کاویتاسیون و کاربرد دستگاه کویتیشن (cavitation) در کاهش وزن و زیبایی

کاویتاسیون چیست؟

کاویتاسیون یا حفره زایی پدیده ای هیدرودینامیکی است که تحت شرایط خاص در سیالات رخ می دهد این پدیده در اواخر قرن نوزده توسط لرد ریلی، در حالی که او از بین رفتن یک حباب را در یک سیال مشاهده می نمود، مورد توجه و مطالعه قرار گرفت.

شرایط خاص فیزیکی که موجب بروز این پدیده می شود 

بنابر قوانین فیزیک سیالات، آب یا هر مایع دیگری در هر درجه حرارتی به ازای فشار معین تبخیر می شود بطورمثال آب که در فشار ۷۶۰میلی متر جیوه (یک اتمسفر یا همان فشار جو در سطح دریا) در دمای ۱۰۰درجه سانتیگراد تبخیر می شود، در فشار ۵۸۴میلی متر جیوه (در بالای کوه) در دمای ۹۲درجه سانتیگراد تبخیر می شود (در واقع تبخیر یا جوشیدن در شرایطی صورت می گیرد که انرژی مایع به حدی برسد که بر فشار محیط غلبه کند و این شرایط با افزایش دما یا کاهش فشار محیط فراهم می شود. بنابراین هرگاه دمای مایع در فشار ثابت افزایش یابد و یا فشار مایع در دمای ثابت کاهش یابد تبخیر صورت خواهد پذیرفت.) از این خاصیت برای خارج ساختن آب غیر ضروری بسیاری از فراورده های غذایی، که در دمای بالا آسیب می بینند یا تغییر رنگ می دهند، استفاده می شود بدین ترتیب که با کاهش فشار، موجب تبخیر آب غیر ضروری آن ها در دمای پایین می شوند. نتیجه اینکه، تبخیر مایع به وسیله افزایش دما در فشار ثابت را جوشیدن و تبخیر مایع به وسیله کاهش فشار در دمای ثابت را کاویتاسیون یا حفره زایی می نامند.

کاربردهای کاویتاسیون

برخلاف بسیاری از صنایع، که به دنبال حذف احتمال بروز این پدیده در محصولات خود هستند، در بسیاری از صنایع از جمله پزشکی به دنبال ساخت تجهیزاتی برای ایجاد پدیده کاویتاسیون و استفاده از اثرات آنند.

۱- دستگاه های پاک کننده فراصوتی که از فروپاشی حباب ها برای تمیز کردن سطوح ابزار استفاده می کند.

۲- دستگاه های تصفیه آب

۳- تجهیزات تجزیه و ترکیب برخی ذرات در صنعت شیمی

۴- دستگاه های سنگ شکنی کلیه

۵- سیستم های کاویتاسیون در زیبایی

 سیستم های اولتراسوند درمانی معمولا مولد امواجی با فرکانس بالا و شدت پایین هستند که از کاویتاسیون ( cavitation ) پایدار به عنوان یکی از اثرات فیزیولوژیک خود به منظور تحقق اهداف از پیش تعیین شده بهره می گیرند و در این سیستم ها تلاش می شود از بروز کاویتاسیون ناپایدار و احتمال آسیب کنترل نشده بافتی جلوگیری شود. ولی سیستم های کاویتاسیون مولد امواج اولتراسوند با فرکانس پایین و شدت بالا هستند که قدرت فوق العاده کاویتاسیون ناپایدار را به منظور خرد کردن بافت های چربی و شکستن چربی ها و کاهش آن ها تحت کنترل خود در آورده اند.

به طور خلاصه مکانیسم عمل سیستم های کاویتاسیون به شرح زیر است:

این سیستم ها با اعمال امواج اولتراسوند با فرکانس پایین و شدت مناسب به بافت های چربی انباشته شده در نقاط مختلف بدن نظیر شکم، پهلو و ران باعث ایجاد نقاط کم فشار و پرفشار در مایعات درون بافت و سلول های چربی و شکل گیری حباب های حاوی بخار در نقاط کم فشار می گردند این حباب ها تا زمانی که در نقطه کم فشار قرار دارند رشد کرده و بزرگتر می شوند ولی به محض جابجایی و قرار گرفتن در نقطه پر فشار منقبض و فشرده شده و منفجر می شوند.

همانگونه که مطلع هستید انباشتگی چربی ها در نقاط مختلف بدن تحت فرایند چاقی یا سلولیت، دسترسی بدن از طریق خون و لنف برای مصرف آن ها را، حتی تحت ورزش و رژیم درمانی به شدت محدود می کند. به همین دلیل بسیاری از درمان های لاغری و تناسب اندام به دنبال درهم شکستن این انباشتگی هستند.

 شکستن سلولیت ها می تواند باعث حذف چاقی شود. هنگامی که  با فرکانس 40000 هرتز امواج قوی وارد بدن می گردد از طریق مکانیسم شکستن سلول وپاره کردن جدار سلول انرژی گرمایی تولید می کند وهمچنین باعث خروج آب سلول می شود وباعث جمع شدن سلول می گردد. در اثر لرزشی که توسط آن ایجاد می شود باعث فشردگی سلول ها ومتراکم شدن سلول ها می گردد واین پدیده باعث اثرات لاغری در ظاهر می گردد.

به نظر می رسد سیستم کاویتاسیون در این خصوص قدرتمندترین باشد زیرا فروپاشی حباب های حاصل از کاویتاسیون مانند بمب های صوتی-حرارتی میکروسکوپی در داخل بافت های چربی امواج ضربه ای کوچک ولی بسیار قدرتمند ایجاد می کنند که می تواند موجب در هم شکستن بافت های چربی تکه تکه شدن چربی ها و حتی پاره شدن غشاء سلول های چربی و در نهایت آزاد سازی آن ها در داخل مایعات درون بافتی و لنف و نیز افزایش نفوذپذیری سلول های چربی و انتشار تری گلیسریدها و اسیدهای چرب از آنها شوند. بدین ترتیب چربی ها و تری گلیسریدها و اسیدهای چرب آزاد شده طی فرآیند متابولیکی طبیعی بدن از موضع درمان تخلیه و مصرف خواهند شد.

این اثرات تحت آزمایشات کلینیکی و مطالعات علمی به اثبات رسیده و تایید شده اند به طوری که حتی بعد از یک جلسه درمان همراه با درناژ لنفی کاهش قابل توجهی در اندازه دور کمر ثبت شده است.

 

first_1302968810_I-MAX_A.jpg


کاربرد

این سیستم ها به دلیل قدرت منحصر به فردی که در درهم شکستن توده های چربی دارند لذا در درمان چاقی و سلولیت و کاهش چربی های انباشته شده در نقاط مختلف بدن از جمله دور کمر، شکم، باسن، داخل و بیرون ران ها و به طور کلی ایجاد تناسب اندام توسعه روزافزونی را تجربه می کنند.

عوارض احتمالی

درمان با سیستم های کاویتاسیون ( cavitation ) عوارض خاصی را به دنبال ندارد مگر در موارد عدم رعایت پروتکل های درمانی نظیر:

سوختگی در اثر  گرمای بسیار زیاد موضع درمان به دلیل تماس طولانی مدت پروب با یک قسمت از موضع، که باید از آن اجتناب شود و یا بالا رفتن تری گلیسیرید  و کلسترول خون بدلیل عدم رعایت اصول درمان مانند عدم دقت در زمان، تعداد و فاصله جلسات درمانی و ....

بهترین بیماران کاندید کاویتاسیون

بیماران سنین 25 تا 55 بهترین کاندید هستند.

به شرط انتخاب درست بیمار و اجرای صحیح درمان کاهش قابل توجهی در سایز بعد از جلسه اول قابل انتظار است.

یادآوری: بخشی از کاهش سایز بدلیل تجمع آب و ادم بافتی می باشد لیکن می توان با درناژ لنفی آن را دوباره به شرایط طبیعی برگرداند.

تعداد جلسات درمانی 

تعداد جلسات درمانی را مطابق با میزان BMI و ساختار مشکلات بیمار تعیین کنید.( بطور مثال برای BMI 23 الی 27 حدود 5 الی 6 جلسه )

ویژگی های سیستم کویتیشن ( cavitation

 درمان بدون نیاز به بیهوشی و غیر تهاجمی

آسان و راحت، بدون درد، بدون ایجاد اسکار

اثر بخشی در عین امنیت و سلامت کامل

زمان درمان کوتاه ( 15 الی 20 دقیقه ) و نیز زمان بقای اثر درمانی بالا

بهره گیری از گزینه های پالس مکانیزه برای راحتی درمان

کاربرد متنوع و قابلیت نقل مکان

قابلیت درمان چربی های موضعی بازوها، شکم، کمر، بالای ران، داخل ران ها، پشت زانو

 

پروتکل درمان با دستگاه های کاویتاسیون ( دستگاه های لاغری )

همه سیستم های کاویتاسیون ( cavitation ) معمولا دارای تعداد زیادی برنامه های از پیش تعیین شده در نرم افزار خود هستند که می تواند توسط کاربران استفاده شود.همچنین همه آنها دارای کتابچه راهنمای ویژه ای برای تنظیم پارامترها به ازای درمانهای مختلف اند که لازم است حتما توسط کاربر مطالعه شده و رعایت شود.پروتکل کلی درمان به شرح زیر است.

قبل از درمان

بررسی و معاینه بیمار و تعیین دقیق مشکلات  و نواحی درمان.

تکمیل پرونده پزشکی بیمار شامل تاریخچه مشکلات، بیماری های زمینه ای، کنتراندیکاسیون ها، داروهای مصرفی احتمالی و غیره و نیز انجام آزمایشات مقتضی در صورت نیاز.

در صورت بالا بودن چربی خون بیمار، شروع درمان لازم قبل از شروع درمان با کاویتاسیون.

تعیین BMI. ثبت وزن، تعیین دور کمر و دیگر مشخصات فیزیکی.

گرفتن عکس از شرایط قبل از درمان ( در صورت رضایت بیمار ).

تنظیم برنامه درمانی و ارائه توضیح کامل به بیمار در خصوص وضعیت مشکلات، روش درمان و عوارض احتمالی، تعداد جلسات مورد نیاز و انتظارات احتمالی از درمان.

حین درمان

انجام درناژ لنفی در صورت لزوم

پاک کردن موضع درمان و مارکه کردن آن

تراشیدن موها در صورت زیاد بودن آن ها و مالیدن ژل در موضع

تنظیم پارامترها بر اساس کتابچه و جداول پیشنهادی سازنده یا انتخاب درمان های از پیش تعریف شده سازنده

قرار دادن پروب روی موضع و شروع درمان

بعد از درمان

انجام درناژ لنفی بلافاصله بعد از درمان

توضیح عوارض احتمالی، تجویز داروهای مقتضی و توصیه مراقبت های لازم نظیر: رعایت رژیم غذایی از جمله کاهش مصرف نمک و چربی و مصرف خوراکی های کاهنده التهاب مانند آناناس، مصرف آب فراوان، ورزش و ...

تهیه عکس (در صورت رضایت بیمار)

 نکات مهم در مورد درمان با  دستگاه کویتیشن

۱-  در استفاده ار کاویتاسیون بخصوص در مد پیوسته، باید مراقب Overheating شدن موضع باشید 

۲- می توانید برخی مواد محلول در آب نظیر کافئین، ویتامین ث و فسفاتیدیل کولین را به ژل اضافه کنید و از اثرات فونوفورزیس درمان بهره ببرید.

۳- در هر قسمت از موضع درمان بیش از 5-10 دقیقه کار نکنید.

۴- روی هر بیمار در هر جلسه درمانی بیش از 90 دقیقه کار نکنید.

۵- فاصله زمانی بین جلسات درمانی را کمتر از چهار روز تنظیم نکنید. (فواصل یک هفته ای توصیه می شود.)

۶- بهترین بیماران کاندید کاویتاسیون سنین 25 تا 55 سال است و به شرط انتخاب درست بیمار و اجرای صحیح درمان، کاهش قابل توجهی در سایز بعد از جلسه اول قابل انتظار است.

۷- یادآوری اینکه بخشی از کاهش سایز به دلیل تجمع آب و ادم بافتی برمی گردد لیکن می توان با درناژ لنفی آن را دوباره به شرایط طبیعی برگرداند.

۸- همراه سازی درمان با ورزش و رژیم و ماساژ نتایج بهتری ایجاد می کند.

۹- کاویتاسیون را هرگز روی استخوان استفاده نکنید.

۱۰- در صورت احساس ناراحتی بیمار ژل را افزایش یا وات را کم کنید.

کنتراندیکاسیون های کاویتاسیون

بارداری، شیردهی، پیس میکر قلبی، وجود پروتز یا ایمپلنت فلزی در موضع درمان، نواحی حساس مانند سر گردن، نواحی نزدیک به استخوان ها، چشم و بیضه، کانسر، هرنوع عفونت فعال یا سیستمیک ( سل، پسوریازیس، تب و... ) بیماری های کبد و کلیه، اختلالات عروقی ( ترومبوفلبیت و واریس )، وجود ضایعه در موضع درمان، بالا بودن چربی خون، اختلالات ارثی و موارد ناشناخته.

 

منبع: گردآوری 


دستگاه لاغری ( cavitation ) موضعی چهار کاره  

دستگاه طب سوزنی Acuhealth 

دستگاه رادیوفرکانسی rf tightening 

دستگاه لیزر یاگ yag Q switched Laser 

دستگاه ایلایت IPL & RF , Elight 

دستگاه IPL پرتابل 2PS ، حذف مو زاید 

دستگاه آی پی ال IPL کلینیکی و مطبی 


مطالب مشابه :


کاویتاسیون و کاربرد دستگاه کویتیشن (cavitation) در کاهش وزن و زیبایی

سلامتی برای همه - کاویتاسیون و کاربرد دستگاه کویتیشن (cavitation) در کاهش وزن و زیبایی - مطالبی در




آنچه در مورد آی پی ال (IPL) باید بدانید

وبلاگ دستگاه لاغری کویتیشن لیزر مو های زائد وبسایت شرکت طب




پاسخ به سئوالات بازدید کنندگان

اکستنشن مو منافع و مضرات. داشته باشید روش اولتراسوند کویتیشن بسیار موثر است و البته




اهل کدامیک هستید؟دل، قلوه،جگریاخوئک!

لاغری‌موضعی با دستگاه‌کویتیشن در این نوشتار قصد داریم شما را با فواید و مضرات انواع




ویژگیهاوخواص غذایی شیره خرما

لاغری‌موضعی با دستگاه‌کویتیشن همچنین در این پایان نامه به مضرات شکر در بستنی اشاره




شخصیت جنسی چیست ؟ و اداراک هیجانی چه تاثیری بر روابط زناشویی دارد ؟

لاغری‌موضعی با دستگاه‌کویتیشن از فواید تا مضرات. روش محاسبه تراز در آزمون




همه چیزدر باره آلوئه‌ورا

لاغری‌موضعی با دستگاه‌کویتیشن از فواید تا مضرات. روش محاسبه تراز در آزمون




هوش هیجانی(بخش اول)

لاغری‌موضعی با دستگاه‌کویتیشن از فواید تا مضرات. روش محاسبه تراز در آزمون




نحوه برداشت پول از سایتهای کلیکی خارجی

لاغری‌موضعی با دستگاه‌کویتیشن از فواید تا مضرات. روش محاسبه تراز در آزمون




برچسب :