نمونه ای از نقد یک پایان نامه

 

معرفی پایان نامه:

این پایان نامه با عنوان "نظارت قوای عمومی بر اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی" به نگارش"محمد علی الفت پور" دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی می باشد که دارای 148 صفحه می باشد و مشتمل بر دو فصل که فصل اول در 51 صفحه به مبانی و کلیات پرداخته و فصل دوم با عنوان تعریف انواع نظارت و معرفی اصلی ترین دستگاههای نظارتی کشور در اجرای اصل 44 قانون اساسی قریب به 100 صفحه را به خود اختصاص داده است.

اعضا هیات داوران:

استاد راهنما:دکتر ولی رستمی

استاد مشاور:دکتر توکل حبیب زاده

استاد داور:دکتر موسی زاده

نماینده شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده:دکتر سید مصطفی مصطفوی

شایان ذکر است؛تمامی اساتید فوق الذکر دارای درجه ی استادیاری می باشند.

 

 

 

 

 

نقد پایان نامه :

 این پایان نامه در عین حالیکه حاصل تلاش و کوشش های فراوان و ارزشمند دانشجوی محترم می باشد؛ خالی از اشکالات شکلی و ماهوی نیست که به اختصار به آن پرادخته می شود .

ابتدا خود محقق دارای یک سری شرایط می باشد من جمله داشتن نیت صادق و انگیزه درست برای انجام پژوهش و انجام پژوهش برای خدمت به جامعه حقوقی که تقریباً اين مورد به نظر می رسد رعایت شده است،بدین معنا که تولید محتوا به مراتب بیشتر از استفاده از سایر پایان نامه ها مد نظر قرار گرفته،معضلی که روز به روز در رشته ی حقوق با توجه به قدمت موضوعات و عدم بروز رسانی قوانین با آن روبرو هستیم.

و بعد از شرایط خود محقق نوبت به مقدمات تحقیق می رسیم که خود دارای دو مرحله میباشد .

الف ـ مرحله آشنایی و استفاده از ابزارهای مناسب :یعنی آشنایی با کامپیوتر ، اینترنت ، نرم افزارهای مناسب مثل Word و استفاده کلی از کامپیوتر و وسایلی که به انجام هر چه بهتر پژوهش کمک می نماید که تقریباً در این پایان نسبتاً استفاده شده هر چند که متن پایان نامه دارای اغلاط تایپی بسیار زیادی می باشد و جداول نیز به نظر میرسد که از روی منبع اصلی صرفا رو نوشت گرفته شده اند و نویسنده اقدام به طراحی مجدد ننموده به گونه ای که تصویر مات می باشد.

 ب ـ آشنایی و استفاده از روشهای مناسب : که شامل شیوه مطالعه و یادداشت برداری و شیوه آدرس دهی و مآخذ شناسی و شیوه نگارش و ویرایش و شیوه دفاع از یک عقیده می باشد که متأسفانه در این پایان نامه تا حدودی رعایت نشده است و در بسیاری موارد شاهد این هستیم که موارد تخصصی بدون ذکر منبع بکار گرفته شده اند گویی که پژوهشگر خود،به شخصه به آنها علم پیدا کرده،حال آنکه از درجه علمی و اعتباری پژوهش عدم ذکر منابع به شدت می کاهد.

از سوی دیگر نویسنده در رعایت ترتیب اسامی و موارد پی نوشت نیز اشتباهات زیادی دارد،مثلا به جای استفاده از"همان" و "پیشین"  در تک تک موارد مجدد و در دفعات متوالی پی نوشت را به صورت کامل تکرار نموده است.

از اینها که بگذریم پایان نامه دارای مراحلی می باشد که از مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

 1. موضوع شناسی یا موضوع یابی: انتخاب موضوع دارای فرمول های خاصی است در مورد موضوع شناسی ابتدا باید انتخاب موضوع با توجه به علاقه و نیاز فردی و اجتماعی باشد و در آن اهم از مهم رعایت گردد و در ادامه مشاوره با اهل فن و اصحاب صاحب نظر و در این راه از موضوع های مبهم و کلی پرهیز کند حال آنکه موضوع این پایان نامه به نظر بسیار کلی می باشد شاید بهتر می بود که صرفا به نحوه ی اجرا یا نظارت یکی از قوا مثلا دولت به صورت تخصصی می پرداخت و دیگر اینکه در انتخاب موضوع با توجه به توان علمی خود و امکان فراهم نمودن شرایط تحقیق و به سامان رساندن آن را اقدام نماید به عنوان مثال اگر بررسی موضوعی نیاز به آشنایی به یک زبان خاص  دارد محقق باید در صورتی آنرا انتخاب نماید که تا حد قابل قبولی با آن زبان آشنایی داشته باشد که متاسفانه در این پایان نامه در قسمتی که تجربیات سایر کشورها در زمینه ی خصوصی سازی را ذکر کرده ترجمه به قدری نامفهوم است که در بعضی موارد مخاطب معنا را به غلط متوجه می شود.

2.  داشتن و مشخص کردن فرضیه و سئوال های اصلی و فرعی :

معمولاً هر پژوهشی باید برای یافتن پاسخ به یک سئوال اصلی و برخی سئوال های فرعی و مورد توجه قرار دادن فرضیه باشد و نداشتن یک فرضیه مشخص که ممکن است بعداً اثبات یا نفی شود یا معلوم نبودن سئوالهایی که پژوهشگر قصد یافتن پاسخ آنها را دارد ، اولاً باعث از دست رفتن سیر منطقی بحث ، و به بیراهه رفتن مسیر تحقیق و توجه به موارد غیر مهم و غفلت از موارد مهم می باشد و ثانیاً خواننده و مخاطب را نیز به سردرگمی دچار کرده و از فهم و مقصود نویسنده باز می دارد و لازم نیست در طرح فرضیه یا سئوال یک موضوع ثقیل علمی ذکر گردد بلکه یک سئوال ساده هم می تواند موجب نگارش یک پژوهش شود که در این پایان نامه نویسنده به درستی تعداد سوالات اصلی و فرعی را بدین نحو که یک سوال شاخص اصلی و سه سوال فرعی،رعایت نموده و لیکن در انتخاب سوال اصلی به نظر می رسد که مشورتی با استاد راهنما انجام نگرفته و یا اینکه بدون شناخت موضوع ، آن را برگزیده است زیرا سوال"جایگاه نظارت پسینی و پیشینی قوای عمومی در فرایند اجرای سیاست های اصل 44" حتی از خود موضوع پایان نامه هم کلی تر است و تا حدودی گنگ نیز می باشد.

 

3. منبع شناسی : در منبع شناسی باید به موارد زیر توجه نمود:

- آشنایی با شیوه دسترسی به منابع ، مثل استفاده از اینترنت و منابع کتابخانه ای صحیح.

- مشاوره با اهل فن در موضوع تحقیق و اساتید خبره در منبع شناسی.

- استفاده به جا و به اندازه و درست از منابع و رعایت تعادل دراستفاده از منابع که تقریباً از این جهت بجز بحث مذکور در انتخاب موضوع پایان نامه و عدم ذکر منابع در چند مورد در بقیه ی موارد مرعی به نظر می رسد .

4. پیش نویس : در این مرحله پیش از آن که در فکر جمله پردازی های زیبا باشیم بهتر است به دنبال انتقال صحیح مطالب باشیم و مطلوب تر می باشد این مرحله در حالتی انجام گیرد که محقق تا حد امکان بر موضوع مورد تحقیق خود احاطه پیدا کرده باشد و بداند چه می خواهد بگوید و چرا می خواهد بگوید و یا چگونه می خواهد بگوید و در هنگام نوشتن به جا میباشد که مطالب را روان ، سلیس و با رعایت نکات ویرایشی و اساس نثر معیار جامعه خود بنویسیم و در هنگام بکار بردن ترجمه اصطلاحات خاص غیر فارسی بهتر است معادل اصلي آنها را به زبان اصلی در داخل متن یا در پاورقی بنویسيم و دیگر این که بایستی تا حد امکان از قلم پردازی و حاشیه رفتن های بی مورد پرهیز نمایيم که در این پایان نامه از این نظر ضعف اساسی و چشم گیری مشاهده می شود.

5 . و بعد نوبت به آدرس دهی با فهرست منابع می رسد و برای این کار و برای پرهیز از دوباره کاری و مشکلات بعدی بهتر است در حین نگارش اولیه،آدرس مطالب یا نکات مهمی که باید نوشته شود را بنویسم و در هنگام بیان دیدگاه یا سخن دیگران یا ارجاع دادن مطلبی به آنها بایستی آدرس آن را ذکر کنیم که می توان آن را در پاورقی آخر پایان نامه یا به صورت پی نوشت آورد .

 

نویسنده به درستی منابع را در انتهای پایان نامه از لحاظ شکلی آورده است

در انتها ، ایراد دیگری که به این پایان نامه وارد است رنگ جلد پایان نامه است که در خصوص رشته حقوق بر اساس آیین نامه باید به رنگ قرمز باشد که در اینجا به رنگ سبز است ،هر چند که بنده تمامی پایان نامه های دانشکده مزبور را با رنگهای آبی و سبز یافتم.


مطالب مشابه :


نمونه پرسشنامه - نمونه پروپوزال مدیریت - نمونه پایان نامه مدیریت دولتی

پرسشنامه پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت - نمونه پرسشنامه - نمونه پروپوزال مدیریت - نمونه




نمونه ای از نقد یک پایان نامه

حق و نظم - نمونه ای از نقد یک پایان نامه - زندگي، قلم فرسايي علمي، ترجمه، تجربه، سفرنامه




نمونه پایان نامه

وبلاگ تخصصی کارشناسی ارشدحسابداری - نمونه پایان نامه - ویژه دانشجویان وپژوهشگران رشته




پروژه ، پایان نامه ، مقاله ، نمونه سوالات

پروژه و پایان نامه دانشگاهی - پروژه ، پایان نامه ، مقاله ، نمونه سوالات - دانلود پروژه و




نوشتن پروپوزال مدیریت - نمونه پروپوزال مدیریت شهری

پایان نامه مدیریت , مقاله مدیریت - نوشتن پروپوزال مدیریت - نمونه پروپوزال مدیریت شهری - پایان




روش تحقیق در علوم اجتماعی

پایان نامه نمونه احتمالي به چهار نوع اصلي تقسيم مي شوند انتخاب هر يك از اين انواع نمونه




برچسب :