اصلاح الگوی مصرف و فناوري اطلاعات

10 پديده متحول كننده فناوري اطلاعات

 شرکت تحقيقاتي گارتنر بر اساس آخرين بررسي‌هاي خود اعلام کرد، نسل جديد نرم‌افزارها و خدمات رايانه‌اي مبتني بر اينترنت (Cloud Computing) جزو 10 فناوري برتر حوزه IT محسوب مي‌شود که کاربران بايد براي آن برنامه‌ريزي کنند.
اين خدمات جديد با پيچيدگي‌هايي همراه هستند، احتمال بروز خطرات امنيتي را افزايش مي‌دهند و شرکت‌هاي فعال در حوزه فناوري‌هاي رايانه‌اي هنوز به طور کامل کاربرد آنها را متوجه نشده‌اند. اما «ديو کايرلي» (Dave Cearley) يکي از تحليل‌گران فناوري در جريان برگزاري نشست Gartner Symposium اعلام کرد که عموم کارشناسان و کاربران بايد اين پديده جديد را جدي بگيرند.
به عقيده وي، شرکت‌هاي فناوري بايد به خوبي دريابند که خدمات اينترنتي چه ارزشي را براي آنها به همراه مي‌آورد، چگونه آنها مي‌توانند بر اساس اين فضاي جديد ابزارهاي خود را ارائه دهند و برنامه‌هاي اختصاصي آنها به چه صورت مي‌تواند بر مبناي فناوري‌هاي شبکه‌اي در اين فضا در اختيار کاربران قرار گيرد.
فناوري‌ها و خدمات اينترنتي شامل شکل‌هاي مختلفي مي‌شوند که از سرويس‌هاي اينترنتي آمازون گرفته تا App Engine گوگل و ابزارهاي Salesforce.com را مي‌توان در آن جا داد. شرکت‌ها بايد به خوبي دريابند که هر يک از اين رهيافت‌ها تا چه اندازه براي آنها مفيد خواهد بود. خدمات و برنامه‌هاي مبتني بر اينترنت به عنوان يکي از 10 فناوري برتر دنيا محسوب مي‌شوند و شرکت‌ها نيز موظفند برنامه‌ريزي جديد خود را بر مبناي اين فضاي جديد قرار دهند.

 

1 - فناوری‌ها و خدمات مبتنی بر اینترنت (Cloud Computing)
کلود کامپیوتینگ در واقع به خدمات و برنامه‌های مبتنی بر اینترنت گفته می‌شود، فناوری‌هایی که آنچنان در حال رشد است که پیش‌بینی می‌شود تا پنج سال آینده حجم بازار در این بخش به 2/44میلیارد دلار برسد. پيش بيني مي‌شود در سال 2009 معادل 4/17ميليارد دلار صرف سرويس‌هاي كلودكامپيوتينگ گردد كه 49درصد اين رقم صرف برنامه‌هاي كاربردي آنلاين شده و ايجاد زيرساخت‌هاي نرم‌افزاري مورد نياز با 20درصد در رتبه دوم است. 12درصد از اين بودجه نيز صرف طراحي و توسعه سرورهاي مورد نياز خواهد شد.
در سال 2013 نيز برنامه‌هاي كاربردي آنلاين، ايجاد زيرساخت‌هاي نرم‌افزاري مورد نياز به ترتيب 38 و 20درصد از بودجه بخش كلود كامپيوتينگ را به خود اختصاص مي‌دهند، اما رتبه سوم با 15درصد مربوط به توسعه سرورهاي مورد نياز بوده و رتبه چهارم با 14درصد به هزينه مربوط به طراحي سخت‌افزار براي ذخيره‌سازي اطلاعات در اين سرويس‌ها اختصاص مي‌يابد.

2 - آنالیز پیشرفته اطلاعات (آنلاین)
آنالیز رفت و آمدها و بازدیدها و در کل تحلیل رفتارهای کاربران در وب همواره مورد علاقه مدیران سایت‌ها و سرمایه‌گذاران بخش اینترنت بوده است. آنالیز همزمان و آنلاین اطلاعات از جمله ابزارهایی است که امروزه می‌تواند بسیاری از شرکت‌ها را به عنوان راهنمایی دقیق به سمت موفقیت هدایت کند. حضور بسیاری از شرکت‌های قدرتمند از جمله گوگل در این عرصه و ارائه راهکارهای متعدد و با جزئیات، پتانسیل عمومی این بخش را به عنوان یک نوع پیشرفته از تکنولوژی مورد توجه قرار داده است.

3 - پردازشگرهای رایانه‌ای
اهمیت پردازشگرهای رایانه‌ای و تاثیر آن بر رشد تکنولوژی اطلاعات انکارناشدنی است. تقریبا هر پیشرفتی در این عرصه به ایجاد نوآوری‌ها و فناوری‌های جدید در این عرصه مرتبط می‌شود. مثال ویژه در این بخش نیاز نرم‌افزارها و سیستم‌عامل‌های جدید به پردازشگرها و سیستم‌های جدید است، مثلا توجه ویژه بازار به ویندوز 7 و آماده‌سازی محصولات جدید به پشتیبانی از این سیستم‌عامل نمونه‌ای از اهمیت پردازش بیشتر و قدرت کامل‌تر برای کلاینت‌ها است.

4 – فناوری‌های سبز
مفهوم صنعت سبز در واقع اشاره به استفاده از تکنولوژی اطلاعات برای ساخت محصولات سازگار با محیط‌زیست است. طی یکی دوسال گذشته تعداد شرکت‌هایی که کمپین‌های تبلیغاتی خود را روی فناوری‌های سبز متمرکز کرده‌اند، از شمارش خارج شده است. هر چند عده‌ای معتقدند که این فناوری در واقع یک برگ برنده برای صنعت فناوری اطلاعات محسوب می‌شود که کمترین آلودگی محیط زیستی را دارد، اما برخی نیز معتقدند که توجه به صنعت سبز صرفا نوعی رویکرد تبلیغاتی است.

5– دیتاسنترهای تغییر ماهیت داده
دیتاسنترها طی سال‌های اخیر به چنان اهمیتی رسیده‌اند که بسیاری از شرکت‌ها و حتی کشورها تلاش کرده‌اند با ایجاد دیتاسنتر وضعیت قابل قبولی برای ذخیره و انتقال اطلاعات خود ایجاد کنند. دیتاسنترها هر چند طی این‌ سال‌ها همواره نقش نیروی پشت صحنه آی تی را ایفا کرده‌اند، اما افزایش حجم اطلاعات و ایجاد نیاز برای ارتباطات پرسرعت‌تر و امن‌تر و همچنین نیاز به سرویس‌های جدید نیز بر اهمیت آنان افزوده است.
با این همه وضعیت این بخش نیز به سرعت دچار تغییر است. ایجاد دیتاسنترهایی با مدل‌های جدید مصرف انرژی یکی از این مجموعه است.

6– شبکه‌های اجتماعی
شبکه‌های اجتماعی در واقع رسانه‌های جدیدی را در عرصه اینترنت خلق کرده‌اند که توجه بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌ها را به سمت خود جلب کرده‌ است. این رسانه جدید که ساختارهای متفاوتی با رسانه‌های سنتی دارد عملا رفتار متفاوتی را نیز از جانب صنعت آی تی در مواجهه با خود طلب می‌کند. شبکه‌های اجتماعی از درون خود اینترنت فضای جدید و ویژه‌ای‌ای را به وجود آورده که پتانسیل‌ها و در عین حال ریسک‌های جدیدی را هم با خود به همراه آورده است.

7 - سیستم‌های نظارتی و مانیتورینگ
هر چه تکنولوژی بیشتر رشد کرده، موضوع امنیت و نفوذ تکنولوژی به این حوزه نیز گسترش بیشتری پیدا کرده است. روند فزاینده تولید و عرضه سیستم‌های مانیتورینگ دیگر به یک اصل در سازمان‌ها و شرکت‌ها تبدیل شده و برای خود جایگاه ویژه‌ای در این صنعت باز کرده است. رشد نگرانی‌های سازمان‌ها از بابت حملات و ضربه‌‌پذیر بودن اطلاعات نیز به رشد سیستم‌های نظارتی کمک شایانی کرده است.

8– حافظه‌های فلش
شاید این محصولاتی که روز به روز در حال کوچک‌تر شدن هستند اصلا به چشم نیایند، اما آنها آنقدر عمومیت یافته‌اند که امروزه نمونه‌های مختلف آن را می‌توان در میان وسایل شخصی بسیاری از افراد یافت. سرعت زیاد انتقال و کوچک‌سازی فراوان آن باعث شده که رشد این محصولات در بازار به شکل انفجارآمیزی انجام گیرد و پیش‌بيني می‌شود این روند رشد در آینده نیز ادامه یابد.

9– مجازی‌سازی
مجازی‌سازی یکی از شاخه‌های ایجاد شده توسط فناوری‌های کامپیوتری است که کاربرد خود را در صنایع مختلف به خصوص در صنعت سرگرمی به خوبی نشان داده است. اهمیت صنعت مجازی‌سازی به اندازه‌ای است که امروزه به صورت یک شاخه جداگانه و ویژه روی آن سرمایه‌گذاری‌های کلانی انجام می‌گیرد و کاربردهای فراوان آن نیز دامنه پیشرفت آن را گسترش داده است.

10– نرم‌افزارهای موبایل
شاید اگر حضور آیفون در عرصه تلفن همراه نبود هیچ‌کس اهمیت نرم‌افزارهای موبایل را تا این اندازه متوجه نمی‌شد، اما امروزه شرکت‌هایی به وجود آمده که صرفا در زمینه نرم‌افزارهای مبتنی بر موبایل فعالیت می‌کنند و درآمدهای قابل توجهی نیز به این بخش تزریق شده است.
رشد استفاده از موبایل میان مردم و قدرتمند‌تر شدن تلفن‌های همراه نیز از جمله دلایل رشد این بخش به حساب می‌آید. مسیری که امروزه بسیاری از شرکت‌های سازنده تلفن همراه در پیش گرفته‌اند، در واقع اهمیت قایل شدن برای نصب و استفاده از نرم‌افزارهای متعدد است چنانکه شاهد آن هستیم، برندهای برتر این حوزه در این چندساله روش‌های مختلفی را برای توسعه نرم‌افزار و ارائه آن به کاربران در پیش گرفته‌اند و از قضا روند سود در این بخش از ساخت تلفن همراه به ساخت نرم‌افزار موبایل تغییر مسیر داده است.


مطالب مشابه :


پردازش ابری ، رایانش ابری Cloud Computing ، کلود، کلود کامپیوتینگ

مهندسی مکانیزاسیون و مديريت - پردازش ابری ، رایانش ابری Cloud Computing ، کلود، کلود کامپیوتینگ




جديدترين خبرها و مطالب 1391/07/11

دانلود کردن فایل غیر الان با کتابخانه دیجیتال روی محیط کلود کامپیوتینگ دیگر صحبت از




اصلاح الگوی مصرف و فناوري اطلاعات

کلود کامپیوتینگ در واقع به خدمات و برنامه‌های مبتنی بر اینترنت گفته می‌شود، فناوری‌هایی




برترین تکنولوژی های 2011

دانلود آهنگ. دانلود فناوری کلود کامپیوتینگ در سال ۲۰۱۰ مورد استقبال قرار گرفت و پیش بینی




برچسب :