کلی وضعیت اقتصادی در جهان و به‌ویژه درکشورهای در حال توسعه یعنی همان جایی که این جمعیت عظیم زندگی می‌کننددولت‌ها در پی توسعه نظام‌های رفاهی خود خواهند بود و در همین راستا بهزیرساخت‌های بهتر مالی احتیاج است. به همین دلیل نیاز به مدیریت مالی خردافزایش خواهد یافت. تحلیل‌ها نشان می‌دهد، در حال حاضر در کشورهایی در حالتوسعه تقاضا برای اینگونه خدمات مالی خرد ۱۰ برابر عرضه است. طی این دورهتحول برای ایجاد و حفظ بازارهای باثبات مالی به تفکر جدید، همکاری‌هایبین‌المللی، به اشتراک تخصص بین صنایع و سیاستگذاری صحیح دولت‌ها نیازاست. اکنون که در مراحل پایانی بحران مالی جهانی هستیم صنعت خدمات مالیفرصتی دیگر یافته که ثابت کند، می‌تواند سهمی ارزشمند در توسعه اجتماعی واقتصادی کشورها داشته باشد.
امروزه ۹۰ درصد مبادلات تجاری شامل فرآیندهای اعتباری، بیمه و… است. طیسال‌های آینده تقاضا برای این خدمات در این کشورهای در حال توسعه افزایشخواهد یافت و همزمان با بزرگ‌تر شدن اقتصادها و پیچیده‌تر شدن آنها،دسترسی به بازارهای مالی کارا برای تضمین تخصیص بهینه سرمایه ضروری است. طی چند سال اخیر میزان مبادلات تجاری اقتصادهای نوظهور با هم به‌شدتافزایش یافته و در سال‌جاری و سال‌های آینده این روند ادامه پیدا خواهدکرد. رکود اقتصادی جهان این روند را تسریع کرده است. چین از پیش آلمان راپشت‌سر گذاشته و در حال تبدیل شدن به بزرگ‌ترین صادرکننده بزرگ جهان است. چین همچنین دومین واردکننده بزرگ جهان نیز به‌شمار می‌رود.
تردیدی وجود ندارد که در این روندهای جدید بانک‌ها و نهادهای مالی هر روزنقش مهم‌تری بازی می‌کنند و در این میان آن دسته از بانک‌ها که قادرند درسطح بین‌المللی برای مشتری‌‌های خود خدمات مالی ارائه کنند، موفق خواهندبود. به همین دلیل هم هست که تعدادی از بزرگ‌ترین بانک‌های سرمایه‌گذاریغرب شعباتی در کشورهای در حال توسعه با رشد اقتصادی بالا تاسیس کرده و برمیزان حضور خود در این اقتصادها افزوده‌اند. بانک‌ها و نهادهای مالیکشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور به سبب آنکه از بحران مالی ورکود اقتصادی جهان لطمه کمی دیده‌اند در بهترین موقعیت برای سود بردن ازاین فرصت هستند. در پایان سال ۲۰۰۸ پنج بانک بزرگ چین ۷۸ شعبه خارجی درکنترل خود داشت و امسال نیز بر تعداد شعب خارجی این بانک‌ها افزوده خواهدشد. با بهبود اوضاع اقتصادی موج جدیدی از توسعه بین‌المللی مشاهده خواهدشد. اقتصادهای نوظهور به سبب قدرت رشد بالا مورد اطمینان سرمایه‌گذاران وسپرده‌گذاران خارجی هستند و با افزایش تعداد شعب بانک‌ها استرسسرمایه‌گذاران خارجی به آنها افزایش می‌یابد. به این ترتیب تعجبی ندارداگر شاهد باشیم بانک‌های بزرگ چین طی سال جاری و سال‌های بعد برای استفادهاز سرمایه‌های خارجی شعبات جدیدی در دیگر کشورها تاسیس کنند.


مراکز متعدد مالی
در حال حاضر لندن و نیویورک بزرگ‌ترین مراکز مالی بین‌المللی هستند اما درآینده بر تعداد این مراکز افزوده خواهد شد. بحران مالی جهان لطمات زیادیرا به شهرت مراکز مالی یاد شده وارد کرده و همزمان با تداوم رشد اقتصادهاینوظهور و در حال توسعه شاهد خواهیم بود که مراکز جدید مالی در شرق پدیدخواهد آمد. در حال حاضر از ۱۰ مرکز بزرگ مالی جهان، پنج مرکز در آسیا قراردارند. یکی از آنها شانگهای است که در سال جاری توسعه قابل ملاحظه‌ای پیداخواهد کرد. با توجه به تحولات کنونی و آنچه در آینده رخ خواهد داد، مراکزمالی در بازارهای نوظهور فرصتی استثنایی برای تقویت جایگاه خود دارند. طیچند سال آینده برخی از این مراکز با استفاده از موقعیت به وجود آمده بهرقابت با لندن و نیویورک خواهند پرداخت.
پیش‌بینی تمام تاثیرات تحولات جمعیت‌شناختی کشورهای در حال توسعه برساختارهای مالی و اقتصادی جهان دشوار است. طبق برخی تخمین‌ها در حال حاضرجمعیت طبقه متوسط چین از جمعیت آمریکا بیشتر است. از سوی دیگر در هند هرماه ۱۰ میلیون خط تلفن همراه در اختیار مردم قرار می‌گیرد و طی چند ماهآینده در این کشور نیم‌میلیارد نفر مشترک تلفن همراه خواهند بود و اینآمارها نشان‌دهنده فرصت‌های بزرگ برای نهادهای مالی کارآمد هستند. پیش‌بینی می‌شود، نقشه مالی جهان طی سال‌های آینده تغییر کند و مرکز ثقلآن به شرق و جنوب منتقل شود. آن دسته از نهادهای مالی و بانک‌هایی کهقادرند جهانی بیندیشند، برای آنها فرصت‌های بی‌شمار و بی‌سابقه‌ای وجودخواهد داشت.

منبع:مرکز خبری-بازاریابی بانک وبیمهBIMA


مطالب مشابه :


شرایط پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد موسسه عالی آموزش بانکداری ایران

با توجه به رسالت موسسه عالی آموزش بانکداری ایران که همواره آموزش و ارتقاء سطح علمی




انجمن فارغ التحصیلان موسسه عالی بانکداری

bank - انجمن فارغ التحصیلان موسسه عالی بانکداری - بانک و بانکداری




اعلامیه موسسه علوم بانکی

bank - اعلامیه موسسه علوم بانکی - بانک و بانکداری انجمن دانش آموختگان موسسه عالی بانکداری




موسسه مالی عسکریه به‌زودی پذیره‌نویسی می‌کند

بانک و بانکداری در ایران - موسسه مالی عسکریه به‌زودی پذیره‌نویسی می موسسه عالی بانکداری.




مشاهده کارنامه آزمون ورودی موسسه عالی بانکداری ایران

کارمند بانک - مشاهده کارنامه آزمون ورودی موسسه عالی بانکداری ایران - ایمان به اراده خالق




منابع کارشناسی ارشد بانکداری, آزمون کار‌شناسی ارشد رشته بانکداری

کارشناسی ارشد موسسه عالی بانکداری 93 منابع كارشناسي ارشد بانكداري اسلامي 93.




عقود جدید در بانکداری اسلامی

وبلاگ موسسه آموزش عالی شرق گلستان - عقود جدید در بانکداری اسلامی - rss پست




16 آذر روز دانشجو بر همه دانشجویان کشور و به ویژه دانشجویان نظام بانکی فرخنده باد!

مدرسان بانکداری - 16 آذر روز دانشجو بر همه دانشجویان کشور و به ویژه دانشجویان نظام بانکی




راز موفقیت بانک‌ها در سال ۲۰۱۰

بانک و بانکداری در ایران - راز موفقیت بانک‌ها در سال ۲۰۱۰ - موسسه عالی بانکداری.




برچسب :