درب اتوماتیک

مقدمه :
سیستم های درب بازکن اتوماتیک جهت رفاه بیشتر و همچنین با اهداف حفاظتی و امنیتی در مکانهای مختلف بر روی انواع گوناگون درب ها مانند درب گاراژ – درب حیاط – درب ورودی ساختمان و حتی درب اتاق های ساختمان ( برای افراد معلول) نصب و مورد استفاده قرار می گیرد. بعد از نصب این سیستم ها می توان تنها با فشار دادن شستی روی یک ریموت کنترل از فاصله مناسب درب را باز و بسته کرد و یا با نصب سنسورهای خاصی هنگام عبور و مرور در را به طور اتوماتیک باز و بسته کرد. انواع مختلف درب هایی که این سیستم ها را می توان روی آن نصب کرد به قرار زیر است:


- درب های کشویی (ریلی) (SILIDING DOOR) : این دربها یک تکه بوده و روی ریلی در پایین درب لغزیده و به چپ و راست حرکت می کنند.


- درب های لولایی (SWING DOOR) : دربهایی هستند که به صورت دو لنگه یا تک لنگه حول یک لولا حرکت افقی دارند.


- درب های چند تکه (SECTIONAL DOOR): این درب ها به صورت تکه های افقی روی هم قرار می گیرد و هنگام باز شدن به بالا حرکت کرده و سپس 90 درجه چرخیده و موازات سقف قرار می گیرند.


- درب های یک تکه چرخان (TILT DOOR): این درب ها به طور یکپارچه با حرکت عمودی حول دو نقطه در طرفین چرخیده و به موازات سقف قرار می گیرند.


- درب های کرکره ای (ROLLER DOOR) : این دربها با چرخیدن حول یک محور در بالا جمع می شوند.( مانند کرکره های مغازه ها)


برای باز و بسته کردن انواع مختلف درب ها سیستم هایی با مکانیسم های متفاوت طراحی شده است ولی اکثر سیستمها از نوع الکترومکانیکی می باشند. در زیر تصاویر مربوط به سیستم های الکترومکانیکی انواع دربها را مشاهده می کنید: ‏


قسمتهای اصلی یک سیستم درب بازکن اتوماتیک با مکانیسم الکترومکانیکی به صورت زیر است.


1- ‏موتور الکتریکی
2- ‏قسمت مکانیکی یا گیربکسی
3- برد الکترونیکی
4 ‏- تجهیزات ایمنی
5- ‏شستی های کنترل دستی
6- ریموت کنترل


‏اکنون به شرح قسمتهای فوق می پردازیم:


1- موتور الکتریکی :


‏در اکثر موارد برای سیستم های در بازکن اتوماتیک از موتورهای تکفاز استفاده می شود . این موتوها باید قابلیت چیگرد راستگرد شدن داشته باشند لذا از موتورهای تکفاز با دو سیم پیچ مشابه استفاده می شود که باسری قرار گرفتن یک خازن با هر کدام از سیم پیچ ها می توان جهت حرکت موتور را تغییر داد . معمولا 4 ‏سیم از موتور خارج می شود که یک سیم به عنوان ارت و دوسیم دیگر به دو سر خازن وصل می گردند تمام سیمهای موتور در انتها به ترمینالهای مدار الکترونیکی وصل می شوند .

این موتورها در توانهای 50 ‏وات تا 1000 ‏وات برای درب های مختلف از نظر اندازه و وزن مورد استفاده قرار می گیرد .

تنها در مورد درب های دو لنگه از دو موتور استفاده می شود ولی در بقیه موارد یک موتور مورد استفاده قرار می گیرد . نکته ای که باید در مورد کار موتور توجه نمود اینست که کار یکسره و مداوم موتور در این سیستم ها باعث داغ شدن موتور و آسیب دیدن آن می شود. لذا باید از باز و بسته کردن پشت سرهم درب بدون وقفه اجتناب کرد . موتور الکتریکی دو نمونه در بازکن ریلی و بازویی را در زیر میبینید:
2- ‏قسمت مکانیکی یا گیربکس :
‏بدلیل کافی نبودن نیروی یک موتور معمولی تکفاز برای باز و بسته کردن در باید توسط یک سیستم مکانیکی نیروی آن را افزایش داد . معمولا برای این کام از جعبه دنده ( گیربکس ) استفاده می گردد . پس از افزایش نیرو نحوه انتقال آن به درب بستگی به نوع درب دارد و به روش های گوناگون صورت می گیرد . برای درب های ریلی ( کشویی ) نیرو توسط یک چرخ دنده از محور محرک مکانیکی به دنده های شانه ای نصب شده زیر در منتقل می گردد .در مورد درب های یک تکه که بطور عمودی باز و بسته می شوند (Doo‏Titl ) و درب های تکه ای ( Sectional ‏) نیرو توسط زنجیر یا تسمه انتقال می یابد و برای درب های تک لنگه یا دو لنگه ( Swing Door ‏) توسط بازوهایی درب باز و بسته می گردد . در بعضی از مدل های ساخته شده برای درب های دو لنگه یا تک لنگه ( Swing Door ‏) سیستم گیربکس عبارت است ‏از یک پیچ حلزونی و مهره متصل به آن که با چرخشی پیچ و حرکت مهره در باز و بسته می شود . برای این که بتوا نیم در مواقع لزوم ( برای تنظیم هنگام نصب یا در موارد قطع برق) درب را به صورت دستی باز وبسته نماییم باید محور گیربکس را خلاص کنیم. در سیستمهای در بازکن بازویی این کار توسط آچار آلن که در محل مربوطه روی قسمت موتور- گیربکس قرارداده و چرخانده میشود انجام میگیرد.در سیستم های مربوط به درب های کرکره ای توسط سیم بکسل و در درب های یک تکه چرخان یا چند تکه (Tilt , Sectional) ‏که دستگاه اصلی روی سقف نصب می شود توسط یک ریسمان آویزان انجام می گیرد. در سیستم هایی که برای درب های کشویی ساخته شده اند این امر توسط باز کردن درب کوچک روی دستگاه اصلی توسط یک سوئیچ انجام می گیرد.
3- ‏برد الکترونیکی :
‏این برد جهت کنترل و تنظیم زمان حرکت درب بکار می رود و محل آن در سیستم های مختلف فرق می کند. به عنوان نمونه این برد در سیستم های درب های ریلی روی دستگاه اصلی و د‏ر سیستم های درب های لولایی به صورت جداگانه در یک تابلو در کنار در نصب می گردد ‏. معمولا روی برد ‏قسمتهای زیر وجود ‏دارد ‏:
•ترانس تغذیه : ولتاژ تغذیه اصلی سیستم 220 ‏ولت است و توسط این ترانس، تغذیه مدار ‏الکترونیکی که معمولا 24 ‏ولت است تامین میگردد.
‏تر انس تغذیه با خروجی 12 ‏و 24 ‏ولت و تر انس تغذیه با خروجی 15 ‏و 20 ‏و 25 ‏برای دو نوع در بازکن بازویی .
• کارت رادیویی : بعنوان گیرنده ‏امواج رادیویی ارتباط بین ریموت کنترل و دستگاه اصلی را برقرار میکند.
‏رله ها . این رله ها برای اعمال دستورات کنترلی به موتور و لامپها بکار می روند .
ولوم های تنظیم : برای تنظیم قدرت موتور یا زمان حرکت و ایست موتور بکار می روند .
• کلیدهای ریز تنظیم : کلید های مینیاتوری هستند که به همراه ولوم ها جهت برنامه ریزی سیستم بکار میروند.
• دیپ سوئیچ ها : اینها مجموعه کلید های ریز کنار هم هستند که برای برنامه ریزی سیستم بکار می رود.
ترمینال های اتصال : برای ارتباط دستگاه اصلی با عناصر دیگر سیستم استفاده می شود . LED ‏های نشانگر حالات کار و حالات تنظیم برد را نشان میدهند.


• فیوزها : برای حفاظت در برابر اضافه بار و اضافه ولتاژ در مدار قرار می گیرند .
‏برای اهداف حفاظتی هر سیستم تنها ریموت کنترل های خاص را می شناسد و تنها با این ریموت ها می توان درب را باز وبسته کرد .امکانات شناسایی ریموت و یا حذف ریموت های شناخته شده ‏و معرفی ریموت های جدید روی برد وجود دارد .
4- تجهیزات ایمنی :
‏برای اینکه از آسیب رسیدن به افراد و وسایل نقلیه هنگام حرکت درب جلوگیری شود باید از تجهیزاتی استفاده ‏نمود که هم حرکت درب را اعلام کند و هم در صورت عبور فرد یا وسیله ای هنگام حرکت درب آن را به نحو مناسب متوقف نماید یا باز کند. معمولا برای این منظور از تجهیزات زیر استفاده ‏می شود:
1- ‏سنسورهای مادون قرمز ( Beam Sensor) (Photo Cell ‏) :
‏این سنسورها که اصطلاحا چشمی نیز نامیده می شوند دارای دو قسمت جداگانه فرستنده ( TX ‏) و گیرنده (RX‏) می باشند .یک جفت از این سنسورها (گیرنده و فرستنده) در بیرون و یک جفت دیگر در فضای داخل در دو طرف در رو به روی هم نصب میشوند .حداقل ارتفاع نصب 25 ‏سانتی متر می باشد و آنها را در محل هایی که امکان نصب روی دیودر نباشد بر روی پایه های خاصی نصب می نمایند طرز کار سنسورها به این صورت است که دستگاه فرستنده ( TX ‏) نور مادون قرمز را توسظ یک دیود گالیم آرسنید تولید و پخش می کند. این اشعه توسط یک فتودیود روی گیرنده ( RX ‏) دریافت می گردد .معمولا یک دیود LED ‏روی گیرنده قراردارد که وقتی اشعه دریافت می شود ‏خاموش است .در صورت عبور فرد یا وسیله نقلیه ای از بین این دو قطعه و قطع شدن اشعه عبوری , LED ‏روی گیرنده روشن ‏می شود و یک رله که روی گیرنده وجود دارد تحریک می شود . ‏کنتاکتهای رله به مدار کنترل روی برد الکترونیکی متصل میشوند ‏و به این وسیله برد می تواند دستور لازم را برای توقف درب (اگر ‏در حال. ‏بسته شدن باشد) یا باز شدن درب را بر طبق تنظیمات نحوه قرار گیری فرستنده و گیرنده ها در دو طرف درب ریلی(دید از بالا)
‏انجام گرفته روی برد به موتور دستگاه صادر نماید.مشخصات و نحود ‏اتصالات دو نوع سنسور مدل FT30 ‏و RR-TR2003 ‏در زیر به عنوان نمونه ذکر شده ‏است :

مدل FT-30 :
این چشمی ها که تصویر ظاهری و مدار داخلی آنها را در زیر می بینید می توانند حداکثر تا فاصله 25 ‏متری نصب گردند.

نقشه گیرنده و فرستنده


‏‏ولتاژ تغذیه هر دو قسمت گیرنده و فرستنده 12 ‏یا 24 ‏ولت AC ‏یا DC ‏می باشد وکنتاکتهای شماره 5 (C) ‏و 3 (NC) ‏روی گیرنده ‏به عنوان کنتاکت بسته برای اتصال به برد مورد استفاده قرار میگیرند در صورت استفاده از بیش از یک جفت چشمی باید کنتاکت های بسته گیرنده آنها را با هم سری کرد . هنگام نصب باید دقت کرد تا هر جفت فرستنده TX) ‏) و گیرنده (RX‏) در یک راستا و رو به روی هم قرار گیرند .

نباید هر دو گیرنده ‏یا هر دو فرستنده ‏را در یک سمت نصب کرد بلکه باید یک فرستنده و گیرنده در یک سمت و یک فرستنده و گیرنده ‏در سمت دیگر نصب گردند طبق شکل زیر:

نقشه گیرنده و فرستنده


‏سایر مشخصات فنی این مدل به صورت:زیر است :


جریان مصرفی گیرنده . 25 ‏میلی آمپر
‏جریان مصرفی فرستنده ‏: 16 میلی آمپر
جریان مجاز کنتاکت رله : 1 آمپر
‏ولتاژ مجاز کنتاکت رله : 24 ‏ولت AC ‏
دمای کار : 20 ‏- الی 70 ‏+ سانتی گراد



مدل RR-TR2003 :


‏تصویر مربوط به شکل ظاهری و مدار داخلی گیرنده ‏و فرستنده ‏این مدل را در زیر می بینید:
‏طول موج نور مادون قرمز تولید شده ‏در فرستنده 880 ‏نانومتر و فرکانس مدولاسیون آن 5/1 ‏کیلو هرتز است و جریان مصرفی آن ‏60 میلی آمپر می باشد . سایر مشخصات فنی مانند مدل قبلی است اگر بخودهیم برای این مدل از ولتاژ 12 ‏ولت استفاده ‏کنیم بایدجامپر SWI ‏را روی برد گیرنده ‏و فرستنده اتصال کوتاه کنیم.

همچنین برای اتصال دو جفت گیرنده ‏و فرستنده به صورت سنکرون باید جامپرهای TPI ‏را روی فرستنده و گیرنده ها اتصال کوتاه کرد. در این حالت فقط باید از ولتاژ AC ‏استفاده کرد. تصاویر مربوط به اتصالات این مدل را در ادامه می بینید:

نقشه اتصال چشمی در اتوماتیک


2- ‏لامپ های نشانگر :


‏معمولا 3 ‏نوع لامپ در سیستم های درب بازکن نصب می شود .
• لامپ چشمک زن ( FLASHER )(BLINKER ‏) : این لامپ در بالای درب در معرض دید نصب می شود م هنگام حرکت درب برای باز بسه شدن چشمک می زند دارای یک کاور زرد رنگ می باشد و لامپ داخل آن معمولا 25 وات بوده ‏و با ولتاژ 24 ولت تغذیه می شود . ممکن است یک مدار الکترونیکی فلاشر نیز برای فلاشر زدن لامپ در داخل چراغ وجود داشه باشد در بعضی موارد تغذیه لامپ 220 ولت میباشد در این صورت معمولا از لامپ 40 وات استفاده. می گردد و جزئیات مربوطه را می توان از بروشور لامپ استخراج کرد . در بعضی از چراغ ها نیزآنتن مربوط به مدار گیرنده ‏رادیویی در کنار چراغ نصب شود .
‏سه نمونه از این لامپ ها را در زیر میبینید:


لامپ نشانگر باز بودن در ( OPEN GATE LAMP ‏) :‏این لامپ تا زمانی که در باز باشد روشن می ماند و بعد از بسته شدن در خاموش می گردد . این لامپ از مدار الکترونیکی فزمان می گیرد .


لامپ های روشن کننده اطراف درب ( COURTESY LAMP ‏) : ‏این لامپ برای روشن کردن اطراف درب در شب استفاد. می شود و بعد از چند دقیقه پس از بسته شدن درب خاموش می گردد تغذیه آن از برد الکترونیکی تامین می گردد .

5- شستی های کنترل دستی :
‏این شستی ها عبارتند از یک شستی باز و یک شستی بسته ( STOP ‏) که جهت حرکت درب برای باز و بسته شدن و یا توقف آن در صورت نبوت ریموت کنترل استفاده ‏می شوند البته باید شستی STOP ‏را در محل مناسبی در دسترس نصب کرد تا در موارد اضطراری برای متوقف کردن درب از آن استفاده کرد . شستی بسته STOP ‏در داخل نصب میشود و شستی باز استارت معمولا به صورت سوئیچی است و با یک کلید مانند کلید درهای معمولی می توان آن را باز کرد (با جا دادن سوئیچ در محل مربوطه و چرخاندن آن کنتاکت باز آن بسته می شود ) و در بیرون نصب میگردد.

6- ریموت کنترل :
‏برای کنترل از راد ‏دور سیستم درب بازکن اتوماتیک معمولا از یک فرستنده رادیویی کوچک دستی استفاده می شود که به آن ریموت کنترل ( REMOTE ‏) می گویند . بر روی ریموت شستی های فشاری وجود ‏دارد ‏که برای باز و بسته کردن یا توقف در از آنها استفاده ‏می گردد . دستگاه ‏ریموت به همراد ‏آنتن و کارت راد ‏یویی گیرنده ‏روی برد الکترونیکی اجزای ارتباط رادیویی دستگاه ‏را تشکیل می دهند.


‏برای درک بهتر وآشنایی با نحوه نصب و کارکرد ‏اجزای سیستم درب بازکن اتوماتیک دو نمونه از این سیستم ها را در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم .


مدلهای سری 900CT ‏و 900SC ‏برای درب های کشویی ( ریلی ) :
‏دستگاه اصلی این سیستم که تصویر آن را در ادامه می بینید دارای یک موتور و گیربکس منتهی به یک چرخ دنده است و برد الکترونیکی نیز روی دستگاه ‏اصلی قراردارد و توسط سایر متعلقات نشان داده ‏شده در شکلهای زیر برروی کف در کنارد ‏چپ یا راست درب نصب می گردد .

نحوه نصب :
‏ابتدا باید از محکم بودن چارچوپ در و راحت سرخوردن آن بدون اصطکاک روی ریل ها اطمینان حاصل کرد باید هرگونه قفل معمولی را از روی در باز نمود و لوله های مربوط به سیم کشی را در کف و دیوارها جاسازی نمود همچنین باید استپ های مکانیکی در دو سوی در قرار داد تا درب از ریل خارج نشود. شمایی از نحوه نصب اجزای این سیستم روی یک درب کشویی را در ادامه مشاهده ‏می کنید:


1- دستگاه ‏اصلی
2- ‏لامپ فلاشر
3- ‏آنتن
4- ‏کلید استارت بیرونی
5- ‏چشمی
6- ‏ستون نصب چشمی
7 – ریل
8 – براکتهای تنظیم میکروسوئیچ
علامت
9- ‏علامت هشدار
10- STOP ‏های مکانیکی

پلن درب اتوماتیک


برای نصب دستگاه اصلی باید مراحل زیر را طی کرد :


‏1- صفحه زیری دستگاد ‏اصلی را توسط 2 ‏پیچ u ‏شکل در داخل بتن محکم کنید در ضمن لوله های برق را نیز از محل آن روی صفحه بیرون بیاورید .

نقشه درب اتوماتیک

2- ‏کاور روی دستگاه را باز کرده آن را روی صفحه قرار دهید و توسط پیچها آن را محکم کنید لازم است بعد ازمدتی که دستگاه کار کرد دوباره این پیچها را آچار کشی کنید .
3 – با جادادن سوئیچ در درب کوچک پایین‏ دستگاه و چرخاندن آن در خلاف جهت حرکت عقربه های ساعت آن را باز کرده و 90 ‏درجه بچرخانید تا محور گیربکس خلاص شود .

نقشه درب اتوماتیک

‏4- دنده ‏های شانه ای روی درب را در قسمت زیرین با پیچ ببندید و در حالت خلاص بودن محور دستگاه ‏درب را سر دهید تا دنده ‏های شانه ای روی چرخ دنده ‏محور دستگاه ‏قرار گیرد . دقت کنید که حداقل باید بین چرخ دنده ‏و دنده ‏های شانه ای یک میلیمتر فضای خالی باشد تا وزن درب روی چرخ دنده. و محور دستگاه نیفتد . همچین باید دنده های شانه ای که به صورت 4 ‏تکه یک متری هستند و برای درب هایی تا عرض 4 ‏متر در نظر گرفته شده اند . همگی در یک راستا و ارتفاع روی درب محکم شوند. برای این کار می توان از یک تکه دنده شانه ای برای تنظیم مطابق شکل زیر استفاده کرد.

نقشه درب اتوماتیک

5 – برای نصب براکتهای میکروسوئیچ محدود کننده باید ابتدا درب را کاملا باز کرد سپس با در نظر گرفتن محل استپ مکانیکی ( که برای جلوگیری از خارچ شدن درب از ریل نصب شده است) براکت را با فاصله 3 الی 5 سانتیمتر از نوک زبانه میکروسوئیچ پشت دستگاه توسط پیچ های مخصوص روی دنده شانه ای محکم کرد . فاصله 3 ‏الی 5 سانتیمتر به خاطر این است که اینرسی درب در هنگام حرکت باعث ادامه حرکت آن بعد از قطع شدن نیروی سیستم محرک مکانیکی خواهد شد. شکل زیر را ببینید:

نقشه درب اتوماتیک


توصیه های مهم :
‏1- سیم زمین را حتما وصل کنید .
‏2- کابل های تغذیه را از کابل های کنترل جداگانه سیم کشی کنید .
3- در صورتی که درب مشرف به یک خیابان عمومی است حتما تجهیزات ایمنی مانند چشمی را نصب کنید .
‏4- استپ های مکانیکی را حتما قبل از نصب دستگاه : نصب کنید .


مشخصات فنی دستگاه SC-70 به صورت زیر است :
‏- منبع تغذیه : 220 ‏ولت
- توان مصرفی : 600 وات
‏- جریان مصرفی موتور : 2/6 ‏آمپر
- خازن : 20 ‏میکرو فاراد
‏- درجه حفاظت : IP44 ~
- کوپل : 40 ‏نیوتن متر
‏- سرعت : 0.16 متر بر ثانیه
- نیروی محور : 1000 نیوتن
- حداکثر ‏وزن : 01200 ‏کیلوگرم
- دمای قابل تحمل : 150 درجه سانتی گراد
- کلاس عایق :I
- دمای کار : 20 الی 70 درجه سانتی گراد
- وزن : 5/13 کیلوگرم


نحوه انجام سیم کشی برد الکتر ونیکی :
‏شمای قطعات روی برد و اتصالات مربوطه روی آن در زیر نشان داده شده است :

‏حال به شرح تک تک این قسمت ها می پردازیم :

1- ‏اتصالات ترمینال ها :
‏- ترمینال شماره 1 ‏و 2 ‏برای اتصال فاز و نول.
‏- ترمینال شماره 3 ‏و 4 برای دو سر خروجی موتور و اتصال خازن و ترمینال شماره 5 ‏برای اتصال سیم مشترک موتور بکار می رود.
‏- ترمینال شماره 6 و 7 ‏برای اتصال لامپ فلاشر .
‏- ترمینال شماره 8 ‏به عنوان مشترک برای عناصر ورودی.
‏- ترمینال شماره 9 ‏و 8 ‏برای اتصال شستی استپ دستی.
‏- ترمینال شماره 10 ‏و 8 ‏به کنتاکت بسته چشمی وصل می شود .
- ترمینال شماره 11 ‏و 8 ‏برای اتصال شستی استارت دستی.
‏- ترمینال شماره 12 ‏و 13 ‏محل اتصال آنتن به برد توسط کابل کواکسیال .
‏- ترمینال 15 بعنوان مشترک و 14 ‏و 16 برای اتصال میکرو سوئیچ محدود کننده.
- ترمینال 17 ‏و 18 ‏به عنوان ولتاژ خروجی کمکی 24 ‏ولت AC ‏.
‏- ترمینال شماره 18 ‏و 19 ‏یک خروجی 24 ‏ولت AC ‏است که برای اتصال لامپ نشانگر باز بودن درب بکار می رود .


2- تایمرهای تنظیم :
‏- تایمر تنظیم زمان کار(WORK TIME)

‏- تایمر تنظیم زمان توقف (PAUSE TIME)

- تایمر تنظیم قدرت موتور (POWER)

3- کارت رادیویی :

4 – LED نشانگر شناسایی ریموت (SELF MEMORIZATION LED)

5- دگمه فشاری شناسایی ریموت (P)

6- پردازنده الکترونیکی و IC ها

7- دیپ سوئیچها


8- ‏فیوزها :
- فیوز 5/3 ‏میلی آمپر برای خروجی 24 ‏ولت کمکی
‏- فپور 3/6 آمپر برای خروجی موتور و لامپ فلاشر

9- ‏رله ها
- رله خروجی 24 ‏ولت کمکی و لامپ
- رله های خروجی سیم چپ و راست و مشترک موتور

10- ترانس تغذیه 220به 24 ولت :
برای انجام سیم کشی باید ابتدا برق را قطع کرد . کابل های کنترل باید در لوله جدا از کابل های برق سیم کشی شوند . حداقل مقطع سیم برای سیم های برق موتور و لامپ های نشانگر 1/5 ‏میلی متر مربع است و برای کابل های کنترل چشمی و شستی های دستی حداقل 5/0 ‏میلی متر مربع می باشد .برای فواصل بیش از 20 ‏متر توصیه می شود که از رله استفاده شود . در صورت عدم نصب هر کدام از وسایل ایمنی ( مانند چشمی ) ترمینالهای آن را اتصال کوتاه کنید . کلید قطع برق اصلی را نیز در یک محل قابل دسترس قرار دهید .

نحوه کار دستگاه:
‏دستگاه در حالت زیر می تواند کار کند:
1- مرحله ای (STEP) : ( حالت باز – توقف – بسته ) این حالت توسط شستی START دستی یا ریموت کنترل اعمال می شود و می توانید :
1) در حالتی که در باز است آن را ببندید .
2) در حالتی که در درحال حرکت است ان را متوقف کنید .
3) دری را که بسته است باز کنید.


2- ایست یا توقف ( STOP ) : این دستور در را متوقف کرده و تا صادر شدن دستور جدید در همان حال باقی می ماند.


3- ‏توسط چشمی ها : در این حالت با قطع اشعه بین دو چشمی اگر درب در حال باز شدن باشد درب به باز شدن ادامه میدهد و تا انتها باز می شود . اگر درب در حال توقف باشد درب همچنان متوقف می ماند تا ارتباط چشمی ها دوباره برقرار شود سپس به اندازه یک چهارم وقت توقف تنظیم شده مکث کرده وسپس ‏درب بسته می شود . اگر درب در حال بسته شدن باشد درب شروع به باز شدن می کند . تا زمانی که ارتباط چشمی ها دوباره برقرار نشده هر دستوری توسط ریموت یا شستیها بی اثر است. ‏گشتاور محور در لحظات اول باز وبسته شدن به مدت 1 ‏ثانیه در مقدار حداکثر اعمال می شود تا بر اینرسی سکون در غلبه کند سپس به مقدار تنظیم شده توسط تایمر روی برد بر می گردد. همچنین زمان کار موتور از 2 ‏الی 60 ثانیه ( یا 120 ‏ثانیه با تنظیم دیپ سوئیچها ) می تواند تغییر کند . تنظیم زمان کار توسط تایمر مربوطه روی برد انجام می گیرد . زمان توقف در نیز توسط تایمر مربوطه از 2 ‏تا 180 ‏ثانیه قابل تنظیم است . اگر در هنگام توقف درب ارتباط چشمی ها قطع شود زمان توقف به یک چهارم کاهش می یابد .

تنظیمات دیپ سوئیچ :


دیپ سوئیح 1 ‏: با قراردادن این سوئیچ روی ON نحوه کار دستگاه از حالت STEP ‏( باز - توقف - بسته) اتوماتیک به حالت فقط باز تغییر می کند یعنی درب باز شده و منتظر دستوری برای بسته شدن می ماند.


دیپ سوئیچ 2 ‏: در حالت استاندارد اگر ارتباط چشمی ها قطع شود درب در حال بسته شدن شرع به باز شدن میکند. ولی با قراردادن این سوئیچ روی ON هنگام قطع ارتباط چشمی ها درب می ایستد و بعد از برقراری ارتباط شرع به باز شدن می کند.


دیپ موئیچ 3 ‏: اگر درب باز شود و به انتها برسد در حالات استاندارد خود به خود بعد از طی زمان توقف تنظیم شده شروع به بسته شدن می کند با قراردادن این سوئیج روی ON این بسته شدن اتوماتیک غیر فعال می شود وتا زمانی که دستور بسته شدن صادر نگردیده است درب بسته نمی شود .


دیپ سوئیچ 4 : با قراردادن این سوئیچ روی ON زمان کار به 120 ‏ثانیه افزایش می یابد .
‏در ضمن بر روی برد جامپری وجود دارد که به وسیله آن می توان تعیین کرد آیا خروجی لامپ برای فلاشر باشد یا لامپ روشن دائمی (COURTESY LAMP که بعد از سه دقیقه پس از بسته در خاموش می شود) .


‏بعد از انجام سیم کشی برای راه اندازی اولیه دستگاه موارد زیر را انجام دهید :
1- تمام اتصالات را چک کنید .
2 ‏- ولوم ها را روی حداقل قرار دهید .
3 ‏- دیپ سوئیچ ها را تنظیم کنید .
4 ‏- تایمر تنظیم قدرت خروجی مکانیکی را روی حداقل قرار دهید.
بعد از راه اندازی دستگاه اعمال زیر را انجام دهید :
1 ‏- عمل کرد صحیح تمام عناصر را بررسی کنید . ( مانند چشمی ها و لامپ ها ) 2 ‏- قدرت خروجی مکانیکی را تنظیم کنید .
3 ‏- از جهت چرخش صحیح موتور مطمئن شوید .
4 ‏- زمان کار و توقف را تنظیم کنید .


نحوه اضافه کردن ریموت کنترل جدید و معرفی آن به دستگاه :
‏ابتدا در حالتی که درب بسته است شستی STOP دستی را که در داخل نصب شده فشار دهید یا در بین چشمی ها بایستید و ارتباط آنها را قطع کنید . درصورتی که یک ریموت از قبل شناخته شده توسط دستگاه دارید و ریموت جدیدی را می خواهید اضافه کنید به مدت ‏10 ثانیه مداوم دگمه ریموت قبلی را فشار دهید . سپس در فاصله زمانی ‏10 ثانیه دگمه ریموت جدید را فشار دهید تا توسط دستگاه شناسایی و در حافظه قرار گیرد . اگر زمان بیشتر از 10 ثانیه بگذرد دستگاه از حالت برنامه ریزی خارج می شود .برای افزودن یک ریموت جدید باید موارد بالا را دوباره انجام دهید.

نحوه ری ست کردن حافظه و شناساندن ریموت های جدید :
‏برای وارد شدن به حالت خود یادگیرکد توسط دستگاه درب باید در حالت بسته باشد . درهنگام اتصال برق به دستگاه میکروپرسسور یک تست داخلی انجام می دهد و LED نشانگر روی برد 2 ‏چشمک آهسته و 2 ‏چشمک سریع می زند. بعد از این حالت برای ری ست کردن حافظه دگمه فشاری کوچک ( شستی مینیاتوری ) روی برد را به مدت 10 ‏ثانیه فشار می دهیم .

اگر حافظه ریست شود LED به مدت 5 ‏ثانیه روشن می ماند و بعد شروع به چشمک زدن سریع می کند تا نشان دهد که این مرحله کامل شده است . دگمه فشاری روی برد را چند لحظه فشار داده و رها میکنیم LED بمدت 10 ‏ثانیه فلاش های آهسته می زند و نشان می دهد که وارد مرحله " خودیادگیری کد " شده ایم .

اگر در این حالت دگمه ریموت کنترل را فشار دهیم کد آن توسط دستگاه به حافظه سپرده می شود (یعنی توسط دستگاه شناخته می شود) در صورت صحیح انجام یافتن این مرحله LED ‏بمدت 2 ‏ثانیه روشن می ماند سپس به مدت 6 ثانیه شروع به چشمک زدن می کند در این حالت می توان ریمو.ت دیگری را نیز به دستگاه طبق روش ریموت اولی شناساند بعد از اتمام 6 ثانیه چشمک زدن مداوم از حالت برنامه ریزی خارج می شویم . اگر در مدت 6 ثانیه ذکر شده دگمه ریموتی را بزنیم که قبلا به دستگاه شناسانده شده چشمک های LED سریعتر می ‏شود تا نشان دهد که موجود میباشد.

روش حذف کد ریموت های شناسانده شده:
دگمه فشاری روی برد (P) را 4 بار فشار دهید . LED چشمک های دوتایی آهسته ای به مدت 10 ثانیه می زند که نشان دهد وارد حالت حذف شده اید. اگر فاصله زمانی 10 ثانیه ذکر شده دگمه ریموتی فشار داده شود کد آن حذف می شود و LED 2 ثانیه روشن می ماند برای حذف ریموت دیگر باید مراحل بالا را از اول دوباره تکرار کنید.

نگهداری دستگاه :
‏با توجه به اینکه گریس دائمی در داخل قسمت مکانیکی دستگاه وجود دارد نیازی به روغنکاری و گریسکاری دستگاه نیست ولی باید گرد و غبار را ‏از روی دنده های شانه ای و چرخ دنده محور تمیز کرد .

مدل CTR32 برای دوب های لولایی یک لنگه یا دو لنگه :
‏این سیستم که برای درب های لولایی بکار می رود دارای دو عده جک متصل به موتور می باشدکه بر روی لنگه های در وسط یا ارتفاع پایین تر نصب می گردد وقتی درب بسته است این جک بیرون می باشد و برای باز کردن درب به داخل کشیده می شوند. موتورهای سیستم از نوع تک فاز آسنکرون هستند و نیروی جک ها بطور مکانیکی از جعبه دنده و موتور تامین می شود. سر جکها توسط یک پایه فلزی به روی لنگه درب محکم می شود و ته آن به وسیله یک پایه دیگر که به صورت لولایی است به چهارچوب درب بسته می شود همچنین دراین سیستم از قفل الکتریکی نیز استفاده می گردد که روی یکی از لنگه های درب وصل می شود . تابلو الکترونیکی این مدل به طور جداگا‏نه در یک قاب قراردارد و کنار درب در محل مناسب نصب می گردد . آچار خلاص کن این سیستم مانند یک آچار آلن است که در محل خود روی موتور گیربکس قرارداده و آن را می چرخانیم تا جک. ها.خلاص شوند و در را بتوان با دست باز و بسته کرد اجزای این .سیستم در زیر نشان داده شده است.

نحوه انجام اتصالات برد الکترونیکی:
‏قسمت های مختلف برد الکترونیکی و نحوه اتصالات آن به شرح زیر است :

نقشه درب اتوماتیک


ترمینال های اتصال :


J1 : برای اتصال سیم کواکسیال آنتن


J2 : ‏شامل :
‏- 3و1 ‏: برای اتصال خازن و سیم های چپگرد و راستگرد موتور 1
- 2: بعنوان سیم مشترک موتور 1
‏- 6 ‏و 4 ‏: برای اتصال سیم های چپگرد و واستگرد موتور 2
- 5 ‏: برای اتصال سیم مشترک موتور 2
- 8 و7 ‏: محل اتصال لامپ چشمک زن


J4 شامل :
- 1 و 2 : محل اتصال لامپ روشن یکسره (COURTESY)
- 4 و 3 : محل اتصال لامپ روشن در حالت باز در (OPEN GATELAMP)


J5 : ‏. شامل :
‏- 2 و1 : محل اتصال قفل الکتریکی روی درب که 12 ‏ولت AC ‏می باشد .
‏- 4 ‏و 3 ‏: محل ولتاژ خروجی کمکی 24 ‏ولت AC ‏که می توان برای تغذیه چشمی ها استفاده کرد .
‏- 5 ‏: ترمینال مشترک
‏- 6 ‏: محل اتصال کنتاکت بسته چشمی استپ .
‏- 7 ‏: محل اتصال کنتاکت بسته چشمی حفاظتی ( توضیحات در مورد تفاوت این دو در ادامه می آید ) .
‏- 8 ‏: محل اتصال کنتاکت بسته چشمی استپ دستی اضطراری و سریع
‏- 9 ‏: محل اتصال استارت برای باز شدن فقط یک لنگه در برای عبور افراد یا وسایل نقلیه کوچک .
‏- 10 : محل اتصال کنتاکت باز کلید سوئیچی برای استارت دستی


J6 : محل اتصال کارت رادیویی ( توسط کارخانه متصل شده است )


J7 ‏: محل اتصال برق ورودی و سیم ارت


توجه : ترمینال های 6 و 7 ‏در محل J5 هر دو می توانند به کنتاکت بسته یک چشمی وصل شوند :


لامپ های LED روی برد :
- DL1 ( قرمز رنگ ) : اینLED ‏به همراه لامپ چشمک زن هنگام برنامه ریزی و ‏حین حرکت درب روشن می شود .
‏- FTS ( زرد رنگ) : این LED ‏در صورت قطع ارتباط چشمی استپ روشن می شود .
- FTC ( زرد رنگ ): این LED ‏در صورت قطع ارتباط چثمی حفاظتی روشن می شود. .
- STP ( قرمز رنگ ) : هنگام فشار دادن شستی استپ دستی روشن می شود .
‏- STPD ( سبز رنگ (: هنگام فشار دادن شستی استپ دستی یک لنگه روشن می شود.
- ST ( سبز رنگ ) : هنگام فشار دادن شستی استارت کلید سوئیچی روشن می شود .
تایمر تنظیم سرعت:
RV1 ‏: برای تنظیم ولتاژ اعمال شده به موتورها و تغییر سرعت باز و بسته شدن درب به کاز می رود .

کلید های ریز برنامه ریزی :
P1 و P2 و P3 :سوئیچ های فشاری ریزی هستند که برای برنامه ریزی دستگاه بکار می روند .

فیوزها:

F1 : فیوز 5 ‏آمپر برای حفاظت در ولتاژ 220 ‏ولت
F2 : فیوز یک آمپر برای حفاظت در ولتاژ 24 ‏ولت
‏هنگام راه اندازی دستگاه به مدت یک ثانیه حداکثر قدرت توسط موتورها اعمال می شود سپس قدرت به مقدار تنظیمی بر می گردد .
‏بر روی این برد نحوه چشمک زدن لامپ فلاشر حالات مختلف را مشخص می کند .
چشمک زدن سریع : نشان می دهد درب در حال باز شدن است .
چشمک زدن آهسته : نشان می دهد درب در حال بسته شدن است.
روشن، بودن ممتد: نشان می دهد که ارتباط چشمی ها قطع شده است.
‏همچنین یک ثانیه قبل از شروع به کار موتور چشمک زدن لامپ شروع می شود .

زمان کار موتورها:
‏زمان کار موتور توسط دوتایمر مستقل کنترل می شود . اگر عاملی باعث ایستادن دربها قبل از کامل شدن حرکت بشود تایمر متوقف شده و زمان سپری شده را در حافظه ذخیره می کند . این امکان به این خاطر ایجاد شده است که موتور بعد از رسیدن درب به انتها بی جهت کار نکند و داغ نشود . البته در صورت قطع برق این زمان ذخیره شده در حافظه پاک می شود .


حالت پس زنی و فشار اضافی درب : (KICK BACK/EXTRA-PUSH)
‏این امکان برای شرایط آب و هوایی بد که درب لحظه اول نیاز به نیروی اضانی برای باز شدن دارد و یا لحظه آخر نیاز به یک تکان برای بسته شدن دارد ایجاد شده ‏است و می توان روی دستگاه ‏این امکان را ‏فعال یا غیرفعال کرد .
‏در حالت KICK BACK ‏درب درحالت بسته به مدت یک ثانیه حرکت به سمت بسته شدن می کند سپس قفل الکتریکی باز شده ‏در به حالت باز شدن حرکت می کند .


تاخیر موتور M1:
‏از آنجا که لازم است در این درب ها ابتدا لنگه ای که قفل الکتریکی روی آن وصل است باز شود و سپس لنگه دوم باز شود لذا لنگه دوم که موتورM1 روی آن وصل است با تاخیر دو ثانیه بعد از لنگه اول که M2 به آن وصل است باز میشود حتی اگر در نیمه باز باشد باز این تاخیر اعمال خواهد شد . می توان با قراردادن دیپ سوئیچ شماره پنج روی ON این حالت را برای درب هایی که یک لنگه روی دیگری نمی افتد غیر فعال کرد .


حالت های کار دستگاه :
‏بر روی واحد الکترونیکی یک پرد‏ازنده ‏وجود دارد که حرکت بازوها (جکها) را به صورت چهار مرحله ای کنترل می کند.ابتدا بازوها شروع به حرکت آهسته می کنند سپس حرکت سریع می شود ود‏ر انتها حرکت د‏وباره ‏آهسته می شود ‏سرانجام حرکت بازوها متوقف می گردد ‏.حالت های کار به صورت زیر است:

1- حالت مرحله ای :
‏وقتی که دستگاه به برق وصل شد اولین دستور استارت باز شدن در را ‏باعث می شود. بعد از اتمام.زمان کار درب متوقف می شود و لامپ چشمک زن خاموش می شود و سیستم منتظر دستور استارت جدید برای بسته شدن می شود . اگر قبل از اتمام حرکت در مرحله باز شدن دستور استارت جدیدی داده شود درب در همان جا می ایستد و دستور بعدی استارت باعث می شود درب شروع به بسته شدن کند . (دستور استارت می تواند توسط شستی دستی کلید سوئیچی یا دگمه ریموت کنترل اعمال شود) .


7- ‏حالت اتوماتیک:
‏در این حالت درب بعد از باز شدن و رسیدن به انتها متوقف شده و زمان توقف تنظیم ‏شده سپری می شود وسپس درب بطور اتوماتیک بسته می شود . اگر دگمه ریموت یا شستی استارت قبل از اتمام حرکت درب فشار داده شود درب ‏می. ایستد و دستور جدید استار.ت حرکت آن را برعکس می کند . و اگر دستور استارت در حین توقف درب و در فاصله زمانی تنظیم شده برای توقف صادر شود زمان توقف کنسل می شود ودرب در آن حالت می ماند تا زمانی که دستور جدیدی صادر شود و در شروع به بسته شدن کند .


3- حالت مشترک (CONDOMINIUM)‏:
در این حالت اگر دستور استارت وقتی درب در حال باز شدن است صادر شود در به باز شدن ادامه می دهد و اگر در حال بسته شدن باشد و دگمه ریموت زده شود در می ایستد و بعد از 2 ‏ثانیه شروع به باز شدن می کند واگر وقتی در زمان توقف قراردارد استارت زده شود زمان توقف ری ست شده و از اول محاسبه می شود و درب دیرتر بسته می شود .


4- حالت تک لنگه (SINGLE WING) :
‏در این حالت فقط موتور M2‏ ‏کار می کند وحالت های کار ذکر شده در بالا برای این حالت صادق است .


عملکرد و تاثیر شستی ها و چشمی ها :


شستی ایست (STOP): هرگاه شستی استپ فشار داده شود در متوقف می شود و تا زمانی که فشار داده شده است هیچ دستور دیگری توسط دستگاه پذیرفته نمی شود. بعد از رها کردن اگر ‏دستور جدیدی صادر شود درب شروع به باز شدن می کند و اگر شستی استپ در حین زمان توقف زده شود زمان توقف کنسل می شود ودستور استارت بعدی درب را می بندد .


عمل کرد چشمی ها : در صو‏رتی که کنتاکت بسته چشمی به تزمینال شماره 7 ‏ترمینال های J5 ‏بسته شود (PHOTO NC) اگر ارتباط چشمی ها توسط فرد یا وسیله نقلیه قطع شود اگر درب در حال باز شدن باشد به باز شدن ادامه می دهد و اگر در حال بسته شدن باشد شروع به باز شدن می کند و اگر در حین زمان توقف باشد زمان توقف ری ست شده و تا رفع مانع از بین چشمی ها درب باز می ماند. ‏اگر کنتاکت بسته چشمی به ترمینال شماره 6 ترمینال های J5 وصل شود (PHOTO STP NC) در حالت قطع ارتباط چشمی ها درب می ایستد و همان طور متوقف می ماند و لامپ چشمک زن با نور ثابت روشن می ماند . بعد از برقراری ارتباط چشمی ها درب شروع به باز شدن می کند . در حین سپری شدن زمان توقف نیز اگر ارتباط چشمی


مطالب مشابه :


درب اتوماتیک ریلی پارکینگ فورس ایتالیا

درب بازکن برقی ریلی فورس ایتالیا دارای عملکرد دو سرعته بوده و برنامه ریزی مدار کنترل به




درب اتوماتیک

- درب های کشویی (ریلی) (siliding door) : این دربها یک تکه بوده و روی ریلی در پایین درب لغزیده و به چپ و




موتور درب ریلی FAAC 746 و FAAC 844

درب اتوماتیک فک - موتور درب ریلی faac 746 و faac 844 - نمایندگی فروش و پخش محصولات فک ایتالیا با 4 سال




درب های اتوماتیک بازوئی و ریلی

درب بازکن های اتوماتیک برقی زومر فادینی - درب های اتوماتیک بازوئی و ریلی - درب بازکن های




آشنایی با درب های اتوماتیک برقی کیان در سیستم

درب برقی ریلی پارکینگ اگر بخواهیم خدمات مرتبط با درب پارکینگ را نام ببریم یکی از مهم ترین آن




درب اتوماتیک ریلی فراز سیماران-FARAZ

iransekorit 09111758557 - درب اتوماتیک ریلی فراز سیماران-FARAZ - مشاوره واجرا ونصب وخدمات ونگهداری پس از




مشخصات بعضی از درب کنترلی

Daspi BIG FOOT 1200 / 2200 درب بازکن اتوماتیک پارکینگی ریلی داسپی 7. Daspi PROSHUT درب بازکن اتوماتیک




انواع درب های اتوماتیک . کرکره برقی و راهبند آموزش کاتالوگ نمایندگی تهران و شهرستان

نصب درب اتوماتیک در سراسر ایران. درب برقی ریموت کنترل کرکره برقی سکشنال زیرسطحی ریلی دولنگه




درب اتوماتیک پارکینگی تلسکوپی

درب های اتوماتیک تلسکوپی پارکینگی ساختاری مشابه درب های ریلی پارکینگی دارند و مانند درب




برچسب :