طیف سنجی مادون قرمز و کاربرد آن

مرجع مطالب علمی

تبلیغات


btroll2_1.gif
موضوعات
فناوریزیست شناسیوبلاگ نویسیزمین شناسیپزشکیریاضیشیمیادبیاتورزشنجومعکسمتفرقهمناسبت هازندگی نامهفروشگاهمذهبیفیزیکمقالات ابراهیم قدیری علمداری
پیوندها
مسئولیت محتوی تارنماهای لینک شده به عهده ی مدیران آن تارنماها می باشد.
  • 2+
  • 2-
  • تبادل لینک

پیوندها با پیج رنک PR +2 اقتصاد+Iژورنال سراگروه فرانگر نوینمرجع کد جاوا |GGA
پیوندها با پیج رنک PR -2انجمن اسلامی

تبادل لینک

ابتدا ما را لینک کنید سپس از طریق ایمیل: [email protected] ، عنوان و آدرس تارنمای خود را به ما ارسال کنید.

عنوان: مرجع مطالب علمی|GGA

آدرس: http://www.gga.blogfa.com


 مقالات ابراهیم قدیری علمداری


 توسعه پایدار ورزش نیازمند مشارکت جدی مردم - سهم ورزش و جوانان در تحقق اهداف فرهنگی" تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی" - ضامن سلامتی وشادابی جامعه ، وجود پیست هاي اختصاصی پیاده روي در شهرها و ... .

برای ورود کلیک کنید.


mahak.png

 اهدای عضو ، اهدای زندگی

 تنها با شهرت نیست که می توان جاودانه ماند و این است راز جاودانگی.

 برای اهدای زندگی به دیگران اینجا را کلیک کنید.

 تبلیغات متنی


 تبلیغات متنی شما در اینجا

G G A


تبلیغات
Edge_B.gif
آخرین مطالب
سیستم همکاری در فروشبرای از بین بردن بشریت چه تعداد بمب اتم لازم است؟پیتونلاغری بعد از بارداری10 بیماری عجیب و غریب دنیاراز هایی که که چشم پزشکان به شما نمی گویندضرر های مصرف نوشابهطرح احیاء و توسعه ورزش کارکنان دولتمجموعه آموزشی کامپیوتر را قورت بده!مجموعه آموزش زبان نصرت 1 - 2 - 3فروش ویژه ام پی تری پلیر پرندگان خشمگینترولچه مدل عینکی به چه صورتی می آید؟چگونه عینک آفتابی انتخاب کنیم؟ویژگی های عینک آفتابی مناسبانتخاب عینک آفتابی مناسبمعیار مناسب برای انتخاب عینک های آفتابیانواع عینک های آفتابی و نحوه شناخت عینک استانداردچگونه عینک‌های ری‌بن اصل را از تقلبی تشخیص دهیم فروش ویژه تی شرت سه بعدیفروش ویژه تی شرت ترول - طرح 1فروش ویژه تی شرت ترول - طرح 2فروش ویژه MP3 Player بی سیمفروش ویژه گوی هری پاترفروش ویژه بند انداز برقی بانوانفروش ویژه شامپو رفع سفيدی موآموزش ماساژ درمانی (دوبله فارسی)مجموعه 10سال جوانتر به نظر برسیدفروش ویژه مجموعه دریاچه گرافیک - پارت 1فروش ویژه مجموعه دریاچه گرافیک - پارت 2
دوستان
Google
تبیان
بلاگفا
پارسیک
ویکی پدیا
آموزش زبان انگلیسی

آمار
آمار Loading
  • besm.png
  • اطلاعات
  • آرشیو مطالب
  • اشتراک
  • فروشگاه
  • ابر برچسب

GGA - مرجع مطالب علمی

مرجع مطالب علمی

صفحه نخست پست الکترونیک | فروشگاه آرشیو وبلاگ عناوین مطالب

www.gga.blogfa.com

اطلاعات تارنما

عنوان: مرجع مطالب علمی | GGA

آدرس: www.gga.blogfa.com

تاسیس: 1389/09/24

رتبه گوگل: 2

آرشیو مطالب گذشته هفته چهارم اسفند ۱۳۹۱
هفته سوم بهمن ۱۳۹۱
هفته اوّل بهمن ۱۳۹۱
هفته سوم مرداد ۱۳۹۱
هفته چهارم تیر ۱۳۹۱
هفته دوم تیر ۱۳۹۱
هفته دوم خرداد ۱۳۹۱
هفته اوّل خرداد ۱۳۹۱
هفته سوم اردیبهشت ۱۳۹۱
هفته دوم اردیبهشت ۱۳۹۱
هفته اوّل اردیبهشت ۱۳۹۱
هفته چهارم فروردین ۱۳۹۱
هفته دوم فروردین ۱۳۹۱
هفته چهارم اسفند ۱۳۹۰
هفته دوم اسفند ۱۳۹۰
هفته اوّل اسفند ۱۳۹۰
هفته چهارم بهمن ۱۳۹۰
هفته دوم بهمن ۱۳۹۰
هفته اوّل بهمن ۱۳۹۰
هفته سوم دی ۱۳۹۰
هفته دوم دی ۱۳۹۰
هفته اوّل دی ۱۳۹۰
هفته چهارم آذر ۱۳۹۰
هفته دوم آبان ۱۳۹۰
هفته اوّل آبان ۱۳۹۰
هفته چهارم مهر ۱۳۹۰
هفته سوم مهر ۱۳۹۰
هفته دوم مهر ۱۳۹۰
هفته اوّل مهر ۱۳۹۰
هفته چهارم شهریور ۱۳۹۰
هفته سوم شهریور ۱۳۹۰
هفته دوم شهریور ۱۳۹۰
هفته چهارم خرداد ۱۳۹۰
هفته دوم خرداد ۱۳۹۰
هفته اوّل خرداد ۱۳۹۰
هفته چهارم اردیبهشت ۱۳۹۰
آرشيو

RSS.gif

اشتراک ایمیلی

اشتراک ایمیلی وبلاگ‌ها در ایران طرفدار زیادی دارد. اشتراک ایمیلی به این معنی است که یک کاربر، آدرس ایمیل خود را در کادر اشتراک وارد می‌کند، تا بعد از آن در صورت به روز شدن وبلاگ، نوشته‌های جدید برای او ایمیل شود. در این روش شما به راحتی می توانید از مطالب مفید وبلاگ استفاده کنید.

ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید ، سپس بر روی <<مشترکم کن>> کلیک کنید.

فروشگاه مجموعه عظیم آیفون - iPhone 2012 PES 2012 همراه با لیگ برتر ایران تست زني به شيوه نفرات اول كنكور فروش ویژه آینه ی Total View فروش ویژه مجموعه عظیم آندروید 2012 فروش ویژه ساعت گوچی 2012 فروش ویژه لیوان جادویی فروش ویژه ساعت LED Mirror فروش ویژه دستگاه ترک سیگار الکترو اسموک فروش ویژه قلم خش گیر ماشین Fix It Pro فروش ویژه پد دفع سموم بدن کینوکی فروش ویژه عینک 360 درجه فروش ویژه بلوتوث هوشمند ماشین جوپیتر جک - Jupiter Jack فروش ویژه گیرنده تلویزیون دیجیتال DVB-T فروش ویژه سر شير LED حساس به دما فروش ویژه MP3 Player Apple iPod Shuffle فروش ویژه مودم سیار اینترنت (EDGE Modem) فروش ویژه ساعت دو زمانه Quamer فروش ویژه ساعت سامورایی فروش ویژه دستبند مغناطیسی پاور بالانس فروش ویژه مجموعه نرم افزاری GPS 2012 (اوریجینال) فروش ویژه ساعت تاچ اسکرین آکوا - AQUA فروش ویژه هندز فری تغییر صدای موبایل فروش ویژه فایر تایر - Fire Tire فروش ویژه لیزر انگشتری بیمز - Beams فروش ویژه مجموعه سریال های طنز مهران مدیری فروش ویژه عینک ری بن مدل کت 2012 فروش ویژه مجموعه کامل آندروید 2011 برای ورود به فروشگاه کلیک کنید. ابر برچسب
تبلیغات
rayb.gif xklwdqfm1zw0vqsqqa7s.gif
GGA - مرجع مطالب علمی طیف سنجی مادون قرمز و کاربرد آن - بازدید: مرتبه

موضوع: فیزیک

شناسه: 368

untitled83.jpg

طیف سنجی مادون قرمز و کاربرد آن در شناسایی پلیمرها

GGA: طیف سنجی مادون قرمز یکی از روش های خوب و متداولی است که از سال ها پیش برای تجزیه و شناسایی پلیمرها و برخی افزودنی های آنها، مورد استفاده قرار گرفته است.

پلیمرها در زندگی روزمره به وفور یافت می شوند. از لفاف و پوشش های مواد خوراکی گرفته تا کیسه های مورد استفاده برای زباله، پلیمرهایی هستند که در گوشه و کنار یافت می شوند. خودروها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. پلیمرها افزودن بر ۴۰ درصد از هر خودروی مدرن را تشکیل می دهند. قطعاتی همچون فرش، صندلی، لایی، موکت، دستگیره، سویچ و داشبورد، از یک یا چند پلیمر تشکیل شده اند.صنعت گران و استفاده کنندگان از مواد پلیمری، با توجه به تنوع خواص فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی این مواد در مصارف گوناگون، ناگزیر به تعیین نوع و شناسایی نمونه پلیمری بوده، اما اغلب فاقد آزمایشگاهی مجهز و افراد مجرب در این زمینه اند.

● طیف سنجی مادون قرمز به روش FTIR

طیف سنجی مادون قرمز یکی از روش های خوب و متداولی است که از سال ها پیش برای تجزیه و شناسایی پلیمرها و برخی افزودنی های آنها، مورد استفاده قرار گرفته است.

فرکانس تشعشع الکترومغناطیس در ناحیه مادون قرمز (IR) مطابق با فرکانس ارتعاش طبیعی اتم های یک پیوند است و پس از جذب امواج مادون قرمز در یک مولکول، باعث ایجاد یک سری حرکات ارتعاشی در آن می شود که اساس و مبنای طیف سنجی مادون قرمز را تشکیل می دهد. ساده ترین نوع حرکات ارتعاشی در یک مولکول، حرکات خمشی و کششی است.

دستگاه FTIR با استفاده از تبدیل ریاضی فوریه مزایای زیادی در مقایسه با دستگاه IR معمولی دارد که نمونه آن سرعت بالای جمع آوری اطلاعات و نسبت سیگنال به نویز بهتر است.

تقریبا تمامی ترکیباتی که پیوند کوالانسی دارند، اعم از آلی یا معدنی، فرکانس های متفاوتی از اشعه الکترومغناطیس را در ناحیه مادون قرمز جذب می کنند. ناحیه مادون قرمز، ناحیه ای از طیف الکترومغناطیس است که طول موجی بلندتر از نور مرئی (۴۰۰ تا ۸۰۰ نانومتر) و کوتاه تر از امواج مایکرو ویو (طول موج بلندتر از ۱mm) دارد. بسیاری از شیمیدانان از واحد «عدد موجی» در ناحیه مادون قرمز طیف الکترومغناطیس استفاده می کنند.

عدد موجی با واحد Cm ۱ بیان شده و عبارت است از عکس طول موج (با واحد Cm). مزیت این واحد این است که رابطه مستقیمی با انرژی دارد. با استفاده از این واحد، ناحیه ارتعاشی پرکاربرد مادون قرمز (Mid IR) بخشی بین ۴۰۰ تا ۴۰۰۰ Cm ۱ خواهد بود.

مشابه دیگر انواع جذب انرژی، هنگامی که مولکول ها اشعه مادون قرمز را جذب می کنند، به حالت انرژی بالاتر برانگیخته می شود. جذب تابش مادون قرمز همانند دیگر فرایندهای جذب، فرایندی کوانتابی است. به این صورت که فقط فرکانس های خاصی از تابش مادون قرمز توسط مولکول جذب و باعث ارتعاش کششی و خمشی پیوندهای کوالانسی می شود.

انرژی جذب شده از نور مادون قرمز توسط پیوندهای شیمیایی یا گروه های عاملی خاص در طول موج مشخص، منجر به کاهش شدت عبور نور شده و معمولا به عنوان تابعی از عدد موجی (بر حسب

Cm ۱) رسم می شود.

توجه به این نکته مهم است که تمام پیوندهای مولکول قادر به جذب انرژی مادون قرمز نیستند، حتی اگر فرکانس اشعه با فرکانس حرکت تطبیق کند، فقط پیوندهایی که دارای گشتاور دو قطبی هستند قادر به جذب اشعه مادون قرمز می باشند. مثلاً، پیوند موجود در H۲ و Cl۲ و همچنین پیوندهای موجود در آلکن ها و آلکین های متقارن، اشعه مادون قرمز را جذب نمی کنند.

باید توجه داشت که هر پیوند دارای فرکانس ارتعاش طبیعی خاصی است. یعنی یک پیوند خاص با جذب فرکانسی مشخص قادر به ارتعاش خمشی و کششی است. یک پیوند، به خصوص در دو مولکول مختلف، در محیط های متفاوتی از نظر اتم ها و پیوندهای پیرامونی خود قرار داشته و هیچ گاه دو مولکول با ساختمان های متفاوت، طیف مادون قرمز یکسانی نمی دهند. با توجه به این مطلب، از طیف مادون قرمز می توان همانند اثر انگشت در انسان، برای شناسایی مولکول ها استفاده کرد. با مقایسه طیف مادون قرمز دو ماده که تصور می شود مشابه باشند، می توان پی برد که آیا واقعا یکی هستند یا خیر. اگر تمام جذب ها در طیف دو نمونه بر یکدیگر منطبق شوند، به احتمال قریب به یقین، دو ماده یکسان هستند.

طیف FTIR علاوه بر موارد گفته شده، اطلاعاتی را در مورد ساختمان شیمیایی یک مولکول، در اختیار ما می گذارد. مثلاً، هر جذبی که در ناحیه ۳۰۰۰±۱۵۰Cm ۱ طیف قرار داشته باشد، نشان دهنده وجود اتصال C H در مولکول است و جذبی که در ناحیه ۱۷۰۰±۱۰۰Cm ۱ مشاهده شود معمولا مربوط به پیوند گروه کربونیل (C=۰) در مولکول است. جدول زیر، راهنمایی مفید در زمینه بررسی عدد موجی در طیف FTIR بسیاری از پیوندهاست.

با توجه به نکات فوق می توان برای تحلیل و شناسایی لاستیک ها، پلاستیک ها و پاره ای از مواد افزودنی آنها، از طیف سنجی مادون قرمز استفاده کرد.کلکسیون ها و بانک های اطلاعاتی وسیعی از طیف FTIR وجود دارد که برای مقاصد شناسایی کیفی می توان از آنها استفاده کرد. نمونه آنها، اطلس تحلیل پلیمرها (هامل) است.

● تهیه نمونه به منظور گرفتن طیف FTIR (در پلیمرها)

طیف FTIR معمولا از نمونه هایی به شکل فیلم به دست می آید که معمولا نازک تر از ۵۰ µm است. برای تهیه فیلم مناسب از نمونه های ضخیم تر یا گرانول ها، نمونه تا بالای دمای نرمش حرارت داده شده و سپس پرس می شود تا فیلم هایی به اندازه کافی نازک، برای استفاده مستقیم در طیف سنجی FTIR تهیه شود. در ضمن می توان از فیلم های حلالی نیز استفاده کرد. در این حالت، قطعه کوچکی از نمونه موردنظر در حلال مناسب حل شده و با قرار دادن آن بر روی قرص های پتاسیم بروماید و تبخیر کامل حلال، فیلم نازک نمونه مستقیما روی قرص KBr حاصل می شود، زیرا KBr در ناحیه مادون قرمز موردنظر هیچ جذبی ندارد.

اگر بنا به دلایلی، فیلم قابل تهیه نباشد، می توان پلاستیک را بسیار ریز آسیاب کرده و سپس آن را با پودر KBr کاملا مخلوط و توسط دستگاه پرس مخصوص به قرص مناسب برای گرفتن طیف FTIR تبدیل کرد. برای تهیه نمونه مناسب از لاستیک ها، می توان از روش پیرولیز استفاده کرد. در این روش، نمونه به ابعاد کوچک خرد شده و در لوله آزمایشی ریخته می شود. سپس، توسط استون، روغن گیری شده، آنگاه استون همراه با روغن استخراج شده از نمونه جدا می شود. لوله آزمایش حاوی نمونه، روی شعله حرارت داده می شود تا پلیمر لاستیکی به اجزای سازنده خود که عمدتا الیگومرها (زنجیرهایی شامل دو یا سه منومر) هستند، تجزیه شود. سپس، مقدار کمی از مایع جمع آوری شده، روی قرص KBr قرار گرفته و طیف FTIR آن مورد بررسی قرار می گیرد.

● نواحی جذبی مختلف در طیف FTIR

نواحی معمول طیف IR که در آن، انواع مختلف باندهای ارتعاشی مشاهده می شود، در چارت زیر ارائه شده است. باید توجه داشت که منطقه بالای خط چین به ارتعاش کششی و ناحیه زیر خط چین به ارتعاش خمشی مربوط است. به طور کلی، پیوندهای سه گانه، قوی تر از پیوندهای دوگانه و یا ساده بوده و دارای فرکانس ارتعاشی بالاتر یا به بیانی بهتر، عدد موجی بالاتر هستند. پیوند C C دارای فرکانس جذب ۱۲۰۰Cm ۱بوده در حالی که پیوند دوگانه C=C فرکانس جذب ۱۶۵۰Cm ۱و پیوند سه گانه C=C دارای فرکانس جذب ۲۱۵۰Cm ۱ است. همچنین حرکت خمشی راحت تر از حرکت کششی صورت می پذیرد. مثلا، C H خمشی در ناحیه ۱۳۴۰Cm ۱و C H کششی در ناحیه ۳۰۰۰Cm ۱ قرار می گیرد.

نوع هیبریداسیون نیز بر فرکانس جذب تاثیر می گذارد، به طوری که قدرت پیوندها به ترتیب:

SP>SP۲>SP۳ بوده و فرکانس ارتعاشی C H آنها به صورت زیر تغییر می کند:

مطالب مشابه :

طیف سنجی مادون قرمز IR

طیف سنجی مادون قرمز ir طیف سنجی در هنگام نصب دستگاه اسپکتروفوتومتر باید به نکات




طیف سنجی FTIR

طیف سنجی ftir. (ir) مطابق با با توجه به نکات فوق مي‌توان براي تحليل و شناسايي لاستيک‌ها




طیف سنجی مادون قرمز

طیف سنجی در اسپکتروفوتومترهای‌ir در هنگام نصب دستگاه اسپکتروفوتومتر باید به نکات




طیف‌سنجی مادون قرمز و کاربرد آن در شناسایی پلیمرها

طیفسنجی با توجه به نکات فوق نواحی جذبی مختلف در طیف ftir نواحی معمول طیف ir که




طیف‌سنجی مادون قرمز و کاربرد آن در شناسایی پلیمرها

طیفسنجی مادون قرمز با توجه به نکات فوق نواحی جذبی مختلف در طیف ftir نواحی معمول طیف ir که




طیف سنجی مادون قرمز

طیفسنجی مادون قرمز یکی با توجه به نکات فوق می‌توان نواحی معمول طیف ir که در آن




طیف‌سنجی مادون قرمز و کاربرد آن در شناسایی پلیمرها

طیفسنجی با توجه به نکات فوق نواحی جذبی مختلف در طیف ftir نواحی معمول طیف ir که




کاربرد طیف سنجی مادون قرمز در شناسایی پلیمرها

طیفسنجی مادون قرمز با توجه به نکات فوق می نواحی جذبی مختلف در طیف ftir. نواحی معمول طیف ir




طیف سنجی مادون قرمز و کاربرد آن

طیف سنجی مادون قرمز با توجه به نکات فوق نواحی جذبی مختلف در طیف ftir. نواحی معمول طیف ir که




طیف سنجی مادون

طیف سنجی مادون قرمز در اسپکتروفوتومترهای‌ ir در هنگام نصب دستگاه اسپکتروفوتومتر باید




برچسب :