ابعاد تکنولوژی آموزشی

بعد سخت افزاری:

=================
براستفاده از وسایل سمعی و بصری، با توجه به تاثیرآنها برامر یادگیری وآموزش تاکید دارد.
تنوع رسانه ها و وسایل سمعی و بصری ، از جمله رهنمودهای تکنولوژی آموزشی در ارتباط موثر و تبع آن آموزش موثر است .
این امر به ویژه برای تاثیر بر باورها و نگرش ها و متقاعد سازی افراد اهمیت بسیار زیادی دارد. تنها یک رسانه آموزشی معمولا“ نمی تواند جوابگوی انتقال پیام ها و تغییر در رفتار باشد .

سخت افزارهای آموزشی مانند : اورهد- اوپک –پروژکتور- اسلاید –ماکت –مولاژ –ویدئو- فیلم- فیلم استریپ و... هر یک کاربردهای خاص خود را دارند .


با بهره گیری ازسخت افزارها ، انتقال پیام های اموزشی با دقت ـ هماهنگی ،همسانی وتاثیرگذاری بیشتر ودر زمان کوتاه تری انجام می پذیرد واز این طریق می توان از برداشت های متفاوت وتاثیر عوامل مخل ارتباطی کاست

بدون تردید ارتباط کلامی که معمولا“ در تدریس سنتی ، تنها راه انتقال پیام های آموزشی به شمار می آید هر چه بیشتر مورد استفاده قرار گیرد کارائی کمتری خواهد داشت .این در حالی است که کاربرد این جنبه از تکنولوژی آموزشی (سخت افزاری) ضمن ایجادانگیزش یادگیری و مشارکت فعال یادگیرندگان در جریان تدریس ، وسیله خوبی برای غلبه بر موانع ارتباطی به شمار می آید.

 بعد نرم افزاری:

=================

 برکاربرد روش های طراحی –اجرا –ارزشیابی کل فرایند تدریس تاکید دارد .

 مهارت های برنامه ریزی ، طراحی تدریس ( طرح تدریس)، روشها و فنون تدریس و تهیه منابع آموزشی مورد توجه است.

 

طرح درس یکی از نرم افزارهای مناسبی است که در خدمت آموزش صحیح قرار می گیرد . و ضمن تسهیل فعالیت های آموزشی و مشخص نمودن تکلیف دانش آموز ( در ابتدا ، انتها و حین تدریس ) ، فرصتی برای روند تکمیل نحوه تدریس مربیان و اندوختن تجربیات فردی را در تدریس فراهم می نماید .

بعد مشکل یابی یا حل مساله :

=======================

بعد سوم تکنولوژی آموزشی ، تاکید بر یافتن مشکلات یادگیری فردی و هنچنین مشکل اجزاء نظام آموزشی دارد. از این بعد تکنولوژی آموزشی بر اساس رویکرد سیستماتیک به بررسی و شناخت کارکرد اجزاء سیستم می پردازد. پس از شناسائی علل و عوامل و نواقص کارکردی هر یک از اجزاء به ارائه رهنمود ها و راه حل های مناسب اقدام می نماید .
مسلما“ سخت افزار ها و نرم افزارها ی آموزشی از جمله اجزاء اصلی هستند که مورد بررسی قرار می گیرند و این جنبه تکنولوژی آموزشی در بردارنده دو بعد دیگر آن است .
مشکل عبارت استازتفاوت بین وضعیت موجود (آنچه هست ) ووضعیت مطلوب ( آنچه باید باشد )به وسیله ارزشیابی می توان به وجود مشکل در آموخته های یادگیرنده پی برد و در صدد رفع مشکل یادگیری دانش آموز بر آمد . این مشکل یا در عملکرد ها است یعنی تفاوت بین آنچه شاگرد انجام می دهد و آنچه که باید بتواند انجام دهد (مورد انتظاراست) (مشکل برون دادی) یا در میزان اطلاعات و دانش است . یعنی بین سطح موجود و سطح مطلوب دانش یا اطلاعات در باره یک موضوع ، تفاوت وجود دارد . در هریک از این حالات مسلما“ تدارک یک برنامه خاص آموزشی از سوی مربی با استفاده از مواد و تجهیزات خاص آموزشی ضروری خواهد بود .


مطالب مشابه :


کتاب شناسی روانشناسی مرضی کودک

گرد آورنده زهره رباط سرپوشی [ جمعه پنجم مهر 1392 ] [ 8:23 ] [ زهره سرپوشی ] [ ] درباره




اسامی رابطین پژوهشی مدارس

زهره رباط سرپوشی . دبستان غیر دولتی ریحانه . بهاره برادران . دبستان شهدای کریتون . طاهره




اسامی افراد چهارمین اردوی تیم ملی نوجوانان

اميدرضا رباط سرپوشی. خراسان




91 دانشکده فنی وحرفه اي ثامن الحجج(ع) مشهد - برنامه امتحانات نیمسال دوم سال تحصیلی 92

استاد رباط سرپوشی. استاد رباط




مالتی مديا چیست؟

+نوشته شده در دوشنبه بیست و یکم فروردین ۱۳۹۱ساعت 9:2 توسط جناب آقای رباط سرپوشی |




ابعاد تکنولوژی آموزشی

جناب آقای رباط سرپوشی سرکار خانم




تفاوت وسایل آموزشی با رسانه آموزشی

جناب آقای رباط سرپوشی سرکار خانم




معرفی اساتید برجسته مهندسی عمران استان گیلان

33- ملك محمد رنجبر،رحمت مدندوست ، عطاءاله حاجتی مدارائی و رضا رباط سرپوشی، " بررسی تعیین نوع




برچسب :